Ako prekonať smútok zo straty psíka?
Ahojte ako sa najlepšie vyrovnať so smrťou psíka? Dnes sme prišli o našeho.. je to pre nás veľká strata, mal celý život pred sebou. Vyrieši tento smútok zadováženie si druhého psíka? Alebo počkať nejaký čas?
Neviem ci To pomoze, nasho ( posledne roky ho mala mamina nech sama nieje ) nemame uz rok a pol a ja som velmi dlho kazdy den plakala a aj teraz este niekedy . Mam plysoveho maltezacika ako bol nas a ten so mnou spi v posteli 🥺.
Aj by som noveho uz chcela no cakam kym bude syn väcsi aby sme boli viaceri na starostlivost o neho
jas som musela dat jedneho psika uspat v januari 2023.
neexist, aby som si zadovazila druheho psa, nevedela by som hi mat tak rada, ako prveho.
na jar 2024 sa ku mne dostalo nove steniatko, trvalo mi asi pol roka, kym som to spracovala a az teraz viem napisat, ze stopercentne mi nahradil/pomohol so stratou prveho.
mala som obrovske vycitky svedomia, ze ho nelubim tak, ako toho prveho - samozrejme, ze od prveho momentu som toto nove stena mala rada, mojkala, ludila...ale nebolo tam to "nieco", proste som to citila u[lne inak a bolo mi noveho steniatka aj luto.
On ako keby to vycitil a daval mi od yaciatku vsetku lasku sveta, som pre neho uplne vsetko 🙂
ae potom sa to same od seba upravilo a je to presne tak, ako ma byt - uz je aj pes "moj" 🙂
My sme mali psa 5,5 roka, býval na dvore a otrávili nám ho. Vo februári to bude rok, dcéra za ním ešte stále sem tam plače. Po cca mesiaci sme si zadovážili druhého psíka, toho už máme len vnútri. Nenahradil toho prvého ale neni nám až tak veľmi smutno za ním. Hlavne dcére, ona to chudatko prežívala veľmi tažko 😔
😔 to mi je ľúto … ja som chcela HNEĎ keď môj zomrel ďalšieho, myslela som že mi pukne srdca. manžel nechcel a nechcel ho ani o mesiac, ani o rok … budú to už 4 roky a pes mi veľmi chýba… ale už to nie je ten smútok z prvých dní a týždňov…
Kazdy to ma inak, lebo ten smútok je u kazdeho iny. Ja som za hned noveho psika, vzdy jeden odisiel a druhy prisiel.
Mne teraz umiera môj druhý psík 😢😢😢
Ja vždy hovorím nechať to na osud... Privedie ti do cesty psíka ktorý ti znova zaplní prázdne miesto
Ja som si tiež za dva týždne zaobstarala nového psíka, ako sme prišli o staršieho.
Kupit noveho a toho ktory odisiel nechat ist...
kúp druhého, pomôže ti to....pred 3 rokmi mi zomrel mlady 3,5 ročný psík kvoli vrodenej srdcovej vade o ktorej sa nevedelo a myslela som si, že zomriem od žialu a nechcela som ani počuť o druhom psíkovi...do tyzdna sme mali druheho a pomohlo mi to....žialiť som žialila ale určite menej kedže som sa starala o nového psíka a nemala som tolko casu si uvedomovat samotu, ktora by nastala keby nemam nového psíka
Kamoska musela hned, ako ona bola tak zle, ze som sama volala ChS a riesila. Ked je moznost, ist hned dalsieho psika riesit. Clovek smuti, ale nema cas sa opustit.
Nam odisiel na starobu v 12,5 roku, zacinala demencia. Vet nas pripravoval na to postupne. Odisiel doma za pomoci nasho veta, prekonali sme to vdaka dietatu doma. Takze sme psika dalsieho nemali a teraz ideme riesit macku. Ale keby som na tom zle, tak riesime dalsieho psa. Len my sme boli tak pripraveni proste, clovek riesil stale veterinu. To ako ked mate babicku a ma 94 a srdce uz neni v poho, k tomu rozne neduhy, to uz clovek ma ten cas
Necakaj, zozen si nového psa, bude to lepšie. Prvemu tvoj smutok nijako nepomôže, len sa budeš trápiť a pripravis sa o pekné chvíle ktoré už môžeš strávit s novým.

Druhy psik vyriesi smutok aj ked urcite nenahradi predosleho ale vyplni prazdnotu