Ukončiť tehotenstvo alebo pokračovať s neistotou vzťahu?
Ahojte, som v 5 týždni tehotenstva, ktoré momentálne nebolo plánované aj keď sme s priateľom dosť dlho, avšak mali sme vzťahové problémy práve vtedy keď sa to stalo. Priateľ sa mi priznal, že sa na to momentálne necíti a vôbec sa na to neteší a má obavy aby v budúcnosti som nezostala s dieťaťom sama a podobne. Ja ho naozaj ľúbim a viem, že má momentálne veľa stresu (práca biznis, vzťah), ale neviem si predstaviť ukončiť tehotenstvo nakoľko som deti vždy chcela aj keď nie v tomto období. Ako by ste reagovali? Myslíte si, že by ho to mohlo prejsť?
Čiže v budúcnosti áno,bude to super,mať dieťa..ale práve teraz nie,lebo sa mu "nehodí"do plánov 🙈🙈🙈Tak to je fakt skvelý postoj..akurát že to dieťa už je na ceste. A k tomu ,že má obavy,aby si v budúcnosti neostala s dieťaťom sama,sa ani nevyjadrujem,lebo to by bolo dosť "ostré"vyjadrenie. Inými slovami...keď nechcel dieťa teraz,tak si mal dať na "kamoša"gumiplast,nie takéto hlúpe argumenty teraz ...
A ty by si si vedela vôbec predstaviť, fungovať s ním pokojne ďalej s vedomím,že kvôli nemu si dala preč vaše dieťa,lebo sa "mu aktuálne nehodilo"?
@jaskolka dobre si to vyatihla, fakt. Mne sa uz rozum zastavuje nad rozmaznanostou tejto doby a doplacaju na to ti najzranitelnejsi.
@motylik2559 Viem, že by som sa postarať dokázala aj keď by to bolo ťažké, ale mala by som určite aj veľkú podporu rodiny a tiež si myslím, že aj rodiny z jeho strany. Taktiež viem, že by sa o dieťa zaujímal aj on. Ďalšia vec je, že on mi to neprikazuje len to navrhol s tým, ze existuje potratová tabletka .. na väčší zákrok by ma isto nerád posielal.
@anonym_autor potratova tabletka u nas nie je dostupna, len vtedy, ak Ti dieta v maternici same umrie v takto skorom stadiu. Musela by si ist na kyretaz, doslova ho vyskrabat von z tela, ked to mam tak surovo napisat.
Muz, ktory by ma posielal na potrat, alebo co i len o tom uvazoval, by mi nestal za vztah. Mam 43 rokov a cakam piate dieta, myslis, ze vsetky deti prisli v idealnom case? S odstupom casu vsak viem, ze to bolo spravne, su to uzasne bytosti a robia nam velku radost. A s tym, ze sme prijali aj toto piate, naozaj neplanovane, napriek mojim problemom, napriek tomu, ze obetujem aj zvysok nadeje na moju vlastnu karieru, tak muza povysili a takze aj plat bude mat o dost lepsi ako doteraz. Ako povedal moj muz, ano, sme veriaci, ze Boh dava (zivot), aj sa stara, len mu musime doverovat a spolupracovat s Nim. To ja som skor bola uplakana, strach a obavy a on ma v tom nenechal takto samu, ako ten Tvoj...
@anonym_autor neviem aký si typ človeka. Niektoré ženy ukončenie tehotenstva zvládnu, iné majú psychické problémy a celý život sa samej seba pýtajú čo by bolo keby bolo... A ty asi vieš ako si psychicky na tom. Ak cítiš, že by si mala veľké problémy so psychikou, potom to nerob. Má ti kto pomôcť? Rodina mama...
Prečítala som si aj tvoje reakcie, dieťatko si nechaj, pravdepodobne si to len teraz zistila, prvotný stres opadne a určite sa budeš tešiť. Myslím si, že viac by si celý život rozmýšľala nad tým aké by bolo… totiž potrat vzťah nezachráni, môže sa stať, že ho totálne rozbije, môže sa stať, že mu v slabších chvíľach budeš vyčítať že ho on nechcel, nebodaj ak by sa ďalšie dieťatko už vo vhodnom čase nedarilo🤷🏼♀️ no z toho ako jeho opisuješ - muži sú veľmi praktickí, veľmi rozmýšľajú nad financiami a situáciami, aj jeho prvotne prekvapenie/šok sa može zmeniť na to, že sa bude tešiť, ma ešte 8 mesiacov na to, aby sa kariérne pozbieral ak mal nejaké problemy… skúste sa nad tym zamyslieť o týždeň, o dva… netreba ist na potrat hneď (ja osobne som absolútne proti potratom, ale niekedy ma boli vidieť pri akých ľuďoch deti vyrastajú, ty vyzeráš ako žena ktorá by dieťa milovala a to je preňho dôležité, nie peniaze)
Ja som za moznost volby, ale raz keby mi muz povie ze je to na mne ale boji sa aby som s dietatom neostala casom sama, uz by nebol moj partner. Potratova tabletka na slovensku nie je dostupna, mlady nech si zisti info 😏 takata reakcia by ma velmi prebrala zo zamilovanosti.
Vies si predstavit byt na dieta sama? Zvaz svoje moznosti, hlavne financne. Drzim palce nech sa spravne rozhodnes

Uprimne mi Ta je luto. Nie kvoli tomu dietatu, to Ti pravdepodobne do zivota prinesie viac radosti (navyse ak vravis ze to zvladnes a budes mat podporu rodin) nez ten "chlap". Ale presne kvoli nemu. "Chlapa" s takym uvazovanim by som nechcela ani zadarmo... To s dietatom si predstavuje ako co, jogurt v obchode? Vlastne teraz nie, nabuduce kupi. Zodpovednost ako svina. Tak sa teraz toho dietata zbavi lebo jemu sa to nehodi do momentalnych planov. Mne je tak luto tych nenarodenych deti ze az. Prezradim Ti tajomstvo. Aby sa tomu Tvojmu chlapovi nejake dieta potom vobec podarilo, ked sa mu to aktualne bude hodit do planov 😉
A pytas sa ako by sme reagovali. Dieta by som si nechala (ono za hlupost otca fakt nemoze) a tento chlapcek by na tak sklamal, ze by to chcelo vela prace aby mi dokazal ze je to clovek co sa dokaze postarat o rodinu a ze je zodpovedny, dospely clovek, na to aby som s nim chcela zit dalsich 40 rokov zivota.