icon

Predstavy o živote verzus realita: čo s tým?

Včera o 20:22

Ani neviem co ocakavam od tejto diskusie ale som nejak znechutena zo zivota.
Som 4 roky a 3 mesiace na rodicaku a este rok a pol budem.
Pred tym som bola akcna cestovala podnikala studovala a mala plnohodnotne dni. Mojmanzel je zamestnanec. V praci sa nestiha venovat nicomu. A doma sa venuje detom, zohreje si jest a ma relax. A mna ide porazit. Som cely den v byte aj ked ideme von s malym nemam ist za kym a s nikym sa vonku nerozpravam. Prejdem 2km a presla pol hodiny. Sidlisko mam obehane hore dole.. a nuda.. v obchodoch maly nechce byt a ja to tiez nemusim. Citim sa strasne, upratujem varim a dusim sa v byte..ani telku nepozeram lebo su tam sprostosti.
Chcela som po manzelovi chatu tak nie, zahradu tak nie,dom ok rok sa kreslilo, a pred rokom sa dala ziadost na stavebne do dnes sa neozvali a moj manzel toma na haku aby sa pytal ze co ako. Napisala som ziadost o informaciu v akom je to stave.. zavolala nejaka zena ze na taku ziadost oni neodpisuju. Takym stylom budem cakat aj 10 rokov. Z textu asi vidno ze peniaze by sme aj mali ale jemu sa nic nechce a do nicoho sa nema. V byte nemame balkon. Ja by som chcela aspon zahradu kde si nieco vypestujem idem tam.. deti sa tam pohraju.. ale asi sa nimdy k tomu nedopracujem s chlapom co tvrdi ze to chce tiez ale nic pre to nerobi.
Co by ste robili na mojom mieste?

Strana
z3
anonym_e59a79
Dnes o 08:08

Ono, kým sa postaví dom už budeš aj tak dááávno v robote zarezávať, čiže to ťa absolútne nijak v tvojej aktuálnej situácií nespasí.

viktoriaandrascik
Dnes o 08:12

Bežne stavené povolenia vybuje za ľudí niekto iný, stačí na to splnomocnenie. Nech ti muž jedno také dá a môžeš veselo úradovať.

autor
Dnes o 08:30
@anonym_0815da

@anonym_autor a ty vies ze nekomunikovali ? mozno mu to prislo do elektronickej schranky
nieco tam nehra ak by si chcela davno to poriesis ale zjavne bud nechces alebo muz nechce aby si to riesila

@anonym_0815da elektronicku schranku nema a ano nechce aby som to riesila lebo ja nie som typ co jedna v rukavickach. Ja by som jednala radikalnejsie.. uz len to ze nekomunikuju by som im dala vyzrat. On je typ ze keby mu povedia dodajte modre z neba tak by im ho dal.. aj keby to trvalo 10 rokov a im by to malo byt na nic.

viktoriaandrascik
Dnes o 08:37
@anonym_autor

@anonym_0815da elektronicku schranku nema a ano nechce aby som to riesila lebo ja nie som typ co jedna v rukavickach. Ja by som jednala radikalnejsie.. uz len to ze nekomunikuju by som im dala vyzrat. On je typ ze keby mu povedia dodajte modre z neba tak by im ho dal.. aj keby to trvalo 10 rokov a im by to malo byt na nic.

@anonym_autor takže tvoj manžel odmieta aby si riešila stavbu vášho spoločného domu? 😨

wiwi28
Dnes o 08:44
@anonym_autor

@anonym_0815da no urad ked dostane ziadost mal by reagovat. Minimalne napisat vyzvat o doplnenie. Ty si este asi nevybavovala stavebne.. a asi ani ine.. urad ma komunikovat s obcanom

@anonym_autor a nekomunikuje ten úrad náhodou elektronicky do schránky na slovensko.sk? Manžel ju má aktívnu? Nie je pravda, že každý úrad posiela výzvy na doplnenie podania. Daňový úrad v mnohých paragrafoch nepostupuje cez výzvu, lebo subjekt má vedieť aké prílohy by podanie malo obsahovať. Je tam z môjho pohľadu extra veľa premenných prečo stavebný nekoná. Veď nech ta muž splnomocní (generálna plná moc na jednanie pred stavebným úradom), dáte si to overiť na matrike miestneho/mestského úradu a už môžeš vybavovať. Ak máte pridelenú spisovú značku tak sa máš o čom oprieť.

anonym_46f8d3
Dnes o 08:46

Ked ta to na rodicaku nebavilo, naco si si ho predlzovala druhym dietatom? Dom je len zastupny problem.

anonym_7e8238
Dnes o 09:34

Ja by som pockala na skoncenie rodicovskej dovolenky zamestnala sa a potom riesila nove byvanie. Ono mat dom nieje taka sranda uvidis sama aj ked uz budes pracovat zacne kolotoc okolo deti praca, skola, skolka,kruzky ,nakupy a ked pridete konecne po celom dni nie kazdemu sa chce robit okolo domu a zahrady...Dom je super aj nie aj na starost sa ludia casto stahuju z domov do mesta pretoze sa chcu odbremenit od starosti okolo domu
.. naozaj to treba dobre zvazit
.. ja si byt neviem vynachvalit vsetko mam po ruke obchody,lekarne, praca zubarka vsetko pamataj zivot cez rs je uplne iny ako ked sa zacne kolotoc prac a skol. Povinnosti

anonym_52cd3f
Dnes o 09:41

Ano. Tvoj muz ta taha za nos. Jemu je takto dobre. Tebe za chvilu bude tiez ked deti odrastu ty pojdes do prace. Uz nebude tolko casu na charu. Na pestovanie. Na vylety a pod.
V tomto by som ozaj dom. Kde deti su na dvore. Maju vybeh. Mini zahradka. Kvety. Mas vsetko po ruke. Len ci ti to bude stacit?!
Ale teda na zaciatok-do toho sa muzovi zjavne nechce. Je si isto vedomy ze dom nieco obnasa-robota navyse ktoru v byte nema.

anonym_0815da
Dnes o 10:40

Manzel nema ktovie aky plat a ty nepracujes uz x rokov
samozrejme ze sa nehrnie do stavby domu s tebou
zacni najprv pracovat nasetrite a potom to rieste spolu ako manzelia

avicii18
Dnes o 10:51

Nemôžeme milovať ľudí a pritom sa ich pokúšať zmeniť.

ria_sprout
Dnes o 11:01

Co by som robila? No zobrala deti a robila si vylety. 😉

anonym_32d36c
Dnes o 11:27
@anonym_46f8d3

Chapem, ze urady su pomale niekedy, ale zase rok cakat na povolenie, to taku rozpravku moze starej materi rozpravat🙂 bud im nedal vsetky podklady, alebo s nimi nekomunikuje, alebo ...to vie len on. A ocividne je to posledne, co chce, je stavat dom. Nepride mi vobec ten typ. Toto je typicky bytovy clovek. Este aj lenivy.

@anonym_46f8d3 nie su pomale v tej prvej komunikacii, tu musia vybavit v termine do 30 dni, potom sa to vlecie. Takze autorka nema vsetku info

zuzuliatko18
Dnes o 11:30

Pokial ste Dom Este nezacali stavat, do konca rodicovskej dovolenky to je dost mala sanca, ze dostaviate. Takze tento sen tvoje problemy nevyriesi. Skor by som SA zamyslela, Ake mas moznosti travenia casu. Moznosti cestovania, zazitky v okoli.
Ja som drobca bravala na vylety vlakom, MHdckou sme povedali ihriska AJ vzdialenejsie, hladala som akcie pre deti. A teda pesi som presla pokial SA dalo, s kocikom som nachodila nespocet kilometrov po okoli. Hladala som co bolo dostupne, drobca bavilo a ja som ako introvert zvladla.
Kazdy rok kypujem semienka rajcin, cukiet, uhoriek a podobne, s drobcom sme.do kvetinaca pichli AJ zemiak, zrniecka z jablk a sledujeme, co nam vyrastie. On sa z toho tesi a minule rok zjedol vsetky rajciny, co sme dipestovali a bol cely stastny, ze to ma od maminky.

autor
Dnes o 11:35
@viktoriaandrascik

@anonym_autor takže tvoj manžel odmieta aby si riešila stavbu vášho spoločného domu? 😨

@viktoriaandrascik vlastne nie.. prave mi napisal ze mi da splnomocnenie a ja to mam vybavit po roku. Na pozemku jeho rodicov mam vybavit aby si postavil dom zo spolocnych penazi..

autor
Dnes o 11:38
@anonym_0815da

Manzel nema ktovie aky plat a ty nepracujes uz x rokov
samozrejme ze sa nehrnie do stavby domu s tebou
zacni najprv pracovat nasetrite a potom to rieste spolu ako manzelia

@anonym_0815da mame nasetrene a plat nema boh vie aky na bratislavu a na to kolko pre tu robotu robi. Ale inak ho ma dobry. Bolo to myslene tak ze zije len robotou ale nezaraba 10000...

katkazatka
Dnes o 11:38
@anonym_bfd347

@anonym_autor teraz je taka doba, ľudia radšej ani neplánujú. Žijú zo dňa na deň

@anonym_bfd347 co je toto za hlupy komentar? Aka je doba? Co ludia neplanuju? Kto zije zo dna na den? Asi len socky.

januska12323
Dnes o 11:39

Začni žiť ako chceš ty, máš kopec voľného času tak sa môžeš ráno zobrať a večer prísť domov. Ale nemyslím, že dom tvoje problémy vyrieši.

anonym_d5ee95
Dnes o 11:41
@anonym_autor

@anonym_2b2e28 ano velmi.. a aj to ze proste manzel ma pracovny zivot. Nema boh vie aku vyplatu ale ide pre tu pracu vsetko.. este aj na dovolenke riesi robotu.. proste on ani sukromny telefonat si nevybavi v robote.. napriklad aby zavolal na ten stavebny.

@anonym_autor ved to nahanaj ty, ked mas cas a chyba ti to

anonym_32c739
Dnes o 11:50

prosim ta, vy zijete v Bratislave a stazujes sa, ze sedia len v byte? Myslela som si, ze si niekde v Hornej Dolnej… ak chces aktivity, pozri si kruzky s dietatom (plavanie, baby balance), ak chces low cost aktivitu, kazdy den mozes byt na ihrisku na inom sidlisku… mozes ist na Zeleznu studnicku, do Hoskeho parku krmit zvieratka, na Kamzik… su materske centra, ktore robia program pre deti aj mamy… su cvicenia pre matky, kam chodia aj deti. Nasa dcera ma 1,5 r. a neviem si predstavit, ze by som hladala vinnikov za moj zivot v inych… co potrebujem, to si zariadim, idem kam chcem, kedy chcem… manzel pracuje. Vyuzi, ze je vonku pekne, mozes sa vybrat kam len chces. Ak si spolocenska, kludne sa prihovor inej matke na ihrisku, vela z nas sa citi osamelo ani o tom nemusis vediet…

anonym_dea4f5
Dnes o 12:02

Ja čo neznesiem je pomaly, lenivý chlap, čo nič akože nepotrebuje, nerieši, spomalené a lenivé stvorenie, čo sa hýbe ako lenochod..mám totiž takeho kolegu a lopatou by som vedela dat, nech sa preberie

oskvarka
Dnes o 13:45

No tvoj muž bude pasívnejsi typ aj ja mám takého čo sama nerozbehnem to nemám ako nevravím potom sa pridá aj pomôže ...ak keď nie vždy ..niekedy mi to hrozne lezie na nervy inokedy to beriem tak ako to je. Má svoje dobré vlastnosti. Jednoducho nechaj na neho nejaké domáce práce a ty buď aktívna kreatívna aby ťa nekleplo. Veď aj sama môžeš požiadať nech si ľudia upracú bicykle. Mne to príde ako výhovorka že bicykel a kroozer je preč. Ja by som ich na ten byt dovliekla croozer sa dá zložiť.. a bicykel môže byť aj niekde vo vchode. Ak nemáš najnovši model načo ti je bicykel ktorý nepoužívaš? Dieťa je asi ešte malé tak skúsila by som knižnicu tam som sa ja zoznámila s ľuďmi ...chodili do deckeho kutika s deťmi a boli tam taký kreatívnejší ľudia... Alebo nosič a môžeš na turistiku do okolia veď teraz je krásne... Ale jasné nejakeho parťáka by to chcelo

oskvarka
Dnes o 13:48
@anonym_autor

@anonym_0815da no urad ked dostane ziadost mal by reagovat. Minimalne napisat vyzvat o doplnenie. Ty si este asi nevybavovala stavebne.. a asi ani ine.. urad ma komunikovat s obcanom

@anonym_autor áno ale aj oni majú obmedzený počet zamestnancov takže úrad sa ti bude venovať keď tvoja žiadosť pride na rad žiaľ je to tak.

Strana
z3