Ako zabrániť cudzím deťom hladkať psy cez plot?
Baby , vysvetlite mi to prosím , mám 5 dlhosrstich Čičav, ja viem ,že to je také nunu psiča, každý to chce pohladkať , teda väčšina..ale matky s malými deťmi , dovolia deťom aby strkali cez plot ruky , za tými čivavami stoja dva pitbully..ľudia ich aj vidia a aj tak ,veď čivava neublíži ..hovorím nech to nerobia , mám aj pittbullov , a že veď oni hľadkajú len čivavy..🤦 bože ozaj sú niektoré tak sprosté? Pittbull má ostré vypady, oni sú vycvičený , socializovany ale bože veď to je ich teritórium..aj minule sused, nie aby vysvetlil svojmu malému dvojročnemu synovi ,že nech nestrka do brány ruky ,on mne povie ,že prečo sa ti bojovy tak hnevajú 🙈 čo mu odpoviete? No, čo takému človeku povedať ? Teraz tu bola jedna pani , pri plote ,nechala štekať toho svojho jazvečíka , do bullov, hovorím jej ,že prečo ho nezoberie , veď či nevidi ,že skáču na plot , ona že veď oni sa len rozprávajú , ani na vodítku ho nemala nič, pes ju nepočúval absolútne, liepal sa nám na plot🤦 hovorím že nech si ho zoberie, ona ,že nie lebo toto je cesta pre všetkých , hovorím plot je môj..
Ja ,už neviem ...kamery máme, plot máme dostatočny..pozdĺž je aj to zajačie pletivo , ale na bránu si to dávať nebudem..nejaké rady?
@stellariaaquatica to by tu boli stále 🙈
No ja tomuto tiez nerozumiem. Teda mne civavy nepripadaju nunu, ale ludia su v tomto blbi. Nasemu psovi niekto stale hadze kosti. Matky zasa nechaju svoje deti provokovat nasho psa skakanim a hucanim pred branou a ony sa rozpravaju a myslia si, aku maju deti zabavu. Strasne.
@0silvia0 áno aj nám hulakaju pri bráne , snažím sa to neriešiť , lebo tá cesta je ozaj každeho nie len moja ,ale že sa mi liepaju po bráne , to už idem ..
Daj si na bránu tabuľku, pozor pes alebo rovno aj pozor pes nechytať/nehladkať.
Kamery máš to je hlavné, ak by sa niečo stalo myslím že si v práve lebo psov máš zabezpečených, bola tu podobná diskusia skúsim ju nájsť
Nic nerobit, este by som si pukance doniesla a kukala ako im ruku odtrhne.
@natall113 ďakujem pozriem to 🙂
Pár tipov nájdeš aj tu:
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/cudzie-deti-nam-skacu-na-plot-a-cez-branu-strkaju-prsty-a-ruky-nasim-psom/
Na poslednej strane je aj nápad so zverejnením zaberu z kamery a uverejnením na dedinskej FB stránke....
My máme dve border kolie a osobne tiez neznášam keď mi cudzí ľudia hľadajú psov bez opytania. Fena chnape po prstoch keď sa jej niekto nevhodné dotkne. My máme aj cedulku aby psov nehladkali lebo kusu ale každý vidí borderkoliu a už majú tendenciu k nim pchať prsty.
@gejb pozriem to ďakujem , nepozerala som či je tu niečo podobné ...to s tým zverejnením ,nie je trestne?
@modrykolibrik ale ty máš borderkoliu , ja mám pittbullov , mohlo by ich napadnúť , že keď sú pri tej čivave ,tak môžu ublížiť
Keď zverejnis video, kde nevidno tváre ale len cudzie paprče v tvojom plote a okolo pobehujuce pittbuly...tak ti nemôže nikto nič vyčítať....
Plus na plot veľkú cedulu.
@modrykolibrik ale inak moja mama ma orieška z útulku , a toho keď sa dotknes na určitých miestach,tak tá pohryzie ..aj mňa,a to ma pozná
@gejb ďakujem za radu , najbližšie vyskúšam
@autorka veď od toho sú platení, prídu raz dva krát a okoloidúci ti nemajú čo zasahovať do pozemku
Ľudia su sprostí.Riesim to isté.Pani so psíkom sa postaví pred bránu tiež to je pes dráždi nášho a ešte mu hovorí no nechce sa s tebou hrať a stojí ako tela a toto každý deň.O tom ako deti pod bránku dajú prsty ani nehovorím.Kazdy pes si bráni svoje územie a ešte ja sa mám cítiť zle a dávať pozor nech nechnapne.On je maličký a vie dať hlavu pod bránku.ziadne rady nepomozu my máme tmavý grafitovy plot a máme dvierka poškriabané od psov
@stellariaaquatica ano nemajú ,máš pravdu , toho jazvečíka , by zabili určite ,keby strčil nufak ,kde nemá , ale máme zajačie pletivo,tak sa nedalo, keby šli z predu , tak strčil hlavu, stiahli by ho z kože🤦 vonku nie, ale teritórium je teritórium
@luccija presne toto , mňa ide roztrhať ..pritom aj čivavy na nich stekajú , netešia sa im
Ludia su blbci lenze najhorsie na tom je, ze si nijako nepomozes, pretoze AK BY SA NIECO stalo, aj tak budes za zlu ty a pes, co budete rieseni... Nikto nebude riesit ze "ved to decko strkalo ruku cez plot a s dovolenim matky", kazdy bude vidiet iba to, ze "pes ublizil decku, odhryzol prst atd atd" (fabulujem).
Kamera aj oznam je fajn vec, ale samotnemu nestastiu to nezabrani, ked su ludia takto hlupi. Viem ze je to neprijemne ale ja osobne by som sa zabezpecila kvoli hlupote ludi este viac... Dobry plot aj pletivo je ok, ale asi by som zabranila nech psy nejdu priamo pred branku. Ak sa to da, oddelit ten priestor mozno dalsou branickou - ale to sa tazko hovori, zavisi od domu a zahrady, ci sa to da. Nam sa to pri hlavnej branke dalo, nechcela som aby pes bol priamo v kontakte s okoloiducimi a ich psami (presne pre toto. Hladkanie, krmenie, prip. konflikty s cudzimi nevychovanymi psami na voditkach atd).
Zabezpečila by som psov tak aby sa ich nikto dotýkať nemohol. Vinná budeš totiž ty aj keď oni pchali ruky dovnútra.
@colsami nedá sa to , my máme otvorený pozemok ,už sme o Tom premýšľali
brat mal s týmto opletačky... kým boli v práci, pes po dvore behal. Dieťa mu dalo cez plot ruku a pes dieťa uhryzol . Riešila to polícia na vine bol vraj majiteľ pretože on zodpovedá za psa.
rodičia dieťaťa chceli odškodné a pod. sa to ťahalo po súdoch.
Tak uz jedine plna brana/plot... Ak sa to nijako neda ohradit, aby sa psy k brane nedostali. I tak je to hlupost ze to musis riesit Ty, ale presne taky pripad ako spomina @deti95060810 som mala na mysli. A je to otazka casu, ak s tym mate permanentne problem, ze ludia a deti tam pchaju ruky. Staci blby skrabancek a blby rodic a uz z toho bude drama, nemusi byt ani hned vazne zranenie.
@deti95060810 mne policajti povedali ,že na vine je rodič, už som sa informovala asi pred pol rokom, že rodič je zodpovedný za dieťa,tak neviem potom
@colsami
Ako tu bolo uvedené, prekryla by som si plot zelenou sieťou, aby sa ľudia k psom nedostali, keď nevieš inak zabezpecit, aby sa k plotu psy nedostali. Neviem, či si uvedomuješ, aké to môže mat konsekvencie. Jednej babe Pitbull preskočil plot, kusol postara do nohy, privolaní policajti ho zastrelili, aj keď už v tom čase neútočil, dostala na súde pokutu 5000 eur a zákaz chovu. Urob všetko preto, aby si svoje psy ochránila a to ešte mi nedá nespomenúť, ako stekajuca amstaffka mojej kamarátka vadila susedovi tak, že ju otrávil. 24 hodín ten pes na veterine umieral v strašných bolestiach, páchateľ zostal nepotrestaný, lebo ho pri tomto akté nikto nevidel a nebrali sa ani svedecké výpovede do úvahy, keď sa vyhrazal ako ju skantri.
@deti95060810
@colsami neviem čo záleží potom od policajta alebo neviem , hovoril že pokiaľ nie je na voľno pustený , a že neutiekol
@tramtada31 plot má 3 metre ,to asi nie, ale chápem čo myslíš, musím to nejak premyslieť ešte..zelenú sietovinu mame
Nuz ak sa chces spoliehat na to co Ti nejaky jeden policajt povedal... Tak vela stastia. Ja poznam pribehy zo zivota inak. Bohuzial...

Volať políciu