Ako postupovať pri zanedbávanej mačke u susedov?
Dobry den prosim vas suseda z oproti panelaku si zabestelovala macicku,moze mat tak polroka podla velkosti no lenze sú to tmavsi spoluobcania ktori pochopili ze to není hračka a zavreli ho na balkone je tam cele dni a noci je zima a on tam stale mrauci chudatko je to na tretom poschodi vidím a pocujem ho denne,sedi na leme balkona aj sa bojím ze spadne alebo skoci ja byvam oproti v panelaku neviete mi poradit co mam robit kam to nahlasit mam sama dve macicky je mi to luto
Dobrí ľudia existujú.
Ďakujem ❤️
@hyta zrejme ho dam ockovi je čerstvo rozvedeny spolocnost sa mu zíde a zaroven ostane v rodine kocurik
@maca1984 existujeme ale pozri ako nas dupu takéto hyeny co ublizuju zvieratkám 😭😭
Ježiši kriste, díky bohu! Ste fakt skvelý človek!
A viem o čom hovoríte, tiež mám aktuálne sama na krku 6 zvierat, z toho 2 na dočaske. Nemôžem ich momentálne ani zatiaľ inzerovať, lebo ich treba doliečiť. Tiež mi nie je 2x do smiechu ^^"
Ale s najväčšou pravdepodobnosťou ste zachránili kocúrka od krutej a pomalej smrti. Klobúk dole.
Si úžasná, až mám slzy v očiach. Nech sa ti to dobré sto krát vráti 🥰
Uz ked ich uvidis, nic nehovor. Pozri OZ pre macky v okoli a oni ju zoberu, ked povies, ze je zachránená. Ked nikoho nenájdeš. A si super 💐💐💐💐
Panebože to je chrústik 🥰
My sme mali niečo podobné s kocúrom. Bol u jednej pani ktorej muž jazdil na kamióne a keď prestal tak zistili že má alergiu na mačky. Vtedy mal kocúr tiež cca pol roka a tak ho zavreli ehm do pivnice 🫣 vzala ho známa ale nemohla si ho nechať lebo jej mačka neskutočne žiarlila a to tak že ten chudáčik bol zalezený za gaučom celý čas a jesť chodil keď mačka spala. Keď k nam prišiel bol vystrašený, bál sa aj toho že niekto išiel a otvoril dvere. Nebol naučený na misku, ani na záchod pritom u nás to pochopil hneď, doteraz si pamätám ako sme so sestrou obehovali mesto aby sme našli hračku ktorá nevydáva zvuky 😀
Naš kocúr tiež syčal ale zvykol si 😉
@janulik2008 aký je nádherný 🧡🧡🧡🧡 ja som takto jednu z mojich nasla v dome na ulici v meste uviaznutu o koleso auta tak som zavolala policajtov a pomohli mi ten uzol preztrihnut a uz som si ju nechala.Druha prisla spavat do pivnice v nasom paneláku,uz je staršia kludna tak som si ju tiez nechala.zvykali si na seba vyse roka,na maleho ziarlia strašne
@autorka naša stará mačka tiez bola taká. My sme ju volali mačacia babka. Žiadne mačiatka neodmietla. Aj poumývala, aj spali s ňou ale aj nie raz výchovná letela 🤣 toľko sme sa nasmiali, škoda že už je za 🌈 mostom. Bola to pani mačka 😇 ale zato tento tu s druhým kocúrom to sú blázni 🤣
Kontaktuj slobodu zvierat na linkaprotikrutosti@gmail.com ...Maju svojich inšpektorov tusim všade. Ja som tak spravila kvôli huskymu nonstop na retazi.
@janulik2008 pre istotu som zmazala fotku ak by niekto zo susedov tu mal ucet,aj mama mi poradila ze byť ticho a nehovorit tým cigáňom nic.Aj tak ho asi nebudú hladat.Hned zaspal najedeny v posteli,kde spia moje dve,dost mrzko pozeraju a zahajili protest a obe spia na opačnom konci postele.😁
Jeeemine teraz čítam, že si ho zachránila 🙏 ďakujem ❤️ on ti to 100 násobne oplatí ..ak nie viac 🥰
Dievky som velmi zvedava ked pojdem ráno do roboty a ostanu tu sami co sa bude diat 🤭
Prskanie bude ale to sa časom spraví 😁 hlavne ho vezmi k vete ci je zdravý drobec. Ďakujem za záchranu ❤️
@aandrea9 hned zajtra poobede s ním pojdem 🥰
Najdi na fb nejaku macaciu skupinu, urcite sa najde aj v tvojom okoli nejaka, s prepacenim, premotivovana ochrankarka, ktora to zacne riesit
Dohovor sa i so susedou tých pôvodných majiteľov, aby ťa pred nimi neprezradila. Nič tej bande nevrav, ešte by začali nariekať, že si im "ukradla" maznáčika a pýtali by odškodné. Si ozaj skvelá, rodičia môžu byť na teba hrdí.
Ako ja chapem vsetky dovody preco, zaco, naco. Ale uvedomili ste si, ze sa to moze povazovat za kradez? Ta macicka vyzera byt "znackova" mozno ma aspon cip. Ak na nu maju kupnu zmluvu, vedia preukazat, ze je to ich macka, nebodaj by mala fakt preukaz povodu a znacnu cenu, toto vas moze dostat do problemov. Najst macku na ulici a poskytnut jej domov, kym sa nenajde majitel, ak sa nenajde si ju nechat je jedna vec. Ale vylakat zviera zo sukromneho bytu to uz asi kradez je. Skor ako tu macku niekomu darujete, presvedcte sa, ze naozaj nemaju zaujem ju hladat. Urcite sa dozvedia ako sa "stratila" a kedze ide o spoluobcanov, ktorym na zvierati nezalezi, velmi im nebude zalezat ani na vas.
Nech uz bol vas pocin akokolvek dobry, dajte si na toto pozor, preverte si svoju terajsiu situaciu. Lebo toto je presne za dobrotu na zobrotu.
@katarinaba tohto kocurika nemaju ani znackoveho ani neni pozlateny a neverim ze je veterinárne osetreny,co zajtra zistím.Suseda ktora býva oproti týmto cigáňom povedala ze ked sa decka pytala odkial maju macicku povedalo ze z ulice.Ak ma cip tak v poriadku,ja sa priznam co som urobila.Ale nevratim im ho pretoze sú tyrani a budem sa kludne s nimi súdiť,mam dost svedkov.Ja sa cigánov nebojim
V poriadku, ja som vas len upozornila, ze existuje nejaky pravny system. Co uz urobite je na vas.
Ja som foto mačičky nevidela. Ak je z ulice, vôbec by som sa im s tým nepriznávala. Je to banda, ešte aby sa ti potom nechceli dáko pomstiť.
@hyta uvidím čo mi zajtra povie veterinarka ci je vobec niekde nahlaseny,predpokladam,ze nie.Ak nie je tak im nepoviem nic.Nezasluzia si ani rodné listy
Ja ti zo srdca dakujem, ze si aka si. Sla som ti radit, ze spustit z bytu hore, ak by ta pustili, kosik - takto som zachranovala ja... som taka rada, ze si to nevzdala, tiez mam 3 zachranene macicky, q5 krmim - prave mi jedna poulicka umiera v pivnici na panleukopeniu, zblaznit sa idem. Mesto nepomoze ani s kastraciou, ja uz ani nejem, aby som poplatila a tato hroza skoncila.... to utrpenie, co stale vidim.... k macickam - zvyknu si na seba, chce to cas, tyzdne, mozno mesiace. Netreba to silit. Venovat vsetkym rovnako casu, nova macka by idealne najprv zavreta v kupelke mala byt a postupne cez skaru sa maju ocuchavat. Potom jedlo vzdy spolu vedla seba, budu mat pozitivne asociácie. Drzim palce. A ,susedom, ani nepovedz, ze macku mas ty
@missviolet to je skvele ze pomahas ja si tiez aj od ust odtrhnem,som taka odmalicka,netuzim po detoch ale maciek by som chcela tisic.Kazde rano sa lucim,ze mama musi ist zarabat na kapsicky 🤭❤️
Tak sme na tom rovnako :D aj ja sa motivujem pracovat, aby macky mali papat. Vzdy ked chcem dat vypoved, tak si toto pripomeniem 😅
@missviolet presne to aj ja aj ocino ked si kazde ráno napiseme lebo vstava o tom istom case ako ja do roboty 4:30 tak mi napise pekne pracuj aby sa tvoje macky mali dobre 🥰
@katarinaba značková a cipovana...u cigánov??? Značková a cipovana na balkóne v mrazoch...??? Nemyslite vážne. Hračka sa prejedla tak šup s ňou von. To by ani ziadny najduch z ulice domov nikdy nenašiel lebo co ak je susedov🤔 a ak je susedov, tak mu mal dat čip zapísaný v preukaze a hlavne sa postarať, aby neušiel☝️ hovorí sa tomu zodpovednosť za živú bytosť .
@aandrea9 ta ciganka sa vraj susede svojej vyjadrila ze "deti chceli" takze som si ista ze ich omrzel...mala tým deckam kupit babiku