icon

Neistota o rozhodnutí: Mal predošlý vzťah význam?

19. sep 2026

Ahojte.. ako je sobota a mám dnes veľa času na rozmýšlanie mi ide veľa vecí hlavou.. Jedna z nich je či som dobre urobila, že som sa pred 2 rokmi rozišla s ex partnerom, ktorý bol o 28 rokov starší.. Ja mám teraz 27 ale som momentálne bez partnera a ťažko nájsť dobrého schopného muža. Veľmi by som raz chcela mať dieťa ale strašne sa bojím, že natrafím na niekoho kto ma zradí, nechá tak s dieťaťom a ostanem slobodná matka. Ex bol síce starý ale veľmi zabezpečený a mala som sa ako princezná.. Popravde vtedy som rozmýšlala tak, že stretnem niekoho dobrého mladšieho ale zatiaľ sa tak nestalo. Viem, že ex by bol dobrý otec, mala by som po finančnej aj emočnej stránke všetko. Bol to dobrý človek a viem, že ma mal veľmi rád. Mám od neho auto, dal mi aj nemalé peniaze na odkúpenie bytu od rodiny, ktorý som chcela. Na jednej strane si hovorím, že ten vzťah nebol úplne asi zdravý a vyrovnaný už vôbec, veď by mi mohol byť otec ale predstava, že ma raz nejaký muž nechá a ostanem ako matka samoživiteľka ma desí a s ním by som teda mala výrazne lepší život.. Vtedy ma najmä ovplyvnila rodina, ktorá bola proti nemu a ja stále neviem či som urobila dobre..

Strana
z2
autor
20. sep 2026
@anonym_92c4a2

@anonym_autor koľko zarábaš? Aby sme mali trochu predstavu o tvojej finančnej situácii. Si anonymne, takže pokojne môžeš o sebe napísať čokoľvek. A mňa osobne zaráža na všetkých tvojich príspevkoch v tejto skupine jedna vec - si mladá žena, v tých najlepších a najkrajších rokoch, prečo premýšľaš v rovine chcenia dieťaťa, nie v rovine túžby po láske, napljením vzťahu, túžby po mužovi, s ktorým sa budete vzájomne milovať a kde dieťa bude len prirodzený výsledok, nie prvoplánový cieľ?

@anonym_92c4a2 1500-1600 v cistom zalezi aky je mesiac ale ja nie som absolútne karieristka, preto by som rada muza ktorý zarobí

autor
20. sep 2026
@anonym_92c4a2

@anonym_autor koľko zarábaš? Aby sme mali trochu predstavu o tvojej finančnej situácii. Si anonymne, takže pokojne môžeš o sebe napísať čokoľvek. A mňa osobne zaráža na všetkých tvojich príspevkoch v tejto skupine jedna vec - si mladá žena, v tých najlepších a najkrajších rokoch, prečo premýšľaš v rovine chcenia dieťaťa, nie v rovine túžby po láske, napljením vzťahu, túžby po mužovi, s ktorým sa budete vzájomne milovať a kde dieťa bude len prirodzený výsledok, nie prvoplánový cieľ?

@anonym_92c4a2 pretoze tuzim po dietati preto.

anonym_b465ba
21. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor si adoptuj

orisker
21. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ,
mala by si najprv túžiť po zodpovednom partnerovi, s ktorým budete žiť v naplnenom harmonickom vzťahu.
A keď tento vzťah potrvá dlhší čas, potom by ste sa obaja mali zhodnúť na tom, že chcete dieťa.
Takto chceš teraz len muža, ktorý Ti poskytne potrebný materiál na dieťa, ale mal by byť ešte aj bohatý, aby si Ty nestratila svoj životný štandard.
Túžiš po dieťati; ešte nemáš ani partnera, ale už "Ťa desí predstava, že Ťa raz nejaký muž nechá a ostaneš ako matka - samoživiteľka."

123profil321
21. sep 2026
@orisker

@anonym_autor ,
mala by si najprv túžiť po zodpovednom partnerovi, s ktorým budete žiť v naplnenom harmonickom vzťahu.
A keď tento vzťah potrvá dlhší čas, potom by ste sa obaja mali zhodnúť na tom, že chcete dieťa.
Takto chceš teraz len muža, ktorý Ti poskytne potrebný materiál na dieťa, ale mal by byť ešte aj bohatý, aby si Ty nestratila svoj životný štandard.
Túžiš po dieťati; ešte nemáš ani partnera, ale už "Ťa desí predstava, že Ťa raz nejaký muž nechá a ostaneš ako matka - samoživiteľka."

@orisker presne tak
@anonym_autor v prvom rade si uvedom, že ak chceš dieťa, tak Ronnie je zábavka na chvíľu, ale že obetuješ tomu dieťaťu 20 rokov. Prvých 5 rokov úplne, ono bude na prvom mieste a tvoje potreby pôjdu bokom. Mať dieťa je zodpovednosť. A v prvom rade, najprv mu musíš vytvoriť podmienky. Presne ako poslali vyššie - dieťa má byť z lásky, ako prirodzený výsledok lásky a harmónie medzi mužom a ženou.
Na slovenské pomery máš veľmi dobrý plat. Áno, čítala som, že splácaš hypo, čiže asi si veľa neodložíš. Kontakt si najdi druhú prácu na skrátený úväzok a z druhého platu si vytváraj rezervu... Vkladaj rovno do fondov... Nečakaj na spasiteľa, ale zariaď sa tak, aby si bola sebestačná, nech by sa stalo čokoľvek. Aj keby si našla majetného chlapa, nikde nie je napísané, že ak by zomrel predčasne, jeho majetok by bol tvoj. Ani to, že by ti platil neviem aké výživné. Výživné sa platí pre potreby dieťaťa, nie pre život matky...

Strana
z2