icon

Neplánované tehotenstvo a kariéra: Ako sa rozhodnúť?

24. máj 2026

Ahojte.
Čo by ste robili na mojom mieste ? Prosím vás,ustipacne komentáre si nechajte pre seba. Je to naozaj situácia na ktorú som nebola pripravená.
Mám dve deti. 11 ročného a 6 ročného.
Po rokoch som dala v práci výpoveď,našla som si prácu lepšiu o dosť,a bavila by ma... Vzťah je už dávno vyhoreny,nie je to ono,správame spolu možno 2x mesačne aj to je asi vela,a neviem ako sa to stalo,zadarilo,alebo čo,ale mešká mi 3 dní,a ja som si spravila dva testy,ktoré vyšli pozitívne.... Od pondelka som mala nastúpiť do novej práce,a ja som dnes preplakala celý deň ,aj teraz.
Neviem čo ďalej,čo robiť. Konečne práca ktorá by ma bavila,a ja takto neplánovane otehotniem,keď ten vzťah bol ešte ako taký,tak sme sa snažili a nešlo to.. a teraz keď to škrípe bum... Čo by ste robili na mojom mieste....
Chcem si kúpiť zajtra ešte jeden test,toto bolo také lacnejšie ... Som z toho proste Hotova,zmiešané pocity... Chlap tiež ostal zaskočený...ale skôr to berie tak,že prišlo a je to na mne vsetko,(rozhodnutie) lebo vie čo ta praca pre mňa znamenala preto to tak povedal... Neviem si predstaviť zrazu ďalšie dieťatko,bývame na byte,máme aj psíka.... Máme aj väčší úver... Neviem naozaj neviem.... Radte...

Strana
z2
anonym_a8f98d
25. máj 2026
@anonym_d7bd99

@anonym_autor Aky druh antikoncepcie ste mali?

@anonym_d7bd99 co nevidis, "davali si pozor"... 🙂

felycity
25. máj 2026

Nuž stalo sa a treba prevziať zodpoevdnosť...Nie je správne ani nesprávne rozhodnutie, je len rozhodnutie, s ktorým budeš vedieť ďalej žiť ty. A to vieš nakoniec posúdiť len ty sama, my ti tú môžeme ponúknuť rôzne pohľady. Ja osobne by som si najprv potvrdila tehotenstvo a chvíľu vyčkala, aby opadol ten prvotný šok a emócie ( do práce nastúp, vždy môžeš odísť - toto sú normálne ľudské situácie) Musíš si to presjť so svojím mužom, neviem čo to znamená, že chlap je vyhorený, nerozumiem tomu, prečo spávate spolu , ak vám to nefunguje a nevidíš v tom perspektívu - výsledok vidíte teraz obaja, takže zvážiť, či je vôbec nejaká šanca udržať/zlepšiť vzťah, či stojí za to na tom popracovať - to je asi v tomto momente dôležité ako to vidíš ty, nedovolím si posúsiť, či vás to zblíži alebo naopak ešte viac vzdiali, zváž čo je pre tebe z dlhodobého hľadiska dôležité . mať dieťa a až potom prácu , chcem prácu , kariéru a už nemám v pláne deti, alebo to stojí za zváženie, lebo práca počká, takisto zvážiť, či si emocionálne prichystaná vzdať sa dieťatka, či to psychicky zvládneš a naopak neprídu nejakévýčitky, takže v pokoji si zváž pre a proti ale teraz v tomto emocionálnom šoku nechaj tomu pár dní ak je to možné ,a by si si to utriedila v hlave. Môj pohľad je, že žiadna tragédia sa nekoná len s a netreba unáhliť a treba sa na to pozrieť z dlhodobého hľadiska tak, aby si ty bola ok.

slavka1988
Autor odpoveď zmazal
ljmmm
25. máj 2026

keby som sa snim plano ala rozviest sla by som na potrat. Ak sa neplanujes rozviest dieta by som prijala. btw 30 rokov je nic, pracovnych prilezitosti este bude

anonym_758930
25. máj 2026

Rozhodni sa podľa svojej a mužovej morálky. Neexistuje objektívne najsprávnejšie riešenie. Ja by som na interrupciu nešla takmer nikdy, iba v závažných prípadoch. A podaktoré idú na interrupciu keď im tehotenstvo čo i len trochu nezapadá do plánov. Takže rozhodni sa podľa toho, čo je pre teba lepšie rozhodnutie. Ale myslím si, že keby obaja fakt chcete, to zahŕňa aj pracovanie na zlepšení vášho vzťahu, tak to zvládnete. Ale sranda to nebude, chápem tvoje pocity.

anonym_5d70ba
25. máj 2026

Aj ja som bola neplanovane tehotna, tretie dietatko. Viem ake to je. Na potrat by som ist nemohla, psychicky by som to urcite nezvladla. Mame tretieho chlapca. Lahke to nebolo a ani nie je, ale zvladame to. Vacsinou tu neplanovane tehotnym radia poradnu Alexis. Neviem ake pripady riesia, z toho co pises, mi nepride zeby ste kvoli tretiemu babatku mali mat existencne problemy, ale kazdopadne skusit mozes. Ja som im tiez nepisala, poradili sme si.

anonym_3dc6e8
25. máj 2026

Mas 30,vyhoreny vztah,si tehotna a pytas sa cudzich zien co mas robit?Ako to oni maju vediet?Zamysli sa sama,tvoj zivot tvoje rozhodnutia,nikto iny to za teba neurobi.Ty a tvoj muz,ste dvaja na manzelstvo aj dalsie dieta.Este si len zistila,ze si tehotna,nastup do prace a uvidis co bude dalej.

tosomjaosobne
25. máj 2026

@anonym_autor keď sa mi narodili sestry (dvojičky) tak som mala 13, bratia 7 a 10. Máme krásny vzťah a to boli tiež neplánované ❤️

anonym_87bb3d
26. máj 2026

@anonym_autor skus www.alexisporadna.sk, kde si v diskretnosti bezplatne pocas psychologickeho poradenstva premyslis, co dalej. tu co clovek, to iny nazor, chaos...

Strana
z2