Ako upokojiť psa počas Silvestra?
Ahojte. Mám prvý krát psíka. On viac menej býva vonku - husky, má deväť mesiacov. Mám celkom strach zo Silvestra, čo by ste mi poradili? Kamarátky riadili diazepam, ale nemám ísť radšej k veterinárovi sa poradiť?
My mame vsetky zvierata (pes+2 macky)vo vnutri, vonku ho nenechavaj
Dat dovnutra urcite do.kupelne alebo niekam kde nie je pocut.vyvencit poriadne okolo.10 ked este netrieskaju.veterinar ti moze dat tabletku a psik prespi pekne celu noc..my sme davali nasej kym bola mlada
V prvom rade zabezpecit, aby nahodou neusiel. Lieky iba po konzultacii s vetom.
Mozno ani nebude reagovat zle na buchanie. Ale treba ratat s tym, ze sa moze zlaknut. A tiez s tym, ze mozno bude v strese dlhsie...
Ja by som ho radsej na ten cas vzala dnu.
Ziadne lieky, na silvestra ak sa da, daj ho dnu. Treba ho zobrat k sebe, vonku zvyknu utiect, strasny stres zvyknu mat.
ALE zase su take psi, co si to ani nevsimnu, neriesia...
Dáme ho dnu isto, či chce alebo nechce. On sa bojí aj búrky, čiže toto bude horšie, to mi je jasné. Len všetci ma presviedčajú ohľadom toho diazepamu, ale tiež to vidim radšej na veterinára, aby prespal, nechcem aby bol iba paralyzovaný.
pochybujem, ze lekar mu len tak da nieco na spanie.. musi si aj ten pes trochu zvyknut, takze zase nemaj z toho taky stres. Treba mu dat nejake maskrty, hrat sa s nim, tvarit sa ze sa nic nedeje... na mojho to ako tak funguje. Najskor som bola cela potentovana, a pes tiez mal nervy, potom som sa na to vykaslala.
DUfajme, ze tieto blbe delobuchove zvyky coskoro pojdu do zabudnutia, uplne.
Dat ho dovnútra. Jednoznačne.
Ma 8 m a boji sa Silvestra keď ma 8 m tal Silvester ešte nezažil.
Do domu alebo do garáže ale vonku nenechaj
niektori psikovia to velmi zle znasaju, kedze psi maju podstatne citlivejsi sluch ako ludia...diazepam,vazne? a odkial ho maju ti ludia? ved je na predpis,tak nech si ho uzivaju oni...nam veterinar dal nejaky gel v striekacke, do papulky som mu ho strekla a bol taky otapenejsi...ludskymi liekmi moze byt nebezpecne ho dopovat,neriskuj!..obzvlast pri takom mladom psikovi...radsej daj na veterinara, nez na ludi, ktori nielen do seba ale aj chudakom zvieratam by tlacili kadejake svinstvo a potom neskor sa cuduju, ze psi maju kadejake problemy...kym sa da ,vyvencit, potom dnu, ak sa da do nejakej komory alebo malej izby s jemnym svetlom,dat mu tam plysaka,obcas pamlsok,pustit doma nahlas hudbu a sem tam sa mu milo prihovorit,nenechavat ho v tom napospas ale tvarit sa kludne, lebo psik vnima pocity ludi...mojmu pomahalo ,ked stravil silvestra v kupelni,idealne vo vani😀...
a zatiahnut zavesy, rolety...
Naši majú celý večer a noc psíka na chodbe, alebo v pivnici, hrozne sa bojí
@autorka možno to nebude riešiť... My máme síce len takého malého vnútorného psa, ale on to nikdy neriešil. Keď mal prvý Silvester tak sme s ním boli doma, o polnoci sme s ním cez okno pozreli ohňostroj a tešili sa 🙂 tvárili sme sa akože je to super aby sme ho my samy nevyplašili a tešil sa mu tiež. A to prvý Silvester sme ešte bývali v paneláku v centre mesta a tak to bol masaker vždy...
Teraz bývame na okraji mesta, tam je to kľudnejšie a úplne super to zvláda. Jeden rok bol s nami pred domom keď sme pozerali s dcérou ohňostroj 🙂 odvtedy vždy keď počuje strieľať ohňostroj, pýta sa von 😂
Sucitim. Nas pes je presne ten typ, co sa boji burky, neda sa ukludnit. Jedine co nam trochu zaberie dat mu hryzat kost a pustit nahlas hudbu. Lenze ked je burka v noci tak sa to neda, kost ho nezaujima a v panelaku hudbu noci nemozeme nahlas pustat. Nepomoze ho zamestnat hrou, kazdy hrom odsteka. A toto jeho spravanie zacalo po Silvestri.
Ako polrocny psik svoj prvvy Silvester prespal. Tesili sme sa teda, ze to bude tazka pohoda aj dalsi rok. No a dalsi Silvester bol desny, pri venceni podvecer niekto mudry po nas hodil delobuch... ludia su strasne zlomyselni a sprosti. A pes chudak sa tak vynervoval, ze ho nebolo mozne ukludnit pri kazdom delobuchu, vo vnutri panika. Zabarikadovali sme sa v chodbe, pozatvarali vsetky dvere, teda boli aj okna aj dvere na izbach zavrete, aby to bolo co najtichsie miesto, ale nepomohlo. Sedeli sme tam s nim, no naozaj ma tak tenke usi, ze kazdy delobuch stekanie a skucanie a panika.
Po tom Silvestri u neho zacalo stekanie na burky a vlastne na vsetky taketo hlasne zvuky - napriklad take vytunene motorky alebo auta...
Radia navykat psa na silne zvuky, napriklad ze v miestnosti hadzes okolo neho najprv take maksie hracky, postupne aj take, co buchnu o zem, ale toto na nasho nefunguje.
Alebo je stranka psinebojsove, kde je kurz na odvykanie od strachu zo zvukov - vysvetlovala to tam pani, ze psik na akoby svoj kyblik trpezlivosti, a ked sa mu cely vyleje, ide do vyvrtky, preto treba mat cinnosti, ktore mu ten kyblik zase doplnaju - a to napriklad, ze pri venceni nechas psika ist kde on chce, aby vela nuchal a necitil sa vystresovany, tym ze ho niekam navigujes, kde nechce, alebo ze vela mu davat kosticku, alebo take tie koberceky s mlskami, aby vela kusal, lizal, nuchal - ze to su tie ukludnujuce cinnosti. No ale nas ma naozaj asi dost plytky ten kybik 🙂 Aj levandulovy olejcek smemu davali, to tiez nic nepomohlo. On od malicka ked sme vencievali, bal sa napriklad aj ist cez most, alebo aj tienov vecer - ked sa vo vetre hybu stromy a hybu sa tiene na zemi, on je z toho vystraseny.
Proste mne je to vtedy tak luto, ze nerozumie, ze sa mu to neda vysvetlit. Kludne sa mu prihovarame, kludni sme na neho, zivame, akoze nic, aj tesit sme sa skusali, ze jeeej, ay paradny hrom, ze akoze bude kopirovat nase pocity, ale to je vsetko blbost. Aj taky uvaz krizovy z elastickeho obvzazu mu davame, ale to sa mi zda, ze tiez moc nezabera u neho. Ja uz by som teda ozaj aj za ukludnujuce lieky bola, lebo tie jedine sme neskuali. Odvtedy kazdy Silvester chodime prec, hladame chatu, kde je ticho. Este sme ziadnu taku, kde by bolo ozaj uplne ticho bez delobuchov nenasli, ale je to isto lepsie ako v meste.
Hlavne nedavajte ziaden diazepam, to je teda rada za milion 🙄
Ak pes nema zlu skusenost, velakrat ten majitel viac stresuje. Psa treba zavriet niekde dnu a nerobit zo Silvestra ziaden extrem a vela psov s tym absolutne nema problem aj bez akychkolvek inych zasahov ...
My mame bordel koliu mal polroka minulý rok dali sme ho do.predsenie do domu kde je doteraz cez noc...
A tento rok mu ohňostroj co raz za cas niekto pusti nic nerobi len steka a "nahana " to....ale aj tak ho určite dame dnu....kazdy pes je iny treba sledovat ako reaguje ked niekto pusti teraz minulý rok ked prvýkrát pustili nechapal vysla som von len som mu opakovala.ze dobre dobre hladkala ho a nic s nim to nerobi ani burka ani ohňostroj zatial uvidime ked bude starsi teraz.ma.rok a pol
@zuzkaa1991 presne ako naša borderka. 😃
Minulý rok keď začali ohňostroje tak len pozerala, raz za čas stekla keď niečo letelo (chcela bežať za tým), inak jej to celé bolo šuma-fuk
My mame nemeckého ovčiaka, ktorý miluje streľbu,ale ide sa zblázniť a len brese,tak ho berieme dovnútra, pustíme telku o čosi hlasnejšie a ani netuší,ze sa vonku čosi deje
@stellarstar Písala, že sa bojí aj búrky, tak na Silvestra vyskočí z kože...
Diazepam nedávaj tak chod radšej k dr ona da tbl oblbovák vhodný pre psov, mne naša tiež dávala lebo nedávala cestu autom.
Určite mu nedávaj lieky pre ľudí.. a co sa týka liekov od veterina, donedávna tie lieky fungovali tak ze pes bol oblbnuty fyzicky, ale všetko počul a vnímal a bol to pre neho ešte väčší stres, lebo sa nemohol plnohodnotne hýbať. Ale neviem ci tie lieky ešte takto funguju alebo už konečne nie. Ja mam dve retrieverky, boja sa búrky strašne a aj na Silvestra je to hrôza. Aj keď sú vonkajšie dávam ich dnu, pustím im príjemnú hudbu nahlas, zastrem a zavriem ich do izby a sú v pohode, spia, oddychujú. Z vonku to počujú len tlmene a to im nevadí. Ale roky dozadu keď som ešte neprišla na tento spôsob to bol veru des 🙈😅
Nečítala som komentáre.
Máme momentálne 5 psov. Na Silvestra idú dnu, do kotolne/pivnice/práčovne. Žiadne lieky oblbováky nedávame a vždy to v pohode zvládli. Mladšie kus štekajú pri silnejších výbuchoch, lebo chcú ísť von zistiť, čo sa deje, ale sú v pohode.
A ak musíš, tak určite sa poradiť s veterinárom a nie od buka do buka diazepy.
Ďakujem všetkým ❤️ Mne to nešlo tiež do hlavy, len keď mi to povedalo viacero nezávislé od seba ľudí, tak som normálne začala pochybovať, o svojom zdravom rozume, že som priveľmi úzkostlivá na psíka a že robím priveľkú paniku.
Toho oblbovaku sa aj ja bojím, že ho to iba paralyzuje. Najlepšie by bolo keby prespal. No poradím sa s veterinárom.
Hmm… vždy som mal socializovaných i na delobuchy/ohňostroj takže keď “to” spustilo, tak sa tešili… Ešte je čas na to navyknúť, len je tam i “strach” z búrky. Skús sa spojiť zo skúseným kynológom.
Pekný dník
Ahoj, u niektorých veterinárov sa dá zohnať "oblbovák" čo psa prispí.. je to ako keby zelený gél, ktorý sa natrie psovi na ďasno a účinok je cca 3 hodiny. Pokiaľ psík nemá srdcovú chorobu tak mu to môže byť podané😊

Psíka hlavne zabezpečiť, zobrať ho dnu na celý večer. U nás sa strieľa od 8 večera minimálne do 4 rána.. Venčiť len v záhrade a mať ho poriadne zabezpečeného. Naše majú strach, ale nikdy sme to neriešili liekmi.