Prečo sa presťahovať z Košíc do Popradu?
Ahojte. Otázka hlavne na rodiny s deťmi, ale budem rada za akúkoľvek odpoveď. Čo vás oslovilo pri zmene lokality? S partnerom premýšľame, že odídeme do Popradu. Boli sme teraz nedávno (taká menšia dovolenka) a pred dvomi rokmi na týždeň. Ohľadne nájmov nám to príde omnoho lepšie, čo pozerám portály väčšinou nemajú problém s deťmi (hľadajú dlhodobých nájomcov), kdežto v KE max pár alebo jednotlivec, študenti. Plus cenovo je to v PP omnoho lepšie (našla som 3ky do 700€, čo by sme zvládli), kdežto tu v KE človek dá celú výplatu za nájom. Vyhovoval nám ten pokoj, príjemné počasie, prišlo nám aj, že je v PP viac zelene, tieňa. Ohľadne práce by partner dochádzal autom a ja mám zameranie gastro (kuchár, pekár, cukrár). Malej sa tam neskutočne páčilo, bola doslova vymenená.
@milan2711 pardon ale šport ma nijako nezaujal. Ďakujem za odpoveď ale moja diskusia mieri iným smerom
@dominikademeter ak manžel pracuje v KE, tak to cestovanie do práce dobre zvážte, bude chodiť riadne unavený, že si ani to bývanie neužije a ty s dieťaťom manžela a otca. (Viem, o čom píšem, skoro nám na tom stroskotalo manželstvo).
@dominikademeter ak tvoj partner pracuje priamo v KE, tak neviem, ci by sa mu chcelo tak dochadzat.
@dominikademeter ak tvoj partner pracuje priamo v KE, tak neviem, ci by sa mu chcelo tak dochadzat.
@anonym_f7909e
@domkakvet pravdupovediac sme s tým celkom okej, niekedy robí 12-tky. Keby nám to nevyhovovalo, našiel by si niečo bližšie alebo Poľsko. Obaja sme zvyknutý na manuálnu prácu, takže sa podľa mňa nestratíme😄
@milan2711 pardon ale šport ma nijako nezaujal. Ďakujem za odpoveď ale moja diskusia mieri iným smerom
@dominikademeter poznala som takeho, ktory z PP cestoval do KE do roboty. Roky. Po case na to doplatila rodina, pretoze skoro rano odchadzal, vecer sa vracal, manzelka bola na deti a domacnost fakticky sama. Ono to vyzera pekne, ze kazdu hodinu ide rychlik a cesta trva 80 minut. Lenze ak chce byt v robote na 7:00 kedy musi vstavat a z domu odchadzat? Ked konci 15:30 kedy pride domov? A to treba zaratat do toho aj to co precestuje po meste. Ked este meska vlak, tak je to uplne o nicom. Domov bude chodit len spavat. A ked robi dvanastky, tak to bude mimo domu 16 hodin denne a ten zvysok bude spat po nocnej alebo spat pred dennou aby vstal o stvrtej. Vsak to je zivot o hubu, deti ho budu poznat len spiaceho.
@dominikademeter poznala som takeho, ktory z PP cestoval do KE do roboty. Roky. Po case na to doplatila rodina, pretoze skoro rano odchadzal, vecer sa vracal, manzelka bola na deti a domacnost fakticky sama. Ono to vyzera pekne, ze kazdu hodinu ide rychlik a cesta trva 80 minut. Lenze ak chce byt v robote na 7:00 kedy musi vstavat a z domu odchadzat? Ked konci 15:30 kedy pride domov? A to treba zaratat do toho aj to co precestuje po meste. Ked este meska vlak, tak je to uplne o nicom. Domov bude chodit len spavat. A ked robi dvanastky, tak to bude mimo domu 16 hodin denne a ten zvysok bude spat po nocnej alebo spat pred dennou aby vstal o stvrtej. Vsak to je zivot o hubu, deti ho budu poznat len spiaceho.
@anonym_d8d2be písala som, že by dochádzal autom
@anonym_d8d2be písala som, že by dochádzal autom
@dominikademeter este horsie ako vlakom. Kazdy den 2 hodiny soferovat pred sichtou, 2 hodiny soferovat po sichte. To je na infarkt skor ci neskor
@dominikademeter este horsie ako vlakom. Kazdy den 2 hodiny soferovat pred sichtou, 2 hodiny soferovat po sichte. To je na infarkt skor ci neskor
@anonym_d8d2be ale veď z PP do KE to je cca hodina
@anonym_d8d2be nie je to sranda. Ja som ešte nie tak dávno dochadzala do KE kým sme si tam dali s manželom do poriadku byt. Stalo sa mi keď ešte nebol otvorený nový obchvat že kvôli zápcham v KE mi cesta trvala 2 hodiny čo inak bez zápchy by bolo 45 minút. To cestovanie bolo zo všetkého najviac unavujuce a vydržala som to len vďaka tomu , že som vedela, že to je len dočasné.
Z Popradu sa síce ide pekne po diaľnici až do KE, ale treba počítať ešte so zápchami už priamo v KE čo je asi na dennom poriadku a to ten čas predĺži.
@anonym_d8d2be nie je to sranda. Ja som ešte nie tak dávno dochadzala do KE kým sme si tam dali s manželom do poriadku byt. Stalo sa mi keď ešte nebol otvorený nový obchvat že kvôli zápcham v KE mi cesta trvala 2 hodiny čo inak bez zápchy by bolo 45 minút. To cestovanie bolo zo všetkého najviac unavujuce a vydržala som to len vďaka tomu , že som vedela, že to je len dočasné.
Z Popradu sa síce ide pekne po diaľnici až do KE, ale treba počítať ešte so zápchami už priamo v KE čo je asi na dennom poriadku a to ten čas predĺži.
@niki35 dobre a teda ak žiješ v PP, tak si spokojná oproti KE?
@dominikademeter
@dominikademeter stahovanie do PP by som na vasom mieste zvazovala, iba v pripade ze tam budete mat obaja pracu. Inak to nedava vyznam.
Ked sa vam tam paci, mozete chodit cez vikend na vylety. Ale dochadzat z PP do KE je obrovsky narocne.
@niki35 dobre a teda ak žiješ v PP, tak si spokojná oproti KE?
@dominikademeter nežijem v PP. Žila som asi 20 km od PO našťastie s prístupom na diaľnicu, tak sa mi išlo dobre celý čas po diaľnici až kým som nevošla do KE a tam to začalo. Ja som už presťahovaná v KE teraz. Už by som nechcela dochádzať takto. Bolo to aj psychicky náročné miestami.
@anonym_d8d2be ale veď z PP do KE to je cca hodina
@dominikademeter ano, hodina je po krizovatku pri Tescu. Staci jedna havarka na moste VSS a vlecies sa v zapche 45 minut. Opravuje sa most na Hlinkovej, neprejdes ani cez Mier, lebo jedna strudla stoji az po Metro druha po Zeleny dvor, tretia po Lidl na Furci
@dominikademeter kazdy pracovny den travit min dve hodiny v aute, soferovanim...Ani za nic
Dobre, poprosím nebavme sa o dochádzaní, chcem vedieť odpovede hlavne od tých, ktorý zmenili lokalitu. Práca bola, je a bude, vždy sa to dá nejako poriešiť.
Dobre, poprosím nebavme sa o dochádzaní, chcem vedieť odpovede hlavne od tých, ktorý zmenili lokalitu. Práca bola, je a bude, vždy sa to dá nejako poriešiť.
@dominikademeter To je tvoj zivotny plan? "Nejako"?
Nemyslím si že je to dobrý nápad, v Košiciach máte ďaleko viac možností. A to nie je čo sa týka práce. Ale aj sociálneho vyžitia, nákupov, atď.
Nemyslím si že je to dobrý nápad, v Košiciach máte ďaleko viac možností. A to nie je čo sa týka práce. Ale aj sociálneho vyžitia, nákupov, atď.
@tonkoantonko do divadla a pod nechodíme, detské ihriská, kútiky, Kaufland, Lidl nájdem aj v PP. Ďalší rok nám mienia zvýšiť nájom a to už neutiahneme a to plánujeme ešte 1 dieťa.
@dominikademeter To je tvoj zivotny plan? "Nejako"?
@beata_k áno, vždy sa dajú veci nejako poriešiť🤦
Ahoj. Mne sa žije v PP neskutočne dobre. Žila som 7 rokov aj v BA, ale vrátila som sa. Do KE cestujeme často, to mesto sa mi páči, viem si ho predstaviť napríklad na štúdium VŠ. Určite je tam mnoho príležitostí na vyžitie, ale Poprad má tiež svoje prednosti. Blízko Vysoké Tatry, Slovenský raj, čistý vzduch, veľa zelene, cyklochodníky, kvalitné školy, množstvo príležitostí na šport. Všade si zajdes peso. Akurát tej kultúry by mohlo byť viac. Ale ako píšu vyššie, pokiaľ nebudete mať obaja prácu v okolí, tak do KE by som nedochadzala. Manžel robil pre KE firmu, ale robil z domu, do KE išiel 1 - 2 x týždenne vlakom, to sa dalo zvládnuť, ale v podstatne celý ten deň sme ho doma nevideli. Išiel skoro ráno, prišiel večer.
@beata_k áno, vždy sa dajú veci nejako poriešiť🤦
@dominikademeter Hlavne ked muz bude denne soferovat x hodin...to sa "nejako" poriesi. Ved ti dobre radia. Zi v KE a do PP chod na vylet.
@tonkoantonko do divadla a pod nechodíme, detské ihriská, kútiky, Kaufland, Lidl nájdem aj v PP. Ďalší rok nám mienia zvýšiť nájom a to už neutiahneme a to plánujeme ešte 1 dieťa.
@dominikademeter je pochopiteľné že chcete nájsť lacnejší podnájom ale.. manželovi bude niekto preplácať náklady na cestu do KE ak tam bude pracovať? Lebo ak nie a bude každý deň dochádzať tak to čo ušetríte na nájomnom vlastne on precestuje. Ale aj keby nedochádzal každý deň tak precestuje.
@dominikademeter
Neutiahnete zvysenie najmu ale utiahnete vydavky za dalsie dieta?
@dominikademeter
Neutiahnete zvysenie najmu ale utiahnete vydavky za dalsie dieta?
@anonym_be4178 radšej tie peniaze vrazím do druhého dieťaťa, než by som mala platiť nehorázne peniaze za niečo, čo nemá ani zďaleka takú hodnotu
@dominikademeter Hlavne ked muz bude denne soferovat x hodin...to sa "nejako" poriesi. Ved ti dobre radia. Zi v KE a do PP chod na vylet.
@beata_k už nejakú dobu plánujeme odísť, rozmýšľali sme aj zahraničie, ale asi by nám vyhovovalo zostať na Slovensku. V Košiciach sa nám prestáva páčiť, partner sa ma boji púšťať samú s malou do mesta. Keď som bola tehotná, róm so synom odomňa pýtali peniaze, no a keďže som nedala tak ma ten zasran udrel.