Ako riešiť matky s deťmi, ktoré sa pri našej bráne prihovárajú nášmu psovi?
Ženy, viem , že sú tu podobne témy, ale mne ani neskacu na plot, ani mi nestrkaju ruky ( zatiaľ) ..ide o to, že už bola pred bránou pár krát,jedna mamička a ukazovala cca ročnému dieťaťu psa( nášho) a robila hav hav pred našou bránou , cca 20 CM od brány ..máme American Bully XL, proste veľký pes..je z toho nervózny , je socializovany , v klubových výstavách vyhral pár krát, tak chovať sa vie , ale chápete ,on má asi pocit že mu narúša teritórium ..myslíte,že je na mieste ju požiadať ,aby nám nestala 15 minút ( nepreháňam) pred bránou ,lebo dráždi psa? Či je to už moc ? Keďže brány sa nechytajú ? Alebo?
No lepšie by mi bolo ,keby to išli robiť susedínmu maltezakovi😅..ďakujem 😊
Normálne povedať, veď si to možno neuvedomujú, niektorým ľuďom proste nedochádza. Mne zas môjho chcú hladkať, chytať, poviem, že hryzie a vybavené.
@gribka1 veď to chcem vedieť či to nebude drzé, pes steka , je nervózny z toho
Nemyslím, veď po nich nebudeš vrieskať. Povedz, že chápeš, že chce dieťatku ukázať psíka, ale ..... Myslím, že pochopí.
Ľudia sú nepoučiteľní, podľa mňa to vyrieši jedine poriadny plot a bránka, cez ktoré nie je vidieť do dvora.
Povedať im, nech nestoja pri bráne, pes si to neželá.
Vidia že pes šteká, tak by mali pokračovať v prechádzke.
Povedať im, nech nestoja pri bráne, pes si to neželá.
Vidia že pes šteká, tak by mali pokračovať v prechádzke.
@isis234 veď nechápem ani ja , vidím že ho draždim ,tak idem preč, ja chápem,že niektoré detičky videli psíka ,len v knižke prípadne telke ,ale ono zas cudzieho psa hecovat cez bránu ,no nie je to bohviečo .
Ak je pes za bránou ma si dospelá zodpovedna žena uvedomiť následky . Pes chráni svoj majetok a teritórium. Ja som moje deti vždy učila buď prejsť na druhú stranu ale nikdy si nevšímať psov za plotom proste sa to nepatrí.
dat tabulu s upoornenim, alebo pozor elektricka ohrada pripadne cesrstvo natrete.... dat si na branu sietovinu aby nebolo vidiet ,alebo ak je to stale jedna a ta ista tak ju upozornit
Myslím, že každý súdny človek by od nasratého stekajúceho bull psa čo najrýchlejšie odišiel a nie ho ukazoval dieťaťu. takej nepomôže ani nápis na bráne, neviem, či by jej stačilo pekne dohovoriť.
Skús dať na bránku Pozor, dobrý pes, ale nemám rád deti alebo niečo podobné
Tak su na verejnom priestranstve odtial ich vyhadzovat nemozes pokial nie su na vasom pozemku. Avsak co sa tyka toho drazdenia tak pes nemoze mat z takeho podnetu pocit, ze mu niekto nieco narusa chodila som aktivne na obrany so psom a takto strazenie sa neprejavuje takto sa prejavuje skor problem ale vacsina majitelov psov to prehliada a mysli si, ze vsak strazia v dobrom slova zmysle ale opak je pravdou. Moja, po 4rokoch od zaciatku vycviku obran nema najmensi dovod si chranit uzemie pokial nedostane nato priamy imulz - vkrocenie na nase uzemie, utok na mna a pod. Kludne moze sa aj koncert alebo futbalovy zapas odohravat pred nami s davom ludi a ju ani nehne ani neznervozni. Takze skor ako za nervozitu psa vynit druhych by som zapracovala na odstrateni nervozity psa a ver mi ti ludia z tvojho popisu by nemali byt zdrojom pri psychicky vyrovnanom psovi. Ale to spravanie, ktore popisujes - ta nervozita je typicka pre bully, staci si nieco nastudovat o ich historii a dozvies sa preco.
Mne napadla nejaká tabuľka na plot, na ktorej svoje želanie vyjadríš buď priamo alebo nejakou vtipnou formou. Napr. niečo ako: "Neprihovárajte sa psíkovi za plotom. Nerozumie vám a dráždi ho to. Gazdiná sa s vami porozpráva rada." Ak to budú ignorovať, treba I'm priamo ústne dohovoriť. Normálny človek pochopí a bude rešpektovať.
@janickacrazy mám niečo podobné na bráne. Pozor, dobrý pes,len má slabé nervy 😁.
....15 minut stoji matka s dietatom pred štekajúcim psom, hej? ...
A to ti nestala pred plotom cela skolka co prisli pozret zvieratka 🤣 ved normalne jej povedz ,ze to vadi tebe aj psovi.
Ja sa skor čudujem tej mame, že sa s dieťaťom pozerá 15min na hociakého psa s “bull” v názve 😃😃 od tých ja len utekám.. a to nemyslím v zlom 😃😃
Ľudia sú fakt pribrzdení. Nechápu, že dráždia tie psíky. Aj nášmu sa furt prihovaraju a ide ho rozdrapiť. A stále ti istí. K bullovi by som si ani nedovolila otočiť zrak, mám veľký rešpekt.
Ja ako nepsickar nemusim rozumiet spravaniu tvojho psa ani to ze ho znervoznujem len tym ze tam som. Ak by mi niekto slusne povedal dobry den prosim vas nezdrzujte sa tu, pes je potom agresivny, poviem aha ok, dakujem za upozornenie dovidenia a idem het
Ja ako nepsickar nemusim rozumiet spravaniu tvojho psa ani to ze ho znervoznujem len tym ze tam som. Ak by mi niekto slusne povedal dobry den prosim vas nezdrzujte sa tu, pes je potom agresivny, poviem aha ok, dakujem za upozornenie dovidenia a idem het
@really8 ozaj by si z vracania a stenia nepochopila sama?
Nepisala si ako sa chova. Hovorim nemam psa. Ak len steka alebo skace na branu nebrala by som to nejak vazne (hovorim vseobecne, k tomuto psovi by som nesla ani ked by spal). Ak vrci a ma sliny az za usami tak asi hej
@janickacrazy alebo "Pes, ktory ma rad deti (na veceru)."
jasne 15 minút stoji a kuka a hecuje psa male 2 ročne vydrži na jednom mieste 15 minút.Možno sa maleho mama pri tvojom psoví modli pri ňom kedže je taký špecifický taky výnimočny taký TOP že krajšieho lepšieho a väčšieho od tvoho nie je.
....15 minut stoji matka s dietatom pred štekajúcim psom, hej? ...
@zojazoja áno , veď aj ja sa čudujem ..asi ho učila o psoch
ja zase napisem z druhej strany, ale fakt mi pride od majitela extremne drze, aby na mna vystekaval a dorazal za branou pes, ked chcem len prejst po ulici. niektori majitelia by si to mohli uvedomit.
ja zase napisem z druhej strany, ale fakt mi pride od majitela extremne drze, aby na mna vystekaval a dorazal za branou pes, ked chcem len prejst po ulici. niektori majitelia by si to mohli uvedomit.
@kiwi3 niektori ludia prave toho psa tak naucili, aby im strazil pozemok/ teritorium a odplasil ludi, aby sa ani neskusili priblizit k plotu.
@kiwi3 niektori ludia prave toho psa tak naucili, aby im strazil pozemok/ teritorium a odplasil ludi, aby sa ani neskusili priblizit k plotu.
@elzena2 toto nie nás prípad , náš pri prechádzajúcich nesteka , vôbec...oni nestekaju zbytočne,Bull plemená ..nam stalo auto pred domom a tá pani išla až popri aute k bráne , medzi bránou a autom bola s malým ..
Ale si teda "mila", susedovi nech ide maltezaka obkukat. Sa troska zamysli nad sebou
Ppzri, ak je za brankou a nechyta sa plota, moze tam byt aj cely den. Ak Ti to vadi, vezmi psa, ked budu za plotom a odved ho inam, pochopia. Ak Ti vadi jeho stekanie, tak ho daj nastalo na ine miesto. Ja byt Tvoja susedka, tak to dam Tebe vyzrat, pocuvat stejakuje hoviadko. A ver, ze viem o com pisem, mam taku suseda. Aby ona a jej psik boli spokojni, tak my musime pocuvat jeho ovacie, lebo po chodniku ludia chodia a on to musi trpiet.
Naši susedia majú podobný problém. Aktuálne majú 3 psy, ak správne chápem cvičia ich alebo teda pán ich cvičí , neskôr by z nich mali byť asistenčné psy. Samé na dvore nebývajú, ale keď sú von s majiteľmi tak stále počujem pána ľudí upozorňovať, že na psy nemajú " cmukať a volať" ani, že nemajú zbytočne postávať pred bránou. A ľudia to aj tak robia , dookola tí istí 😃 ja s dcérou vždy prejdem na druhú stranu, lebo aj ona by pri bráne stála, kľudne aj pol dňa keď sú von.
Vycvic si psa a nebude nervozny, ked sa na neho niekto pozera.. alebo si daj lepsi plot nech sa ludia nemozu pozerat na vas pozemok.
Ale bože ženy tam nejde o to že sa na neho niekto pozerá , vôbec , tam ide o to že stoja 15 -20 CM pred bránou ,medzi autom odparkovanym a našou bránou ,z toho je nervny..a stoja dlhé minúty a mama robí hav hav

Normálne povedať, veď si to možno neuvedomujú, niektorým ľuďom proste nedochádza. Mne zas môjho chcú hladkať, chytať, poviem, že hryzie a vybavené.