icon

Predstavy o živote verzus realita: čo s tým?

10. mar 2026

Ani neviem co ocakavam od tejto diskusie ale som nejak znechutena zo zivota.
Som 4 roky a 3 mesiace na rodicaku a este rok a pol budem.
Pred tym som bola akcna cestovala podnikala studovala a mala plnohodnotne dni. Mojmanzel je zamestnanec. V praci sa nestiha venovat nicomu. A doma sa venuje detom, zohreje si jest a ma relax. A mna ide porazit. Som cely den v byte aj ked ideme von s malym nemam ist za kym a s nikym sa vonku nerozpravam. Prejdem 2km a presla pol hodiny. Sidlisko mam obehane hore dole.. a nuda.. v obchodoch maly nechce byt a ja to tiez nemusim. Citim sa strasne, upratujem varim a dusim sa v byte..ani telku nepozeram lebo su tam sprostosti.
Chcela som po manzelovi chatu tak nie, zahradu tak nie,dom ok rok sa kreslilo, a pred rokom sa dala ziadost na stavebne do dnes sa neozvali a moj manzel toma na haku aby sa pytal ze co ako. Napisala som ziadost o informaciu v akom je to stave.. zavolala nejaka zena ze na taku ziadost oni neodpisuju. Takym stylom budem cakat aj 10 rokov. Z textu asi vidno ze peniaze by sme aj mali ale jemu sa nic nechce a do nicoho sa nema. V byte nemame balkon. Ja by som chcela aspon zahradu kde si nieco vypestujem idem tam.. deti sa tam pohraju.. ale asi sa nimdy k tomu nedopracujem s chlapom co tvrdi ze to chce tiez ale nic pre to nerobi.
Co by ste robili na mojom mieste?

Strana
z4
anonym_873f8f
12. mar 2026

Manzelov pozemok, manzelove stavebne povolenie... mozno by si mala byt rada, ze sa mu do toho nechce, lebo toto zavana totalnym pruserom, pre teba...

zuzanka.zuzu
12. mar 2026
@anonym_873f8f

Manzelov pozemok, manzelove stavebne povolenie... mozno by si mala byt rada, ze sa mu do toho nechce, lebo toto zavana totalnym pruserom, pre teba...

@anonym_873f8f dom bude aj jej, stávajú ho zo spoločných. a pozemok je predsa len jeho, prečo by zrazu mal byť aj jej? žiadny prúser tam z tohto hľadiska nevidím, to len na koňovi je delenie majetku také, že žena má mať len svoje a muž len spoločné 😜

rarasok
12. mar 2026
@anonym_autor

@monika2503s no my sme davali 30.3. Teda este podla stareho zakona.. manzel to stava na svojom pozemku a proste len on je na tej ziadosti. Ano kazdy mesiac aj viac sa s nim hadam ze tam nastupeny nie je.. ja by som tam uz tiez bola nastupena aj 30x.. on proste ja neviem.. uz som mu aj povedala ze nech ma netaha za nos ked to nechce.. nie on to chce a bude to riesit.. a nic

@anonym_autor Ahoj, nerozumiem tomu, ak ste manželia, tak musíte byť na stavebnom povolení obaja kvôli BSM. Ja som si tiež kúpila pozemok ešte za slobodna, ale keď sme podávali žiadosť o stavebné povolenie, upozornili ma, že zo zákona musíme byť obaja manželia uvedení a musím manželovi darovať 1/2 pozemku, až potom nám vydajú SP. Musíš byť akčná ty, ja mám rovnaký typ manžela, kedy 99 % veci okolo SP nevybavím ja, dnes pre 50 by som bývala u svokry na rozťahovacom gauči v priechodné obývačke, na čo som nikdy nepristúpila, lebo by som si nemohla bez jej dovolenia ani čaj uvarit v jej kuchyni, počas stavby sme 2 roky bývali u mojich rodičov, lebo dom sme stavali 1 km od nich a rýchlo som tlačila na to ísť do vlastného, aj keď nebolo napr. vonku nič dorobené, ale bola som s dieťaťom vo svojom dome vo svojej záhrade a pani vo vlastnej kuchyni a domácnosti podľa mojich predstáv, nečakaj na muža, niektorí nemajú radi zmeny a bude to takto odďaľovať do nekonečna, jemu to vyhovuje, zatni sa a choď na to, keď po tom túžiš

solvina88
12. mar 2026

@anonym_autor a musite byt na rodicaku? Existuju jasle,skolky....aj ked na pol dna...ci treba vyuzivat,ze nemusim robit ale stazovat sa musim? Ja toto raz nepochopim...vsak s detmi sa da byt aj ked pracujem...ci to je tiez nemyslitelne? Psychicky znicite dieta ked nebude s mamickou? Do 8 rokov ho budete kupkat vo vanicke a kopat zanho loptu,aby sa nezranilo a potom vyrastie dalsi....bez nazoru a odolnosti...hlavu hore, rozum do hrsti a rozmyslat nie ako stado ale nestandardne, vlastnou hlavou a potom sa ukazu moznosti...

zuzuliatko18
12. mar 2026

Ak zijes v Bratislave, je Tu kopa miest, kde SA da ist zdarma alebo za par drobnych. Drobcovi dlhym cas stacilo striedat ihriska, parkrat sme isli od Lesa, parku, hocikam, Len aby sme Mali zmenu. A ked bol babatko som s kocikom presnorila napeso celu mestsku cast. Do kocika zbalila teplu vodu, do odmerky susene mlieko, plienky a isli sa. Ja som si vycistila hlavu a drobec si dobre pospal.
Rodila som na zaciatku covidu, takze dlho bolo skoro vsetko zavrete a vtedy som s kocikom nechodila ani MHD, pre istotu.
Za mna, hladaju moznosti, co SA da robit a co by ti vyhovovalo. Ja som introvert, a drobec nastastie ranostajz takze na ibriskach sme povacsine boli Sami a ibe mamy prichadzali, ked sme my sa uz chystali prec. Ale tak niekedy sme natrafili na inu mamicku a pokecali. Ale snazila som sa vzdy veci zariadit k svojej spokojnosti. S babatkom je to lahsie, nema.nazor na to, kam sa pojde😉😀

autor
12. mar 2026
@rarasok

@anonym_autor Ahoj, nerozumiem tomu, ak ste manželia, tak musíte byť na stavebnom povolení obaja kvôli BSM. Ja som si tiež kúpila pozemok ešte za slobodna, ale keď sme podávali žiadosť o stavebné povolenie, upozornili ma, že zo zákona musíme byť obaja manželia uvedení a musím manželovi darovať 1/2 pozemku, až potom nám vydajú SP. Musíš byť akčná ty, ja mám rovnaký typ manžela, kedy 99 % veci okolo SP nevybavím ja, dnes pre 50 by som bývala u svokry na rozťahovacom gauči v priechodné obývačke, na čo som nikdy nepristúpila, lebo by som si nemohla bez jej dovolenia ani čaj uvarit v jej kuchyni, počas stavby sme 2 roky bývali u mojich rodičov, lebo dom sme stavali 1 km od nich a rýchlo som tlačila na to ísť do vlastného, aj keď nebolo napr. vonku nič dorobené, ale bola som s dieťaťom vo svojom dome vo svojej záhrade a pani vo vlastnej kuchyni a domácnosti podľa mojich predstáv, nečakaj na muža, niektorí nemajú radi zmeny a bude to takto odďaľovať do nekonečna, jemu to vyhovuje, zatni sa a choď na to, keď po tom túžiš

@rarasok no neviem na akom stavebnom urade ste vybabvovavli povolenie. Ale je absurdne aby niekto niekomu prikazal darovat inemu aj ked manzelovi / manzelke pozemok kupeny pred manzelstvom. Tiez vobec nemusia byt na ziadosti obaja manzelia.

autor
12. mar 2026
@solvina88

@anonym_autor a musite byt na rodicaku? Existuju jasle,skolky....aj ked na pol dna...ci treba vyuzivat,ze nemusim robit ale stazovat sa musim? Ja toto raz nepochopim...vsak s detmi sa da byt aj ked pracujem...ci to je tiez nemyslitelne? Psychicky znicite dieta ked nebude s mamickou? Do 8 rokov ho budete kupkat vo vanicke a kopat zanho loptu,aby sa nezranilo a potom vyrastie dalsi....bez nazoru a odolnosti...hlavu hore, rozum do hrsti a rozmyslat nie ako stado ale nestandardne, vlastnou hlavou a potom sa ukazu moznosti...

@solvina88 neprehanas trochu? Tema je o niecom uplne inom... moje dieta ma rok aj 4 mesiace nie 8 rokov... este aj do tych jasli beru az od roka a pol.. ty mas deti? Vies o com to je?

autor
12. mar 2026
@matkahelka

@anonym_autor tolko vyhovoriek pokope je citat priam neuveritelne! si sama ako prst v 500 000 meste, prechadzky ta samu nebavia, kruzky su drahe, chlap je neschopny. a ty robis co? ty si v com schopna? na ziadnom ihrisku si nestretla nikdy ziadnu matku maleho dietata, aby si sa jej prihovorila? vo vchode nemate ziadnu matku s malym dietatom? zena, vsak nezijes na lazoch! samej sa ti nikam nechce, lebo ma decko rezim? a co sa tomu decku stane, ked raz zje obedny prikrm vonku namiesto kuchyne? a co sa mu stane, ked obedny spanok bude mat v kociku? naco cakas na chlapa so vsetkym? tvrdis, aka si schopna a to, ako zijes je toho presnym opakom. nevies vylepit oznam pre susedov? poprosit domovnika o zvolanie domovej schodze? dotiahnut muza na urad, aby ti vybavil splnomocnenie? taka znoska sebalutostivych vyhovoriek, to len tak clovek nevidi! ved sa nakopni, zacni zit a rob, co chces a kedy chces. nechodis do prace, mas cele dni volno, priestor, moznosti a kopu casu.pre mna to boli najkrajsie roky. program som si urobila kedy som aky chcela, travili sme vonku hodiny, nasli sme si kopec kamosov. ty si uz davno mohla mat kamosky mamicky, mohli ste spolu chodievat na vylety. davno si mohla mat vybavenu pivnicu aj stavebne povolenie. len to by si pre to musela nieco urobit a nie len cakat na ruzoveho jednorozca.

@matkahelka ani som ten tvoj prispevok nedocitala je mi zle zo slova decko... ak by si si precitala co posem tam by si videla ze mam pochodene cele sidlisko aj vsetky parky ci ihriska teda ppredstav si ze doma nesedim. Tiez raz sme uz niekde boli aby dieta raz nejedlo doma a nemalo RAZ rezim lenze evidentne si neppchopila ze mne RAZ nestaci.. ak mam s nim chodit kazdy den po vyletoch tak to uz nie je RAZ a rezim uz je cely pokazeny.. a predstav si aj to ze vo vchode dokonca ani v susednych ziadne matky nie su a aj keby boli ja nie som ten typ ze budem na ulici zastavovat cudziu zenu a tlacit naa nejake stretavky. Koniec koncov ani mna nikto nikdy nezastavil a neoslovil..ani na chodniku ani na ihrisku.. chod sa radsej venovat svojmu decku nez menit temu lebo tato tema nie je o tom ze ja som neschopna a co robim ci nerobim.tato tema mala byt o tom ze chceme stavat dom ale trva to dlho a ja riesim ako vyplnit ten cas..
A okrem toho a to pre vsetky : nie kazdeho bavi chodit kazdy den na detske ihriska a na vylety s dietatom a doma nespravit nic..mam pocit ze sme v kuse vonku na kazdej akcii a aj tak nic za nami nevidno..

barborab1411
14. mar 2026
@anonym_autor

@matkahelka ani som ten tvoj prispevok nedocitala je mi zle zo slova decko... ak by si si precitala co posem tam by si videla ze mam pochodene cele sidlisko aj vsetky parky ci ihriska teda ppredstav si ze doma nesedim. Tiez raz sme uz niekde boli aby dieta raz nejedlo doma a nemalo RAZ rezim lenze evidentne si neppchopila ze mne RAZ nestaci.. ak mam s nim chodit kazdy den po vyletoch tak to uz nie je RAZ a rezim uz je cely pokazeny.. a predstav si aj to ze vo vchode dokonca ani v susednych ziadne matky nie su a aj keby boli ja nie som ten typ ze budem na ulici zastavovat cudziu zenu a tlacit naa nejake stretavky. Koniec koncov ani mna nikto nikdy nezastavil a neoslovil..ani na chodniku ani na ihrisku.. chod sa radsej venovat svojmu decku nez menit temu lebo tato tema nie je o tom ze ja som neschopna a co robim ci nerobim.tato tema mala byt o tom ze chceme stavat dom ale trva to dlho a ja riesim ako vyplnit ten cas..
A okrem toho a to pre vsetky : nie kazdeho bavi chodit kazdy den na detske ihriska a na vylety s dietatom a doma nespravit nic..mam pocit ze sme v kuse vonku na kazdej akcii a aj tak nic za nami nevidno..

@anonym_autor manzel je neakčnÿ,ty si že vraj bola v minulosti akčna a tetmtaz si taka istá ako tboj manzel...a noc sa neda a všetko vieš lepšie ako všetci ostatní.S takýmto nastavením žiť sama so sebou musí byť sakra ťažke.Spamätaj sa trocha,začni tým nápisom o vyprataníkočíkarne a rob niečo TY SAMA SO SEBOU.Lebo stále len píšeš,že čakáš na manžela.Tak nečakaj a konaj.

solvina88
15. mar 2026
@anonym_autor

@solvina88 neprehanas trochu? Tema je o niecom uplne inom... moje dieta ma rok aj 4 mesiace nie 8 rokov... este aj do tych jasli beru az od roka a pol.. ty mas deti? Vies o com to je?

@anonym_autor ano mame deti. Ano viem o com to je. Ano troska som nadhodil, pretoze (neviem,nestiham,nemam) je uplne naprd rozmyslanie. Realne mam susedov, ktory idu 3+3+3 (zatial) a zenaje doma uz takmer tych 9 rokov. Ale poznam aj opacny.pripad kde isiel aj manzel na matersku a ked malo dieta cca 1,5 max 2 roky obaja do prace. Samozrejme nepozna clovek vsetky detaily (ci maju rodicov co im pomozu a podobne). A ja ako muz kedze mi casovo vychadza tak asi 90% casu do skoly aj z druziny vyzdvihujem deti ja. Manzelka chodila pracovat aj ked len na kratky cas aj ked boli deti malicke. :* Žite dho a prosperujte!

autor
18. mar 2026
@solvina88

@anonym_autor ano mame deti. Ano viem o com to je. Ano troska som nadhodil, pretoze (neviem,nestiham,nemam) je uplne naprd rozmyslanie. Realne mam susedov, ktory idu 3+3+3 (zatial) a zenaje doma uz takmer tych 9 rokov. Ale poznam aj opacny.pripad kde isiel aj manzel na matersku a ked malo dieta cca 1,5 max 2 roky obaja do prace. Samozrejme nepozna clovek vsetky detaily (ci maju rodicov co im pomozu a podobne). A ja ako muz kedze mi casovo vychadza tak asi 90% casu do skoly aj z druziny vyzdvihujem deti ja. Manzelka chodila pracovat aj ked len na kratky cas aj ked boli deti malicke. :* Žite dho a prosperujte!

@solvina88 jaj tie dristy od chlapov, ktorym sa o deti stara zena.. nech sa ona vyjadri... ako si uviedol v 1.sprave nepochopis. Nikdy nepochopis zenu a starostlivost o deti.

solvina88
24. mar 2026
@anonym_autor

@solvina88 jaj tie dristy od chlapov, ktorym sa o deti stara zena.. nech sa ona vyjadri... ako si uviedol v 1.sprave nepochopis. Nikdy nepochopis zenu a starostlivost o deti.

@anonym_autor jojo ja viem len zeny chapu...ale nema to nic spolocne s temou...a nie kazdy je retard co sa nevie bez zeny postarat...to,ze ty v zivote takeho nepoznas...tak to mi je luto

Strana
z4