icon

Výhody a nevýhody života ženy v domácnosti

anthea4
18. mar 2026

Ahojte👋,
chcela by som sa týmto opýtať žien, ktore sú vo vzťahu a majú možnosť ostať doma a starať sa o domácnosť namiesto toho aby chodili do práce, aké výhody a nevýhody malo toto rozhodnutie ?
Som vo vzťahu a zatiaľ sme obaja študenti ale vyzerá to že on bude mať veľmi dobre platenú prácu hňeď ako dokončí štúdium a teda hovorí, že nebudem musieť pracovať a že on sa o všetko postará. Resp. načo by som aj ja chodila do práce ak on bude zarábať tak veľa.
Ja mám ale paranoju z toho akoby to bolo s peniazmi a preto ma zaujíma ako to mate vy.
Bojím sa toho že ked si budem chcieť niečo kúpiť len tak pre seba budem sa mu musieť doprosovať (čo budem) alebo že nebudem mať žiadnu rezervu s ktorou by som mohla narabať ako budem chcieť. Ak by som chcela kúpiť darcek kamaráte alebo rodine budem na to tiež musiet pýtať od neho a to si neviem predstaviť (alebo aj keby to mal byť darcek pre neho 🤦‍♀️). Alebo viem, že chcem zobrať v budúcnosti mamu na nejake dovolenky, ako mu mám povedať že potrebujem toľko a toľko na vylet na ktorom ani nebude ?
...Bojím sa finančnej neistoty alebo že mi tie peniaze potom budem odopierať a udieľať.
Ale doteraz neprejavil žiadny dôkaz o tom, ze by to tak bolo. Často na mňa myslí a kupuje mi drobné veci ale proste vzhľadom na to že som vyrastala v rodine kde peňazí nikdy nebolo dosť.
Navyše, on má hlavu v oblakoch. Chce veľký dom a strašne veľa zvierat. Asi 50 druhov a ro je jedno či sú dravé, hydina, okrasné vtáctvo alebo čo. Pači sa mu to, chce to a je mi jasné že starať by som sa tým pádom o to musela ja.

Povedzte mi prosím Váš pohlad na moju situaciu a aka je vaša osobná skúsenosť s tým, byť ženou v domácnosti.

Povedzte mi prosím Váš pohlad na moju situaciu a aka je vaša osobná skúsenosť s tým byť ženou v domacnosti.

Strana
z6
klaridka
24. mar 2026
@tiezjedna

@klaridka tak paradoxne na ten sebarozvoj máš naviac času, keď nemusíš chodiť do rachoty😉 ja som si urobila dva ďalšie jazykové kurzy, precestovala kus sveta, našla sa v psychológii. A naštartovala online marketing jednej z našich firiem... A strašne moc času som strávila s deťmi pri úlohách úplne v kľude, pretože mám proste čas a priestor si veci naplánovať a stíhať. Všetko má svoje pre a proti.

@tiezjedna Veď to, že každý to má inak. Ja som napísala len svoj osobný názor. Plánovanie mi celkom ide, takže som s prehľadom ( teda aj s manželom samozrejme ) zvládla písať s deťmi úlohy, venovať sa sebe a tráviť voľný čas s rodinou.

sono2
25. mar 2026
@tiezjedna

@sono2 ja s tebou súhlasím, len som podotkla, že ten prvoplánovo jebnutý je on aj s jeho nápadom...

@tiezjedna no sa evidentne našli. 😂

Strana
z6