Ako riešiť problém so slzavými očami maltezáka?
Je tu niekto kto má maltezaka ?
Mame problém s očkami slzia mu dot a dosť má aj tmavé
Snažím sa každý deň čistiť bitovou vodou s stíham okolo očiek
Ale stále má take škaredé ….
Z čím čistíte vy ?
Mali sme maltezaka takmer 16 rokov, prvá chyba prečo majú tieto psíky také hnedé pod očami, je to, že to ľudia utierajú na mokro, my sme v živote necistili oči na mokro, len proste na sucho prstami alebo tampón suchým povytahovat skamričky a nikdy nemal ani náznak sfarbenia, tiež sa nas to veľa ľudí pýtalo, a všetci robia tu istú chybu
Mali sme maltezaka takmer 16 rokov, prvá chyba prečo majú tieto psíky také hnedé pod očami, je to, že to ľudia utierajú na mokro, my sme v živote necistili oči na mokro, len proste na sucho prstami alebo tampón suchým povytahovat skamričky a nikdy nemal ani náznak sfarbenia, tiež sa nas to veľa ľudí pýtalo, a všetci robia tu istú chybu
@zuzubb007 ďakujem skúsim teda tento týždeň čistiť nasucho a uvidím či tam je rozdiel
Aj prvého maltezaka čo sme mali nemal až take problémy len sem tak suché slzy na srsti
je to typické pre maltezáka. Existuje na to prípravok - KW - diamantové oči. Natierame aj my a pomáha to.
Aj my máme maltezáka. Pokiaľ sme zvolili vhodnú stravu chvíľu to trvalo. Najskôr sme zistili že má alergiu na kuracinu, potom sme mu dávali rybacie granule, tie sa odporúčajú aj na tie škvrny pod očami. Nakoniec sme začali dávať Brit jahňacie hypoalergénne. Miešala som mu ich spolu s kapsičkou jahňacou. Teraz už nedávam nič, len tie hypoalergénne jahňacie Brit a oči má pekné. Nie úplne biele ale na 95% čisté. Čistím mu borovou vodou 1-2x za deň aj mu umývam tvár čistou teplou vodou. A keď treba tak mu okolo očí ostrihám.
Tie KW diamantové oči som mala tiež ale používala som ich len pár dní, strašne smrdia alkoholom a dráždilo ho to.
Strašne veľa spraví genetika a teda strava. Niektoré maltezaky sú pekné bielučké a niektoré sú hrdzavé aj okolo papulky
Inak mne ešte veterinár radil čistiť okolie očí repíkovým čajom. Možno by zabralo aj to v kombinácii s vhodnou stravou

Borovou vodou, ocuflash. Ak by toho bolo viac, ako obvykle, choďte k veterinárovi, či nemá zapal.