icon

Ako sa žije na Orave?

5. nov 2022
solange7
5. nov 2022

Podla mna super. Milujem oravu. Ale asi ti tymto nepomozem. 😀

euka210
5. nov 2022

Tam je krasne, ale prace asi vela niet, ziju vela z turizmu.

leskky
5. nov 2022

Dobre sa nám žije, aj prácu mame 😁

777januska777
6. nov 2022

Tak záleží kde. Orava je široký pojem. Inak sa žije v Dolnom kubine a inak v oravskej lesnej.

buberova
6. nov 2022

Aj mne sa žije dobre 🙂

domka222
6. nov 2022

Na Orave dobre, na Orave zdravo☺️ vždy sa tam rada vraciam. Ale popravde, tak kde bývala starká je to bieda s prácou,autobusmi. No je tiež rozdiel mesto, dedina

vladi4444
6. nov 2022

Ja som tu spokojná, narodila som sa tu 🙂 Ale ako už bolo naznačené, Orava je široký pojem. My sme žili v Senci, v Bratislave, ale vrátili sme sa naspäť. Dá sa tu nájsť aj dobrá práca 🙂

zuzanockamt
6. nov 2022

Dobre, aj práca je, príroda, bývanie. Ale píšem o dolnej Orave - okr.Dolný Kubín, ale podľa rozprávania aj v okrese NO sa majú dobre - práca, bývanie - všetko funguje.

katkatet
6. nov 2022

Pekná príroda ale máme tu tiež draho ako všade a s robotami nič moc na vyberanie 🤷‍♀️

jakubjakovae
14. dec 2022

Najlepšie..... niekde inde si život neviem predstaviť.....

evica17
21. dec 2022

@euka210 no neviem že by bola Orava nejaka taká že by sa žilo z turizmu. Skôr pracujú vo vacsich fabrikach, ako areál punch v Námestovo, pri Kubíne zas n.kokradi je veľa fabrík a pri trstenej tiež.

donut_ka
11. feb 2023

Veľa závisí aj na vašom životnom štandarde, ak ste z väčšieho mesta ako napr BA, KE, BB a ste zvyknutí že mate všetky služby po ruke v okolí pár km a každých 15 min. jazdí MHD, tak to tu tak vôbec nefunguje, hlavne v dedinách kde je doprava dosť biedna, bez auta sa nepohnete 🙂 jedine mestá kde ako tak niečo je sú Dolný Kubín a Námestovo, no aj tak je bežné dochádzať za službami do Ružomberka, Martina pripadne Žiliny. Troska si tu prísť oddýchnuť cez prázdniny na chatu, polyžovať, na to je Orava úplne skvela, inak je to dosť o držku, ale tak no ako sa hovorí, sto ľudí sto chutí :D