icon

Sťahovanie z bytu do domu po 40 rokoch

1. máj 2026

Stahovali ste sa z bytu do domu po niekoľkých rokoch (40 rokov)?

anonym_c093bd
1. máj 2026

ja áno. Bývala som v byte len 10 rokov a stačilo. Dom je dom. Ale to som ja. Každý sme iný a každý máme iný názor na bývanie, život.....

anonym_e31baa
1. máj 2026

ano, mala som 42

domkakvet
1. máj 2026

@anonym_autor ak sa na to tesis, tak by nemal byt problem, ak nie, treba zvazit negativa.

blackcat8885
1. máj 2026

My s mužom mame 38 a 43r a vždy sme chceli dom. Ale v poslednej dobe si hovorím ze starneme a aj keby sme ho mali možno o 15-20r nebudeme môcť sa o dom starať a o to sa treba starať vždy. Moji rodičia majú 70r a 67r a dom, veľkú záhradu a teda treba im pomáhať. Takže si hovorim že už asi by som do domu nešla. Lebo peniaze aj práca okolo domu.... Proste vždy niečo. Ale to je môj pohľad. Deti už nie su úplne malé a už som si nejak zvykla na byt aj keď som v dome u rodičov žila takmer 30r

marianarem
1. máj 2026

@anonym_autor Moji rodicia sa do domu prestahovali po cca 30 rokoch v byte, ked mali uz po 50ke. Od zaciatku boli nadmieru spokojni.

chrobak7
1. máj 2026

@anonym_autor Po 25 rokoch v bytovke sme si postavili RD. Pri sťahovaní som mal 49. Nemám pocit, že by som bol niečo zmeškal.

martinka13
2. máj 2026

Neviem si to predstaviť opačne. Sťahovať sa z domu do bytu.

nenne27
2. máj 2026

@anonym_autor my sme kupili dom ked sme mali 44.Dovtedy sme zili v panelaku a stale sme cestovalii, chodili na vylety, tury, dovolenky, road tripy.Toto sa velmi obmedzilo odkedy sme v dome, ale asi prisiel fakt ten cas akoby sa "usadit" ze sme doma, starame sa o dvor, zahradu...Deti mame dospele.Pre nas je to luxus, ten priestor, ticha ulica ( ale byvame vo vacsom meste) Mame psy, macky, stale sme v prirode - chodme denne so psami.Uz by som to nevymenila ani za dovolenku v Dubaji alebo road trip do Andory 🙂

rachel36a
2. máj 2026

Moji svokrovci byvali ako deti v domoch rodičov...potom keď sa vzali tak 40 rokov v byte...a po 60ke si prerobili rodičovský dom q bývajú tam...su oveľa spokojnejší...uz majú po 70ke...starajú sa o záhradu, sliepky...spokojnosť.. my s mužom tiež zvažujeme ze na dôchodku pôjdeme do domu

anonym_359073
2. máj 2026

@anonym_autor hlavne to musíte chcieť vy. Zhodnotiť pre a proti. Ja som vyrastala v dome,takže pri prvej príležitosti sme sa sťahovali do domu. Poznám však ženu, ktorá má tesne po 60tke. Zmyslela si,že chce ísť do domu (celý život žila v byte) vieš koľko tam vydržala? 2t. A už ma toho plné brka. Len so sebou vybabrala,keďže dom zobrala na hypo a ak ho bude chcieť predať,tak musí zaplatiť dane. Bude to veselé. Byť ešte nepredala,dom predať, prerobí...

anonym_345bfc
2. máj 2026

My sme sa stahovali s dvojročným, mala som 31 r....ako sa mi zmenil zivot?....velmi.
Je to nieco ovela lepsie..👌

Hoci je pravda, ze ta to vysaje z penazi- ale ziskas uplne vyssi standart zivota.
Byt je fajn na iste obdobia, ale rodiny zivot v rodinom dome- to je parada...🍀
Inak ani vyraz rodiny byt neexistuje.🤷‍♀️

anonym_d457fd
2. máj 2026

@anonym_autor problém domu oproti bytu vo vysokom veku sú financie, ak je dom starší, stále je niečo potrebné a sú to niekedy šialené sumy, na ktoré napr. Dnešní starí nemajú, no a snáď ak chcú mať tip top neviem čo všetko v záhrade, a potom s týmito požiadavkami atakujú potomkov. Ale do bytu nepôjdu ani za svet. Alebo sa jeden pominie a financie nestačia ani náhodou. Toto je však len malá vzorka starých ľudí. Možno kým budeš mať 70+ ty, bude všetko inak.

sisamisaaa
14. máj 2026

Áno. V 40 som sa sťahovala. Jasné že je tam viac roboty ako v byte ale stojí to za to. Zvykneš si.