icon

Kde mi pokrstia dieťa, keď nie sme zobratí?

jessica45
24. sep 2023

Ahojte v ktorom kostole mi pokrstia syna keď niesme zobratý lebo pri dcere bol problem nepokrstili nám ju lebo že sme nemali svadbu 🙂 v ktorom kostole toto tak neriešia neviete dakto 🙂🙂

Strana
z2
jessica45
autor
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
24. sep 2023

@jessica45 ty si kresťanka ako Boris Kollár 😂😂😂😂

mima1608
24. sep 2023

My sme sa brali na úrade (pre mudrlantky - mali sme mať 22. Júla normálne svadbu v kostole, ale som otehotnela a dcérka sa narodila 8. Júna, čiže sme sa na rýchlo vzali len so svedkami) a teda farár to vôbec neriešil. Len sa spýtal, či chceme aj svadbu v kostole, tak som mu vysvetlila ako to bolo a že svadbu v kostole plánujeme, keď dcéra trochu podrastie a pekne nám ju pokrstil. Akurát včera sme mali krst 😁

abbey1
24. sep 2023

@jessica45 Fuha,ty si krrstan ako vysity. Tie vulgarizmy su sucsstou Desatora?

abbey1
24. sep 2023

@h2 Ty mas objektivny dovod, ktory vasmu sobasu brani.

zuzi_747
24. sep 2023

@abbey1 a ty si teda potom aká kresťanka? Lebo bibliu som čítala ale slová ako pi*a kok*T, ku*va som tam nenašla že by ich Boh zakázal vyslovovať. Taketo marieny, čo sedia dennodenne v kostole a pritom prídu domov a žijú život plný nenávisti a zavisti, sú na smiech. Keď už tu ideš takto o viere, kto sa poníži bude povýšený , kto sa povyšuje bude ponížený. Co tu zo seba strúhaš frajerku ako keby si v živote žiadem hriech nespravila a poučuješ tu iné baby? All tebe co hovoria tie Božie prikázania? Máš milovať blížneho svojho ako seba samého, to inak aj znamená, neurážať ľudí, byť vľúdna nápomocná, chovať sa ako rozumná žena a nie taka, ktorá každému hľadí do chalupy a posudzuje a ohovára, lebo ona žije ten najdokonalejši život bez hriechu ? Hmmmm

ivangeline
24. sep 2023

? ...krst sa neodopiera.

vkatush
24. sep 2023

@jessica45 to, že rodičia nie sú zosobášení nevadí, pokrstia v pohode.

Vadí, ak krstní nie sú zosobášení v kostole a nemajú všetky potrebné sviatosti. Vtedy ti nepokrstia (jedine ak budeš klamať a povieš, že všetko majú s kostolným poriadkom alebo sa farár zabudne na to opýtať).

A @h2 neviem či chcete ešte svadbu v kostole, ale mám známych, obaja rozvedení aj s deťmi z prvého manželstva, a potom spolu druhýkrát zosobášení na úrade, keďže v kostole sa nedalo už. Po rokoch si dali žiadosť do Ríma, aby im udelili výnimku a mohli mať aj svadbu v kostole, tuším vtedy mali už 10 alebo 15 rokov výročie 😊

abbey1
24. sep 2023

@zuzi_747 Kľud. Nádych! Výdych! A čítaj s porozumením.
To je nejaký novodobý upgrade, ktorý povoľuje používať vulgarizmy? Ale máš pravdu, denno denne človek počuje a vidí, ako si ľudia svojsky vysvetľujú učenie Ježišovo. Máš pravdu, necháme tie sudy na neho. Ono by možno aj spovede mohli zrušiť. Však nie je z čoho sa spovedať. ;)

lenkakamen
24. sep 2023

@abbey1 pretoze chce oslavu a darceky🙄😁

fineta
24. sep 2023

Napríklad aj v Púchove. Ale je veľa farností, kde neberú pri krste dieťaťa ako prekážku to, že nie sú rodičia sobášení.

majlo1234
24. sep 2023

Este dodam, ze staci aj jeden krstny rodic, nemusia byt dvaja

fineta
24. sep 2023

@majlo1234 len doplním, že krstný rodič ani nemusí byť. 😊

zuzi_747
Autor odpoveď zmazal
majlo1234
24. sep 2023

@fineta haha, to som nevedela😂 v nasom pripade je krst y rodic jediny, kto “vedie” dieta k viere

majka2959
24. sep 2023

@jessica45. Zdravé dieťa by malo byť pokrstené vo farnosti rodičov, takže prvý krok je obrátiť sa na svojho farára.

fineta
24. sep 2023

@majlo1234 áno, je to tak. Krstný rodič nie je vôbec podmienkou. Niekedy naozaj nemajú rodičia koho požiadať o túto dôležitú úlohu. Napríklad, keď chcú, aby krstný rodič naozaj vieru praktizoval a nikto taký v okolí nie je...

laura07
26. sep 2023

@mamamasama ty si proste furt len to svoje pôjdeš. Daj sa liečiť 🥱

mandarinka555
26. sep 2023

@jessica45 V hociktorom 😝 Dáš farárovi "všimné" a zrazu nevidí žiaden problém , každé dieťa pokrstí bez problémov...Všade to tak funguje...

filipka250
26. sep 2023

@jessica45 treba si to zistit. Svokra dala do obalky stovecku, farar to zbuchal za 15min.

laura07
26. sep 2023

@filipka250 asi to bol kresťan 🤣 Ach celé smiešne, všetko..

laura07
26. sep 2023

@lenkakamen dodnes rozdychavam tie dary a neviem sa z nich spamätať. 🙈 Ach.

shelby88
26. sep 2023

Dieťaťu by sa krst odopierať nemal. Nemôže za to akou cestou sa uberajú rodičia. Celebrity sa kurvia, žijú bezbožne a deti si dávajú krstiť a nikde nemajú s tým problém im deti neokrstiť. Ja mám všetky sviatosti a do kostola chodím iba v nedeľu a sviatky. Na spoveď vôbec zatiaľ to tak necítim.

uckova
2. okt 2023

Nevidím dôvod prečo by vás nepokrstili. Veľa kamarátok mám čo ako slobodné mamičky krstili. Záleží od farára. Kde ste detičky chceli dať pokrstiť?

jessica45
autor
4. okt 2023

@uckova pri prvej dcére sme boli na brezovci sa pýtať a nás do riti poslal s prepačenim že nam ju nepokrsti ze nemôže keď nie sme zobratý 🤦‍♀️🤦‍♀️🤷‍♀️

lalilla
4. okt 2023

Dufam ze vsetky co tu tak vypisujete uctievate krestanske pravidla, dodrzujete aj 10 prikazani a ze ste nezhresili napr sexom pred svadbou. Vlastne pockat, aj ked ano svata spoved to zmaze takze je to ok nie? Ked niekto nie je zobraty je nieco menej ako manzelsky par? Tu sa jedna o dieta. Myslim ze nie a pred bohom sme si predsa vsetci rovni.

uckova
9. okt 2023

@jessica45 treba ísť na krstnu náuku, vypísať prihlášku. keď si slobodná matka nik to nerieši 🤷🏻‍♀️ ak žijete " v hriechu" tak majú s tým problém. Ale záleží ozaj od kňazov u nás povedal svagrovcom že prvé dieťa pokrstim bez všetkého, ak sa pri druhom nezoberiete, už vám dohovorim a pri treťom prehováram do duše 😂

Strana
z2