icon

Výhody a nevýhody života ženy v domácnosti

anthea4
Dnes o 06:35

Ahojte👋,
chcela by som sa týmto opýtať žien, ktore sú vo vzťahu a majú možnosť ostať doma a starať sa o domácnosť namiesto toho aby chodili do práce, aké výhody a nevýhody malo toto rozhodnutie ?
Som vo vzťahu a zatiaľ sme obaja študenti ale vyzerá to že on bude mať veľmi dobre platenú prácu hňeď ako dokončí štúdium a teda hovorí, že nebudem musieť pracovať a že on sa o všetko postará. Resp. načo by som aj ja chodila do práce ak on bude zarábať tak veľa.
Ja mám ale paranoju z toho akoby to bolo s peniazmi a preto ma zaujíma ako to mate vy.
Bojím sa toho že ked si budem chcieť niečo kúpiť len tak pre seba budem sa mu musieť doprosovať (čo budem) alebo že nebudem mať žiadnu rezervu s ktorou by som mohla narabať ako budem chcieť. Ak by som chcela kúpiť darcek kamaráte alebo rodine budem na to tiež musiet pýtať od neho a to si neviem predstaviť (alebo aj keby to mal byť darcek pre neho 🤦‍♀️). Alebo viem, že chcem zobrať v budúcnosti mamu na nejake dovolenky, ako mu mám povedať že potrebujem toľko a toľko na vylet na ktorom ani nebude ?
...Bojím sa finančnej neistoty alebo že mi tie peniaze potom budem odopierať a udieľať.
Ale doteraz neprejavil žiadny dôkaz o tom, ze by to tak bolo. Často na mňa myslí a kupuje mi drobné veci ale proste vzhľadom na to že som vyrastala v rodine kde peňazí nikdy nebolo dosť.
Navyše, on má hlavu v oblakoch. Chce veľký dom a strašne veľa zvierat. Asi 50 druhov a ro je jedno či sú dravé, hydina, okrasné vtáctvo alebo čo. Pači sa mu to, chce to a je mi jasné že starať by som sa tým pádom o to musela ja.

Povedzte mi prosím Váš pohlad na moju situaciu a aka je vaša osobná skúsenosť s tým, byť ženou v domácnosti.

Povedzte mi prosím Váš pohlad na moju situaciu a aka je vaša osobná skúsenosť s tým byť ženou v domacnosti.

Strana
z4
sisa_s
Dnes o 09:14

Konecne dobra tema, brigadnici sa posnazili, ked po teme "chcem sa nastahovat do bratovho domu" sme ostali sklamane 😀 🥰

rozculena
Dnes o 09:17
@anonym_7dac80

@anthea4 ja som žena v domácnosti už cca rok. A me to vyhovuje. Mám čas na seba, ktorý som vždy potrebovala, nikam sa nenaháňam. Máme veľký dom a psa, takže tma strávim dosť času. Chodím pravidelne cvičiť, posilovňa pilates. To ma napĺňa. Do toho sa aj samovzdelávam. Nikdy som nemala pocit nudy. Každý deň chodím nakúpiť čerstve potraviny, varím. Podľa mňa na ro musíš mať aj povahu. Ja som predtým pracovala s ľuďmi a extrémne ma to vyčerpávalo. Domov som chodila ako keby sa prešiel vlak. Za mňa je to oveľa lepšie ako predtým.

@anonym_7dac80 ale ona ešte nemá ani školu dokončenú a o zamestnaní nehovoriac.Ty si už niečo odpracovala a zdá sa,že si vyhorená.Tvoja situácia je iná

anonym_7dac80
Dnes o 09:19
@rozculena

@anonym_7dac80 ale ona ešte nemá ani školu dokončenú a o zamestnaní nehovoriac.Ty si už niečo odpracovala a zdá sa,že si vyhorená.Tvoja situácia je iná

@rozculena ja som nepracovala dlho, vyhorena za tak karátky čas som asi nemohla byť, neviem. Tiež som mladá, mám 24. Veď baba nech si to skúsi. A uvidí

anonym_724d71
Dnes o 09:20
@anonym_7dac80

@anthea4 ja som žena v domácnosti už cca rok. A me to vyhovuje. Mám čas na seba, ktorý som vždy potrebovala, nikam sa nenaháňam. Máme veľký dom a psa, takže tma strávim dosť času. Chodím pravidelne cvičiť, posilovňa pilates. To ma napĺňa. Do toho sa aj samovzdelávam. Nikdy som nemala pocit nudy. Každý deň chodím nakúpiť čerstve potraviny, varím. Podľa mňa na ro musíš mať aj povahu. Ja som predtým pracovala s ľuďmi a extrémne ma to vyčerpávalo. Domov som chodila ako keby sa prešiel vlak. Za mňa je to oveľa lepšie ako predtým.

@anonym_7dac80 Ak si doma za svoje, ze mas nadrobene, odlozene, tak ok. Ak nie, nevadi ti, ze tvoj partner drie, travi zivot v praci a ty svoj uzivas a polihavas doma? Predpokladam, ze ani na deti sa nemozes vyhovorit, ze si doma kvoli nim. Ze asi nemate ziadne, kedze o nich nie je rec. Samozrejme, take nieco sa nemoze stat, po rokoch pridu konflikty, unava materialu, ze zostarnes, rozchod, on si najde mladsiu a ty odides s 2 igelitkami.

anonym_7dac80
Dnes o 09:22
@anonym_724d71

@anonym_7dac80 Ak si doma za svoje, ze mas nadrobene, odlozene, tak ok. Ak nie, nevadi ti, ze tvoj partner drie, travi zivot v praci a ty svoj uzivas a polihavas doma? Predpokladam, ze ani na deti sa nemozes vyhovorit, ze si doma kvoli nim. Ze asi nemate ziadne, kedze o nich nie je rec. Samozrejme, take nieco sa nemoze stat, po rokoch pridu konflikty, unava materialu, ze zostarnes, rozchod, on si najde mladsiu a ty odides s 2 igelitkami.

@anonym_724d71 píšem že moje peniaze sú odložené a investované. A nie doma celý deň nesedím na zadku, mám mnoho aktivít. A môj muž nedrie fyzicky, nebýva v práci dlho, vie si práce robiť aj z domu. A nie deti nemáme a ani neplánujeme 🙂

anonym_8c02b7
Dnes o 09:24

@anthea4 on je ešte decko a iba trepe 😅

anonym_724d71
Dnes o 09:24
@anonym_7dac80

@anonym_724d71 píšem že moje peniaze sú odložené a investované. A nie doma celý deň nesedím na zadku, mám mnoho aktivít. A môj muž nedrie fyzicky, nebýva v práci dlho, vie si práce robiť aj z domu. A nie deti nemáme a ani neplánujeme 🙂

@anonym_7dac80 Aj tak to netreba s pobytom doma prehanat. Moze sa stat necakana situacia, ze napr. od 40tky nebudes moct pracovat (problemy s chrbtom, vazna choroba, invalidita), dochodok bude vzhladom na nizke platby nizky, lieky budu drahe, peniaze sa rozkotulaju ...

beronsche
Dnes o 09:28
@anonym_62a982

@beronsche myslis tak.ze dostane facku on, dostane facku ona?

@anonym_62a982 myslím hlavne, že by mala byť zrušená možnosť anonymných odpovedí a potom by si možno indivíduá ako ty, dvakrát rozmysleli , čo napíšu..

anonym_7dac80
Dnes o 09:34
@anonym_724d71

@anonym_7dac80 Aj tak to netreba s pobytom doma prehanat. Moze sa stat necakana situacia, ze napr. od 40tky nebudes moct pracovat (problemy s chrbtom, vazna choroba, invalidita), dochodok bude vzhladom na nizke platby nizky, lieky budu drahe, peniaze sa rozkotulaju ...

@anonym_724d71 pracovať už neplanujem. Poistenia mám všetky a nie, sociálne nemám na minime ale dosť slušná suma mesačne. V prepočte by mi podľa tejto sumy mal prichádzať dôchodok okolo 800€ 🙂 no na to sa nespolieham. Viac sa spolieham na investície.

anonym_6c4f6c
Dnes o 09:35

Ono je veľký rozdiel keď ste spolu na začiatku vzťahu alebo keď ste spolu dlho a vieš aký muž je. Ja som vždy zarábala viacej. No prišli deti a materská a zdravotné problémy našich detí a už to išlo ruka v ruke, bola som to ja čo sa obetovala zostať doma, resp bola to moja povinnosť postarať sa o dieťa, byt s dieťaťom nonstop v nemocnici, každú chorobu byť na blízku a každú terapiu riešiť. Môj muž zase musel myslieť na financie, začal makať a budovať firmu aby sa o nás postaral. Momentálne som niekoľko rokov doma, máme spoločný účet a mám aj svoj, kde mi posiela dosť peňazí, pýtať nikdy nič nemusím, sme spolu veľa rokov a nikdy mi nič nevyčítal. Ale, mne to takto nevyhovuje, stále mám ten pocit, že kým on si buduje kariéru, postavenie tak ja som puťka domáca, že si ma nevážia, že však spravia bordel a mama uprace lebo ma čas, už som si povedala dosť a chcem do práce, síce až od septembra, ale chcem. Naša rodina tým ale výrazne utrpí, no roky trpím ja že som doma, závidím niekomu ak je žena doma a užíva si to, chodí na kávičky a nákupy, ja taká nie som, chcem byť v práci a chcem opäť cítiť tu hrdosť, že som niečo dokázala, že sa mi niečo podarilo v práci vyriešiť. Ja svoje peniaze mám, dlho som šetrila pred MD, plus šetríme aj teraz, ale ten pocit, že by som mala byť ešte napr rok doma je hrozný

moonlight1210
Dnes o 09:51
@anonym_62a982

@moonlight1210 su tu tri strany textu. skus najst jediny text kde sa ta trapna zenska s nevydarenym spasitelskym syndromom vyjadruje k teme a nesnazi iba uputat neadekvatnu pozornost svojou ubohostou. Aj ja si vsimam XY reakcii inych zien na jej adresu kde im uz prekaza, nie iba tato moja.

@anonym_62a982 Uprimne, spasitelsky komplex maju skor tie, co tu chcu pred Viestou "zachranovat" ostatnych.

A to si nie som ista, ci tu o tuto vasu "poctivu" pracu niekto stoji. Lebo ludia si vedia urobit nazor sami.

Naozaj nepotrebuju vasu snahu "upozornovat" na jej cinnost. Skor to vyzera, akoby jej vas anti-fanklub robil dokonca promo.
Ze aj kam nenapise, tam ju aspon spomeniete. 🙂

Vsimli ste si, vsak? Ze ju vlastne promujete uplne vsade. A zadarmo. 🙂

moonlight1210
Dnes o 09:54
@anonym_9261a9

@anonym_62a982 a co vymazala?

@anonym_9261a9 vymazala prispevok, kde sa pomylila v datume a napisala ho znova.

rozculena
Dnes o 09:56

@anthea4 ja osobne by som do toho nešla,nemám na to povahu.Byť závislá od chlapa...eee....neprosím si

hederamonstera
Dnes o 10:01
@anonym_7dac80

@anonym_7dac80 deti asi nie su doma ze?🙂 ano aj mne je teraz doma dobre a nemam pocit nudy, ale uz mam divny pocit, ze si nezarabam vlastne peniaze. Ale ja idem o cca 3m do prace.

anonym_7dac80
Dnes o 10:11
@hederamonstera

@anonym_7dac80 deti asi nie su doma ze?🙂 ano aj mne je teraz doma dobre a nemam pocit nudy, ale uz mam divny pocit, ze si nezarabam vlastne peniaze. Ale ja idem o cca 3m do prace.

@hederamonstera niesú a ani nebudú.

a0
Dnes o 10:53
@luccys

@a0 Ok, tak aspon dufam, ze je to vycucane z prsta, lebo tolko stupidity naraz som uz dlho nevidela😃 priatel, u ktoreho to VYZERA(!), ze bude mat lukrativny job a bude platit zivot 2 ludom, plus dom s 50 druhmi zvierat (nechcela napisat kusov?), a tak celkovo...ak je toto pravda, tak amen slovenske skolstvo, chcem vidiet skolu, kde tato osoba studuje. Nejaka Uni v Hornej-Dolnej.

@luccys tu vidno, že ženy sa často dostávajú do zlých životných situácii samé. Aj ich človeku prestane byť ľúto

Strana
z4