Akého psa by ste si kúpili a prečo?
Zaujima ma tato informacia 🙂 mame dom, dvor, cas, peniaze a aj chut zakupit si steniatko, samozrejme studujeme si rozne plemena, povahove predpoklady. Mna zaujima iba to, akeho psa by ste si kupili vy a aky je dovod, co sa vam na nom paci?
My mame mixku labradora a border kolie 😁 inu by som ani nechcela. Ona je perfektna po vsetkych strankach. Je to moj terapeuticky pes, maznáķ až do neba 😆 a áno, zaháňa, inak leží v pelechu, hrozne je pažravá a miluje piškóty
@dominika7324 ta ma krasny kukuc 😊 ale ja vas poznaaam z FB 😊 vsak ste aj tam?
Zalezi ci mate skusenosti alebo nie. My mame na dvore vzdy nemeckého ovčiaka a kludne aj mix z utulku. Rychlo sa ucia, milujú prechadzky aj vodu a domácich pánov. Ale urcite je kopec fajn plemien. Skor by som nesla do ovciarskych psov, moc chlpatých psov, duricov, poľovníckych psov.
Dobermana jednoznačne, sú to nádherné psy, no na nich treba dom, čas, skúsenosti s chovom, takže ja som iba obdivovateľ
Útulok
@gabka123123 my uz nechceme ale je super, ze tu mate viaceri takyto chtic 🙂
Dobrý deň
Ja som mala anglického buldoga veľmi dobrý pes a teraz by som chcela Baseta je malý mohutný niečo ako buldog ma rad dlhé prechádzky a tie jeho usi sú božské
Malý sme aj nájdené ho tulaka ale katastrofa stále utekal vždy si našiel cestu von
Vyberte si plemeno aj tak aby vám ho mal kdo postrazit (veľkých plemien sa ľudia boja )
Mame boxera ,už nikdy viac ..
Zbožňujem ho najviac na svete no je to extrémne prasa ..stále bordel som už z toho mierne na nervy 🫣😂
@miselka007 je to možné 😊
@dominika7324 urciteee...ste aj v nasej skupine Stafordsirsky bulterier len s PP. Ja som tam admin 😊
Ahoj, ak uvažujete nad Pudlom. Tak možno by bolo na zváženie Bichon Frise, je to šašo medzi psami. Totálny zábaváč, váži 6-9 kg. Je inteligentný, rodinný typ, veľmi oddaný a spoločenský. Srsť vôbec nepĺzne musí sa vycesavat, je vhodný pre alergikov. Veľmi rád sa učí nové veci, chápe keď je majiteľ napríklad unavený leží vedľa neho a je rád že sú spolu. Jediná nevýhoda je, že vôbec nemôže byť vonku, vôbec nemá podsadu a hneď by prechladol, len do bytu. V mrazoch musí mať kabátik. Úžasný psík. Odporúčam 💖
otazka znie naco chcete psa ... ako spolocnik?? na strazenie?? gaucovy zemiak?? agility??? ja mam obycajneho orecha z dzedziny, vychovavam si ho ako kazdeho ineho psa a kedze je to orech je mala sanca ze bude mat vrodene defekty z preslachtenia alebo ine zdravotne ci problemy
Ja buď pudla, alebo zlatého retrívera kvôli deťom.
@miselka007 máte pravdu 😊
Pes sa vyberá podľa životneho stýlu a povahy. Výzor je až na treťom mieste. Potom sa stáva, že majitelia psa vrátia chovateľovi, lebo ho nezvládajú. V horšom prípade predávajú na bazoši alebo darujú. Máme mks a nič lepšie sme si ani nemohli vybrať. Pre nás naj plemeno.. ako tu niekto písal o tom, že je to suchý zips. 😅 Fantastická povaha, ale potrebuje aj veľa pohybu. Dokáže pracovať celé hodiny, je to ťažko unaviteľný pes. Pól hodina oddychu po práci a ide sa znova, “baterky” 100% keď je sama doma, prespí pól dňa😅 nie je to žiadny strážca dvora, ale maznák. Chceme aj ďalšieho psa do rodiny a vybrali sme pudla 🥰
Ja mam uz tretieho utulkaca a nedam na tieto smutne dusicky dopustit.Je pekne mat psa s papierami no pokial clovek nechce chodit na vystavy je to zbytocne.Pozri napr.stranku,,Nekupuj adoptuj,,
máme psíkov s PP tak utulkacov veľmi neviem porovnať (ale teda máme dôvody prečo sme nechceli z útulku).. prvý je chodsky pes, české plemeno..úžasná povaha, k deťom.. muž keď sme sa presťahovali do domu chcel psa väčšie plemeno ale keďže ja mám pred tým rešpekt, napríklad prídem z práce a skočí na mňa 70 kg "kôň" tak toto bol kompromis..ale teda nie je to pes vyslovene iba byť na dvore, do koterca, potrebuje byť pri svojej rodinke vo vnútri .. a neskôr som si splnila ja sen o malom "kabelkovom" psíkovi a dostala som čínskeho chocholateho psa..to je také malé bláznivé, maznave.. no je s nimi zábava😀
@vanilkovazmrzka bordery sú už tak sprznene,že nájsť vyrovnaného psa je zázrak
Zlaty retriever alebo labrador 🙂 Vyborna - priatelska povaha, miluje ludi a hlavne deti.
Výber psa je podľa toho čo preferujete. Stáženie? Maznanie? Šport? Lebo ak si kúpite huskyho či samojeda alebo malamuta - síce väčšie psi, ale pracovné - potrebujú sa vybehať, chodiť veľa na vychádzky lebo inak bude s nimi zle. Budú robiť neplechu. Čuvač je super na stráženie a je vycvičiteľný. Poľovné psi musíte cvičiť, robiť skúšky, chodiť s nimi aby neutekali, ale ak chytia stopu , neprídu domov aj dva dni. Vlčiak, doberman - super strážne psy, ale musia byť vycvičené, lebo ináč sú nebezpečné. My máme samojedy, ale my chodíme veľa na turistiku a beháme s nimi canicross.
Máme 10 ročnú tibetskú dogu . Úžasná k deťom ,trpezlivá ,ochranárska, stráži nás veľký dvor na kraji obce výborne , má autonómne myslenie a je horšie ovládateľná najmä do prvého harania , je tvrdohlavejsia , zároveň nie príliš aktívna , teda nie je na aktívne behačky po lese , je skôr lenivsia ,najmä vekom . A má hrubú veľkú srst ,krásnu ,no v období pred letom ,náročnú na čas ( vycesavanie hrubej podsady )
A potom máme 10 mesačného psa cane corso . Ochranarsky strážca , deti má rád , je lepšie cvicitelny ako tibetská doga , a vyhovuje nám ,že je a bude viac aktívny ako tibetka .
Ahoj, ja urcite Nemeckeho ovciaka. Pre mna je toto plemeno od detstva jednoznacna volba. Inteligentny, dokonala povaha (priatelska, aj strazca), moze robit vsetko, od canisterapie, po obranu... a dokonaly vzhlad. 😍
Ja ked pocuvam, ako si chcu kupit borderku na dvor “lebo je to najinteligentnejsi pes” tak sa mi stavaju vlasy hore dupkom. Alebo akekolvek pracovne plemeno a hodit ho ma dvor namiesto alarmu. 🙄 v satelitoch a na dedinach plne dvory weimarov, lebo su pekne.. borderky lebo su “mudre”.. nemecki ovciaci co hucia nonstop lebo su furstrovani a strazia.
Autorka, volila by som podla toho kolko energie a financii mas na psa najblizsich 15 rokov. Ak mas deti alebi planujes tak by som volila vylucne spolocenske plemeno, zidneho polovnika ani pracanta a ani pastierske, kvoli povahe a ostatne kvoli narocnosti.
Ale osobne vzdy a vylucne utulkacov, su to nasi clenovia rodiny.
Autorka, neviem či si spomenula, či má byť psík vonku, alebo vnútri. Lebo ako tak vidím, od čínského chocholatého až po tieto obrie krásavce máš čo porovnávať 😅 tuším, že si tam niekde spomínala pudla, tak predpokladám, že by mal byť vnútri. Nech si čokoľvek vyberieš, pozeraj chovateľské stanice 🙏 nekupuj psíka od množiteľa.
Mam 2 utulkacov. Od steniatka. Teda jeden utulkac a Zazi je najduch zo Zazrivej
Ahoj, píšeš, že ste ,,predvybrali" pudla a podľa mňa je to skvelý výber. Ja by som išla do veľkého, alebo stredného. Sú to veľmi univerzálne psíky, učenlivé, inteligentné, priateľské. Osobne som pudla nemala, ale poznala som viacerých v okolí a boli to super psi. Mne prešli rukami tri plemená- labrador, nemecký ovčiak dlhosrstý aj krátkosrstý a hladkosrstý jazvečík štandard, všetky s preukazom pôvodu. Všetky tri plemená sú skvelé psi, každý iný. Momentálne máme psa NO dlhosrstého a hladkosrstú sučku jazvečíka. Ako sa hovorí protiklady sa priťahujú, odlišnejšie psy ťažko pohľadať, výzorovo aj povahou. Ale milujeme oboch. NO, volá sa Yto, má úžasnú povahu, vyrovnaný, veselý, priateľský, poslušný, syn mu mohol od malička aj do papule vliezť 😆 najlepší kamarát. Býva vonku a potrebuje pohyb. Nemusia byť žiadne extrémne výkony, ale pravidelné prechádzky a hry musia byť, miluje aportovanie. No, radšej nejdem rozpisovať o starostlivosti o srsť, keď začne pĺznuť to je katastrofa, môžem koberce tkať z toľkých chlpov 🤦 Sučka jazvečík sa volá Peti a je to taký malý podes. Tvrdohlavá ako jazvec, nedôverčivá k cudzím, ale neskutočne milá a oddaná rodine. Taký môj prívesok. Tú máme samozrejme vnútri. Jazvečíky sú super v tom, že sa budú v pohode celý deň váľať na gauči a driemať ale keď sa ide von tak bez problémov zvládajú celodenné túry, výlety.
Tak prajem šťastný výber 😉
Labradora asi. Určite nie teriera, pitbula, bandoka. Sú to psi s komplikovanou povahou, treba sa im venovat. Boxer je super pes, ale voči iným psom je agresívny. Labrador alebo retriever sú nekonfliktne plemená.

@miselka007 môžem iba potvrdiť. Máme 6 mesačnú slečnu a nevymenila by som ju za nič na svete ❤️🥨
@miselka007