Manžel chce znížiť plat kvôli stresu. Ako reagovať?
Ahojte zeny, mamicky, mam na uvod len taku otazku, ako by ste reagovali keby vam manzel oznami ze v praci kde pracuje na veducej pozicii a zaraba takmer 2000 eur mesacne sa chce nechat degradovat na ovela nizsiu poziciu s platom 900 eur mesacne..lebo on ma stres..len naklady na domacnost (najom hypoteka,telefony) mesacne mame cez 500+ 100 eur benzin kedze manzel cestuje denne za praciu ja som na materskej s druhou dcerou ktora ma pol roka..a oznami mi vcera ze od jula chce ide na poziciu operator na ktorej povodne aj zacinal
@anonym_autor poviem ti prípad, čo sa stal u mňa doma.
Mala som prácu, ktorá ma bavila a platovo som mala veľmi dobre, ale nejak toho bolo veľa. Doma som sa nesťažovala a jedného dňa ráno mi bolo špatne, naozaj som cítila, že niečo nie je dobre. Doma som si dala raňajky, sadla do auta a vyrazila do práce. Vyšla som z dediny a zrazu to prišlo... Iba som stihla dať výstražné smerovky a potom som sa zobudila v nemocnici - infarkt. A vieš, koľko som mala rokov - 34.
Možno ti muž doma nič nepovie, ale neznamená, že sa niečo nedeje..
No neviem, tak pomaly to tu bolo davkovane, tie info o manzelovi… az sa prispevatelky diskusie preklopili na stranu manzelky. Mna prekvapil ten predpoklad manzelky, ze sa chce manzel preradit na operatora za 900€! kvoli bratrancovi, co sa vracia z Ciech po 15 rokoch😃 ja dufam, ze vsetko vymyslene🙏🏻
tu sa krásne ukazuje dnešné myslenie žien ale aj mladých dievčat, že už teraz vedia koľko musí ich muž zarábať aby sa oni mali dobre... čo tak oželieť dovolenku a čo že vás čakajú 60 narodeniny a svadby sú od kedy rujnujúce... ako nečudovala by som sa keby ťa po čase vymenil za ženu s nižším nárokom... korporáty to teraz majú ťažké náklady vysoké... musia viac vyrábať aby zarobili... prepúšťajú ľudí ty nevieš aký tlak s tým súvisí... odišiel jeden šéf vo februari tak má druhého tiež to asi nie je OK ... možno zamestnanci pod ním mu dávajú vyžrať že je šéf že ho nepočúvajú... možno niekomu musel siahnuť na plat kvôli niečomu akože teraz byť šefom a mať dobrú pracovnú dobu nie je ktovie čo... hlavne máš stáť za ním a upokojiť ho že to zvládnete uskormníte sa... a nie mu vyčítať čo všetko musí utiahnuť a nech len maká a nevymýšľa... neskrývaj sa doma za deti každá sme sa starala o deti a ešte sa len doľutuješ keď pôjdeš do práce+ deti +domácnosť potom neviem čo budeš robit... úprimne tvojho manžela je mi ľúto... hneď na začiatku si mu ukázala to v dobrom aj v zlom + že nevidíš jeho ale jeho peniaze...
@anonym_autor ty si normálna? Vies ako sa psychické problémy vedia dlho a nenapadne kumulovať? Chceš aby sa raz muž nedokázal už ani postaviť z postele? Ja som si tým prešla a keby ma môj muž ,,vybavil” jednoduchým ,,ona ma len stres” tak by ma to veľmi sklamalo. Môžete sa uskromnit, dovolenku jeden rok oželieť, určite sa ešte da zrušiť a vrátili by vám aspoň časť peňazí. Nech ide zatiaľ na menej stresujúcu pozíciu a moze hľadať niečo iné a lepšie platené. Ja by som to na tvojom mieste ozaj nebagatelizovala že ma ,,len” stres…
@anonym_autor ty si normálna? Vies ako sa psychické problémy vedia dlho a nenapadne kumulovať? Chceš aby sa raz muž nedokázal už ani postaviť z postele? Ja som si tým prešla a keby ma môj muž ,,vybavil” jednoduchým ,,ona ma len stres” tak by ma to veľmi sklamalo. Môžete sa uskromnit, dovolenku jeden rok oželieť, určite sa ešte da zrušiť a vrátili by vám aspoň časť peňazí. Nech ide zatiaľ na menej stresujúcu pozíciu a moze hľadať niečo iné a lepšie platené. Ja by som to na tvojom mieste ozaj nebagatelizovala že ma ,,len” stres…
@anonym_a3750f Myslim, ze dovolenka bude ich najmensi problem. Ked ona je na rodicaku a maju 2 deti.
@anonym_949feb ja aktualne nemozem pri polrocnom dojcenom dietati pracovat..to proste nejde..ale ja uz som mu povedala ze ako si to predstavuje ze on nema ešte predstavu ale jednoducho chce sa vratit nazad na tu poziciu..on nema plan..len proste urobil rozhodnutie
@anonym_autor Ja si myslim, ze pri takomto rozhodnuti sa mal s tebou predtym poradit. Viem pochopit, ze clovek moze vyhoriet. Normalne mal prist a mali ste sa porozpravat o tom ze ako to budete riesit. Urcite je zdravie prednejsie ako peniaze ale tu mi nesedi to, ze pride a oznami, ze mas vziat na vedomie ze bude o 1100e menej. Ok, a ako to chce riesit? Kde mas tie peniaze akoze vziat? Skor si myslim, ze bud mal nejaky pruser alebo tu pracu nezvladal a preradili ho, a chlapska jesitnost mu nedovoluje to priznat, tak si vymyslel ten pribeh. Nemyslim ze by tymi 1100e isiel vykryvat nejaku milenku a jej poziadavky, ved to by ostal stale na tom mieste a to zas nie je take tazke zistit ci je manazer alebo operator. Ak naozaj ide len o ten stres, ved ma moznost najst si nieco ine za vyssi plat ako 900, kde nebude mat veducu poziciu, to vidim ako kompromis. Ale to by musel on chciet.
tu sa krásne ukazuje dnešné myslenie žien ale aj mladých dievčat, že už teraz vedia koľko musí ich muž zarábať aby sa oni mali dobre... čo tak oželieť dovolenku a čo že vás čakajú 60 narodeniny a svadby sú od kedy rujnujúce... ako nečudovala by som sa keby ťa po čase vymenil za ženu s nižším nárokom... korporáty to teraz majú ťažké náklady vysoké... musia viac vyrábať aby zarobili... prepúšťajú ľudí ty nevieš aký tlak s tým súvisí... odišiel jeden šéf vo februari tak má druhého tiež to asi nie je OK ... možno zamestnanci pod ním mu dávajú vyžrať že je šéf že ho nepočúvajú... možno niekomu musel siahnuť na plat kvôli niečomu akože teraz byť šefom a mať dobrú pracovnú dobu nie je ktovie čo... hlavne máš stáť za ním a upokojiť ho že to zvládnete uskormníte sa... a nie mu vyčítať čo všetko musí utiahnuť a nech len maká a nevymýšľa... neskrývaj sa doma za deti každá sme sa starala o deti a ešte sa len doľutuješ keď pôjdeš do práce+ deti +domácnosť potom neviem čo budeš robit... úprimne tvojho manžela je mi ľúto... hneď na začiatku si mu ukázala to v dobrom aj v zlom + že nevidíš jeho ale jeho peniaze...
@mimaapeto chapes to zle. To nie je o tom, ze chlap zrazu zarobi menej, lebo ho vyrazili z jobu alebo je na pnke (on o pnke totiz ani naznakom neuvazuje), alebo ze je tak zostresovany, ze dal hodinovu vypoved a ide si hladat novy job. A ona vystraja, ze sa im na chvilu znizi pohodlie. On totizto nechce ziadne riesenie, iba zarabat 900e a zena sa ma ukludnit s takou nizkou sumou na zivobytie s 2 malymi detmi na....dozivotie? Je ine, ak par nieco vybuduje od nuly, alebo ze sa nedari a zrazu je mensi rozpocet. Ale nie takto planovane znizit prijem rodiny na polovicu pri dnesnych cenach a to si dovolim povedat, neziju nadstandard, ze by si clovek mavol rukou, cert to ber.....a ziadne riesenie, len nech ho vsetci nechaju byt....wtf? A deti a ich zivotny standar je kde? Chcel mat rodinu, nech sa teda aj postara a ked nie, ona moze byt aj samozivitelka a sud mu vyrubi pekne vyzivne, ze o 900eurovom jobe bude dlho snivat....
@anonym_13f495 ja beriem, ak niekto vyhori. Ale potom by nebol tak radikalne voci pnke (kde by bol doma a zarobil by viac), zmene miesta, materskej, inemu jobu a aj by doma zena mala o jeho burn-oute potuchy. Ale takto oznamene, ze bum a od jula mame -1100 e, lebo som v strese a ziadny rozhovor, riesenie, ist k lekarovi, zit budeme z lasky, ked nam nevyjde.....toto sa mi absolutne nepozdava.🫣🫣🫣
Ps. Mala som take pripady v okoli, kde jeden muz to robil kvoli nakladnej milenke, jeden kvoli kasinu a jednemu sa takto podarilo 10 rokov tutlat lavobocka pocas manzelstva...🙃
@vevesh no veď ako jasné 😀 ja beriem do úvahy aj tu možnosť čo si ty napísala. Môže niečo skrývať. Ale to by trebalo aj nejaké dôkazy ešte predtým než chlapíka jeho manželka odsúdi. Ale aj mne príde veľmi zvláštne že niekto je stotožnený s takým finančným skokom do mínusu. Keby povedal že ide na inú, ľahšiu pozíciu a zarobí o 200 eur menej tak ešte prižmúrim oči. Ale toto čo on výstraja je obrovský skok. Mne to príde nelogické od chlapa že by chcel padnúť na také finančné dno aj keď nespochybňujem že mu moze byť psychicky zle z práce. Ale treba si uvedomiť zodpovednosť za rodinu.
@vevesh no veď ako jasné 😀 ja beriem do úvahy aj tu možnosť čo si ty napísala. Môže niečo skrývať. Ale to by trebalo aj nejaké dôkazy ešte predtým než chlapíka jeho manželka odsúdi. Ale aj mne príde veľmi zvláštne že niekto je stotožnený s takým finančným skokom do mínusu. Keby povedal že ide na inú, ľahšiu pozíciu a zarobí o 200 eur menej tak ešte prižmúrim oči. Ale toto čo on výstraja je obrovský skok. Mne to príde nelogické od chlapa že by chcel padnúť na také finančné dno aj keď nespochybňujem že mu moze byť psychicky zle z práce. Ale treba si uvedomiť zodpovednosť za rodinu.
@anonym_13f495 jasne, zo mna by bol v nasledujucich dnoch sherlock holmes doma, lebo toto normalnemu cloveku hlava neberie. Lebo keby ze zaraba 5000 a ide na 2500, tak okej, je to menej, ale stale slusna suma. Ale z 900e vyzit.....ehhh, fakt by doma nebol kamen na kameni, ako by som chcela vidiet vyplatne pasky, novu zmluvu a vsetko okolo toho🫣🫣🫣🫣🫣🫣🫣
a čo ak vidí že žena rohadzuje financie na sprostosti?? a už ho to proste nebaví a má pocit že sa im žilo šťastnejšie keď bol na tom mieste predtým?veľké haló že majú tento rok 60tky, a svadby a dovolenku atd? aj chlap si môže niekedy povedať dosť
ale on sa mi nikdy nestazoval nikdy som nevidela ze by isiel so stresom do prace alebo mal nejake zdravotne problemy koli tomu..tak ja neviem..
@anonym_autor daj potom vediet,ako ste dopadli a ako ste to poriesili.
A keď som vyhorená, tak, logicky zostávam v tej istej firme, len na oveľa nižšej pozícii, ktorú som predtým doslova nenávidela a robila všetko preto, aby som sa odtiaľ vyhrabala.
Keby mi toto urobí muž, tak by som jednoducho nemala, proste nemala pochopenie ani keby mal vážny problém. Lebo tu nejde o kolaps, ktorý tu niektorí popisujete. Nejde totiž na PN. Ani na materskú sa nechystá. Len jednoducho sucho oznámil, že odteraz sa zníži doterajší príjem (podotýkam v dnešnej dobe nie nadštandardný) o polovicu a ona nech sa zariadi. Ja som na jej strane, lebo problém/neproblem, hodil to na krk JEJ, ona sa musí zariadiť, ona to musí vymyslieť, ona to musí prepočítať. Ako chodia do roboty operátori výroby? Nie sú to náhodou (zvyčajne) trojzmenné prevádzky a dvanástky? A sestričky ako ona? Nočné, denné a dvanástky? Kto asi tak ma ešte aj logistiku okolo detí (dopravu do škôlky a jasiel) vymyslieť za týchto okolností, keď nie ona? A keď ona skolabuje? Tak potom čo? Postarajú sa deti?
Tu nejde o zníženie životného štandardu, ale o dosť slušný hazard. Veď len dnes stoja hypotéky v pohode 600 eur (bavíme sa o malých sumách a klasických panelákoch), kde sú ďalšie výdavky?
Ja teda nejdem bagatelizovať jeho problémy, ale že sa majú riešiť ináč, ako to vybavil on, za tým si stojím a keby išlo o môjho muža, tiež by som nebola iná. A píšem to takto aj preto, lebo hnusne komentáre na adresu autorky tu boli skôr.
Riešenia sú, a oveľa lepšie, než aké vymyslel, a keď odmieta komunikovať, tak potom čo?
Ja som tak išla dobrovoľne. Úprimne som rada, skrátila som si aj úväzok.
Muž aj ja sme pracovne išli hore naraz. Muž ostal a išiel ešte vyššie a ja dole na skrátený úväzok. Ale nám to vyhovuje finančne, pracovne aj čo sa domácnosti týka.
Ono je to ťažké v určitých prípadoch, každý má inú situáciu. Ale zdravie a rodina sú viac ako práca.
Môže skúsiť ísť na materskú, môže zmeniť pracovné prostredie. Možnosti je viac. Ale rozhodnutie je v prvom rade na ňom a tebe.
Môj manžel vyhorel raz z práce. Je na vedúcej pozícii, zarába viac ako 2tis. On to ale riešil inak - porozprával sa so šéfkou, úprimne jej priznal čo prežíva. Ona mu navrhla mesačný sebatical, ostal doma, spal, opravoval, pripravoval sa na návrat. Bolo mu lepšie - pokračuje v rovnakej pozícii už pár rokov, len zvoľnil tempo - dáva si pozor na to aby nepracoval príliš veľa (on má pár krát do týždňa HO a predtým bezne pracoval do noci, tobteraz už nerobí) určite by sme si nemohli dovoliť aby klesol príliš na plate. Ja síce tiež pracujem, ale keďže som bola dlho s deťmi doma, moja kariéra je na úplne inejurovni ako jeho, takže aj menej zarobím. Máme však dlhy, dom, 4ri deti v puberte, sám vie že nemôžeme mať menej, najmä v tejto situácii. Porozprávala by som sa s ním a našla iné možnosti, ale zase klesnúť o toľko nižšie je pri deťoch ťažko si predstaviť.
A keď som vyhorená, tak, logicky zostávam v tej istej firme, len na oveľa nižšej pozícii, ktorú som predtým doslova nenávidela a robila všetko preto, aby som sa odtiaľ vyhrabala.
Keby mi toto urobí muž, tak by som jednoducho nemala, proste nemala pochopenie ani keby mal vážny problém. Lebo tu nejde o kolaps, ktorý tu niektorí popisujete. Nejde totiž na PN. Ani na materskú sa nechystá. Len jednoducho sucho oznámil, že odteraz sa zníži doterajší príjem (podotýkam v dnešnej dobe nie nadštandardný) o polovicu a ona nech sa zariadi. Ja som na jej strane, lebo problém/neproblem, hodil to na krk JEJ, ona sa musí zariadiť, ona to musí vymyslieť, ona to musí prepočítať. Ako chodia do roboty operátori výroby? Nie sú to náhodou (zvyčajne) trojzmenné prevádzky a dvanástky? A sestričky ako ona? Nočné, denné a dvanástky? Kto asi tak ma ešte aj logistiku okolo detí (dopravu do škôlky a jasiel) vymyslieť za týchto okolností, keď nie ona? A keď ona skolabuje? Tak potom čo? Postarajú sa deti?
Tu nejde o zníženie životného štandardu, ale o dosť slušný hazard. Veď len dnes stoja hypotéky v pohode 600 eur (bavíme sa o malých sumách a klasických panelákoch), kde sú ďalšie výdavky?
Ja teda nejdem bagatelizovať jeho problémy, ale že sa majú riešiť ináč, ako to vybavil on, za tým si stojím a keby išlo o môjho muža, tiež by som nebola iná. A píšem to takto aj preto, lebo hnusne komentáre na adresu autorky tu boli skôr.
Riešenia sú, a oveľa lepšie, než aké vymyslel, a keď odmieta komunikovať, tak potom čo?
@oblecenie99 máš pravdu. Nehovoriac o tom, že žene sa často vyhorenie ani neodpúšťa, až keď skončí v nemocnici vo vážnom stave, tak sa všetci čudujú prečo a ešte majú drzosť všetci radit ako by mala žiť. Ale to že sa nevyspala 10rokov, že ťahá domácnosť deti a ešte aj pracu, to nikoho nenapadne. Ale muž čo chodí len do práce príde a sucho oznami že ho to nebaví. Mňa tiež nebaví mnoho veci, ale to neznamená že sa na ne vykaslem ak sú dôležité.
@oblecenie99 máš pravdu. Nehovoriac o tom, že žene sa často vyhorenie ani neodpúšťa, až keď skončí v nemocnici vo vážnom stave, tak sa všetci čudujú prečo a ešte majú drzosť všetci radit ako by mala žiť. Ale to že sa nevyspala 10rokov, že ťahá domácnosť deti a ešte aj pracu, to nikoho nenapadne. Ale muž čo chodí len do práce príde a sucho oznami že ho to nebaví. Mňa tiež nebaví mnoho veci, ale to neznamená že sa na ne vykaslem ak sú dôležité.
@ria_sprout Preeeesneeee.
@anonym_7a805b Lenze drahy manzel na rodicaku ostat nechce, lebo dieta ma byt s matkou a on to s detmi nevie...hm. Robit nie, starat sa o deti nie.
@anonym_3a3894 no na to mal myslieť skôr. Veď matka nemôže ísť do práce s dieťaťom na chrbte. Môže ísť pracovať do inej firmy, kde zarobí viac, aby mal na pokrytie výdavkov rodiny. Tým chlapom občas fakt nedochádza.
Začni už teraz hospodáriť a príjmom ktorý budete mat onedlho nech už teraz vidí aké super to bude.. Takto sa problémy neriešia že ťa postaví pred hotovú vec..
@anonym_autor je to zložité ale pochopenie treba mať,ale mohol si asi vybrať inú dobu. Moj manžel dlhé roky pracoval ako projektový manažér, začínal ako tvoj. Jedného dňa povedal ze už to nechce robiť radšej si odrobi manuálne a ma pokoj ako sa neustále naťahovať s ľuďmi a tlak zhora bol stále, termíny atď atd.Ja to vidím ináč, že je ho veľká škoda na takú obyčajnú prácu ale keď on to tak cíti tak nech. Našťastie sa mi naskytla dobrá práca takže po finančnej stránke to zvladame v pohode.
a ešte ma napadlo "nesťažoval sa" ako kedy sa mal sťažovať keď ty sa mu určite sťažuješ ako je všetko na Tebe deti, domácnosť atd... viem si to živo predstaviť tak nemal chuť ti on hovoriť o svojich problémoch
Nejdem to všetko čítať, ale podľa mňa nejde ani s pozíciou ani platom nižšie, lebo ak by bol vyhorený, buď si dá sabatical, pn, alebo zmenu zamestnávateľa. Takže mi z tohto vychádza že buď ide ulievať peniaze bokom lebo niečo na teba chystá, alebo vzal nejakú pôžičku ktorú už nahádzal do automatov alebo iného hazardu a takto by to pekne zakryl.
@anonym_autor nemusi sa hned degradiert na operatora, ale najst pravnika s skusit poziadat o skratenie uvazku, alebo odbremenenie od uloh alebo ist o poziciu nizsie. Ono ak danu poziciu manzel nezvlada a hrozi mu burn out, ci depresie, tak asi fajn, ze to rozpoznal. Tiez je otazkou, ci ma stres len v praci, alebo aj doma. My sme mali v kruhu priatelov taky parik, ze ok bol 100% otec, aj 100% riaditel. Ked videl, ze nezvlada, zena na to dost tlacila, aby pokracoval. Teraz sa uz siesty rok lieci z depresie, nepracuje a ona ma akoby tretie „dieta“ doma.
@mimaapeto podľa mňa to skôr krásne ukazuje zmýšlanie takýchto mužov. Myslí iba sám na seba, nerozhoduje o vážnych životných zmenách s manželkou a odmieta hociaké iné riešenie než to svoje. Ona nie je lenivá, šla by do práce ale to chlap odmieta. ON chcel druhé dieťa, ON chce, aby bola žena s deťmi doma a tak ak môže, mal by rodine zabezpečiť ako tak dôstojný život. A nie bez akejkoľvek diskusie výrazne znížiť rodinne štandard až na hranicu, kedy budú otáčať každé euro. Si to pochopila úplne zle alebo nevieš čítať s porozumením. Tebe príde úplne normálne, že manželia nerozhodujú spolu a nepoznajú kompromis? Mne nie.
@arieska nie to by mal v cistom
@anonym_autor tak to mi nevychádza...to by robil na polovičný úväzok? s tým by som určite nesúhlasila. Hlavne keď je človek naučený na nejaký štandard tak je to problém zrazu ísť ani nie na polovicu. Neviem si to predstaviť. Potom nebude mať stres v robote ale stres doma ako všetko zaplatiť s málo peňazí.
@mimaapeto podľa mňa to skôr krásne ukazuje zmýšlanie takýchto mužov. Myslí iba sám na seba, nerozhoduje o vážnych životných zmenách s manželkou a odmieta hociaké iné riešenie než to svoje. Ona nie je lenivá, šla by do práce ale to chlap odmieta. ON chcel druhé dieťa, ON chce, aby bola žena s deťmi doma a tak ak môže, mal by rodine zabezpečiť ako tak dôstojný život. A nie bez akejkoľvek diskusie výrazne znížiť rodinne štandard až na hranicu, kedy budú otáčať každé euro. Si to pochopila úplne zle alebo nevieš čítať s porozumením. Tebe príde úplne normálne, že manželia nerozhodujú spolu a nepoznajú kompromis? Mne nie.
@anonym_d17d05 úprimne?? počujeme tu len jednu stranu a nikdy neviem či ten muž fakt nechce aby išla do práce atd... ja všetko na MK beriem s rezervou 🙂
@mimaapeto neudrela si sa? To čo splietaš za somariny...?🙄
@anonym_d17d05 úprimne?? počujeme tu len jednu stranu a nikdy neviem či ten muž fakt nechce aby išla do práce atd... ja všetko na MK beriem s rezervou 🙂
@mimaapeto veď vyslovene napísala, ako navrhla že pôjde do roboty a on to rázna odmietol lebo o deti sa má starať žena a on si na to netrúfa. By si to len tak vymýšlala, čo? Keď berieš MK s rezervou a autorke neveríš tak prečo prispievaš? Mohla si dať aj trošku logickejší argument ako toto.
Ja by som mu navrhla nech zmení prácu úplne. Žiadny takýto pokles si nemozete dovoliť. S operátorom aj tak nebol spokojný, pripomeň mu ako na tu pracu nadával. Začni mu hľadať a posielať ponuky s lepším platom. Má teraz aj prax ako vedúci, môže si do životopisu napísať aj to ocenenie top zamestnanca. To čo chce on je platovo príliš veľký pokles. A k tomu mu oznam že ty po materskej plánuješ pracovať už len denné, bez nočných príplatkov kvôli malým deťom (aj keď to tak nemusí byť, povedať mu to teraz môžeš) - musí prevziať finančnú zodpovednosť on. Keď má v práci veľký stres - ok, chápeš ho a začneš mu teda pomáhať s hľadaním novej práce. Na staré miesto s tým platom je neprípustné sa vrátiť. Jednoducho mu to oznám. Tak ako on oznámil túto zmenu on tebe. Bez hocijakej porady
Ja som teda vacsinou pri podobnych temach velky optimista a verim, ze je to nedorozumenie a ze sa to vyriesi, ale toto sa mi nezda.
Asi urcite v tom manzelstve viazne komunikacia a nielen ta, pretoze takto sa veci neriesia - aby jeden z paru prisiel a oznamil, ze urobil rozhodnutie, ktore pre celu rodinu vsetko meni, to je uplny nonsense.
A kedze tam nefunguje viac veci, je mozne, ze je chlap naozaj pod stresom, ze to nehovoril, ze si to manzelka nevsimla… standardne by som obhajovala chlapa a snazila sa, aby nasli nejake riesenie ako to idu spolu riesit.
Ale z toho, co autorka napisala si myslim, ze za tym bude naozaj nieco uplne ine..
A ako pardon, ale toto nie je chlap… toto je ja neviem, poseroutek? Totalna ubohost od tohto „chlapa”.
Autorke drzim palce, aby to nejak zvladla. ❤️

Autorka sa odmlčala a ja sa ani nečudujem, po tom, akú spŕšku ste tu spustili.
Samozrejme, že za tým môže byť čokoľvek, aj niečo nepoctivé, ale takto sa problémy neriešia - hádkami, vykrikovaním, že je to nechlap, slaboch, vysmievaním sa a búchaním po stole. Áno, ani tak sa to nerieši, ako to rieši on - oznámením a odmietaním, ale čo ma šokovalo je to zľahčovanie stresu v práci a vysmievanie sa z akéhosi "moderného vyhorenia".
Neviete si mnohé ani predstaviť, čo mnohí ľudia v práci prežívajú a nie je to o tom, že človek chce byť moderný a vymyslí si vyhorenie. Pretože ak je človek nevypočutý, tak to môže naozaj skončiť fatálne.
A aj keď jeho aktuálny postoj nie je správny, tak ani také fúrie, ako ste sa tu poniektoré predviedli by nikto doma nechcel, lebo takto sa naozaj problémy neriešia.
Myslíte, že ste jej tým vtĺkaním do hlavy, že určite má milenku, že je lenivý, že klame a vymýšľa si, že ste jej tým nejako pomohli? Iba ste ju naštartovali a boh jediný vie, čo sa tam momentálne odohráva aj vďaka týmto kecom, ktoré si tu prečítala (česť výnimkám).
A áno, mnohí (nielen muži) nevedia komunikovať o problémoch, starostiach. Ale to neznamená, že ich nemajú a neprežívajú.