Ako ochrániť kamerunské kozičky pred krívačkou?
Ahojte , na úvod , nie sme zatiaľ v okrese ,kde je potvrdená , skôr sa pýtam dopredu..
Naši majú kamerunske kozičky,majú ich ako maznáčikov,ak sa potvrdí nákaza v okrese ,musia ich zabiť? Nakoľko sú veľmi nešťastný a nevedia ,boja sa čo z toho bude ,ak náhodou to pride aj k nám..majú ich len ako maznáčikov, na nič iné ich nemajú ..aké sú možnosti? Moja mamina už balí kufre 🙈..ono ich majú ako.psikov , majú ich radi .je tam nejaká pokuta, alebo niečo ,ak ich v prípade , že v okrese sa potvrdí ochorenie , nezlikviduju?bez hejtov poprosím, rodičia sú z toho zúfalý (uznávam že dopredu ,ale veď v televízore a v správach, nejde nič iné)..ďakujem
@viestta to akoby mne povedali že si mám zabiť psov
ja to chapem, ale ina cesta nie je, liecit sa to neda, vakcinacia je v EU zakazana okrem pripadov, ked ma spomalit sirenie nakazy ale tak ci tak su zvierata utratene
možno aj to raz príde... nariadenie je nariadenie...
@deti95060810 odídem odtiaľto , tu to je na hlavu všetko ,
@viestta ja to chápem tiež ale aj nechápem poviem pravdu ...keď bola korona dodržiavala som všetky nariadenia ,aj keď má takmer zlikvidovali ...ale toto je na hlavu celé
Ked bola slintacka v Britanii, tiez sa usmrtili tisicky zvierat. Ked bola v Nemecku, tak isto sa usmrtili zvierata. Toto nie je o tom, ze Slovensko. Proste toto je jediny sposob ako zabranit sireniu nakazy. Ak by bol lepsi sposob myslis, ze by ho nepouzili? Myslis si, ze len tak z pleziru sposobia nevidane ekonomicke skody?
Doplnim, v Britanii usmrtili 5 milionov kusov dobytka
@viestta áno chápem a mne ako celoživotnej vegetariánke to trhá srdce , ale v strave mi to nerobí nič ,pre mňa sa nič nemení ,ale chapem to na tej úrovni že áno , akurát rodičia v Tom majú city a kozy už majú aj dosť rôčkov , majú k nim vybudovaný vzťah..preto som zisťovala
Chapem narocnost situacie, nejde len o pokutu...Ak by ste sa rozhodli zvierata ponechat (su vysoko infekcne este pre prvymi priznakmi), s urcitostou sa nakazia (takze z nich nemas ani radost), neskutocne by trpeli bolestami, tym sa zvysi virusova naloz, nakazia ostatne zvierata v okruhu stovky kilometrov a takto to pokracuje v zacarovanom kruhu donekonecna... Toto nie je o Slovensku, v kazdej krajine konaju rovnako.
A citovo sa tyrat a prirovnavat ku psom, tebe, ani zvieratm nijako nepomoze.
@wade akurát pre nich to nie je dobytok
@hopatko to majú tak rodičia , oni ich majú ako psíkov ..to nie je citové týranie, oni s nimi žijú ..
Autorka, to, ze su to milacikovia nic nemeni na tom, ze su potencionalnou hrozbou
rozumiem, len som chcel doplnit cislo.
@viestta testovanie nepomôže ? Že ak nemajú tak nech si ich nechaju?
No nič, oni ich nezabiju , to nedajú ,to sú dôchodci, ktorý ich volajú menom, rozprávajú sa s nimi , hľadkajú ich ..musia sa presťahovat🤷🙈
Pozri sa na stranky veterinarnej spravy, nebudem ti ja vysvetlovat to, co si mozes pohladat aj sama. Ak nariadia likvidaciu chovu, tak budu zlikvidovane. Tam vynimka neexistuje. Bodka
Kde sa prestahuju? Vsak nakaza sa siri vzduchom, okrem toho na Slovensku je zakazany presun zivych kopytnikov, takze uz stahovanim porusia nariadenia.
Hlavne podla mna este nerob paniku a nestresuj zbytocne rodicov.
@wade mama mi volá každých 5 minut
Je uplne irelevantne sem pisat nejake porovnania so psami, domacimi milacikmi a podobne. Robis tu zbytocnu paniku. Nariadenia veterinarov nie su pre srandu kralikov a im je uplne jedno,ci ma niekto 500 krav alebo 2 kozy, ktore chova pre radost. Oni ich nezabiju? Ak to bude potrebne, tak ano. Tak ako desiatky inych chovatelov. Taka je situacia, nie je to liecitelne, vakciny vedia len spomalit priebeh, ale zviera aj tak musi byt utratene.
Tu nie je ziadna vynimka, ze co ano a co nie, je to nebezpecna prenosna nakaza vzduchom, vetrom.
A kam by sa asi tak prestahovali????
A nepomohlo by aspon ich teraz drzat niekde vnutri, aby pripadna nakaza vzduchom bola menej pravdepodobna? A robit aj nejake dezinfekcne opatrenia v ich okoli (vygooglit ake), dezinfikovat seba/odev/obuv pri (minimalizovanom len najnutnejsom) pristupe k nim? Mozno niekto znaly poradi...
Ja len na margo toho, ze si celozivotna vegetarianka? Nepijes mlieko a nejes ani ziadne mliecne vyrobky? Len ked pises, ze teba to v strave nijako neovplyvnuje...
@madeincssr nie, nepomohlo. Ked pride nariadenie utratit, tak ich utratia
@viestta ved to nespochybnujem, ale oni su este v poriadku (v "nenakazenom okrese") a chcu ich ochranit, nie?
@oceanahory nie nejem , nepijem
@madeincssr urobia opatrenia, ochrania...v ich blizkosti bude nakaza, pride nariadenie a budu musiet utratit.
@muchotrafka298 veď ja nerobím paniku.,ja sa pýtam dopredu , čo mám máme povedat na to ...oni nie sú v ohrozenom okrese a presťahovať sa majú kam ..
Chapem, ak nejes ani vajcia (co predpokladam, ze teda nie...) a v podstate nic zivocisneho povodu, tak si vegan, nie vegetarian.

Ano, je to pokuta, mozno aj trestny cin. Ked nariadia likvidaciu chovu, tak ho treba zlikvidovat. Ina cesta nie je.