icon

Ukončiť tehotenstvo alebo pokračovať s neistotou vzťahu?

Včera o 11:07

Ahojte, som v 5 týždni tehotenstva, ktoré momentálne nebolo plánované aj keď sme s priateľom dosť dlho, avšak mali sme vzťahové problémy práve vtedy keď sa to stalo. Priateľ sa mi priznal, že sa na to momentálne necíti a vôbec sa na to neteší a má obavy aby v budúcnosti som nezostala s dieťaťom sama a podobne. Ja ho naozaj ľúbim a viem, že má momentálne veľa stresu (práca biznis, vzťah), ale neviem si predstaviť ukončiť tehotenstvo nakoľko som deti vždy chcela aj keď nie v tomto období. Ako by ste reagovali? Myslíte si, že by ho to mohlo prejsť?

Strana
z2
anonym_74c247
Včera o 11:09

Na čo sa necíti? sexovať hej ale dieťa nie?tak prečo si nedaval pozor?
Ja by som si dieťa nehala a jeho kopla do prdele

anonym_291b6d
Včera o 11:11

nie neprejde ho to
dieťa vztah nezlepši
svadba v nedohladne
ktovie ako bývate

anonym_e442d3
Včera o 11:11

Dieťa by som si nechala. Nebudeš prvá ani posledná čo bude s dieťaťom sama
Na sex sa cítil? Ale dôsledky ho asi veľmi nezaujímajú.

janka_266
Včera o 11:12

nechať Vás samu s dieťaťom môže aj keby sa na to teraz "Cítil" robte tak, aby ste VY dokázali žiť sama so sebou, ak si myslíte, že to zvládnete aj sama, tak si dieťa nechajte, nedajte sa ním zastrašovať , výživné môže posielať, aj keď sa nebude na to "cítiť"

anonym_86f68d
Včera o 11:12

@anonym_autor neprejde ho to. Pokail si ho necháš s veľkou pravdepodobnosťou ta opustí a zostaneš sama. Ja by som tehotenstvo ukončila.

autor
Včera o 11:16
@anonym_74c247

Na čo sa necíti? sexovať hej ale dieťa nie?tak prečo si nedaval pozor?
Ja by som si dieťa nehala a jeho kopla do prdele

@anonym_74c247 on dieťa vždy chcel a v budúcnosti aj chce, ale v tomto období ktoré máme si to nevie predstaviť.

sisamisaaa
Včera o 11:21

My sme mali tiež obdobie kedy sme si to nevedeli predstaviť a vtedy sme sa nesnažili. Dnes ľutujeme, vždy sa to dá zvládnuť keď človek chce. Je príliš zodpovedný a príliš premýšľa, tak mi to celé príde. To že si niekto niečo nevie predstaviť neznamená že jeho predstavy sú realita.

jaskolka
Včera o 11:21

Čiže v budúcnosti áno,bude to super,mať dieťa..ale práve teraz nie,lebo sa mu "nehodí"do plánov 🙈🙈🙈Tak to je fakt skvelý postoj..akurát že to dieťa už je na ceste. A k tomu ,že má obavy,aby si v budúcnosti neostala s dieťaťom sama,sa ani nevyjadrujem,lebo to by bolo dosť "ostré"vyjadrenie. Inými slovami...keď nechcel dieťa teraz,tak si mal dať na "kamoša"gumiplast,nie takéto hlúpe argumenty teraz ...
A ty by si si vedela vôbec predstaviť, fungovať s ním pokojne ďalej s vedomím,že kvôli nemu si dala preč vaše dieťa,lebo sa "mu aktuálne nehodilo"?

lucia147852
Včera o 11:22

Dieťa by som si nechala, ale on by už nebol partner

reanda
Včera o 11:23

nijako by som nereagovala.. na potrat by som nesla a on nech uz si reaguje, ako chce..

anonym_d63056
Včera o 11:32

On má obavy, aby si nezostala sama s dieťaťom, ktoré splodil? Zlatý... Toto mi príde ako čisté sebectvo z jeho strany. Ak by som mala túžbu po dieťati, čo vravíš, že máš a aspoň základné zázemie, dieťa by som si nechala. A po tomto jeho vyjadrení by som silno uvažovala nad tým, nakoľko mi je takýto muž oporou do života, či už s dieťaťom alebo bez. Už len to, že obaja chcete dieťa, ale aj tak by ťa nechal absolvovať zákrok, lebo "on si to nevie predstaviť." Nehovoriac o tom, že keď jemu to dieťa už vyhovovať bude, ale zrazu to nepôjde, potom čo?

motylik2559
Včera o 11:33
@anonym_autor

@anonym_74c247 on dieťa vždy chcel a v budúcnosti aj chce, ale v tomto období ktoré máme si to nevie predstaviť.

@anonym_autor Ahoj, a ty mas ake pocity? Prebrala si sama v sebe moznosti? Napr. ze keby si si dieta nechala, zvladla by si ho zabezpecit ako treba? Ono samozrejme do buducna, ked uz bude na svete si mozes vybavit na male vyzivne cez sud, ak by on nechcel na dieta platit. To, ze ho lubis je sice pekne, ale ty by si mala v sebe prebrat zodpovedne otazky ohladom dietata, keby ta on opustil. Inak, on je tiez dobry dilino, pri sexe ste boli dvaja, cize jasne,ze je to aj na jeho pleciach a teraz cuva, napriek tomu,ze ti tvrdi,ze do buducna by chcel. Dojde mi on svojim sposobom sebec, pretoze uvazoval vobec nadtym,ze ked pojdes na potrat, tak to moze u teba nieco zmenit co sa zdravia tyka? Ved to nie je len taky hala bala zakrok ako ked niekomu vezmu len krv. Kamoska bola na interupcii a lekari jej potom davali mizivu sancu na otehotnenie prirodzenou cestou...a mala po zakroku este dlhsi cas problemy tam dole, ostala pn a to pritom predtym celym bola zdrava ako ryba. Velmi si to autorka v sebe premysli. Postav sa k tomu zodpovedne a odpovedz si na tie najdolezitejsie otazky, ci a ako by si to zvladla, kebyze ta on opusti. Ci ti to stoji za riziko aj zdravotne (co moze aj nemusi po potrate byt). A v neposlednom rade, aj ked to teraz nevnimas, tak zanedlho po potrate moze u teba nastat zlom aj po psychickej stranke...Drzim palce🤗

anonym_31a45c
Včera o 11:33

@anonym_autor to máš tak, ja som sa ako 21 ročná na dieťa tiež necítila, no partner ho ,strašne, chcel a bol na nič otec aj manžel, po 6-tich rokoch bol rozvod a aj tak som bola s dieťaťom napokon sama ...

autor
Včera o 11:45
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, a ty mas ake pocity? Prebrala si sama v sebe moznosti? Napr. ze keby si si dieta nechala, zvladla by si ho zabezpecit ako treba? Ono samozrejme do buducna, ked uz bude na svete si mozes vybavit na male vyzivne cez sud, ak by on nechcel na dieta platit. To, ze ho lubis je sice pekne, ale ty by si mala v sebe prebrat zodpovedne otazky ohladom dietata, keby ta on opustil. Inak, on je tiez dobry dilino, pri sexe ste boli dvaja, cize jasne,ze je to aj na jeho pleciach a teraz cuva, napriek tomu,ze ti tvrdi,ze do buducna by chcel. Dojde mi on svojim sposobom sebec, pretoze uvazoval vobec nadtym,ze ked pojdes na potrat, tak to moze u teba nieco zmenit co sa zdravia tyka? Ved to nie je len taky hala bala zakrok ako ked niekomu vezmu len krv. Kamoska bola na interupcii a lekari jej potom davali mizivu sancu na otehotnenie prirodzenou cestou...a mala po zakroku este dlhsi cas problemy tam dole, ostala pn a to pritom predtym celym bola zdrava ako ryba. Velmi si to autorka v sebe premysli. Postav sa k tomu zodpovedne a odpovedz si na tie najdolezitejsie otazky, ci a ako by si to zvladla, kebyze ta on opusti. Ci ti to stoji za riziko aj zdravotne (co moze aj nemusi po potrate byt). A v neposlednom rade, aj ked to teraz nevnimas, tak zanedlho po potrate moze u teba nastat zlom aj po psychickej stranke...Drzim palce🤗

@motylik2559 Viem, že by som sa postarať dokázala aj keď by to bolo ťažké, ale mala by som určite aj veľkú podporu rodiny a tiež si myslím, že aj rodiny z jeho strany. Taktiež viem, že by sa o dieťa zaujímal aj on. Ďalšia vec je, že on mi to neprikazuje len to navrhol s tým, ze existuje potratová tabletka .. na väčší zákrok by ma isto nerád posielal.

janinah

Neviem si predstavit ist na potrat a potom nadalej fungovat vo vztahu s takym chlapom akoby sa nechumelilo..lebo milosťpán sa necíti..na sex naplno sa cíti vždy....A čudujem sa.že sa vobec pytaš co teraz. Más dieťa v bruchu.máš zodpovednosť,tak sa správaj ako dospelá a ako matka.

janetinka27
@anonym_autor

@anonym_autor ahoj, moze sa lahko stat, ze on sa na dieta neciti, ale do roka ho bude mat s inou. Bude vzorny otecko a ty? Budes sama s vycitkami psychicky na dne? Dieta by som si nechala, dnes sa da dieta vychovat, ked je aj menej financii,tak denne zeny daruju haldy oblecenia, odsavacky,ohrievacky, vanicky,postielky,kociky.
Lebo ak vas vztah je na bode mrazu, s dietatom sa to este zhorsi. Vas vztah uz asi skonci,ale dieta moze zit s tebou aj bez neho.

anonym_da8316
Včera o 11:46
@jaskolka

Čiže v budúcnosti áno,bude to super,mať dieťa..ale práve teraz nie,lebo sa mu "nehodí"do plánov 🙈🙈🙈Tak to je fakt skvelý postoj..akurát že to dieťa už je na ceste. A k tomu ,že má obavy,aby si v budúcnosti neostala s dieťaťom sama,sa ani nevyjadrujem,lebo to by bolo dosť "ostré"vyjadrenie. Inými slovami...keď nechcel dieťa teraz,tak si mal dať na "kamoša"gumiplast,nie takéto hlúpe argumenty teraz ...
A ty by si si vedela vôbec predstaviť, fungovať s ním pokojne ďalej s vedomím,že kvôli nemu si dala preč vaše dieťa,lebo sa "mu aktuálne nehodilo"?

@jaskolka Dieta chcel, aj v buducnosti chce, "len teraz" sa to nehodi. Aha. No este ho polutujme🤪

anonym_b2e8d2
Včera o 11:51

Pripravený, nepripravený, to je jedno. My sme s mužom dlho chceli deti, mali sme zázemie, stabilné roboty, dosť našetrené, precestovaný svet, prakticky už len dieťa nám chýbalo k idylke. A vieš čo? Odkedy máme dieťa, teda teraz už dve deti, ide to s našim vzťahom dole vodou. Jeho dokonalé predstavy o rodičovstve sa rozpadli, ružové okuliare spadli, ťarcha zodpovednosti a starosti je pre neho asi príliš. A vzťah nám dlhodobo škrípe. U vás sa však môže stať presný opak. Mám kamarátku, ktorá dieťa neplánovala vôbec, nakoniec sa im narodila dcera a jej muž je vzorný otec, partner. Dcéru zbožňuje, je z nej uplne paf, trávi s ňou všetok voľný čas… Takže nikdy nevieš, ktorý prípad budete vy. Skôr si odpovedz na otázku, či sa o dieťa zvládneš postarať sama, ak vás opustí.

simsalabim
Včera o 12:03

@anonym_autor hoci ja som vzdy za moznost volby, v pripade, ze si nevies predstavit ukoncit tehotenstvo, tak bude lepsie si dietatko nechat.

motylik2559
Včera o 12:07
@anonym_autor

@motylik2559 Viem, že by som sa postarať dokázala aj keď by to bolo ťažké, ale mala by som určite aj veľkú podporu rodiny a tiež si myslím, že aj rodiny z jeho strany. Taktiež viem, že by sa o dieťa zaujímal aj on. Ďalšia vec je, že on mi to neprikazuje len to navrhol s tým, ze existuje potratová tabletka .. na väčší zákrok by ma isto nerád posielal.

@anonym_autor Autorka, lenze aj po potratovej tabletke mozu nastat komplikacie, vobec to neber tak, ze sa ti nemoze nic stat, nedajboh. Neviem kolko mas rokov, ale taketo veci je potrebne brat zodpovedne a nie ako Hurvinek valku (myslim k tym zdravotnym k tabletke na potrat, ci zakrok). Co sa tyka zvysku, kedze mas zazemie, tak si dietatko radsej nechaj. Bude to pre teba lepsie a vyhnes sa zbytocnym komplikaciam, ktore by mohli (aj nemuseli, ale riziko tam je) nastat s dalsim pocatim do buducna. Takze babo si nechaj, je citit,ze si odhodlana, preber to teda aj s rodicmi, ak o tom este nevedia cim skor, tym lepsie pre teba aj pre nich. Ked mas zazemie co sa tvojej rodiny tyka je to pre teba plus a bude o to viac, ked sa budu na drobca tesit❤️ Drzim ti palceky, bud silna🙂

anonym_fe936a
Včera o 12:32
@anonym_autor

@anonym_autor Ibaze na slovensku nie je potratova tabletka povolena, takze to nie je take jednoduche, ako si to tvoj chlap predstavuje. Budes musiet podstupit chirurgicky zakrok, ktory so sebou jasne nesie urcite rizika pre teba a aj tvoju buducu plodnost.

Za druhe, necitit sa na dieta...nuz nikto, kto mal dieta neplanovane sa na to necitil. Ale teraz sa vyhrazat tym, ze "aby si nezostala nakoniec sama" je v tejto situacii od partnera ciste chrapunstvo.

Za mna, z cisto osobneho pohladu: ak dieta inak chces, a mas aspon ako-tak usporiadany zivot AJ bez partnera, dieta by som si nechala.
Ak bojujes s existencnymi problemami, ze sa nedokazes sama postarat o seba, a nieto este o dieta, sla by som na potrat.

Ako vidis, v mojej uvahe nefiguruje potencialny otec; rozhodla by som sa bez neho. Potom, ak by zostal a bol pritomny, tak super. Ak by sa rozhodol odist, tak aj tak dobre. Hlavne si straz teraz svoju nezavislost, pracu, aby si nebola odkazana na jeho pomoc neskor.

enmery
Včera o 12:38
@anonym_autor

@anonym_autor Poviem Ti to tak, nikdy v živote nebude obdobie, kde bude všetko perfektné. Biznis, práca, vzťah, je o snažení sa. Je to len výhovorka. Ruky preč od chlapa, ktorý je pripravený zabiť svoje dieťa, použije na to tupé výhovorky a nabuliká ti, ze o 5 rokov už bude ready.

zmrzlinka2021
Včera o 12:43

@anonym_autor

Musíš ty sama vedieť, čo dokážeš žiť s tým že kvôli nemu si dovolila vziat život vlastnému dieťaťu.

anonym_7bb250
Včera o 12:45

@anonym_autor no on sa nezmeni... zodpovední tiez moc nebudete, ked pocas krizy mate sex naplno a vysledok je tu znamy vsetkym... poloz si otazku, ci dokazes byt sama a vychovat dieta sama... lebo uz teraz si nan sama... a nie, nezmeni ho to ... vyjadril sa...

reanda
Včera o 12:53
@anonym_autor

@anonym_autor a ty ho stale 'velmi lubis' a vies si predstavit zivot s nim aj nadalej? aj s vasimi vztahovymi problemami, aj s jeho reakciou na tvoje tehotenstvo? a ozaj ho lubis, alebo iba malo lubis seba?

vorkola
Včera o 12:59
@jaskolka

@jaskolka ,,ze,aby si s dietatom nezostala sama, a to co je za vyhovorku ? kolkí zozvedeni su sami,, alebo aj ovdovelí, nie, nepocuvaj ho,,keby ta lubil, tak by bol stastny,ze budete mat dieta,on ta nelubi,jemu si en na sex, pre mna nevhodny partner, manzel.Dieta si rozhodne nechaj,,uvodis,ako ti dietatko prinesie radost,.A na toho trola kasli..Chlapov je dost

snugglingduckling
Včera o 13:14

Ja som za to aby boli potraty dostupné a nikto o ne ženu nepripravil. Je to každého osobná volba a malo by to tak byť. Napriek tomu ja by som na potrat nikdy nešla. Keď som mala 17. meškal mi raz cyklus. Bola som v takom vztahu pubertalnom čo by to určite neustál. Každopádne. Išla som vtedy za mojou mamou cela doplakana že som možno tehotná. Ona zachovala úplný pokoj. Vzala ma kúpiť test a cestou domov sa ma opýtala čo chcem robiť ak zistom že naozaj som. Povedala som že si ho nechám. Tehotná som nebola. Menzes som dostala o pár dní. Ale od vtedy viem že by som to proste tak riešila vždy. Slobodná/neslobodná v 17 či 45. Musíš si odpovedať v sebe. Či by si s tým vedela žiť. Či budeš s chlapom s ktorým si vo vážnom vzťahu žiť po tomto - lebo uprimne jeho postoj je dosť zbabelý a sebecký. Je pre teba on dôležitejší ako to dieťa? Hlavne počúvaj seba a neurob pre nikoho rozhodnutie ktoré ťa bude celý zvyšok života bolieť. Drž sa.

majlo1234
Včera o 13:20

Pokial sa citis, ze dietatko chces, tak si ho nechaj. Postaras sa. Ci s nim, alebo bez neho. Niektori chlapi su cisti kkti, nech sa na mna nikto nehneva. On sa boji, aby si neostala sama. Tak nech robi tak, aby si na to nemusela byt sama dpc

any_soj
Včera o 13:54

@anonym_autor píšeš, že "neviem si predstaviť ukončiť tehotenstvo nakoľko som deti vždy chcela aj keď nie v tomto období".... ❤️

any_soj
Včera o 14:01
@anonym_b2e8d2

Pripravený, nepripravený, to je jedno. My sme s mužom dlho chceli deti, mali sme zázemie, stabilné roboty, dosť našetrené, precestovaný svet, prakticky už len dieťa nám chýbalo k idylke. A vieš čo? Odkedy máme dieťa, teda teraz už dve deti, ide to s našim vzťahom dole vodou. Jeho dokonalé predstavy o rodičovstve sa rozpadli, ružové okuliare spadli, ťarcha zodpovednosti a starosti je pre neho asi príliš. A vzťah nám dlhodobo škrípe. U vás sa však môže stať presný opak. Mám kamarátku, ktorá dieťa neplánovala vôbec, nakoniec sa im narodila dcera a jej muž je vzorný otec, partner. Dcéru zbožňuje, je z nej uplne paf, trávi s ňou všetok voľný čas… Takže nikdy nevieš, ktorý prípad budete vy. Skôr si odpovedz na otázku, či sa o dieťa zvládneš postarať sama, ak vás opustí.

@anonym_b2e8d2 ahoj. Veľmi vám odporúčam Manželský refresh, o pár týždňov štartuje ďalší ročník. Je to super. Ak sú problémy vážnejšie, skvelý je Inštitút rodinnej terapie. Skúste to, vy za to stojíte....

Strana
z2