icon

Šetrili by ste alebo si užívali život ako single žena?

Včera o 05:53

Ahojte, som samostatná žena, nemám dieťa, nemám žiadne veľké záväzky.

Mám auto, ktoré platím a teda celý ten servis okolo toho je dosť veľa - poistka GAP, servisné prehliadky, výmena a uskladnenie pneumatík, diaľničná, PHM, prípadné umytie apd.

Okrem toho dosť investujem do seba, vyčíslila som to mesačne na cca. 450-500 eur okrem jedla samozrejme. Dosť veľa investujem aj do jedla, keďže jem bezlepkovo a bezlaktózovo a mäso kupujem väčšinou od dodávateľa. Jem veľa zeleniny a ovocia, teda v porovnaní s mojím okolím asi viac. Chodím do posilky, cvičím, mám trénera, plus cvičím aj sama a rôzna tá starostlivosť o seba...

Potom si platím všetky streamovacie veci - Netflix, HBO, Voyo, Joj play, Youtube premium apd.

Ďalej investície do bytu, stále niečo kupujem, stále si niečo vynovujem, a stále niečo odíde alebo sa pokazí. Sú to aj vyššie investície - kávovar, televízor, tlačiareň, mobil, posteľ, nový laptop, nový monitor ... ale aj menšie investície.

Ďalšie investície sú do oblečenia a doplnkov - myslím si, že tak 150 - 200 eur mesačne do týchto položiek investujem. A to veľa nakupujem pritom cez vinted a drahšie kúsky kupujem od ruky.

Mám pocit, že stále niečo objednávam. Stále mi prichádza niečo z Notina, zo Sephory, z Alzy, z Douglasu, alebo z Vinted.

A potom je tu cestovanie. Ročne idem na minimálne dve dovolenky, a pár menších tripov po EÚ. Finančne je to náročnejšie samozrejme, ale stále v rámci môjho budgetu.

Mesačne neušetrím veľa, je to cca. 400-500 eur. Mohla by som viac, ak by som všetko osekala. Stále mám niekde takú myšlienku, že by som mala šetriť viac, hlavne na dôchodok. Našetrené niečo na účte mám, ale je to málo podľa mňa - mám 30 000 eur. Kupovala som auto, čiže sa to osekalo.

Nemám úvery, nikomu nič nedĺžim, nič nesplácam. Mám životnú a úrazovú poistku.

Ak by ste boli sama single žena, ktorá nezarobí zle, a teda viete, že rodinu a deti nebudete riešiť, šetrili by ste si alebo by ste žili a užívali by ste si? Alebo by ste urobili nejaký kompromis, niečo zosekali a niečo viac šetrili?

anonym_1fc3b0
Včera o 07:17

@anonym_autor tu si na zlú stránku napísala. Od samej závisti hneď prvé komentáre len prskajú a útočia. Keďže píšeš, že bývaš sama a ešte aj prenajímaš, za mňa nejako extra šetriť nemusíš. (Druhú nehnuteľnosť vieš hocikedy predať). Užívaj si, ako to ide. Ale odporúčam nezdieľam svoje finančné možnosti s inými, hlavne nie s ľuďmi, ktorí nemajú na rožok. Budú ťa urážať ako tu. Ja som matka, kto je viac. A potom keď decká odídu na druhý koniec sveta, lebo veď na Slovensku skapal pes, sú tam, kde nechceli, samé, zodreté, nič si neužili.

autor
Včera o 07:21
@anonym_1fc3b0

@anonym_autor tu si na zlú stránku napísala. Od samej závisti hneď prvé komentáre len prskajú a útočia. Keďže píšeš, že bývaš sama a ešte aj prenajímaš, za mňa nejako extra šetriť nemusíš. (Druhú nehnuteľnosť vieš hocikedy predať). Užívaj si, ako to ide. Ale odporúčam nezdieľam svoje finančné možnosti s inými, hlavne nie s ľuďmi, ktorí nemajú na rožok. Budú ťa urážať ako tu. Ja som matka, kto je viac. A potom keď decká odídu na druhý koniec sveta, lebo veď na Slovensku skapal pes, sú tam, kde nechceli, samé, zodreté, nič si neužili.

@anonym_1fc3b0 ďakujem veľmi pekne ❤.

anos18
Včera o 07:27

@anonym_autor ja by som obmedzila jedine výdavky na šaty, ale to preto, že sa to mne zdá zbytočné, väčšinou sa presúvam na bicykli, tak viem, že najviac deriem rifle. A šaty a topánky zaberaju mnoho miesta. Ale každý má iné priority. Podľa mňa tiež šetríš celkom dobre, ale dalo by sa aj viac. No treba si aj užívať.

anonym_ff8dfd
Včera o 07:30

Lucky you 🙂 Uzivaj v pokoji co mas. Naozaj v dobrom.
Mozno raz dojdes k tomu, ze uz ta to nebude sytit, ze to robit nechces. Ak si vies na taky sposob zivota zarobit, nema nik ti pravo do toho siahat, rob co citis.
Mozno vtedy ta napadne, ze mozes nieco robit i pre druhych ludi. Myslim napr. angazovat sa v zlepsovani malickosti vo svojom okoli - nie nutne investovat do toho svoje peniaze, skor energiu a cas. Ale to neznamena ze musis. Iba ak chces.
A co si mnohe kriticky neuvedomuju - ved prave zeny ako ty, co na to maju, daju zarobit dalsim zenam - kozmetickam, kadernickam, maserkam, jogovym instruktorkam...

anonym_ecaa43
Včera o 07:31

Za mňa perfektne.Tie útočne komentare si nevšímaj, možno su to frustrované matky, co si narobili deti s nejakým nemoznym muzom a ziju z ruky do huby.Uživaj si života, držím palce nech ti zdravie dlho slúži, to je asi ta najdôležitejšia komodita v živote.A myslim, že aj v starobe keď budes potrebovať pomoc druheho, finančne budes na tom ok.

anonym_113f80
Včera o 07:38

Ja keby som mohla vratit cas, tak by som investovala peniaze ako by som vedela a neminala by som na hluposti typu kozmeticke novinky, drahe kremy, drahe sminky, furt nejake oblecenie, topanky, kabelky.Ano mala som na to. Teraz som starsia a na take veci uz peniaze nevyhadzujem. A este jedna vec, neinvestovala by som tisice do vztahu, ktory som mala dlho a aj tak nevysiel. Lebo som si platila vsetko sama, dovolenky, letenky za nim, pobyty. Spatne mi je to luto, ze som na cloveka, co za to v konecnom dosledku ani nestal a odkopol ma jak spinavu handru po rokoch, minula tolko, ze som mohla mat byt.

anonym_76093d
Včera o 07:54

zase ty... minule si hľadala chlapa, ktorý by sa ti vyrovnal úrovňou. Ešte stále nič, tak si sa opäť aspoň prišla pochváliť zdedeným majetkom a oslnivým životom, ktorý ti aj tak nikto nezávidí, lebo ho nemáš s kým zdieľať. Nepozeraj sa na všetko cez majetky a peniaze, možno sa ti viac otvorí srdce a niekoho si nájdeš.

klara546
Včera o 08:01

Setrila by som. Lebo nikdy neviem aká situacia nastane neskôr,aj zdravotná a budem tie peniaze potrebovať

anonym_98a069
Včera o 08:13

Mas tazku dilemu veru.Uzivanie si verzus setrenie.Podla mna uz teraz robis oboje,aj setris aj si uzivas.Clovek pracujuci je rad,ze ma 25dni dovolenky a to cez leto a Vianoce,ty si pekne uzivas aj po mimo.A rodina mozno raz pride,alebo aj nie.Kazdy to mame inak v osude napisane.

marca12
Včera o 08:23

@anonym_autor Uzivala by som si tak ako doteraz. Len menej nakupovala. Kupovat kazdy mesiac oblecenie alebo doplnky do bytu je totalna zbytocnost. Nepotrebujes ani tony kozmetiky.

anonym_6a25ff
Včera o 08:31

@anonym_autor Za mna usporis mesacne dost ( my s dvomi detmi neusporime nic a uspory z minulosti padli na hypoteku).
Ale za mna vyhadzujes zbytocne za handry. Tolko neminieme mesacne ani my 4 a to deti stale celkom rychlo rastu.
A nerozumiem, tie vydavky, ze postel a pod.ved to sa po case stane, ale zas to daky cas vydrzi, 7-10 rokov isto.
V tvojom veku som byvala s nasimi, ale mala som priatela, tiez som si uzivala. Moja vyplata bola.len moja, ver, ze na ten cas viac ako vyborna a vela som si nasetrila. Ale ja som bola skor ten setrny clovek. Handry som ani vtedy prehnane nekupovala, ani kozmetiku nie. Ano, na dovolenky ano. A chodievala som na chaty ci diskoteky s partiou alebo si len tak sadnut. Ale nie kazdy tyzden.

Ty mas vyhodu, ze nemas hypo. My ju splacame doteraz a este asi aj budeme do 65tky. Ked sa dalo, z uspor sme dali vklad, aby sa znizila suma.

Preto za mna treba si rozumne nastavit,.co minies a co usporis.

anonym_d83ecc
Včera o 08:31

Šetríš investuješ aj si do praješ 🙂 Za mňa super, kiežby sa viaceré ženy na Slovensku mali takto dobre hneď by bolo menej nešťastných ktoré chcú odísť od muža s deťmi a nemajú začo.. Držím ti palce nech si šťastná ❤️ a nech sa ti darí vo všetkom 😊

anonym_cd1a47
Včera o 08:55

Som mlada,pekna,atraktivna zena.Mam 2 byty,super platenu pracu a moderne auto.2xrocne chodim na dovolenky,sportujem,staram sa o seba.PS:Nehladam nikoho,iba sa tak chvalim.

Minule ta trapilo,ci ta priatel nechce vyciciavat.Myslis,ze cely svet sa toci len okolo teba?Ale ak by bola vsetko pravda to co pises,tak vsetko je ok.Zijes zdravo,staras sa o seba,uzivaz zivot a peniaze.Tak preco by si to riesila tu na MK?Inac ta zivotna poistka je hlupost.Usetrene peniaze daj do tych etf tadsej.

martinmmartin
Včera o 08:56

Aky je plan na dochodok? Skus nam "nakreslit" ako bude prebiehat mesiac tvojho zivota ked budes mat 78rokov (financne)

januska12323
Včera o 08:58

Mňa by zaujímalo aký máš príjem keď toľké peniaze rozhadzuješ a ešte aj ušetríš. Respektíve aký je pomer príjem - nutné veci - verzus hlúposti z internetu.

anonym_802179
Včera o 08:58

Na tvojom mieste by som šetrila čo najviac. Lebo keď raz ostaneš sama ( nedajboh),bez deti, bez partnera na staré kolená alebo s podlomeným zdravím, tak budeš musieť platiť zato, aby sa o teba niekto postaral

hviezdicka456
Včera o 09:09

za mna to mas vyrovnane, nic by som nemenila, a preco to vlastne riesis ?

anonym_b50802
Včera o 09:12

@anonym_autor a pointa tvojho príspevku? Ty nevieš, čo máš robiť a ako žiť? Ci si tu iba prišla pohonit svoje ego ze mesacne vyhodis eura len tak von oknom?

anonym_b50802
Včera o 09:13
@anonym_autor

@anonym_e29f3e stará dievka v 30 rokoch? Ako tak na jednej strane možno pre niekoho áno. Ale mne príde, že 30 rokov je dnes v pohode... neviem 🙂

@anonym_autor hej, v 30 rokoch si akoze za vodou. No jasne. Co robíš dubai dievča?

anonym_61e9c0
Včera o 09:14
@anonym_802179

Na tvojom mieste by som šetrila čo najviac. Lebo keď raz ostaneš sama ( nedajboh),bez deti, bez partnera na staré kolená alebo s podlomeným zdravím, tak budeš musieť platiť zato, aby sa o teba niekto postaral

Užívaj si život a neprispievaj na Modrý koník, lebo závist je sviňa. Niektoré tu ide od jedu roztrhnúť😁
@anonym_802179 sama môže zostať aj keby mala štyri deti. Poznám také prípady.

anonym_b50802
Včera o 09:18
@anonym_cd1a47

Som mlada,pekna,atraktivna zena.Mam 2 byty,super platenu pracu a moderne auto.2xrocne chodim na dovolenky,sportujem,staram sa o seba.PS:Nehladam nikoho,iba sa tak chvalim.

Minule ta trapilo,ci ta priatel nechce vyciciavat.Myslis,ze cely svet sa toci len okolo teba?Ale ak by bola vsetko pravda to co pises,tak vsetko je ok.Zijes zdravo,staras sa o seba,uzivaz zivot a peniaze.Tak preco by si to riesila tu na MK?Inac ta zivotna poistka je hlupost.Usetrene peniaze daj do tych etf tadsej.

@anonym_cd1a47 krásne napísané 👌 ona trpí komplexami a vynahradza si to marnotratnostou.

anonym_b50802
Včera o 09:19
@januska12323

Mňa by zaujímalo aký máš príjem keď toľké peniaze rozhadzuješ a ešte aj ušetríš. Respektíve aký je pomer príjem - nutné veci - verzus hlúposti z internetu.

@januska12323 5000 netto. Klasika na MK, nevieš? Zdedeny majetok a bludy ze každý ju chce využiť.
30 ročná ked musí do seba toľko investovať, tak to musíte byť iné terno. Alebo je to troll

januska12323
Včera o 09:21
@anonym_b50802

@januska12323 5000 netto. Klasika na MK, nevieš? Zdedeny majetok a bludy ze každý ju chce využiť.
30 ročná ked musí do seba toľko investovať, tak to musíte byť iné terno. Alebo je to troll

@anonym_b50802

sticker
anonym_aa95ae
Včera o 09:34

Okresala by som nejake vydavky, jtore su podla mna zbytocne (napr. Vsetky mozne streamovacie sluzby a pod) a radsej cast investovala do fondov pre pripad, zeby sa v starobe dostavili financne narocnejsie choroby. Ale nevidim nic zle na tom, ze si uzivas a doprajes, ked na to mas. Si mlada, treba si vytvarat zazitky 🙂 Niektore vydavky sa mi zdaju naozaj zbytocne a vyuzila by som tie peniaze lepsie, ale ak to teba tesi a naplna, tak je to tvoja vec.

kim2028
Včera o 09:54

Nevšímaj si závistlivé príspevky. Ja som síce chlap, ale treba žiť aktívne a zdravo. Ten život dnes stojí už dosť veľa. Jednoducho takto to je. Ja som síce na invalidnom dôchodku a za pomoci rodičov musím šetriť. Hoci by som nemusel už. Peniaze boli, sú aj budú stále. Ide však presne o to, aký život žiješ. Pokiaľ si spokojná s tým, akým smerom sa uberáš a tiež si takto šťastná, tak nemusíš nič riešiť.

anonym_e3b051
Včera o 10:13

@anonym_autor Neprovokuj, keď si taká múdra , šikovná, bohatá..... musíš vedieť odpoveď. Ak nie, zaplať si finančného poradcu alebo vešticu. Alebo sa dobre vydaj;).

autor
Včera o 10:17
@kim2028

Nevšímaj si závistlivé príspevky. Ja som síce chlap, ale treba žiť aktívne a zdravo. Ten život dnes stojí už dosť veľa. Jednoducho takto to je. Ja som síce na invalidnom dôchodku a za pomoci rodičov musím šetriť. Hoci by som nemusel už. Peniaze boli, sú aj budú stále. Ide však presne o to, aký život žiješ. Pokiaľ si spokojná s tým, akým smerom sa uberáš a tiež si takto šťastná, tak nemusíš nič riešiť.

@kim2028 dakujem ;) Priatel ma o 12r viac, je sebestacny plne a ma dve deti v striedavke. Zije sa nam dobre a uvedomujeme si, ze mame viac ako mnohi ludia, ake su to vydrete peniaze.

tiezjedna
Včera o 10:37

@anonym_autor ja by som si určite užívala. Ale v mojom prípade to znamená hlavne jedlo a cestovanie 👍

ingridpisarova
Včera o 10:49
@anonym_1fc3b0

@anonym_1fc3b0 ak majú z čoho užívať...ale takáto osoba ako autorka , čo ma veľmi slušný prijem, druhu nehnuteľnosť na prenajímanie na svoj vek slušne úspora tak sa RADI tu na MK ?? tu je polovina zúfalých matiek a polovica milionárok.....

anonym_884032
Včera o 11:13

@anonym_autor Zalezi kolko zarobis. Ja som sice vo vztahu ale mame oddelene financie a tiez neplanujeme mat deti. Zijem viac menej podobne ako ty, len nemam auto. Snazim sa mesacne poslat 2000 do fondov. Zvysok si uzijem a rozdrbem na seba bez akychkolvek vycitiek 😀