Stahovanie z mesta do dediny: Ako zvládať zmeny?
Ahojte,potrebujem asi trochu poradit-povzbudit.Kedze aktualna situacia vramci nehnutenosti je zalostna a priatel ma posledny rok kedy mozeme riesit hypoteku,zaroven byt schopni platici, nenasli sme ziaden byt v meste,ale za to dom,ktory je vzdialeny cca 12-15minut autom.
Zijem vyse 30 rokov v meste,poznam vsetkych a vsetko,obaja tu mame rodiny. Hocico hockedy vybavim,nie som odkazana na auto ani nic ine. Dedina,kde mame ist je v podstate primestska cast, kde je len coop a skolka. Nie je tam ani len ihrisko. Za to autom sa odtial dostanem vsade a rychlo. Dom je pekny bez roboty...ale co tam budem robit neviem. Som sice introvert,ale zaroven viem ,ze v meste ked vyjdem von nastava socializacia,na ktoru sa tam spoliehat nemozem. Mame dieta ,ktore ide v septembri do skolky,co je moja dalsia dilema. Do mesta budem dochadzat 2x tyzdenne za pracou,inak mam home office. Pri dome sa nachadza aj vlakova stanica,cize je aj ina moznost prepravy nez autom, vsetky potrebne nakupne centra su vzdialene 2 minuty autom,cize si urobim nakup jednym smahom na cely tyzden.Aktualne zijeme v mikro byte,ktory sme uz davno prerastli,ale toto je presne situacia z extremu do extremu. Existuje na to nejake povzbudenie? Nechcem odrezavat dieta uz od existujucich kamaratov zaroven nechcem zit dvojity zivot. Najde sa tuniektospopochopenim,radou,priatelskym slovom?

Hlavne ty sa musíš rozhodnúť napísať všetko za a proti a uvidíš čo sa lepšie oplatí, či byt v meste alebo dom na dedine.
Ja som bývala v meste v bytovke a bolo to hrozné. Všetko som tam počula, dupoty detí, výťah, televízor pustený na maximum, hádky susedov, proste všetko. Susedia sa ani nezdravili, nudila som sa tam, vlastne nedalo sa do čoho pichnúť.
Bolo to pre mňa vykúpenie keď sme si kúpili dom na dedine.
Sme 10km od mesta takisto 10 minút na aute keď niečo potrebujem vbehnut do mesta. Ale u nás v dedine máme všetko. Obchody, potraviny, oblečenie, lekárov, lekáreň, firmy sú tu kde sa dá zamestnať sa. Viac triedna škôlka, škola. Auto keď idem si prezut gumy alebo na STK máme v dedine viac servisov. Reštaurácie, pizzeria. Autobusy chodia do mesta každých 20 minút. Väčšinou všetko viem obehat peši. Kamarátky ku nám chodia často lebo u nás to žije, stále nejaké akcie, deti majú krúžky tu v dedine tiež ušetrím čas a nemusím ich nikam voziť.
Príklad končím v práci o 15tej idem pre deti do školy a 15.10 sme už doma. Robím u nás v dedine. Kamarátky z mesta končia o 15tej, pokiaľ vyzdvihnú deti zo školy škôlky a pôjdu domov MHD tak je aj pomaly 17 hodín a už nevládzu nič sa im nechce robiť. Cez víkendy ony utekajú stále preč len aby neboli doma medzi štyrmi stenami. Ja v dome sadnem si na terasu na dvor a v kľude dám si kávu. Robíme opekacky, oslavy, cez leto máme bazén, stále niekto chodí ku nám že ako to máme u nás pekne. Mám veľký dvor, parkujem vnútri, veľkú záhradu. Sadim, máme svoje zeleninu ovocie, vajcia. Mám rada pestovať všetko aj kvetinam sa venovať.
Ja by som nemenila.