Ako postupovať pri zanedbávanej mačke u susedov?
Dobry den prosim vas suseda z oproti panelaku si zabestelovala macicku,moze mat tak polroka podla velkosti no lenze sú to tmavsi spoluobcania ktori pochopili ze to není hračka a zavreli ho na balkone je tam cele dni a noci je zima a on tam stale mrauci chudatko je to na tretom poschodi vidím a pocujem ho denne,sedi na leme balkona aj sa bojím ze spadne alebo skoci ja byvam oproti v panelaku neviete mi poradit co mam robit kam to nahlasit mam sama dve macicky je mi to luto
@missviolet ja viem, ak sa staráš na vlastné triko nie je to sranda. Nerozdavam dobre rady, len nie kazdy vet ten canglob podá. Viem, ze je to drahe ale pomoze. Vlastna skúsenosť. Doma máme 4 kusy chvalabohu zatiaľ zdravé, na záhrade krmim 10, všetko kastrovane na moje náklady plus prípadná liečba ak treba. Nemáš v okolí nejaké OZ, ktoré by ti pomohlo? Pripadne skus osloviť slobodu zvierat nech pomôžu s kastraciou 🙏
No ahojte damy tak dopadlo to tak že som si vzala pol dňa voľno a išla som na veterinu s malým, nieje očkovany neni cipovany nie je o nom ziadny zaznam. Teda doteraz nebol,uz je moj, volá sa Mirko 🥰 to je na margo tej znackovej macky
A dnes ho zanesiem k ocinovi ktorý sa na neho tesi,trochu mi bude smutno za nim. A cigani ked sa vratia no neviem, asi im macka usla skocila cez balkon, si myslim...
Ja som rada,že si mačičke pomohla,ale čo ak si teraz donesú dáke ďalšie mačiatko a zase ho dajú na balkón a zase tam bude mňaučať? Budeš donekonečna zachraňovať tie mačky?
@samik88 pisala som na rvps aj do utulku v nasom meste, z útulku mi pani napisala z3 keby sa nieco dialo mam volat priamo jej takze ak uvidím zas macku alebo co na balkóne ich tak jej zavolam. Ak ma teda pri pohlade neporazi
Ahoj, si skvelá a pozdravujem teba i Mirka, nech sa mu darí.
@hyta ďakujem za povzbudenie včera 💗💗
Neee, este ta zazaluju za kradez. Mlc.
Perfektné 👌 majte sa pekne...dvojnozci aj stvornozci ❤️
len aby tam za chvilu nemali dalsiu...
A uvedomujete si, že jednu mačku ste zachránili a ďalšie mačky si môžu doniesť, už len z trucu a dať ich na balkón?
dnes sa vratili poobede domov, ani obraz ani zvuk. Macku nehladaju. Suseda videla len cigana na balkone ako vraví ze "ta neni tu" a cigánka že "tak nehaj tak". Pisem to pre tie premotivovane zenske co mi dobre ze nenapisali ze skoncim v base alebo má ciganska rodina posle k vode s nohou pripnutou o betonovu kocku 🤷 je im to fuk, dalsiu si na sto percent nedonesu
@katarinaba nemáš pravdu, od kedy je v platnosti zákon: "zviera nie je vec", je to oveľa prísnejšie. Dá sa vojsť na cudzí pozemok a odobrať týrané zviera. Hrozí aj mastná pokuta do 20000€, a 3 roky väzenia.
@janulik2008 zachrániť a uspať, čo za nezmysel 🤦. V tom prípade radšej nezachranuj
@priscilla07 ja som akurát na nete prečítala že čo to je zač tá choroba a tam sa tuším ani o lieku nepísalo preto som to sem napísala. Takže klidek 😉 určite by som s takým zvieraťom šla na veterinu a tam by vysvetlil čo a ako
Je to super ze si ju zachranila.
Dobre ste urobili, chválim vás. Živému tvorovi treba pomôcť.
@aandrea9 canglob sú protilátky pre psov. Neucinkuju u mačiek
@priscilla07 viem, čo je canglob a ver, že pomôže aj macke. Len nie každý veterinar ho mačke podá a nie kazdy ma s nim skusenosti pri macke. Prešli mi rukami dve mačiatka, ktorým ho dvaja vete podali pri liečbe a zvládli to. Jedno z nich mi tu teraz pobehuje a druhe pobehuje v novom domove.

@katarinaba macku tyrali na balkone, to je fakt. Povedat im susedou, ze sak macka vam skocila dole hladna a bolo po nej. Hotovo. A dufat, ze uz nebudu mat ani skrecka. Lebo zial s uradmi je to na dlhe lakte pri nejakej rodine, co robi tieto veci