icon

Manžel chce znížiť plat kvôli stresu. Ako reagovať?

6. máj 2026

Ahojte zeny, mamicky, mam na uvod len taku otazku, ako by ste reagovali keby vam manzel oznami ze v praci kde pracuje na veducej pozicii a zaraba takmer 2000 eur mesacne sa chce nechat degradovat na ovela nizsiu poziciu s platom 900 eur mesacne..lebo on ma stres..len naklady na domacnost (najom hypoteka,telefony) mesacne mame cez 500+ 100 eur benzin kedze manzel cestuje denne za praciu ja som na materskej s druhou dcerou ktora ma pol roka..a oznami mi vcera ze od jula chce ide na poziciu operator na ktorej povodne aj zacinal

simca06022011
8. máj 2026
@anonym_98fc3f

@anonym_autor ty vidíš len peniaze ale skús sa NATO pozrieť aj z opačnej strany.
Za akú cenu?Len nech muž dobre zarobí ale ako sa má v práci a čo tam musí prežívať to už je ti asi jedno.
Hlavne nech sú lóóóve.

@anonym_98fc3f tak nech si chlap co sa "neciti" na trochu stresu a ostane si pekne na robotnickej pozicii za minimalku nezaklada rodiny. A to kludne sa pourazajte na mna, pustite tu do mna.. ale muz co ma zenu doma na MD, ma makat a nefnukat a nehadzat na nu este aj stres z toho, ze budu bez penazi.Okrem toho je podla vsetkeho lenivy sa aj o svoje deti postarat, cize aj to mu robi stres. Keby si pracovala s dnesnymi muzmi tohto typu, videla by si, ze stres je pre nich aj to, ze maju vobec zdvihnut telefon a nieco vyriesit, ak nieco pokaslu, tak to doriesit. Strcia hlavu do piesku a tvaria sa ze nic a volaju ich neschopnost stresom. Samozrejme, zovseobecnujem ale predpokladam, ze pan co isiel z operatora, na vyssiu poziciu nie je manager co riadi celu firmu zrazu.

lienka.7
8. máj 2026
@aurora33

@anonym_autor akože sory, ale podla mňa to máte nastavené úplne naprd. U nás neexistuje také to trapne starodávne delenie prác že chlap zarába a žena sa stará o deti a o domácnosť. Wtf? Su to aj mužove deti. Ja keď citam takéto príspevky tak som taaak šťastná za svojho manžela. Zarobi xy viac ako 2 litre a doma sa venuje deťom, navarí, uprace ( pre rypalky robím to aj ja) proste kto ma čas tak urobí čo práve treba. V živote by som nepristúpila na ten odveci systém ako má túto autorka s jej mužom. U nás neexistuje, že dieťa ma byt s matkou. Dieťa má byť s oboma rodičmi.

@chrumka333 ale prečo by so ona ešte maká hľadať brigádu? Ona v ten čas co je muz v praci tiež pracuje, venuje sa dieťatu. Ona nesedí doma s vyloženými nohami. Navrhla mu, že ona teda pôjde domprace, on nech je doma. Odmietol. Tak neviem co chce. Chodiť do prace za 9 stovák a potom este doma oddychovať? A autorka ma ist popri starostlivosti o.doeta ešte aj makať. To ako fakt?
90% ľudí má v praci stres a teraz co? Nikde to nie je ružové. Pokial sa ti práca nepáči, stále mas možnosť hľadát takú, co ti vyhovovať bude. Ovšem ak taka existuje, ze?
@aurora33 uplny suhlas. Tiez chvalabohu, že mám normálneho chlapa. 🙏

anonym_f1af51
8. máj 2026
@anonym_98fc3f

@anonym_autor ty vidíš len peniaze ale skús sa NATO pozrieť aj z opačnej strany.
Za akú cenu?Len nech muž dobre zarobí ale ako sa má v práci a čo tam musí prežívať to už je ti asi jedno.
Hlavne nech sú lóóóve.

@anonym_98fc3f a žiť budu z čoho?

alickapusinka
8. máj 2026
@oblecenie99

@alickapusinka Príbeh, ktorý si opísala, sa ani.len neobtrel o ten, ktorý popisuje autorka.

@oblecenie99 tým pre nechapavých z menšou mozgovou kapacitou som chcela napísať že v prípade veľkeho obrovskeho stresu mu môže zrdravie vypovedať službu a ostane sama z detmi a ležiacim mužom. Aj to sa môže stať nikdy nevieme mladý ľudia zomieraju. Nie že sa neobtrel jej príbeh o môj. Myslela som to tak že v prípade ako popisuje autorka príbehu tak môže mu zdravie vypovedať potom čo nedonesie ani tých 900 eur.Takže sa na to treba pozrieť aj zo zdravotnej stranky. Zo stresu su najhoršie choroby.Takže teraz že zaraba 2 tisc a je zdraví neznamena že môže to byť tak aj zajtra.

chrumka333
8. máj 2026
@lienka.7

@chrumka333 ale prečo by so ona ešte maká hľadať brigádu? Ona v ten čas co je muz v praci tiež pracuje, venuje sa dieťatu. Ona nesedí doma s vyloženými nohami. Navrhla mu, že ona teda pôjde domprace, on nech je doma. Odmietol. Tak neviem co chce. Chodiť do prace za 9 stovák a potom este doma oddychovať? A autorka ma ist popri starostlivosti o.doeta ešte aj makať. To ako fakt?
90% ľudí má v praci stres a teraz co? Nikde to nie je ružové. Pokial sa ti práca nepáči, stále mas možnosť hľadát takú, co ti vyhovovať bude. Ovšem ak taka existuje, ze?
@aurora33 uplny suhlas. Tiez chvalabohu, že mám normálneho chlapa. 🙏

@lienka.7 to bolo na margo toho, že všetky jej návrhy odmietol,aby sa nestalo, že príde domov a bude mať free. Oni to mali totiž takto nastavené keď zarábal 2000. A podľa mňa by on rád pokračoval v tomto trende. Kľudne by som odišla z domu na 4 hodinky, nech sa pán manžel stará.niekedy aj tej žene prospeje zmena ovzdušia a on by sa možno spamätal

lienka.7
8. máj 2026
@alickapusinka

@oblecenie99 tým pre nechapavých z menšou mozgovou kapacitou som chcela napísať že v prípade veľkeho obrovskeho stresu mu môže zrdravie vypovedať službu a ostane sama z detmi a ležiacim mužom. Aj to sa môže stať nikdy nevieme mladý ľudia zomieraju. Nie že sa neobtrel jej príbeh o môj. Myslela som to tak že v prípade ako popisuje autorka príbehu tak môže mu zdravie vypovedať potom čo nedonesie ani tých 900 eur.Takže sa na to treba pozrieť aj zo zdravotnej stranky. Zo stresu su najhoršie choroby.Takže teraz že zaraba 2 tisc a je zdraví neznamena že môže to byť tak aj zajtra.

@alickapusinka ono by bolo fajn, keby jej povedal pravdu.
Lebo k životu tie peniaze jednoducho potrebuješ.

lienka.7
8. máj 2026
@chrumka333

@lienka.7 to bolo na margo toho, že všetky jej návrhy odmietol,aby sa nestalo, že príde domov a bude mať free. Oni to mali totiž takto nastavené keď zarábal 2000. A podľa mňa by on rád pokračoval v tomto trende. Kľudne by som odišla z domu na 4 hodinky, nech sa pán manžel stará.niekedy aj tej žene prospeje zmena ovzdušia a on by sa možno spamätal

@chrumka333 pochybujem, že pán manzel sa postará. To bude typ chlapa, ktorý by možno bol na "materskej" spolu so ženou. On by bol doma a oddychoval a bral len tak peniaze a ona by sa realne starala, bez peňazí.
Ono pokial raz mam nejako nastavene príjmy vs. výdavky a zrazu mi polovica prijmu vypadne, tak asi očakávam, že mi to ten druhy vysvetli, z čoho teda budeme existovať. Opakujem znova pokial sa mu v danej.pravi nepáči, nech hľadá inu a nieže vezme pozíciu s polovičným platom ako ma teraz, obzvlast keď nadával aj nu to pozíciu predtým.

aurora33
8. máj 2026
@lienka.7

@chrumka333 pochybujem, že pán manzel sa postará. To bude typ chlapa, ktorý by možno bol na "materskej" spolu so ženou. On by bol doma a oddychoval a bral len tak peniaze a ona by sa realne starala, bez peňazí.
Ono pokial raz mam nejako nastavene príjmy vs. výdavky a zrazu mi polovica prijmu vypadne, tak asi očakávam, že mi to ten druhy vysvetli, z čoho teda budeme existovať. Opakujem znova pokial sa mu v danej.pravi nepáči, nech hľadá inu a nieže vezme pozíciu s polovičným platom ako ma teraz, obzvlast keď nadával aj nu to pozíciu predtým.

@lienka.7 tiez mi pride presne taky typ. Akoze nepochopim to. Je doma od tretej a ani nepohn prstom? Strasne nieco.

oblecenie99
8. máj 2026
@alickapusinka

@alickapusinka Nemusela si ma za to uraziť.

lienka.7
8. máj 2026
@aurora33

@lienka.7 tiez mi pride presne taky typ. Akoze nepochopim to. Je doma od tretej a ani nepohn prstom? Strasne nieco.

@aurora33 no lebo je chudáčik unavený... nerozumiem, čo na tom nechapes🙈🤣

anonym_afca6d
8. máj 2026

Pracovná doba od 7 do 15 ? Nech nie je smiešny. A fakt otrasné, čo tu píšu niektoré, aký je on chudáčik vystresovaný a treba ho chrániť a brániť. Sa zobuďte ženy. Chcel rodinu, chcel. Tak sa má o ňu postarať. Keby som mala za muža takú prefíkanú bábovku, tak keď nejde on na materskú, nemá nárok ísť na menej platenú pozíciu. Žena môže byť na viacerých miestach naraz, doslova prežíva denne stres za stresom a ona bábovečka ide plačkať pri takej pracovnej dobe. Od veci ale že úplne.
Byť autorkou dám ultimátum, buď nech ide na materskú, alebo zostane na tej pozícii kde je, alebo keď to velice nezvláda, nech si nájde inú prácu ale minimálne rovnako ohodnotenú. Dnes to nemá nikto jednoduché.

sidicek
8. máj 2026
@anonym_95ade4

Ze nie kazdy je na to.Su to stresy,co zase bude.Kto co zase neurobil,co sa zase doserie a pod.A zo stiahnutym zaludkom ide do roboty.Tak to si odrobi a ma pokoj,ziadny stres.Podpor ho v tom,ze to date a po roku chod do prace aj ty.

@anonym_95ade4 no ak zarobi 900 a nebudu mat ako vyzit , to len zacne ten pravy stres

anonym_95ade4
8. máj 2026
@sidicek

@anonym_95ade4 no ak zarobi 900 a nebudu mat ako vyzit , to len zacne ten pravy stres

@sidicek snad napise ako dopadli aj ked si myslim,ze uz nenapise.

lienka.7
8. máj 2026
@oblecenie99

@alickapusinka Nemusela si ma za to uraziť.

@alickapusinka inak, nemusis tu
@oblecenie99 urážať, to po prvé.
A žena z toho, že nebudú mať z čoho žiť a mužovi to bude 6, ona emoxe z toho dostať stres, ze sa jeh môže niečo prihodiť? To len muži sú chránené druhy???
Nech muz laskavo povie, čo je za tým- a pravdu. A potom môžu spolu hľadať riešenie. Ale nie mat prijem 900€, keď doteraz mali 2000€! Ja neviem ci tomu nechapes ze mat 1000 a nemať 1000 je velikansky rozdiel.

zuzina1988
8. máj 2026
@anonym_930d75

Ja mam tiež strašný stres z prace. Nikto ma neberie vazne,ani muz ani rodicia. Myslia si ze to len frflem na robotu. Ze ved v kazdej robote to nie je idealne atd. Lenze ja som zufala, nejem,nespim. Rano mi je na vracanie. Uz rok a pol takto fungujem. Uz mam vseliake myšlienky tiež. No nic ine si neviem najst.

@anonym_930d75 drz sa, citim s tebou. som na tom podobne.
nevzdavaj to hlavne… skus njst nieco ine alebo niekedy aj zmena v dennom stereotype moze pomoct. napr. spanok je velmi dolezity, ale ved to vies…

anonym_d180e7
8. máj 2026

Dost zbabele a nezodpovedne od neho.Co je to za padavku chlapa ked sa ruca zo stresu ked ma rodinu za ktoru ma teraz plnu zodpovednost?

anonym_63f5e6
9. máj 2026

Autorka by ma zaujimalo co by povedal on keby si vyhlasila, ze si z rodiny a deti vystresovana a nezvladas to a das si napr. pauzu na mesiac, ze nech teda potiahne on.

sidicek
9. máj 2026
@anonym_d180e7

Dost zbabele a nezodpovedne od neho.Co je to za padavku chlapa ked sa ruca zo stresu ked ma rodinu za ktoru ma teraz plnu zodpovednost?

@anonym_d180e7 a to ten stres ma zjavne len mesiac ,dva kedze si este nedavno pochvaloval, aky ma super job. Autorka si ho chova ako zlate vajce , doma nic nerobi ,o deti sa nepostara...a ju chuderu tu este vyhanaju na nocne 12-ky.Ved odstrieka mlieko a moze ist. 🙂

autor
11. máj 2026

no nebavime sa uz tyzden, pohadali sme a koli tomu uz sa samozrejme aj svokra do mna pustila ze jej synacik chudiatko je v strese a ja to neviem pochopit a trosku ho podporit..ta svokra ktora nam vyzivote nepomohla s vnucatami ked sme potrebovali postrazit alebo pomoct..vnucence ma len na to aby sa chvalila fotkami pred kamaratkami..takze aj jej som povedala svoje..to sa samozrejme manzel urazil na mna ešte viac..ale proste ja uz nevladzem

tundra
11. máj 2026
@anonym_autor

no nebavime sa uz tyzden, pohadali sme a koli tomu uz sa samozrejme aj svokra do mna pustila ze jej synacik chudiatko je v strese a ja to neviem pochopit a trosku ho podporit..ta svokra ktora nam vyzivote nepomohla s vnucatami ked sme potrebovali postrazit alebo pomoct..vnucence ma len na to aby sa chvalila fotkami pred kamaratkami..takze aj jej som povedala svoje..to sa samozrejme manzel urazil na mna ešte viac..ale proste ja uz nevladzem

@anonym_autor to vam urcite pomôze vyriesit problem...

autor
11. máj 2026
@tundra

@anonym_autor to vam urcite pomôze vyriesit problem...

@tundra ja som chcela riesit a sa porozpravat s nim normalne on na mna vybehol a za tym prisla jeho matka..ja som chcela riesit vsetko v klude, navrhnut riesenia,

autor
11. máj 2026

on nerozumie preco mam taky strasny problem sa uskromnit trosku tak ja som sa ho spytala ci to ze nam mesacne z rozpoctu vypadne1100 eur je prenho ze "trosku"..a dalsia vec ja neverim ze na tej pozicii ktoru mal predtym a ktoru neznasal a nevedel sa dockat kedy sa z tej pozicie dostane vyssie ze bude spokojny..neverim tomu mozno na chvilku

tundra
11. máj 2026
@anonym_autor

on nerozumie preco mam taky strasny problem sa uskromnit trosku tak ja som sa ho spytala ci to ze nam mesacne z rozpoctu vypadne1100 eur je prenho ze "trosku"..a dalsia vec ja neverim ze na tej pozicii ktoru mal predtym a ktoru neznasal a nevedel sa dockat kedy sa z tej pozicie dostane vyssie ze bude spokojny..neverim tomu mozno na chvilku

@anonym_autor trosku sa uskromnit😂,vtipalek.
Uplne v prvom prispevku som sa pytal,ci nemate ine vztahove problemy,tak podla toho,co pises,to asi,az tak dobre nefunguje medzi vami.

anonym_3a3894
11. máj 2026

No ked je svokra taka mudra a chapava, nech vam ona doplaca tych 1000 eur mesacne, ked teda chce chranit synacika🤪 este povedz, ze byvate u nej, a to fakt tvoj muz moze dostat titul "neschopak roka".

autor
11. máj 2026
@anonym_3a3894

No ked je svokra taka mudra a chapava, nech vam ona doplaca tych 1000 eur mesacne, ked teda chce chranit synacika🤪 este povedz, ze byvate u nej, a to fakt tvoj muz moze dostat titul "neschopak roka".

@anonym_3a3894 nie byvame vo svojom nastastie..ja by som s nou nedokazala byvat ani tyzden

anonym_404c4b
11. máj 2026

Ty sa snaz dostat cim skor spat do prace, nech sa znovu zabehnes a niekde bokom nasetris, lebo on ta evidentne uz odstavil. Tak nech na nom nie si zavisla, ked sa vam to rozsype. (Ano, citala som tu tie komentare o kojeni a ze on chce, aby bola doma. Ale vyse rocne dieta uz mlieko nebude potrebovat tak, ako ona v najblizsej buducnosti tie peniaze, aby sebe a detom zaistila buducnost. Tohto treba poslat kade lahsie)

niki35
11. máj 2026
@anonym_63f5e6

Autorka by ma zaujimalo co by povedal on keby si vyhlasila, ze si z rodiny a deti vystresovana a nezvladas to a das si napr. pauzu na mesiac, ze nech teda potiahne on.

@anonym_63f5e6 tak to by bol horor 🙂 také sa neakceptuje predsa

autor
11. máj 2026
@anonym_63f5e6

@anonym_63f5e6 by sa ma opytal ze ci mi preskocilo alebo co ? len ja si samozrejme nieco take nemozem dovolit

anonym_63f5e6
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_63f5e6 by sa ma opytal ze ci mi preskocilo alebo co ? len ja si samozrejme nieco take nemozem dovolit

@niki35
@anonym_autor Takze chlap si moze stres dovolit (znizit prijem), ale zena nie.
Zena vypnut nemoze? No super.
Ved aj ty povedz, chapem ze mas stres. Chod na nizsiu poziciu, ale aj ja mam stres a kazdy 2. vikend potrebujem ist prec a oddychnut si.
To co je toto za pristup od chlapa.

autor
11. máj 2026

mozno sa teraz niektore nastvrete za to co napisem ale ...keby moj chlap riesil doma ine veci okolo domacnosti deti a podobne ze sem tam z dacim pomoze ok..ale on fakt ale fakt nemusi riesit nic, nieco sa pokazi riesim ja, treba nieco vybavit zaplatit, vyriesit vsetko je na mne..on nema naozaj inu starost ci s to deti alebo domacnost o nic..jedina jeho starost je chodit do tej poondiatej roboty a zarobit peniaze..ja ho fakt s nicim nezatazujem hocico sa doma posere..vsetko hned ja..idem riesim..pokazila sa nam pracka, riesila som ja, pokazila sa kosacka riesila som ja, deti ochoreli riesila som ja, zmenili sme providera na internet riesila som ja, nic ine nema ten chlap na starosti len rano o siedmej ist do prace ..ci som chora ci som unavena ci som vystresovana..stale je vsetko na mne a nikto neriesi ci zvladam alebo nezvladam daco..