icon

Predstavy o živote verzus realita: čo s tým?

Včera o 20:22

Ani neviem co ocakavam od tejto diskusie ale som nejak znechutena zo zivota.
Som 4 roky a 3 mesiace na rodicaku a este rok a pol budem.
Pred tym som bola akcna cestovala podnikala studovala a mala plnohodnotne dni. Mojmanzel je zamestnanec. V praci sa nestiha venovat nicomu. A doma sa venuje detom, zohreje si jest a ma relax. A mna ide porazit. Som cely den v byte aj ked ideme von s malym nemam ist za kym a s nikym sa vonku nerozpravam. Prejdem 2km a presla pol hodiny. Sidlisko mam obehane hore dole.. a nuda.. v obchodoch maly nechce byt a ja to tiez nemusim. Citim sa strasne, upratujem varim a dusim sa v byte..ani telku nepozeram lebo su tam sprostosti.
Chcela som po manzelovi chatu tak nie, zahradu tak nie,dom ok rok sa kreslilo, a pred rokom sa dala ziadost na stavebne do dnes sa neozvali a moj manzel toma na haku aby sa pytal ze co ako. Napisala som ziadost o informaciu v akom je to stave.. zavolala nejaka zena ze na taku ziadost oni neodpisuju. Takym stylom budem cakat aj 10 rokov. Z textu asi vidno ze peniaze by sme aj mali ale jemu sa nic nechce a do nicoho sa nema. V byte nemame balkon. Ja by som chcela aspon zahradu kde si nieco vypestujem idem tam.. deti sa tam pohraju.. ale asi sa nimdy k tomu nedopracujem s chlapom co tvrdi ze to chce tiez ale nic pre to nerobi.
Co by ste robili na mojom mieste?

Strana
z3
anonym_bfd347
Včera o 20:25

@anonym_autor teraz je taka doba, ľudia radšej ani neplánujú. Žijú zo dňa na deň

autor
Včera o 20:26

@anonym_autor dopisem ze chatu nechce lebo jeho rodicia maju aj chatu aj dom. A je jedinacik.. ok raz to mozno bude jeho ale ja tu zijem teraz a nechce sa mi cakat 20 rokov..

julish
Včera o 20:26

Zalozila by som na sidlisku komunitnu zahradu (uz som jednu tak zalozila, doteraz krasne funguje, my tam uz nebyvame), podnikala by som cyklovylety, vylety vlakom…

autor
Včera o 20:29
@julish

Zalozila by som na sidlisku komunitnu zahradu (uz som jednu tak zalozila, doteraz krasne funguje, my tam uz nebyvame), podnikala by som cyklovylety, vylety vlakom…

@julish ano aj napriklad tie cyklovylety mam bicykel aj cruiser ale v byte to nemam kde dat a v kocikarni je plno starych somarin vravim napisme ze nech si ludia co stare bicykle nepouzivaju daju prec ako fakt stare aj 40 rocne vyfucane.. tak nie. Lebo co povedia susedia.. tak je to na dome jeho rodicov a pada na to prach.

autor
Včera o 20:31
@julish

@julish a tu zahradu.. neviem ako by to fungovalo a ako sa to da.. ale tu je asi kazdy cm vyuzity..

anonym_2b2e28
Včera o 20:31

@anonym_autor chyba ti pracovny zivot.

anonym_cd7fa8
Včera o 20:32

Nemusis byt este rok a pol doma.
A nemozes chodit na tu chatu, co maju jeho rodicia, aspon obcas?

autor
Včera o 20:34
@anonym_2b2e28

@anonym_autor chyba ti pracovny zivot.

@anonym_2b2e28 ano velmi.. a aj to ze proste manzel ma pracovny zivot. Nema boh vie aku vyplatu ale ide pre tu pracu vsetko.. este aj na dovolenke riesi robotu.. proste on ani sukromny telefonat si nevybavi v robote.. napriklad aby zavolal na ten stavebny.

autor
Včera o 20:36
@anonym_cd7fa8

Nemusis byt este rok a pol doma.
A nemozes chodit na tu chatu, co maju jeho rodicia, aspon obcas?

@anonym_cd7fa8 je daleko a vzdy ked som tam nieco napriklad posadila tak to vyschlo alebo to svokor pokosil. Sama tam ist ani nemozem asi by svokor musel ist hned tiez a stal by mi za chrbtom lri kazdej cinnosti.

autor
Včera o 20:37

Som znechutena a mam pocit ze druhy ovladaju moj zivot a moje stastie. Moja fodina je 400km vedla a ja tu ani nikoho nemam.

monika2503s
Včera o 20:39

Prepac ale rok cakate na stavebne povolenie? Lehota je 30, vynimocne pripady 60 dni. Uz by som tam bola nastupena..

autor
Včera o 20:42
@monika2503s

Prepac ale rok cakate na stavebne povolenie? Lehota je 30, vynimocne pripady 60 dni. Uz by som tam bola nastupena..

@monika2503s no my sme davali 30.3. Teda este podla stareho zakona.. manzel to stava na svojom pozemku a proste len on je na tej ziadosti. Ano kazdy mesiac aj viac sa s nim hadam ze tam nastupeny nie je.. ja by som tam uz tiez bola nastupena aj 30x.. on proste ja neviem.. uz som mu aj povedala ze nech ma netaha za nos ked to nechce.. nie on to chce a bude to riesit.. a nic

anonym_bbe0eb
Včera o 20:42

@anonym_autor akoze vseobecne asi by bolo dobre hodit rec s manzelom... a na margo stavebneho... neviem, ci nie ste svojpravni... ale bud ich zhulakat co tak dlho trva, alebo ak peniaze nie su problem, tak zaplatit cloveka, co vsetko vybavi (nemyslim uplatky, ale obeha...)... a teda ked sa doma nudis, chop sa ty vybavovania (miesto nudnej telky alebo pocas vychadzok)... musis zivot trosku chytit za gulky...

anonym_20e4aa
Včera o 20:43

Preco musis byt este rok a pol doma? Ma Tvoje dieta nejaku vaznu diagnozu ze nemozes ist do prace? A peniaze mate vravis. Mas aj auto? Preco nevyletujes aj inde ako po sidlisku?

A co sa tyka flegmy Tvojho muza - takyto pristup musel mat uz predtym. Ak raz je niekto hrr hr do veci, napadov, vybavovani a novych veci, nestane sa z neho z nicoho nic clovek ktoremu staci co ma a nic viac neriesi. Takze predpokladam ze vzdy bol taky, ze ho bolo treba nahanat a sokopat k veciam, len Ti to asi tak neprekazalo ako teraz, ked si "len" doma s detmi.

biba_18
Včera o 20:43

spísať požiadavky. argumenty. možné protiargumenty. očakávané závery. možné dopady.
manželovi oznámiť že v sobotu večer máte vážny rozhovor…
predostrieť všetko napísané. podložiť kľudným zhodnotením vlastného psychického stavu.
a byť pripravená na rôzne odpovede.
naozaj pripravená.
držím palce.

autor
Včera o 20:46
@anonym_bbe0eb

@anonym_autor akoze vseobecne asi by bolo dobre hodit rec s manzelom... a na margo stavebneho... neviem, ci nie ste svojpravni... ale bud ich zhulakat co tak dlho trva, alebo ak peniaze nie su problem, tak zaplatit cloveka, co vsetko vybavi (nemyslim uplatky, ale obeha...)... a teda ked sa doma nudis, chop sa ty vybavovania (miesto nudnej telky alebo pocas vychadzok)... musis zivot trosku chytit za gulky...

@anonym_bbe0eb ked ja tam ani na tej ziadosti nefigurujem.. a manzel bol dost proti ze nemam tam ist ze budu problemy.. ako ja slm podnikala a s uradmi som sa nehrala v rukavickach a klapalo vsetko.. on ma iny styl jednania.. styl cakame

autor
Včera o 20:48
@biba_18

spísať požiadavky. argumenty. možné protiargumenty. očakávané závery. možné dopady.
manželovi oznámiť že v sobotu večer máte vážny rozhovor…
predostrieť všetko napísané. podložiť kľudným zhodnotením vlastného psychického stavu.
a byť pripravená na rôzne odpovede.
naozaj pripravená.
držím palce.

@biba_18 asi mas pravdu. Uz som s nim mala par rozhovorov ale asi nie dost radikalnych a niecim podmienenych ale uz ma to fakt nebavi..

anonym_b768ab
Včera o 20:48

Chod do prace. 3 rocna materska nie je povinnost. Ked len na pol uvazku.

marci9
Včera o 20:49

No tak ja by som sa rozhodne išla na to stavebko informovať, či tam vôbec nejaké je, lebo postoj tvojho manžela je viac ako podozrivý.

autor
Včera o 20:50
@anonym_20e4aa

Preco musis byt este rok a pol doma? Ma Tvoje dieta nejaku vaznu diagnozu ze nemozes ist do prace? A peniaze mate vravis. Mas aj auto? Preco nevyletujes aj inde ako po sidlisku?

A co sa tyka flegmy Tvojho muza - takyto pristup musel mat uz predtym. Ak raz je niekto hrr hr do veci, napadov, vybavovani a novych veci, nestane sa z neho z nicoho nic clovek ktoremu staci co ma a nic viac neriesi. Takze predpokladam ze vzdy bol taky, ze ho bolo treba nahanat a sokopat k veciam, len Ti to asi tak neprekazalo ako teraz, ked si "len" doma s detmi.

@anonym_20e4aa ano aj navrat do prace som uz zvazovala ale syn ma este len rok a 2 mesiace..pride mi maly.. a vylety chodim ale aj tie miesta mam obchodene a na take kde by som bola sama s malym ani nechodim..
A ano asi bol vzdy taky a asi mi to tak nevadilo.. ale teraz je to des..nechat sa len tak prehadzovat zivotom

autor
Včera o 20:51
@marci9

No tak ja by som sa rozhodne išla na to stavebko informovať, či tam vôbec nejaké je, lebo postoj tvojho manžela je viac ako podozrivý.

@marci9 je tam.. mam potvrdene a aj ten list co som davala mal spisovu znacku

marci9
Včera o 20:52

Tak by som tresla do stola a tak by som sa na neho vyzjapala, že by sa zaraz zobudil.

autor
Včera o 20:53
@marci9

Tak by som tresla do stola a tak by som sa na neho vyzjapala, že by sa zaraz zobudil.

@marci9 ako je to riesenie ale asi by to nikam neviedlo.. aj ked mu to poviem normalne tak aj tak je hadka .. toto by bolo len horsie...

joesvk
Včera o 20:53

Fakt myslíš, že budeš spokojná, keď sa toto všetko porieši,čo si želáš?Prestaň čakať od muža,že bude mať tvoje sny. Lebo ich zjavne nemá.
Hraj s kartami, ktoré v živote máš.
Neverím,že sama nemôžeš nájsť nič,čo by ťa napĺňalo.
Inak,keď tvoj muž je lenivší typ l,asi ťažko bude ktovieako spokojný v dome so záhradou. Ja by som napríklad z nášho sídliska do.domu so záhradou šla s veľmi ťažkým srdcom.
Neber môj príspevok ako kritiku...Len sa podľa mňa zbytočne trápiš nad vecami, ktoré ti aj tak skutočný pokoj a radosť neprinesú,lebo v tomto proste nemáte spoločné sny.

marci9
Včera o 20:54

Nežila by som s takým zaspatým chlapom.

anonym_20e4aa
Včera o 20:54
@marci9

@marci9 bol taky cely zivot, ved to napisala. Takze ak je niekto 20-30rokov taky a zalubim sa donho a vedome si ho TAKEHO vezmem a vedome si s nim spravim deti a rodinu. A nevadilo jej to. Co ma teraz co trieskat po stole?

marci9
Včera o 20:55
@anonym_20e4aa

@marci9 bol taky cely zivot, ved to napisala. Takze ak je niekto 20-30rokov taky a zalubim sa donho a vedome si ho TAKEHO vezmem a vedome si s nim spravim deti a rodinu. A nevadilo jej to. Co ma teraz co trieskat po stole?

@anonym_20e4aa radšej skončí s depresiami....

anonym_20e4aa
Včera o 20:57
@marci9

@anonym_20e4aa radšej skončí s depresiami....

@marci9 nemusi skoncit s depresiami. Staci ked sa nadychne, vydychne, zacne aspon trochu pracovat a nebude riesit len plienky (poznam to), a tak ako brala x rokov do uvahy fakt ze jej manzel je vo vsetkom spomaleny a nema zaujem sa hybat vpred, tak vezme ten fakt do uvahy aj teraz a niektore veci prevezme do ruk ona a moze sa cinit tam, kde jeho treba nahanat. Otazne skor je, kto sa bude o ten dom ci zahradu starat, ked manzel k tomu vztah nema. Ci to, ze ho dotlaci do stavby (to za estelen bude natahovat tymto stylom), nebude aj ich zaciatok konca a ich novostavba potom pribudne k tym tisicom inzeratov novostavieb na bazosi, ktore predavaju rozvadzajuci sa, ze sa niekedy ani nestihli nastahovat...

autor
Včera o 20:59
@anonym_20e4aa

@marci9 nemusi skoncit s depresiami. Staci ked sa nadychne, vydychne, zacne aspon trochu pracovat a nebude riesit len plienky (poznam to), a tak ako brala x rokov do uvahy fakt ze jej manzel je vo vsetkom spomaleny a nema zaujem sa hybat vpred, tak vezme ten fakt do uvahy aj teraz a niektore veci prevezme do ruk ona a moze sa cinit tam, kde jeho treba nahanat. Otazne skor je, kto sa bude o ten dom ci zahradu starat, ked manzel k tomu vztah nema. Ci to, ze ho dotlaci do stavby (to za estelen bude natahovat tymto stylom), nebude aj ich zaciatok konca a ich novostavba potom pribudne k tym tisicom inzeratov novostavieb na bazosi, ktore predavaju rozvadzajuci sa, ze sa niekedy ani nestihli nastahovat...

@anonym_20e4aa manzel zil cely zivot v dome a ma vztah k takym veciam..dokonca aj letnu kuchynu chve kde si bude varot a saunu lebo zboznuje wellnes a s detmi sa to mimo domu velmi neda...len proste akoby to chcel ale nechce sa mu do toho.

luccys
Včera o 21:00
@marci9

@marci9 Podla mna manzelku len odpinkal, aby mal pokoj. Ziadnu ziadost podla mna neposlal. Neverim tomu.

Strana
z3