Manžel chce znížiť plat kvôli stresu. Ako reagovať?
Ahojte zeny, mamicky, mam na uvod len taku otazku, ako by ste reagovali keby vam manzel oznami ze v praci kde pracuje na veducej pozicii a zaraba takmer 2000 eur mesacne sa chce nechat degradovat na ovela nizsiu poziciu s platom 900 eur mesacne..lebo on ma stres..len naklady na domacnost (najom hypoteka,telefony) mesacne mame cez 500+ 100 eur benzin kedze manzel cestuje denne za praciu ja som na materskej s druhou dcerou ktora ma pol roka..a oznami mi vcera ze od jula chce ide na poziciu operator na ktorej povodne aj zacinal
Len aby nedopadol ako muž mojej kamarátky.Len aby nosil peniaze nič nepočuval chudák dobre že ho nezožrala.Vždy malo zarabaš ešte treba ešte nenažrata. Výsledok muž ktorý ma 53 rokov úplne po mozgovej príhode plus infarkt tažky na srdce v bdelej kome. Už 6 rok. Trebalo jej penazi bolo jej malo vždy.A teraz ostala na všetko sama ON je v sanatoriu na ležiacom oddeleni z prognozou 0. Všetko čo jej muž dostane ID ide tam a ešte doplaca a plače každý deň.A tiež zarabal veľa a chcel z nervov a stresu ísť na menej platenu prácu.
@alickapusinka toto je ale uplne nieco ine. Ona mu navrhla aj moznost, ze pojde ona do prace, a on nech si oddychne na materskej doma s detmi, ale ani to mu nie dobre. A ona zarabala ako zdravotna sestra, kde tahala aj nocne, 12-tky, no stress teda asi, 1500 eur. Takze podstatne viac ako tych jeho 900. Ale pankovi sa take riesenie tiez nevidi. Podla mna za tym nebude ziadny stres, ale daco ine. U nich to teda nie je o tom, ze chce zena viac a viac. Navrhoval jej druhe dieta, ved sa postara, ona ani to druhe velmi nechcela...no a aha ho...
@anonym_3a3894 ale kým nosil 2000 tak bolo dobre
@fadama lenze panko by mohol na materskej s dietatom chillovat za pekne peniaze a autorka mohla ist do roboty, kde ona zarabala v cistom 1500. Lenze to sa mu nevidi. Ibaze by ta naterska nebola taky veget bez stresu, ze? Takze ano, bolo dobre, ked nosil 2 litre, lebo jej slubil, ze sa postara a vydavky maju tak, ze tych 900 bude proste malo...a on sa sam rozhodol, krasa!
Ja by som chcela muža bez stresu a nabehu na infarkt ci mozgovú príhodu, nechcem byt zla ale ak to on citi treba ho v tom podporit, niekedy musime spomalit, peniaze nie su vsetko, da sa to stale nejako nastavit, hlavne aby si mala manzela aj deti ocka a zdravého akého maju mat....😉
@anonym_autor po rokoch skúsenosti ti poviem že volíš zarábať menej a mať pokoj v hlave i duši ako sa niekde trápiť kôli peniazom . V konečnom dôsledku zo stresov toxicity prídu skôr či neskôr rôzne choroby.
@anonym_autor po rokoch skúsenosti ti poviem že volíš zarábať menej a mať pokoj v hlave i duši ako sa niekde trápiť kôli peniazom . V konečnom dôsledku zo stresov toxicity prídu skôr či neskôr rôzne choroby.
@anonym_949feb niečo sa možno zmenilo stačí že jeden človek ti nedá dýchať. Držím palce nech sa to vyrieši k duševnej pohode všetkých.
Však môžete byt obaja polroka doma, on na materskej, ty bez rodicaku, nepojdete až tak výrazne dole ako pri tom modely, čo chce muž a bude aspoň doma, strávi čas s rodinou. Lebo on bude mat matersku z 2000 eur platu.
A čo by som robila ja? Presne taketo niečo by som vymyslela, keďže som hlavou rodiny. No a popis tvojich funkcii… zase však si na materskej, si cely deň doma, tak zaplatit sek, čo je otázka 30 sekund snáď nie je nejaká narocna cinnost. Aj ja všetko vybavujem sama popri praci, a to som mala minuly rok taký, že mi svokra skoncila zle na tom a musela som popri tej robote riesit 1000 lekarov, hľadať zariadenia na umiestnenie, riesit posudky,..
@oblecenie99 ale dopadnut moze rovnako
@anonym_95ade4 Alebo autorka.
Budem sa opakovať, ja som od maličkého dieťaťa do prace naozaj išla a aj keď to vtedy bolo dobré rozhodnutie, nie je to vôbec také jednoduché, ako sa to tu prezentuje (podotýkam, že moje malo o rok a dva mesiace viac, ako autorkine druhé teraz). Lebo ON doma byť nechce, čo by znamenalo, že ona by sa musela do práce vrátiť a dieťa by išlo do jaslí. Ja by som.pochopila čokoľvek. Ale suché oznámenie, že mám stres a kašlem a neviem ako ďalej, tak toto nie. Veľa z nás pozná stres v práci, aj zodpovednosť, ba dokonca aj vyhorenie, ale komunikovať s partnerom, najmä v tejto životnej situácii, je proste základ. Lebo ten stres, ktorý má autorka už teraz len preto,.lebo on nekomunikuje, len oznamuje, tiež nie je zanedbateľný. Nie je fér hodiť to na ženu, nech sa stará. A ako poznám niektorých chlapov (česť výnimkám) aby to napokon nebola len výhovorka a alibizmus, a bude tam niečo úplne iné, ako pracovný stres. Ja autorku chápem a nerozumiem tým radám, nech sa zdekuje do roboty ona.
@anonym_95ade4 Alebo autorka.
Budem sa opakovať, ja som od maličkého dieťaťa do prace naozaj išla a aj keď to vtedy bolo dobré rozhodnutie, nie je to vôbec také jednoduché, ako sa to tu prezentuje (podotýkam, že moje malo o rok a dva mesiace viac, ako autorkine druhé teraz). Lebo ON doma byť nechce, čo by znamenalo, že ona by sa musela do práce vrátiť a dieťa by išlo do jaslí. Ja by som.pochopila čokoľvek. Ale suché oznámenie, že mám stres a kašlem a neviem ako ďalej, tak toto nie. Veľa z nás pozná stres v práci, aj zodpovednosť, ba dokonca aj vyhorenie, ale komunikovať s partnerom, najmä v tejto životnej situácii, je proste základ. Lebo ten stres, ktorý má autorka už teraz len preto,.lebo on nekomunikuje, len oznamuje, tiež nie je zanedbateľný. Nie je fér hodiť to na ženu, nech sa stará. A ako poznám niektorých chlapov (česť výnimkám) aby to napokon nebola len výhovorka a alibizmus, a bude tam niečo úplne iné, ako pracovný stres. Ja autorku chápem a nerozumiem tým radám, nech sa zdekuje do roboty ona.
@oblecenie99 no my uz tazko co si vymyslime.Dohodnut sa musia uz len oni dvaja,rozpravat sa musia o tom celom a hlavne dosledky,nasledky si musia prejst oni dvaja.Darmo budeme pisat,radit ked jej muz vsetko z negoval.No musia sa len a len rozpravat a to uprimne.Asi tam dost zlyhala komunikacia aj ked bol doma.
To bude nejaký slabší jedinec, sorry.
Nech si teda nájde iný menej stresujúci job, ale nie za menej než 50% platu.
Zarábať by mal viac, nie menej než 2000€… to zarobí aj matka samozivitelka a aj bez toho stresu
Vidim už, že radite, nech ide na materskú. Tak to by sa už z toho stresu s dietatom priam po….. . Nezávidím ti tohto pseudomuza
Ako tak citam celu diskusiu, tak podla mna si chce "odliat" panko 1000e z rozpoctu.....nema(l) on nejaku bokovku, ktoru nabuchal a treba platit vyzivne?? A ze si to takto ututla......nebol by to prvy pripad...🤔🤔🤔🤔🤔🤔ale teda by som isla tvrdo po tom, aby si nasiel este jeden job "nestresovy", kde donesie este aspon dalsich 900-1000e...👿👿
Ako tak citam celu diskusiu, tak podla mna si chce "odliat" panko 1000e z rozpoctu.....nema(l) on nejaku bokovku, ktoru nabuchal a treba platit vyzivne?? A ze si to takto ututla......nebol by to prvy pripad...🤔🤔🤔🤔🤔🤔ale teda by som isla tvrdo po tom, aby si nasiel este jeden job "nestresovy", kde donesie este aspon dalsich 900-1000e...👿👿
@vevesh som rad,ze nie som sam,co to tak vidi..😁
@anonym_autor Ak by mne muz povedal ze ma stres, bolo by to velmi vazne, lebo on nikdy neprizna ze nieco nedava. Ale ty si musis poznat chlapa ze ci je to pravda alebo vyhovorka s tym stresom. Bala by som sa mu neverit. Moze to dopadnut ovela horse ako chudobou.
@anonym_95ade4 tak ale je rozdiel ozehliet 50 eur a 1100 eur..my mame uz dovolenku naplanovanu, tento rok dve svadby v rodine moji rodicia 60 tku tak ja neviem kde na to zoberieme ked jemu tak klesne plat..a to chcel ešte koncom roka kupovat nove auto
@anonym_autor nečítam celú diskusiu, ak si prácu odvedie dobre, tak chyba bude niekde inde.
Mal superviziu v rámci zamestnania? S dobrým psychológom dokáže prísť v rámci práci čo sa deje, keď bude dostatočne otvorený.
Lebo veď na pozícii operátora je určite náročnejšie práca, čo sa týka fyzickej práce, on bude spĺňať výkony kolegov?
Ako ho tam budú brať, ako neschopného vedúceho, čo má veľké problémy...nie ako kolegu . môže sa stať...
Ak iná práca tak úplne inde...lebo on je buď vyhoretý, alebo sa niečo stalo ....
Ako v každej práci sa nájde niečo, ak takto bude pristupovať k práci a nepovie ti dôvod...tak neviem neviem...
Ak zmena tak PN, dať sa dokopy a iná práca
A si fakt určiť priority...
Ja by som chcela muža bez stresu a nabehu na infarkt ci mozgovú príhodu, nechcem byt zla ale ak to on citi treba ho v tom podporit, niekedy musime spomalit, peniaze nie su vsetko, da sa to stale nejako nastavit, hlavne aby si mala manzela aj deti ocka a zdravého akého maju mat....😉
@marciaaa a ženu môže aj jeb....t , hlavne nech je mužíček v pohode, či?
@anonym_cc352f dostal minuly mesiac ohodnotenie najvyssiu znamku,,lebo ich v praci tak hodnotia ako top zamestnanec takze pochybujem ze spravil nejaky pruser
@anonym_autor má vyhorenie, tiež som bola top aj so super platom...mal by zmenit poziciu, pracu nie je to sranda, psychika a zdravie ma byt na 1.mieste. podpor ho 🤍🩵
@vevesh fíha.. tak ty si teda dala riadneho chrobáka do hlavy teraz 😀😀 teoreticky to môže tak byť, ale nemusí. Ale inak je zvláštne že sa tak strašne vyhýba aj tomu aby bol na tej materskej. Koniec koncov vlastne na tej materskej by mal pokoj od práce a keď si tak strašne želá menší plat, tak na materskej by mal menej a mal by ešte aj kľud od roboty. No ale keďže si potrebuje odliat tých 1000 eur na tajné dieťa a bokovku, tak bude bojovať proti materskej a bude robiť hrdinu že mu stačí 900eur 😀
Zaujímavá rozprávka
No,je to extremny skok z 2000 a 1000 materska,teda z 3000eur klesnut na 900 a 560 rodicak,teda na 1500eur.Musite sa proste vela rozpravat,nic ine nepomoze.A na nieco normalne prist.
@vevesh fíha.. tak ty si teda dala riadneho chrobáka do hlavy teraz 😀😀 teoreticky to môže tak byť, ale nemusí. Ale inak je zvláštne že sa tak strašne vyhýba aj tomu aby bol na tej materskej. Koniec koncov vlastne na tej materskej by mal pokoj od práce a keď si tak strašne želá menší plat, tak na materskej by mal menej a mal by ešte aj kľud od roboty. No ale keďže si potrebuje odliat tých 1000 eur na tajné dieťa a bokovku, tak bude bojovať proti materskej a bude robiť hrdinu že mu stačí 900eur 😀
Zaujímavá rozprávka
@anonym_13f495 ja beriem, ak niekto vyhori. Ale potom by nebol tak radikalne voci pnke (kde by bol doma a zarobil by viac), zmene miesta, materskej, inemu jobu a aj by doma zena mala o jeho burn-oute potuchy. Ale takto oznamene, ze bum a od jula mame -1100 e, lebo som v strese a ziadny rozhovor, riesenie, ist k lekarovi, zit budeme z lasky, ked nam nevyjde.....toto sa mi absolutne nepozdava.🫣🫣🫣
Ps. Mala som take pripady v okoli, kde jeden muz to robil kvoli nakladnej milenke, jeden kvoli kasinu a jednemu sa takto podarilo 10 rokov tutlat lavobocka pocas manzelstva...🙃
@anonym_13f495 ja beriem, ak niekto vyhori. Ale potom by nebol tak radikalne voci pnke (kde by bol doma a zarobil by viac), zmene miesta, materskej, inemu jobu a aj by doma zena mala o jeho burn-oute potuchy. Ale takto oznamene, ze bum a od jula mame -1100 e, lebo som v strese a ziadny rozhovor, riesenie, ist k lekarovi, zit budeme z lasky, ked nam nevyjde.....toto sa mi absolutne nepozdava.🫣🫣🫣
Ps. Mala som take pripady v okoli, kde jeden muz to robil kvoli nakladnej milenke, jeden kvoli kasinu a jednemu sa takto podarilo 10 rokov tutlat lavobocka pocas manzelstva...🙃
@vevesh Toto presne. Akoze chudacik vyhoreny. Ale PN nie, starat sa o deti nie, hladat si druhy job nie. Len si chcem si odrobit najlahsiu robotu, co sa vo firme da, zarobim 900 e, pridem si o 15:30 domov, a zena nech ma caka s nachystanym jedlom a deti nech mi daju pokoj. Takych sikovnych by bolo viac😏
@anonym_d74e61 ja pojdem do prace a s polrocnou dcerou co ?: on na matersku nepojde, aj o tom bola uz rec a ja kojim
@anonym_autor ja som šla do práce keď dovŕšila dcéra 6 mesiac.
A u vas tie platy nesli vobec hore???Ja ked si porovnam roky predtym a teraz tak u nas sa pekne navysili platy.Kazdym rokom sa zvysovali,aj tento rok isli hore.
Porazilo by ma. Ale ja si myslím, že spravil nejakú chybu, prúser a z postu vedúceho odchádza nedobrovoľne. Ja si tak myslím. No musíš sa s nim porozprávať. Opýtať sa ho, že čo vlastne budete robiť. A ty samozrejme tiež choď v domácnosti "na nižšiu pozíciu". Písala si, že ako nastúpil na tento post, tak si všetko prebrala ty. Tak zas nech sa aj on viac podieľa na domácnosti.
len sranda ze ked nastupil pred rokmi do tej firmy a zacal ako operator.(pozicia na ktoru chce teraz zase prejst) stale som pocuvala aka nenavidi tu pracu a ako bude robit aj nemozne aby sa dostal vyssie..teraz je tam procesny inzinier ešte pred dvoma mesiacmi rozpraval kamaratovi ze ma dream job..a zrazu on ide naspat na nenavideneho operatora..ja pracujem ako zdravotna sestra robila som nocne tiez mame stres v praci a nikto sa nestaral ci to ja davam..dobre som zarabala tak muz bol happy..a nikto sa ma nepytal ci nemam stres ci to psychky zvladam aj nocne tahat aj pacientov aj vsetko..a druhe dieta chcel hlavne on ja ani nie..s tym ze vsak on dost zarobi a postara sa..a ja mozem si byt veselo na materskej..
@anonym_autor Ako píšem, určite neodišiel dobrovoľne. Toto je dôkaz, všetko do seba zapadá. Mal by ti povedať pravdu. Keby táto verzia bola pravda, tak som fest nasratá, keby ho vyhodili z vyššej pozície, no tak čo už. To by som sa nehnevala (teda len vnútorne). Myslím si, že sa hanbí povedať pravdu.
@anonym_autor a mas kontrolu nad jeho financiami? Uz som zazila aj takych expertov, co zene tvrdili, ze zarabaju menej a zvysne peniaze sli na ine ucely...
@anonym_autor a mas kontrolu nad jeho financiami? Uz som zazila aj takych expertov, co zene tvrdili, ze zarabaju menej a zvysne peniaze sli na ine ucely...
@anonym_253a62 To je zaujimava teoria🤔 hm.
A keby zmenil úplne prácu? Nie taku stresujúcu ale za viac ako 900? A ty časom do prace tiež ved jasle existujú a máš ešte nárok na rodičovský do 3r.

Na 6 mesiacov nech ide na natersku. Tu bude mať cca vysokú ako plat . Ty na UP ,alebo do prace . A za toho pol roka nech si to nechá prejst v hlave
@anonym_98e911 on nechce ist na matersku, to ma robit zena, on to s detmi nevie. Tak...?