icon

Sklamanie z návratu na Slovensko: Kam ďalej?

daniellej
Dnes o 16:38

Ahojte.
Otváram túto diskusiu, pretože potrebujem poradiť. S priateľom ktorý je z anglicka máme spolu 3 ročného synčeka. Syn rozpráva viac po anglicky, ale rozumie aj po slovensky. Pred rokom sme sa rozhodli prísť na SK z Londýna, pretože sme chceli lepší sociálny život a tiež aby malý žil v bezpečnom meste a chodil do škôlky. Avšak prišlo veľké sklamanie. Po roku na SK sme zistili, že sme napriek všetkej snahe stále sami. Rodina ani priatelia nemajú záujem, stretávame sa raz za mesiac. Chápem, každý ma svoj život ale hovorím o úplnom nezáujme. Veľmi nás to sklamalo aj ranilo. Kým sme boli v anglicku, každý tvrdil že nás nevidia, že to bude na SK lepšie. Synček sa nám taktiež nezadaptoval a odmieta byť v škôlke. Môj partner chodieva za prácou do anglicka na 3 týždne a potom je týždeň na SK. Na Slovensku sa mu páči, hlavne je to tu bezpečné, nie ako v Londýne. Ale veľmi mu chýbame a dosť sa preto hádame. Po roku tu nevidím žiadnu pozitívnu zmenu, s prácou je to katastrofa, pretože v anglicku som pracovala z domu a tu si prácu nájsť už rok neviem. Taktiež žiadna pomoc od rodiny, ani keď sme chorí. O štáte ani nehovorím, žiadne možnosti. Priateľ sa chce vrátiť, pretože čo sa týka práce a financií tak sa máme v Anglicku lepšie. No ja sa tam necítim bezpečne, ani ak by sme sa presťahovali von z Londýna. Premýšľam či by bolo lepšie ísť napríklad do KE, kde je toho podstatne viac. Alebo či je to strata času, sťahovať sa znova tam a potom prísť na to, že je lepšie ísť do Anglicka. Cítim sa rozpoltene, strávila som 10 rokov v anglicku, mala som super prácu aj biznis.

Strana
z2
anonym_1e646d
Dnes o 16:43

Prestahujte sa v ramci anglicka do bezpecneho mesta a vykaslite sa na tuto skorumpovanu zaostalu dieru s nizkymi platmi plnej homofobnych ludi. 🙂

anonym_6aff3b
Dnes o 16:44

Na Slovensku žijete kde? V Košiciach je možno viac práce, v Trnave, Bratislave. Ak vieš jazyk, skús osloviť veľké firmy. Ale ja by som tu neostávala, keby som nemusela.

tundra
Dnes o 16:51

@daniellej Napisala si:"Rodina ani priatelia nemajú záujem, stretávame sa raz za mesiac."
Urobili ste zavazne zivotne rozhodnutie prestahovat sa,kvôli stretavkam v rodine?
V dnesnej uponahlanej dobe,sa ani nedivim...,skôr to rozhodnutie vnimam trochu zvlastne...

daniellej
autor
Dnes o 16:53
@anonym_6aff3b

Na Slovensku žijete kde? V Košiciach je možno viac práce, v Trnave, Bratislave. Ak vieš jazyk, skús osloviť veľké firmy. Ale ja by som tu neostávala, keby som nemusela.

@anonym_6aff3b žijeme v Spišskej Novej Vsi a popravde po roku oslovovania firiem s ponukou malých platou to nevidím ružovo.

daniellej
autor
Dnes o 16:55
@tundra

@daniellej Napisala si:"Rodina ani priatelia nemajú záujem, stretávame sa raz za mesiac."
Urobili ste zavazne zivotne rozhodnutie prestahovat sa,kvôli stretavkam v rodine?
V dnesnej uponahlanej dobe,sa ani nedivim...,skôr to rozhodnutie vnimam trochu zvlastne...

@tundra rozhodli sme sa preto, lebo v anglicku sme boli stále sami a chceli sme kôli malému lepší sociálny život. Avšak tak či tak sme stále sami. Moja rodina nemá o synčeka záujem, nikdy ho nezoberú pohrať sa, ani keď prídu ku nám. Je to celkovo smutné, hlavne moja mama stále vravela že ani nevidí vnuka a teraz sme tu a za rok ho videla možno 5 krát

anonym_6aff3b
Dnes o 16:56
@daniellej

@anonym_6aff3b žijeme v Spišskej Novej Vsi a popravde po roku oslovovania firiem s ponukou malých platou to nevidím ružovo.

@daniellej Spišská je diera. V Košiciach otvárajú Volvo. Skús tam.

anonym_4ddc80
Dnes o 17:00

Prist z Anglicka do SNV? Uf, poriadna blbost, prepac. Nejak mi to vlastne cele nedava zmysel, ked aj tak priatel robi tam a aj ty si tam mala pracu. Trochu neuvazene. No co uz, tak treba ist naspat. Tu na SK to lepsie nebude.

anonym_893483
Dnes o 17:29

No len ak sa vratite do anglicka,tak tiež rozmyslite si kam
Aby ste nezistili ,ze väčšina anglicka je taka ista diera ako Slovensko 😃

motylik2559
Dnes o 17:30

@daniellej Ahoj, nebud smutna. Skus to skor brat ako skusenost a aspon viete na com ste- myslim co sa rodiny tyka. Ked tvoja mama tolko ospevovala, ako nevidi vnucika a potom takmer nulovy zaujem uz ked ma moznosti, tak to je dost blbe. Nepoviem, keby predtym tie narazky nemala, lebo zial niektorí rodicia (co uz aj tu na mk boli temy) nemaju uz nejak "vlohy" sa venovat vnucatam, lebo oni si svoje "odkrutili". Ale teda tvoja mama si aspon nemusela prepac ako to poviem, srat do huby. Teraz ta uz ozaj nema co drzat tu. Pracu si najst nevies, tam si mala podla toho co pises super pracu. Asi je nacase spakovat veci a odist do UK nazad. Ved dohodni sa s muzom, ze teda by ste nesli do Londyna, ale dajme tomu, aby ste neboli daleko od Londyna, ale pritom v nejakom mensom bezpecnom mestecku. Urcite tam take nejake je, to uz vy dvaja budete najlepsie vediet moznosti. Nesmut, len si si potvrdila, co viac neocakavat. Skus teda v UK si viac rozsirit socialne väzby, nejake mamicky drobca zo skolky atd. Drzim palce🍀

anonym_9fe6ec
Dnes o 17:33

Ahoj, no, asi si zo Spisskej, ked si sa tam vratila aj s muzom z UK a so synom. To si nevedela ze toto su na Slovensku najhorsie oblasti skrz pracu? Lebo vies, toto je naozaj hlupe rozhodnutie a celkovo predstava, ze v SNV budes mat hned super pracu za superplat. To, ze je tam problem je predsa dobre zname - a uz toboz domacim. Ja som myslela ze aspon do nejakeho velkeho mesta ste sli.

To o tom stretavani s rodinou, nuz co, tiez za to nemoze "Slovensko", ze vasi nemaju zaujem (to nic, vela starkych zial nema zaujem, nie ste sami).

Nemyslim si, ze v Anglicku je nieco vyrazne lepsie (ano bola som tam - a asi si to nemyslis ani Ty, ked Ti to stalo za to prist aj s anglicanom a syncekom tu), ale ak tu nie ste spokojni a tam ste boli viac, asi je nacase sa zbalit a ist 🙂 Vyskusali ste si to, nefunguje to, tak sa vratte k povodnej verzii, ved nic hrozne sa nestalo, manzel tam ma stale pracu a Ty si pracu najdes predpokladam vsade lahsie, nez v SNV.

anonym_9fd529
Dnes o 17:33

Nechapem preco ste delili rodinu (tu svoju) kvoli tomu aby si bola niekde kde ich ani nezaujimate (a je jedno ze je to slovensko) toto je uplne bezna chyba ak sem prides raz za pol roka tak ste boli vzacni co uz ked tu zijete tak uz nie je a SVN je pre pracu uplne slabe miesto ale hlavne rodina ma byt spolu tak chod spat za manzelom do UK

zuzanka.zuzu
Dnes o 17:35

okej nič nechápem ale čo mi úplne vyrazilo dekel bolo že muž sa tam na 3 týždne vracia pracovať.... whaaaat 🙈🙈😀😀

anonym_a8c163
Dnes o 17:41

@daniellej
Sorry ale je to z casti vasa chyba, nase deti ziju v zahranici a casto si nevedia vybrat na ktoru party pojdu.
Prva rada prestahujte sa do normalnej stvrte nebyvajte v emigrantskej enklave, maleho dajte do skolky kde ziju normalni ludia co chodia do roboty a zacni sa tam socialne zapajat.
Cheers
Good luck

anonym_912275
Dnes o 17:44

čo sa týka záujmu o vnúča zo strany starých rodičov mali sme to rovnako, akurát že my sme nežili v zahraničí, stále plno rečí ako oni chcú malého a keď sme prišli na týždeň tak si babka hľadala úniky len ako s ním nebyť (napríklad si nakúpila veci na zaváranie a potom "musela" zavárať hoci vedela, že prídeme, veď nás sama pozvala), o moju pomoc nestála hovorila mi, nech sa idem venovať malému, dosť ma to zraňovalo tak sme tam chodili fakt 2x ročne a s odstupom mi vyhodila na oči že to kvôli mne nemá dobrý vzťah s vnukom lebo ho tam nechcem dať na prázdniny
ale k tvojmu problému - vrátila by som sa k mužovi, vy ste rodina, vy ste si najbližší ľudia na svete a mali by ste byť spolu, komunitu si nájdete skôr v menšom meste ako v Londýne, držím palce

daniellej
autor
Dnes o 17:44
@zuzanka.zuzu

okej nič nechápem ale čo mi úplne vyrazilo dekel bolo že muž sa tam na 3 týždne vracia pracovať.... whaaaat 🙈🙈😀😀

@zuzanka.zuzu tam ako väčšina mužov na Sk, chodí na 3 týždne a potom je s nami týždeň 🤷‍♀️

anonym_946216
Dnes o 17:47

Urobili ste chybu. Kamarátka sa tiež takto vratili z UK na Svk a už sú zase inde. Vrátila by som sa nazad do UK alebo išla niekde kde sú lepšie moznosti ako na vých. SVK.

daniellej
autor
Dnes o 17:48
@anonym_912275

čo sa týka záujmu o vnúča zo strany starých rodičov mali sme to rovnako, akurát že my sme nežili v zahraničí, stále plno rečí ako oni chcú malého a keď sme prišli na týždeň tak si babka hľadala úniky len ako s ním nebyť (napríklad si nakúpila veci na zaváranie a potom "musela" zavárať hoci vedela, že prídeme, veď nás sama pozvala), o moju pomoc nestála hovorila mi, nech sa idem venovať malému, dosť ma to zraňovalo tak sme tam chodili fakt 2x ročne a s odstupom mi vyhodila na oči že to kvôli mne nemá dobrý vzťah s vnukom lebo ho tam nechcem dať na prázdniny
ale k tvojmu problému - vrátila by som sa k mužovi, vy ste rodina, vy ste si najbližší ľudia na svete a mali by ste byť spolu, komunitu si nájdete skôr v menšom meste ako v Londýne, držím palce

@anonym_912275 no máme to rovnako s tým vyčítaním, že nemajú vzťah so synom atď...ale po roku tu vidím, že je to skôr o rodine...nevolajú, nepíšu, nikdy nemajú čas. Tak sa radšej vrátime do UK

daniellej
autor
Dnes o 17:49
@anonym_946216

Urobili ste chybu. Kamarátka sa tiež takto vratili z UK na Svk a už sú zase inde. Vrátila by som sa nazad do UK alebo išla niekde kde sú lepšie moznosti ako na vých. SVK.

@anonym_946216 súhlasím, vyskúšali sme ale nebolo to najlepšie rozhodnutie

daniellej
autor
Dnes o 17:49
@anonym_a8c163

@daniellej
Sorry ale je to z casti vasa chyba, nase deti ziju v zahranici a casto si nevedia vybrat na ktoru party pojdu.
Prva rada prestahujte sa do normalnej stvrte nebyvajte v emigrantskej enklave, maleho dajte do skolky kde ziju normalni ludia co chodia do roboty a zacni sa tam socialne zapajat.
Cheers
Good luck

@anonym_a8c163 súhlasím, nežili sme v peknej štvrti, skôr same čierni a nebezpečná zóna.

daniellej
autor
Dnes o 17:50
@anonym_4ddc80

Prist z Anglicka do SNV? Uf, poriadna blbost, prepac. Nejak mi to vlastne cele nedava zmysel, ked aj tak priatel robi tam a aj ty si tam mala pracu. Trochu neuvazene. No co uz, tak treba ist naspat. Tu na SK to lepsie nebude.

@anonym_4ddc80 áno, po roku tu súhlasím že je to pekná blbosť

daniellej
autor
Dnes o 17:52
@anonym_9fd529

Nechapem preco ste delili rodinu (tu svoju) kvoli tomu aby si bola niekde kde ich ani nezaujimate (a je jedno ze je to slovensko) toto je uplne bezna chyba ak sem prides raz za pol roka tak ste boli vzacni co uz ked tu zijete tak uz nie je a SVN je pre pracu uplne slabe miesto ale hlavne rodina ma byt spolu tak chod spat za manzelom do UK

@anonym_9fd529 ja som pracovala pol roka ešte z domu (práca z anglicka) ale potom som skúšala niečo tu. Trebalo mi to asi vyskúšať na ten rok aby som pochopila ako to naozaj je..presne ako píšete, tie návštevy boli vzácne ale na dlhodobo už nikdy viac

anonym_912275
Dnes o 17:52

nie je to blbosť, je to skúsenosť, ktorá ťa sformovala a posunula, budeš si viac vážiť to čo budete mať spolu a nebudeš mať výčitky voči rodine na SK, neboj nájdete si to svoje

anonym_6aff3b
Dnes o 17:55
@anonym_a8c163

@daniellej
Cheers
Good luck

@anonym_a8c163 Je dosť možné, že manžel nie je beloch.

daniellej
autor
Dnes o 17:55
@anonym_9fe6ec

Ahoj, no, asi si zo Spisskej, ked si sa tam vratila aj s muzom z UK a so synom. To si nevedela ze toto su na Slovensku najhorsie oblasti skrz pracu? Lebo vies, toto je naozaj hlupe rozhodnutie a celkovo predstava, ze v SNV budes mat hned super pracu za superplat. To, ze je tam problem je predsa dobre zname - a uz toboz domacim. Ja som myslela ze aspon do nejakeho velkeho mesta ste sli.

To o tom stretavani s rodinou, nuz co, tiez za to nemoze "Slovensko", ze vasi nemaju zaujem (to nic, vela starkych zial nema zaujem, nie ste sami).

Nemyslim si, ze v Anglicku je nieco vyrazne lepsie (ano bola som tam - a asi si to nemyslis ani Ty, ked Ti to stalo za to prist aj s anglicanom a syncekom tu), ale ak tu nie ste spokojni a tam ste boli viac, asi je nacase sa zbalit a ist 🙂 Vyskusali ste si to, nefunguje to, tak sa vratte k povodnej verzii, ved nic hrozne sa nestalo, manzel tam ma stale pracu a Ty si pracu najdes predpokladam vsade lahsie, nez v SNV.

@anonym_9fe6ec nespoliehala som sa na prácu v snv, išli sme tam kôli rodine. Pracovala som stále z domu pol roka, ale hľadala som si prácu najmä v KE, v Snv som skôr pozerala "len tak". Ale veľa spravili aj škôlky a ďalšie inštitùcie. Na Slovensko ako tak nekydám, je mi domovom. Ale na život dlhodobo asi nie

daniellej
autor
Dnes o 17:56
@anonym_912275

nie je to blbosť, je to skúsenosť, ktorá ťa sformovala a posunula, budeš si viac vážiť to čo budete mať spolu a nebudeš mať výčitky voči rodine na SK, neboj nájdete si to svoje

@anonym_912275 ďakujem, tiež to vnímam ako skúsenosť a ponaučenie. Aspoň si to môžem reálne porovnať a viac nedúfať

daniellej
autor
Dnes o 17:57
@anonym_893483

No len ak sa vratite do anglicka,tak tiež rozmyslite si kam
Aby ste nezistili ,ze väčšina anglicka je taka ista diera ako Slovensko 😃

@anonym_893483 máme už prehľad, najmä Londýn a preto by sme skôr išli von z Londýna, kde máme aj priateľov a môj partner rodinu 🙂

daniellej
autor
Dnes o 17:58
@anonym_6aff3b

@anonym_a8c163 Je dosť možné, že manžel nie je beloch.

@anonym_6aff3b naopak, je biely ako stena 🙂

daniellej
autor
Dnes o 17:59
@motylik2559

@daniellej Ahoj, nebud smutna. Skus to skor brat ako skusenost a aspon viete na com ste- myslim co sa rodiny tyka. Ked tvoja mama tolko ospevovala, ako nevidi vnucika a potom takmer nulovy zaujem uz ked ma moznosti, tak to je dost blbe. Nepoviem, keby predtym tie narazky nemala, lebo zial niektorí rodicia (co uz aj tu na mk boli temy) nemaju uz nejak "vlohy" sa venovat vnucatam, lebo oni si svoje "odkrutili". Ale teda tvoja mama si aspon nemusela prepac ako to poviem, srat do huby. Teraz ta uz ozaj nema co drzat tu. Pracu si najst nevies, tam si mala podla toho co pises super pracu. Asi je nacase spakovat veci a odist do UK nazad. Ved dohodni sa s muzom, ze teda by ste nesli do Londyna, ale dajme tomu, aby ste neboli daleko od Londyna, ale pritom v nejakom mensom bezpecnom mestecku. Urcite tam take nejake je, to uz vy dvaja budete najlepsie vediet moznosti. Nesmut, len si si potvrdila, co viac neocakavat. Skus teda v UK si viac rozsirit socialne väzby, nejake mamicky drobca zo skolky atd. Drzim palce🍀

@motylik2559 ďakujem, určite to bolo na niečo dobré a život ide ďalej 🙂

anonym_29b8af
Dnes o 18:00

ved v anglicku hlavne v londyne je velka komunita pre mamicky zo slovenska.. si si mohla najst lahsie kamaratky a zname... mas aj velmi vela miest kde je bezpecnejsie.. ist do walesu naprikla-tam mas krasnu prirodu ,ludia su fajn ... alebo dole na juh ... stale sa mozes vratit a zit usporiadany zivot s manzelom a nie kazdy inde .. a tiez by som hladela na sieta... ak tam nieje stastny aj tak az dospeje odide - a budes lutovat ...

renesance80
Dnes o 18:11

@daniellej vradte sa do uk ja tam mam tiez rodinu a je im tam ovela lepsie sj sovialne , aj financne aj pracovne aj po vsetkych ostatnych strankach, v zivote by sa sem nevratili , uplne ina dimenzia

Strana
z2