icon

Spoveď alkoholičky

11. mar 2026

Pred 6r som prestala piť. Zo dňa na deň. Pila som už veľa a pila som doma, sama.
Viem, že je to najlepšie rozhodnutie v mojom živote. Viem, že by som nedopadla dobre.
Ale ľudia, tak mi chýba ten pocit. Keď ste pripitá/opitá, nič vás nebolí, všetko je super, svet gombička, neriešite. V spoločnosti som bola vtipná, vždy za každú srandu, vždy za zábavu.
Nemala som problémy, nič ma nebolelo, všetko zmizlo.

Nechcem sa k tomu vrátiť. Ale tie spomienky tam sú a občas ten neodolateľný pocit, zažiť to znovu. Aj keď nechcem, aby mi bolo na druhý deň zle.. tie opice boli len horšie a horšie...

Strana
z3
janulka1802
12. mar 2026
@anonym_2066c7

@janulka1802 zdanie veľa krát klame a dosť indícií na ňu sedí

@anonym_2066c7 s tým súhlasím...

autor
12. mar 2026
@janulka1802

@anonym_2066c7 s tým súhlasím...

@janulka1802 nikdy som nebola na žiadnej odvykačke, ani v nemocnici kvôli chlastu. Nemám deti, nie som vydatá. Mám priateľa. Nikto o mne nevie, že som mala problémy s alkoholom. Táto dáma, čo som pozerala sa tým vôbec netají.

anonym_3c9b0b
12. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_2b2cb7 kamoši mi vravia, že ich chýba to bláznivé bezstarostné ja, že sa neviem uvoľniť.. že už to nie som ja... no nie som . Prestala som chodiť von, do barov, do klubov.

@anonym_autor tých kamošov čo ti to hovorili si predstavujem takých tých s troma zubmi v okolí hlavnej stanice. Normálni priatelia ktorým na tebe záleží ak vedeli, že si mala problém s alkoholom by ti toto nikdy nepovedali.
A tých "kamošov" čo ťa ťahali dole si mala dávno odstrihnúť.
Inak držím palce, svet bez alkoholu je určite krajší, len musíš nájsť novú vášeň. Takú čo ti neničí zdravie a sebaúctu. Športuješ? Práca ťa napĺňa? Vzdelávaš sa nejako?

autor
12. mar 2026
@anonym_3c9b0b

@anonym_autor tých kamošov čo ti to hovorili si predstavujem takých tých s troma zubmi v okolí hlavnej stanice. Normálni priatelia ktorým na tebe záleží ak vedeli, že si mala problém s alkoholom by ti toto nikdy nepovedali.
A tých "kamošov" čo ťa ťahali dole si mala dávno odstrihnúť.
Inak držím palce, svet bez alkoholu je určite krajší, len musíš nájsť novú vášeň. Takú čo ti neničí zdravie a sebaúctu. Športuješ? Práca ťa napĺňa? Vzdelávaš sa nejako?

@anonym_3c9b0b sme ľudia približne v rovnakej sociálnej skupine - sme dvaja ľudia v advokácii, jeden lekár a druhý zubár( my ho lekárom nenazývame a on sa na to zlostí), spolužiačka je notárka, kamoška má eshop a s manželom prepravnú spoločnosť, ďalší spolužiak je vyšetrovateľ, jeden je učiteľ, potom je ta daňová kontrolórka, a jeden chalan má realitnú kanceláriu a rovnako malú developerskú spoločnosť.

anonym_d47815
12. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_3c9b0b sme ľudia približne v rovnakej sociálnej skupine - sme dvaja ľudia v advokácii, jeden lekár a druhý zubár( my ho lekárom nenazývame a on sa na to zlostí), spolužiačka je notárka, kamoška má eshop a s manželom prepravnú spoločnosť, ďalší spolužiak je vyšetrovateľ, jeden je učiteľ, potom je ta daňová kontrolórka, a jeden chalan má realitnú kanceláriu a rovnako malú developerskú spoločnosť.

@anonym_autor podľa mňa je načase aby si sa im zdôverila. Ja si myslím že sú to dostatočne rozumní ľudia aby to pochopili. Pokiaľ nie zbytočné strácať čas. Tebe sa uľavý. Určite nie je riešenie znova začať piť.

autor
12. mar 2026
@anonym_d47815

@anonym_autor podľa mňa je načase aby si sa im zdôverila. Ja si myslím že sú to dostatočne rozumní ľudia aby to pochopili. Pokiaľ nie zbytočné strácať čas. Tebe sa uľavý. Určite nie je riešenie znova začať piť.

@anonym_d47815 nejdem znova začať piť, ver mi, že som za tých 6r zažila také prepady a osobné prehry a nezačala som piť (strata dieťaťa, strata rodiča, najlepšieho priateľa). O mojom probléme s alkoholom nebude nikdy nikto vedieť.Ale alkoholičkou ostanem vždy. Preto sa vyhýbam miestam, ktoré ma môžu pokúšať.

anonym_b4405f
12. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_2b2cb7 kamoši mi vravia, že ich chýba to bláznivé bezstarostné ja, že sa neviem uvoľniť.. že už to nie som ja... no nie som . Prestala som chodiť von, do barov, do klubov.

@anonym_autor no to sú skvelí kamoši, fakt

anonym_b4405f
12. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Inde píšeš, že o tvojom probléme s alkoholom sa nikto nedozvie.... Myslím, že týmto podrobným opisom ťa isto niekto bez problémov spozná....

autor
12. mar 2026
@anonym_b4405f

@anonym_autor Inde píšeš, že o tvojom probléme s alkoholom sa nikto nedozvie.... Myslím, že týmto podrobným opisom ťa isto niekto bez problémov spozná....

@anonym_b4405f neboj sa, mám to pozichrované.

tiezjedna
12. mar 2026
@anna777115

@tiezjedna Nie každá zena má rovnako funkčné a silne orgány a stopercentný metabolizmus. Ale závislosť tam už určite je a vsetko ostatné je otazka času. Zalezi aj ci sa jedná o destilaty, cize tvrdý alkohol, alebo nejaky nizsie percentný.

@anna777115 pije všetko, ale najviac frčí na becherovke. Je to už určite viac než 10 rokov. Vie sa strieskať úplne do mŕtva... Nechápeme, že ešte funguje. Nejaké zdravotné problémy má, ale nič také, čo by človek očakával pri takomto deštruktívnom pití. Ona má napríklad týždeň je každý deň úplne na šrot. Potom tri dni, kedy sa tvári, že je "normálna" a potom zase. Jediný detox je, keď ide dcére pomáhať s deťmi, ale tam vydrží max 14 dní a už uteká domov, lebo fľaška volá... Proste v tom lieta až po uši, ale ona problém nevidí no... Už sme akékoľvek snahy vzdali

anna777115
12. mar 2026
@tiezjedna

@anna777115 pije všetko, ale najviac frčí na becherovke. Je to už určite viac než 10 rokov. Vie sa strieskať úplne do mŕtva... Nechápeme, že ešte funguje. Nejaké zdravotné problémy má, ale nič také, čo by človek očakával pri takomto deštruktívnom pití. Ona má napríklad týždeň je každý deň úplne na šrot. Potom tri dni, kedy sa tvári, že je "normálna" a potom zase. Jediný detox je, keď ide dcére pomáhať s deťmi, ale tam vydrží max 14 dní a už uteká domov, lebo fľaška volá... Proste v tom lieta až po uši, ale ona problém nevidí no... Už sme akékoľvek snahy vzdali

@tiezjedna Má silnú pečeň, dobry metabolizmus a dáva si medzi pitím prestávky detox. Pečeň sa vie prve roky regenerovať a detoxikovat ale nasledok to bude mat aj na mozog, hlavne v neskoršej srarobe.

nadijaeren
12. mar 2026

Nápis mi súkromné

anonym_960a7d
12. mar 2026

@anonym_autor Mne sa nepáči ani u manžela, keď si príležitostne vypije. On si myslí, aký je zábavný a vtipný, ale nie je. Na druhý deň mu je zle, niekedy aj zvracia. Načo je to dobré? Na nič. A dva dni je nepoužiteľný. Takže sa mi to nepáči ani u mužov a ani u žien. Je to otrasné a ničí to životy. Dobre, že si prestala piť. Myslím, že tie spomienky na to, keď si bola opitá, ako to bolo fajn, sú len klamlivou ilúziou.

tiezjedna
12. mar 2026
@anna777115

@tiezjedna Má silnú pečeň, dobry metabolizmus a dáva si medzi pitím prestávky detox. Pečeň sa vie prve roky regenerovať a detoxikovat ale nasledok to bude mat aj na mozog, hlavne v neskoršej srarobe.

@anna777115 je mi to jasné... chceli sme jej pomôcť, ale nedá sa. Bola skvelá babička a čupr ženská. Je to škoda. Musíme len prizerať. A mozog jej začína odchádzať už teraz, stačí keď s ňou volám dva dni po sebe a rozpráva mi to isté.... To je aj kombo toho, že nič nerobí, je len doma, max čumí na seriály, občas prečíta knihu (väčšinou ale nečíta, pretože je naliata). Má 63 a zlomila nad sebou hul. Nikam nechodí, žiadna práca, koníčky, nič. Len občas k tej švagrine. Už ani k nám... fľaška je proste silnejšia

anna777115
12. mar 2026
@tiezjedna

@anna777115 je mi to jasné... chceli sme jej pomôcť, ale nedá sa. Bola skvelá babička a čupr ženská. Je to škoda. Musíme len prizerať. A mozog jej začína odchádzať už teraz, stačí keď s ňou volám dva dni po sebe a rozpráva mi to isté.... To je aj kombo toho, že nič nerobí, je len doma, max čumí na seriály, občas prečíta knihu (väčšinou ale nečíta, pretože je naliata). Má 63 a zlomila nad sebou hul. Nikam nechodí, žiadna práca, koníčky, nič. Len občas k tej švagrine. Už ani k nám... fľaška je proste silnejšia

@tiezjedna No, je to tragédia, keď si človek takto dobrovolne ničí život. Veĺakrat, nie len sebe,ale aj svojim najbližším.

anonym_b93007
13. mar 2026

@anonym_autor predstav si seba ako smradlavu dementnu prepitu pomocenu zenu, ktora lezi opita a nikto uz o nu nezakopne, uz ju nikto nebude brat ako vtipnu a zabavnu a budu na nu pozerat pohrdavo a poza chrbat si o nej sepkat. To by ta cakalo keby si s tym neprestala. A potom by prisla cirhoza pecene, zaliate brucho vodou a smrt.
Nech ta to absolutne nemrzi. A takych kamaratov co ta maju radi iba ked si zabavna posli do haja

Strana
z3