icon

Rada od starších žien: Štúdium alebo svadba?

zenysiradia
Dnes o 06:19

Ahojte , Rada by som sa poradila s niekym kto ma viac životných skusenosti a veci vidí možno triezvejšie ako my mladí. Mám 21 rokov a momentalne študujem v 3 ročníku na Ekonomickej univerzite . Som s priateľom od 15 . Priateľ je naozaj úžasný , je o 2 roky starší . Je veľmi zodpovedný , pracovitý , starostlivý a jedine čo naozaj rieši je práca a rodina . Vieme že svadbu chceme až po škole . No Sme spolu už pomerne dlho a ja budem končiť bakalársky stupeň štúdia a chcela by som pokračovať na magisterský no pride mi že to oddialim o ďalšie 2 roky a som smutná z toho pretože v našom okoli už je väčšina vzatá . Neviem či to beriem len ja takto rýchlo a naozaj sa nemam kam ponáhľať . Moja otázka znie či by ste obetovali 2 roky ďalšiemu štúdiu a počkali alebo sa tiež takto ponáhľali .

Strana
z4
zuzana2910
•
Dnes o 15:05
@anonym_f62cb0

@zenysiradia No, len aby ste sa vobec vzali. Neter takto chodila od 15tich s chalanom a veru po VS sa aj nakoniec rozisli.

@anonym_f62cb0 to je najpravdepodobejsi scenár. Pochybujem, ze niekto bude naveky spolu od 15...

anonym_17f703
•
Dnes o 16:18
@anonym_f796a7

@zenysiradia v 23 ma skoncenu VS 2. stupen?

@anonym_f796a7 Good point🙂 niekto si tu vymysla🙂

rachel36a
•
Dnes o 16:23
@zenysiradia

@rachel36a na tu svadbu tlacim skôr ja .. partner je za to nech si plním svoje sny a studujwˇ

@zenysiradia tak netlac...dostuduj a potom riešiť rodinu...máš len 21 rokov, ja tak mladú ženu ani nepoznám co by bola vydata

anonym_17f703
•
Dnes o 16:27
@zuzana2910

@anonym_f62cb0 to je najpravdepodobejsi scenár. Pochybujem, ze niekto bude naveky spolu od 15...

@zuzana2910 Takto koncie tieto kvazivztahy, ked su spolu dobreze nie od 12tich- zoberu sa v 20, potom samozrejme sa kazdy vyvinie inym smerom a zistia, ze k sebe absolutne nepasuju. Cize-rozvod. Alebo povacsinou chlapik zisti, ze on si este nic neuzil (poznam jedneho osobne), a zacne nahanat baby. Opat vysledok- rozvod.

anonym_3a5403
•
Dnes o 17:01

Ludia Ti tu budu radit podla seba a zo seba. Tu odpoved nehladaj. Porad sa s niekym, kto pozna Teba aj Tvojho priatela, komu doverujes, kto rozumie Tvojej situacii, Tvojim hodnotam.

svetlonos
•
Dnes o 17:57
@tilly

@svetlonos tak ako sa píše vyššie. Také, čo neskončíš len, ak ťa prejde elina. Ekonomická, rôzne manažmenty, sociálna práca a podobne.

@tilly
Jaj takto, ďakujem ti za vysvetlenie 😀.

anonym_a40414
•
Dnes o 18:00

Jedna múdra žena povedala:

simca06022011
•
Dnes o 18:12

Studium, najskor spolu byvat a potom svadba. Da sa to aj kombinovat ale urcite by som neprerusila skolu a urcite si nikoho nebrala bez toho, aby sme spolu zili.

beronsche
•
Dnes o 18:33
@anonym_4d702a

@bielasovicka napríkad ja 😆mám 21 prsteň na ruke tiež študujem. Ale chcem len Bc. Chcem dieťa skoro nechcem rodiť ako 30 stará dievka a potom nestíhať za deckom. S partnerom sme zachvíľku 5 rokov. Bývame spolu. Predtým bolo úplne normálne sa brať v tomto veku. Teraz rodiť dobre že nie v 50tke a svadba vôbec žiť len ako parnery ja zas nepochopím toto😆každý na to ma iný pohľad a za mňa nech si každý robí čo chce.

@anonym_4d702aenze predtým to bolo normálne, lebo žena bez muža bola odpísaná.. lenže teraz ženy majú aj ambície.. teda, mnohé mali aj vtedy, ale mali smolu..
Nuž a tie neskončia štúdium po (veľmi často zbytocnom) Bc. a nezacnu hneď potom rodiť..

V 30+ nestíhat za dieťaťom? Absurdná predstava...

beronsche
•
Dnes o 18:41
@anonym_58c4fc

Nejak mám dojem že mladík má iba sš a vietor veje odtiaľ. Veľa vzťahov stroskotalo na tom, že chlap má nižšie vzdelanie možno aj nižší príjem ako žena. Žena sa potom pohybuje v spoločnosti podobných ľudí a začne porovnať. Nasleduje rozvod/rozchod. Zatiaľ kým študuje a nezarába problém nie je.

Svadbu chceš/chcete veľkolepú honosnú oslavu? Zarobíte si na to sami? Alebo vás stačí papier,len aby bol?

Na spoločné bývanie netreba žiaden papier. Študuj ďalej ak más možnosť ak ti štúdium ide. Každopádne pred samotnou svadbou skúsila spolužitie, si ešte veľmi mladá.

@anonym_58c4fc ja si skôr myslím, že vzťahy - úspešná, vzdelaná a dobre zarábajúca žena - muž s nižším príjmom, troskota na egu muža, ktorý to nevie zniesť.

A nemyslím si, že je nejaký výrazný rozdiel v intelekte , keď sa porovnáva veľká skupina ľudí s SS a s VS . Toto je skôr individualne..
je kopec ľudí s maturitou a prirodzenou inteligenciou a rozhladom, ako je kopec ľudí s VS a pritom sú to hlúpi obmedzenci

anonym_17f703
•
Dnes o 18:44

Tato si moze ruky podat s tou, co sa minuly tyzden chcela rychlo-rychlo za toho drevorubaca vydat, do dediny sa za nim odstahovat a rodit deti. Ja to davno hovorim, ze na SK este rok 2026 nedodazil.

anonym_58c4fc
•
Dnes o 18:47
@anonym_17f703

Tato si moze ruky podat s tou, co sa minuly tyzden chcela rychlo-rychlo za toho drevorubaca vydat, do dediny sa za nim odstahovat a rodit deti. Ja to davno hovorim, ze na SK este rok 2026 nedodazil.

@anonym_17f703 vies dať link? Neviem to nájsť

emjee
•
Dnes o 18:54
@anonym_58c4fc

@anonym_17f703 vies dať link? Neviem to nájsť

lucia147852
•
Dnes o 19:09
@kvetka22

@anonym_c37c52 len teraz je ZŠ pre všetkých 9 ročná. V 6tich nastúpi do školy, v 15tich na strednú, a v 19tich na VŠ. 5 rokov VŠ, tak končí najskôr v 24roch rokoch..

@kvetka22 ale existovali aj 8 ročne gymple, kde sa slo zo 4 triedy a končili presne takto, v 18. Až potom sa to zmenilo.

kvetka22
•
Dnes o 20:01
@lucia147852

@kvetka22 ale existovali aj 8 ročne gymple, kde sa slo zo 4 triedy a končili presne takto, v 18. Až potom sa to zmenilo.

@lucia147852 ano, ale nie teraz. On má 23, narodil sa 2003, to už boli povinné 9te ročníky

anonym_cfa075
•
Dnes o 21:43

@zenysiradia
Ahoj, ak by si bola moja dcéra, čo by vekovo mohlo aj byť, radila by som ti: doštudovať MGR. štúdium v každom prípade. Ak je to muž do života ako sa vraví, počká... ak nie,tak pôjdeš ďalej...

Strana
z4