icon

Ako riešiť problémy s agresivitou psov pri jedle?

24. jún 2024

Ahojte, psi spolu vyrastajú 4 roky, sučka má 4 roky,pes 5 rokov..začali sa mi bit pri jedení,su to Bull plemena, tak mám vážny problém ,vždy boli spolu zvyknutí jesť, ozaj vždy ,misky vedľa seba a jedli ani raz po sebe nezavrcali..teraz sa hryzú..a to majú misky vo voliere na opačnej strane už..pes rýchlo zožerie svoje a suka pomalšie, potom príde k nej odtisne jej hlavu ,ona ho kusne, ale tak poriadne, proste je to Bull.
Vždy sa mi ich podarí oddeliť, len muž mi nadáva že raz si to odnesiem ja , len ja sa bojím veľmi ,lebo kamarátovi sa takto psi zabili..síce bola to suka so sukou,ale tak to je jedno..
Ja už neviem ,doteraz poslúchali .spávajú spolu v jednej bude, voliere , hlavy položené na sebe..a teraz začali pri jedle toto robiť , len teraz ,doteraz nič..nechápem , čo robiť?

Strana
z2
wolf_
Autor odpoveď zmazal
autor
24. jún 2024

@wolf_ ale veď oni majú výcvik a tým že sme to riešiť nemuseli..teraz toto robia?

syslik81
24. jún 2024

krm ich oddelene a chod s nimi na cvicak nez sa muzove slova naplnia
maju vycvik,ale v nom treba aj pokracovat nielen skocit na partyzdnovy kura koniec

autor
24. jún 2024

@syslik81 áno od zajtra ich budem oddelené kŕmiť, na mňa agresívne nereagujú, ja keď im zoberiem misku s nedozratym jedlom ,nič nechajú si..ale muž sa boji ,že im náhodou prepne, čo si nemyslím ,ale stalo sa mi v živote že som sa už pomýlila ,nebolo by to prvý krát

autor
24. jún 2024

@syslik81 sú výstavný oni nemali agresiu nikdy v sebe , voči ľuďom vôbec ani voči psom , veď na výstave je milión psov a v pohode

autor
24. jún 2024

@syslik81 ale samozrejme je to Bull noo

syslik81
24. jún 2024

pes meni charakter rovnako ako clovek.. to ze je dnes zlaticko neznamena,ze bude taky cely cas.. jedno take zlaticko roztrhalo mojmu psovi zadok .. a doslova .. tiez sa duzoval,ze vyrasta s mackami detmi a nechape... chvilu na to na prechadzek ten isty pes dotrhal dalsie 2 psy - tie to zial neprezili .. proste s nimi musis pracovat stale .. stale musis cvicit starat sa a striehnut ...

autor
24. jún 2024

@syslik81 máš pravdu asi som to niekde zanedbala

wolf_
Autor odpoveď zmazal
syslik81
24. jún 2024

ucis nielen psa ale aj seba .. velky silny pes potrebuju silnu ruku a skuseneho chovatela ... a hold psy su zvyknute na svorky vzdy je jeden silnejsi a druhy slabsi a budu medzi sebou sutazit o autoritu .. preto nezanedbavaj a studuj ..

autor
24. jún 2024

@wolf_ neviem pes je buldozér , on proste ju odtisne, a ide jej žrať, ona ho pohryzie do papule, včera som.musela s vapkou chodník umývať , čo mu tak krvácala , ale on si to nevšimol akoze on v pohode, prah bolesti má posunutí ..na tomto to vidieť ..
Len neviem prečo sa tak zmenilo to že už ona si nenecha

autor
24. jún 2024

@syslik81 vidíš ja som myslela že suka a pes je super , čo doteraz teda aj platilo

autor
24. jún 2024

@syslik81 ja viem že keď sa niečo stane ,vždy je to chovateľova vína, vždy ..preto no nemôžem to zabedbat, zažila som keď sa kamarátovi zabili, nešlo ich oddeliť ani petardami, ani hadicov ani lopatou ..muž je na nervy že to robím holymi rukami

butterflyeffect
24. jún 2024

Pises ze su vo voliere, maji dost aktivity, su vybehany, nie su frustrovany? Skuste ich unavit a potom krmit.

autor
24. jún 2024

@butterflyeffect celý deň sú pustený, na noc chodia spat do voliery a žrať ..po Tom čo sucina takmer umrela kvôli teplu ,veľa km nerobíme na prechádzkach ,ale môže to byť jeden z problémov

babababka
24. jún 2024

Náhodou sa ona nehára?

autor
24. jún 2024

@babababka vieš čo zatiaľ nie , ale má sa v july

lorin29
24. jún 2024

Moja mama ma tento istý problém pri psoch... Najskôr boli za dobré no mladší začal skákať do staršieho a odvtedy ich musí kŕmiť oddelene inak by ho ten mladší asi aj prizabil
A ešte podotknem ze uz si to odskákala aj moja mama... Skočil jej raz aj po krku tak si dávaj radšej pozor... Tiež by sme to na neho nepovedali

kiki68
24. jún 2024

Za mna nevyriesena hierarchia to dobehla. Bull plemena jednak v 4 rokoch menia trosku povahu, akoby dospeli. Nas na toto vylozene upozornili, nech si iba tak z lasky neberieme dva psy naraz. Urcite riesit so skusenym kynologom. Zatial krmit oddelene, nastavovat hierarchiu v tej smecke. Tiez stala sa nejaka zmena? Hocico, nemusi sa tykat psov priamo ( nieco nove, ine, zazitok) . Hlavne si odsledovat tie ich znaky ( Bull je velmi prehladny) a ked uz nieco sa chysta, tak hned psy odvolat, zamestnat. Mozno im treba zamestnat hlavu a nebudu blbnut

luccija
24. jún 2024

@colsami tu máš odbornicku

kiki68
24. jún 2024

Fena bezne neakceptuje psa ako nejakeho vodcu, hlavne ked je dominantna, to neni nejaka putka za plotnou 😀 Tak pri pokuse s nim zacne tvrdo robit poriadky. Hlavne by ju nemalo napadnut si robit sama za seba poriadky, tam je ten maler

biglovemom
Autor odpoveď zmazal
autor
24. jún 2024

@kiki68 nechápem , trošku mi to objasní ,ja sa rada nechám poucit

b_mommy
24. jún 2024

Sú to proste bull to znamená že výcvik treba ip ip ip každý jeden bohový deň. Kŕmila by som úplne oddelene, najprv jedného nechať nažrať úplne samého vo voliére a potom druhého. Feny zväčša vykazujú viac dominanciu a nebudú sa chcieť psovi podriadiť.

betulinka1
24. jún 2024

To je vekom psa. Mojmu sice preplo ako 6 ročnému ale vtedy mi to trénerka vysvetlovala, ze od tych 6 rokov maju neviem aku fázu a treba rázne zakročiť, potom sa zase da do normálu. Cize kŕmenie oddelene je docasne riesenie. Ale casom si najde na nu nieco ine. Skusila by som kŕmenie pri sebe ale s vodítkom na psovi. A pri prejave agresie potrestať, pokarhať a zatvorit. Druha varianta je elektricky výcvikový obojok. Ale minule mi tu niekto pisal, ze udajne to na Bullov nefunguje. My mame uz 4 No, takze s nimi sa pracovat inak.

tykat
24. jún 2024

Pokial viem, psy musia mat hierarchiu, musi byt jasne jeho postavenie vo svorke. Ty si sef (musis byt) a potom musi byt jeden pes vyssie, jeden nizsie. Napr. kamaratka co ma dve feny vzdy, VZDY... dava jedlo jednej z nich ako prvej, to je ta co ma vyssie postavenie.
Skuseny trener urcite pomoze.

colsami
24. jún 2024

Doteraz bolo doteraz, holt uz si medzi sebou dokazuju.
Smer velmi dobry trener, toto cez fora nedas, inak sa Ti psy ozaj mozu prizabit.

aweramina
Autor odpoveď zmazal
natall113
25. jún 2024

Smer tréner, toto neprejde len tak, zatiaľ krm oddelene

mk1111111111
25. jún 2024

Ved jedneho daj s krmivom do voliery a druhemu pred volieru a su porieseny

Strana
z2