icon

Uznávaný urológ plánuje zmenu pohlavia napriek nesúhlasu

8. júl 2026

V poslednej dobe nie sú ničím výnimočným ani pacienti so žiadosťou o zmenu pohlavia. Žiada o ňu asi päť až šesť osôb ročne.

„Nie som zástanca týchto premien, ale vzhľadom na dopyt a na skutočnosť, že na Slovensku sa tieto operácie nevykonávajú, uvažujeme, že by sme sa išli zaškoliť do zahraničia a začali tento druh operácii vykonávať, nakoniec, máme už skúsenosti s implantovaním penilných protéz a podobne,“ dodal s tým, že väčšina žiadostí o zmenu pohlavia je z muža na ženu.

https://my.sme.sk/trnava/c/uznavany-urolog-v-po...

Co si o tomto myslíte?

Veď je to divné, že tento lekár chce vykonávať operácie na zmenu pohlavia, hoci "nie je zástancom týchto premien".

A "dúfam" (satira), že tieto zbytočné operácie budeme fiancovať všetci zo zdravotného poistenia (podobne, ako je to v ČR, kde ich vykonávajú) a zbierať vrchnáčiky z fliaš na operácie detí, ktoré ich skutočne potrebujú.

Strana
z3
kiki68
Dnes o 20:00
@leidin

No pre mna to neni az tak zalezitost penazi, hoci aj to je skoda, ale som proti tomu, aby sa niekto mrzacil v mene vyssieho dobra z principu. Naozaj telesne je to skodlive a tie dovody ma nezaujimaju. Podla mna v zivote sa ma zachovat co najviac a prist o co najmenej, nie obchodovat s darmi prirody pre nejaky prchavy pocit.

@leidin to potom mozeme zakazat celu plasticku chirurgiu, ved pre mna umele kozy a pery su tiez len mrzacenie tela. Akoze ti ludia sa na srandu kralikov operovat nedaju, to je nezvratne ten proces, ciastocne to ide, ale neda sa to dat naspat do povodneho stavu. Rovnako ako dalsie veci nejdu po zasahu do povodneho stavu.

Strana
z3