icon

Zmenili ste po tridsiatke povolanie na úplne iné?

Dnes o 14:35

Je tu niekto, kto úplne zmenil odbor po 30-ke alebo aj neskôr? Podarilo sa vám to zrealizovať aj popri starej práci, vyštudovať novú VŠ alebo si urobiť kurz a zamestnať sa? A čo vás k tomu viedlo ako prvotné? Pretože ja učím už 5. rok a cítim, že cesta tadiaľ už dochádza a vnútorný pocit ma ženie úplne inam. Nie je to len rozmar, tieto myšlienky mám už rok a stále sú intenzívnejšie, no človek má už aj záväzky, hypotéka, avšak mám aj našetrené na to, aby som sa mohla pohnúť. Učiteľstvo je taká istota, aj keby môj sen nevyšiel, viem, že sa mám kam vrátiť, pretože v našom kraji ponuky stále sú a učiteľov je málo. No momentálne už vnútorne cítim napätie, že to nie je moja cesta. V mojom okolí však nikto taký rázny krok neurobil, aj roky robia svoju prácu v tom istom, preto sa nemám s kým veľmi o tom pozhovárať. 🙂

anonym_f62696
Dnes o 14:44

@anonym_autor Normalne si posli zivotopis, chod na pohovor a ak ta zoberu daj v starej praci vypoved. Normalka. Pises, akoby si menila pracu po 50. r. a nie po 5. r.

andrejka1974
Dnes o 14:45

@anonym_autor ja som prešla na rozvoz jedla robím to už asi 10 rokov a to 6 rokov len z jednej reštaurácie a robím len obedy od 9.30 do 14.30 robím to koli dcére je autistka a tak dlhšie v dss nevydrží

autor
Dnes o 14:46
@anonym_f62696

@anonym_autor Normalne si posli zivotopis, chod na pohovor a ak ta zoberu daj v starej praci vypoved. Normalka. Pises, akoby si menila pracu po 50. r. a nie po 5. r.

@anonym_f62696 Pýtala som sa na to, či niekto vyštudoval aj VŠ kvôli zmene odbor alebo si urobil kurz popri práci, hneď druhá otázka.

anonym_ff0386
Dnes o 14:49

A co take by si chcela robit?

anonym_f62696
Dnes o 14:54
@anonym_autor

@anonym_f62696 Pýtala som sa na to, či niekto vyštudoval aj VŠ kvôli zmene odbor alebo si urobil kurz popri práci, hneď druhá otázka.

@anonym_autor Samozrejme, vela ludi.

anonym_40c85b
Dnes o 14:59
@anonym_autor

@anonym_autor áno, ja som vystudovala IT, zistila som, ze ma to az tak nebavi, teraz mam 28, popri praci studujem medicinu. Je to narocne, ale viem, ze chcem byt doktorka, tak si idem za svojim. Ak to nedám, tak sa vratim k tomu, co mam vystudovane na plny uvazok 🙂

anonym_5b0412
Dnes o 15:14

@anonym_autor trochu inak, ale veľmi podobne…. Mám strednú pedagogickú+špecku…. Nikdy som to nerobila, vždy som sa zašila úplne inde. V 38ke ma vzali pracovať do MŠ, tak teraz si dorábam kvalifikáciu…. Okrem toho, že som zo školstva riadne frustrovana, netuším, či školu dokončím, či budem v školstve pokračovať. 🤷‍♀️ ten úbohý plat, rodicia, deti…. Začala som brat lieky na tlak😂🙈

anonym_92cdeb
Dnes o 15:36
@anonym_40c85b

@anonym_autor áno, ja som vystudovala IT, zistila som, ze ma to az tak nebavi, teraz mam 28, popri praci studujem medicinu. Je to narocne, ale viem, ze chcem byt doktorka, tak si idem za svojim. Ak to nedám, tak sa vratim k tomu, co mam vystudovane na plny uvazok 🙂

@anonym_40c85b medicina sa da studovat externe? No to si neviem predstavit.

sss777
Dnes o 15:41

@anonym_92cdeb
Nedá, ale dá sa študovať popri zamestnaní, ak si vieš prispôsobiť pracovnú dobu.

anonym_40c85b
Dnes o 16:32
@anonym_92cdeb

@anonym_40c85b medicina sa da studovat externe? No to si neviem predstavit.

@anonym_92cdeb nestudujem ju externe

anonym_92cdeb
Dnes o 16:34
@sss777

@anonym_92cdeb
Nedá, ale dá sa študovať popri zamestnaní, ak si vieš prispôsobiť pracovnú dobu.

@sss777 plnohodnotne pracovat a studovat medicinu, no neviem...

anonym_40c85b
Dnes o 16:35
@anonym_92cdeb

@sss777 plnohodnotne pracovat a studovat medicinu, no neviem...

@anonym_92cdeb úplne normálne. Veľa spolužiakov majú sidejob

tinna22
Dnes o 16:45

@anonym_autor
Ja práve v 40tke zmenila úplne prácu. A išla som do školstva. Čiže najskôr pedagogické vzdelanie a potom ešte aj špeciálna pedagogika. Učim v špeciálnej materskej škole 4roky. Zatiaľ sa každý jeden deň teším do práce a som rada,že som zmenila prácu.

anonym_4033d7
Dnes o 18:09
@tinna22

@anonym_autor
Ja práve v 40tke zmenila úplne prácu. A išla som do školstva. Čiže najskôr pedagogické vzdelanie a potom ešte aj špeciálna pedagogika. Učim v špeciálnej materskej škole 4roky. Zatiaľ sa každý jeden deň teším do práce a som rada,že som zmenila prácu.

@tinna22 Isť dobrovoľne do slovenského školstva odkiaľ sa skôr uteká, no neviem...