icon

Ľutujete presťahovanie z bytu do domu? Výhody a nevýhody

16. máj 2026

Ahojte, ľutujete, že ste sa presťahovali z bytu do domu? Ak áno prečo? A tí, čo neľutujete, dajte výhody oproti bývaniu v byte. Ja mám teraz také blbé obdobie a ľutujem, že sme stavali dom a neostali radšej v byte. Som síce dieťa z dediny a domu, ale akosi mi chýba mestský život a hlavne to, že okolo bytu nie je toľko roboty a ani také výdavky, aké budem celý život vrážať do domu. Ale zasa susedia v paneláku tiež vedia potrápiť. A muž už o sťahovaní do bytu nechce ani počuť.

Strana
z2
romino
17. máj 2026

@anonym_dc09fb nie je predsa len viac dalsich nakladov na dom ? Ludia zvyknu spominat dalsie veci, napr. kosacka, rozne naradia ...ze furt dokupovali.
Zub casu si nevybera, dom ma viac sucasti, ktore priebezne treba riesit - a sam financovat.
Alebo to proste po 20 rokoch raz zacne.

Niekto tu spomenul aj ...ze maju 3 auta. My sme bytovkovi, mame 1, manzelka ani nesoferuje ...vlastne ani nie je nutena.
Viem ze to nie je kazdeho pripad, ...ale zivit 3 auta oproti 1 (a aj to pouzivame vacsinou len cez vikend)...to moze cinit tisice eur rozdiel rocne.

anonym_dd2c1f
17. máj 2026

My bývame 10 km od mesta a nemenila by som. Bývame v dedine v rodinnom dome, k tomu dvor a veľká záhrada.
Pre porovnanie, ja obeham všetko peši, s deťmi škôlka škola, práca, nákup. O 15.30 sme už doma, deti robia úlohy, večera sa varí, času dosť do večera.
Moja sestra byva v meste v bytovke, pokiaľ vyzdvihne deti a dôjde domov je 17 hodín. Toto je jedna vec. Ďalšia že ony v byte nudia sa, nevydržia tam medzi štyrmi stenami, stále chodia ku nám posedieť si na terasu, na opekacky a tak.

marca12
17. máj 2026

@anonym_autor Ja nelutujem. Niekedy mi chyba len tak vybehnut do mesta,resp.chybalo,ked som bola mladsia. Teraz ocenujem klud v dome. Byt som neznasala. Neustale brat ohlad na susedov,nemoct ani povysavat,kedy chces. Milujem nasu zahradu,sediet na terase. My zijeme od jari do jesene na terase. Ano,roboty je vela a aj penazi vela vrazame,ale to si robime sami. Mohla som si spravit bezudrzbovu zahradu,ale nechcem. Mam rada zelen,kvety.

anonym_435791
17. máj 2026

Ja by som hneď šla do domu keby môžem.. králikáreň je katastrofa.. každý si tu robí zle, žiadne súkromie, papierové steny, večer počuješ ako si to mladá pod tebou rozdáva s nejakým, nad tebou o pol noci tetka zas pozerá na plne pecky tv a vysáva lebo cez deň sa tárala po vonku.. všetko čo si chcela prerobiť musíš dať odsúhlasiť väčšine majitelov inak smola, keď sa niečo stane nevieš sa nikomu dovolať a SBD ti povie riešte si to medzi sebou.. no keby môžem už dnes by som sa sťahovala

romino
18. máj 2026
@anonym_435791

Ja by som hneď šla do domu keby môžem.. králikáreň je katastrofa.. každý si tu robí zle, žiadne súkromie, papierové steny, večer počuješ ako si to mladá pod tebou rozdáva s nejakým, nad tebou o pol noci tetka zas pozerá na plne pecky tv a vysáva lebo cez deň sa tárala po vonku.. všetko čo si chcela prerobiť musíš dať odsúhlasiť väčšine majitelov inak smola, keď sa niečo stane nevieš sa nikomu dovolať a SBD ti povie riešte si to medzi sebou.. no keby môžem už dnes by som sa sťahovala

@anonym_435791 no skratka obrovsky zavisi .. byt a byt.
Ci v takej dakej masovke, ako opisujes.. alebo nejaka tehlova mala bytovka v tichej lokalite, s dobrymi susedmi, zahradky dookola.

Alebo dom a dom .. dom v satelite, bez infrastruktury, velke dochadzania, alebo niekde pomaly na lazoch
vs. novostavba dom, hned za mestom so vsetkym poruke... nebodaj v ramci mesta

anonym_435791
18. máj 2026
@romino

@anonym_435791 no skratka obrovsky zavisi .. byt a byt.
Ci v takej dakej masovke, ako opisujes.. alebo nejaka tehlova mala bytovka v tichej lokalite, s dobrymi susedmi, zahradky dookola.

Alebo dom a dom .. dom v satelite, bez infrastruktury, velke dochadzania, alebo niekde pomaly na lazoch
vs. novostavba dom, hned za mestom so vsetkym poruke... nebodaj v ramci mesta

@romino len niekde na samote s menej bytmi to potom už stojí iné peniaze ako táto králikáreň.. tu platíme 950€ hypo + energie 3 členná rodina

romino
Včera o 12:26
@anonym_435791

@romino len niekde na samote s menej bytmi to potom už stojí iné peniaze ako táto králikáreň.. tu platíme 950€ hypo + energie 3 členná rodina

@anonym_435791 ponuka/dopyt. Z nejakeho dovodu prave tam chce vela ludi byvat. Asi z objektivnych dovodov. Vsade blizko, infrastruktura, skoly, PRACA.
Na zaciatku sice zaplatit vela (resp. formou hypoteky mesacne) - ale potom zase priebezne mesacne davat zlomok na pohonne hmoty, nadobudnutie dalsieho auta, castejsie servisovanie kvoli vacsim najazdom.
Nepohodlie zivota "v kralikarni" vs. nepohodlie pri kazdodennom dochadzani a rozvazani, casovo narocnejsie ...
Asi ste si toto vsetko dali na misky vah .. ako kazdy. A vam vysla takato volba, za danych moznosti.

adonish
Dnes o 11:08

@anonym_autor nelutujem 😊

byvame na okraji mensieho mesta, do skoly to mame necelych 15 minut peso (ulicky pomedzi domy, autom tade chodia len domaci, cize neletia), skolka dalsich 5 minut peso. Ak idem do prace priamo z domu - 20 minut 😊 cize ziadne vyvazanie, taxikarcenie a podobne. Mame rannu rozcvicku.

Vyhody domu - sukromie, priestor, zahrada (vybeh), klud, zakurim si, ked potrebujem, platim si vlastnu spotrebu, nizsie naklady na zivot (energie), netreba riešiť parkovanie

Nevyhody - dokončujeme, ale už chyba len par veci a bude hotovo. Ale beriem to, ze vždy bude nieci treba, ale už nie v takych sumach 😂

Ak nebude nutne, do bytu sa nevratim. Staci mi, ked sme u rodicov a pocujem pomaly kazdy prd od susedov 🫣

Strana
z2