Ako zvládnuť agresívne správanie bernského psa?
Ahojte náš pes sa razom hrozne zmenil máme bernskeho psa kupovala som ho s tým že sú to väčšinou vraj priateľské a neagtesivne psy má skoro pol roka ešte je to šteňa od malička hyperaktívne ale teda posledné dni sa hrozne zmenil. Akože jasné stekal na nás aj predtým brala som to normálne ako hru ale teraz on začne úplne vrcqt štekať cerit zuby a akoby ide do nás skočiť aj tými zubami ide na nás. Už sa ku nemá každý aj boji ísť robí to aj na nad aj keď nás pozná neposlúcha vôbec iba keď držím piškótu vtedy posluchne každý povel čo pozná čiže sadni ľahni ostan fuj daj pac toto všetko vie ale robí to len za odmenu. Myslím že sa mu venujeme dostatočne na cvičisko nechodíme pretože doteraz sa to dalo pekne zvládať a hlavne nemám možnosť ani priestor tam chodiť to nebudem rozpisovať. Ja už neviem čo s tým skúšala som všetko čo som si naštudovala nevšímať si ho ale teda on mi príde až agresívny a potom ale razom skludnitl. Pohybu má dosť ja už neviem
No prepac, ale kolko mas rokov? Ak sa pes dozil cca 12-14 rokov…..?🤔
Tak máš v Púchove kynológicky klub, celkom dobrý...ale keď to nechceš tak kto ti poradí, nemáš dve hodiny týždenne na psa čas? Inak ako sa vybehá keď píšeš že pohybu má dosť
@simca06022011 ja nepíšem nič o tom predsa že sa ho má báť. Ja píšem o tom že potrebuje trénera aby jej vysvetlil čo ten pes chce a ako na neho reagovať, keďže to nevie 🤷🏼♀️ áno , v tom máš pravdu že psa si majiteľ musí vedieť upratať.
asi ho vycvicili rodicia…🤔
@inom75 spica sme mali v podstate ešte som bola na základnej škole ale teda už vtedy som si ho cvičila ja no a labrador mal rakovinu ten sa dožil okolo 9 rokov
Vo vlastnom zaujme si daj povedat a obetuj cas a peniaze, lebo pri malych detoch to nemusi dobre skoncit a nebude vinny pes, aj ked si to on tiez “odskace”! A to ta nechcem strasit….🫣 Daj si povedat, alebo ho daj niekomu, kto ho vychova a bude ho mat rad!
@natall113 no je nonstop pustený na záhrade plus chodíme na pomerne dlhé prechádzky.
@wolf_ áno ale ja nemám auto. Čo sa týka toho v Púchove to je presne v nedeľu ráno kedy nemám možnosť tam ísť mam vtedy totiž inú aktivitu a Žilina je pre mňa naozaj ďaleko na prestupy
Mne by skôr vyhovovalo keby niekto prišiel ku nám ale zas dať 250 eur za hodinu je pre mňa šialené veľa
Aké dlhé a ako často? ...takže podľa toho čo píšeš nemáš skúsenosti...tak vidíš máš vtedy inú aktivitu...nedá sa presunúť?
@natall113 no v nedeľu ráno na siedmu nemám šancu sa tam dostať myslím že to bolo o siedmej keď som im písala
Ten pes hlavne s teba cíti strach však sa bojíš keď to urobí ?nečudujem sa ti.nchcem ti nakladať už ti tu dosť popísali ale naozaj toto plemeno by si mal zaobstarať len ten kto nemá problém nastoliť autoritu teda tomu psovi.toto si pes naozaj nemôže dovoliť a keď tak len raz .mala som bernaka viem o čom hovorím a nikdy nebol problém ,pretože si to jednoducho nedovolila .ten cvicitel by pomohol nemusíš rám chodiť stále ,len proste nájsť niekoho kto ti pomôže dá nejaké rady na konkrétny problém .verím že ťa to musí trápiť ale naozaj ak sa bojíš tak si sama nepomozes
Toto je už kolkata tema o Tom istom a ty odmietas ísť na cvicak aby ti poradil odborník? No jednoducho neries to tu, naše rady že tu už musí pomôcť odborník ktorý uvidí aj to ako pristupujes k psovi ty a bude vedieť psa viesť a nauči ťa ako máš správne pristupovať budú furt rovnaké.. fakt nerozumiem či si myslíš že ti sem niekto napíše zázračnú formulku ako prerobiť psa... 🙄
@inom75 aj psy s papiermi sa množia. Či sú s papiermi alebo bez papierov, stále je to množenie. A množenie s papiermi vôbec nie je za účelom zisku, že? 😀 Tvoje argumenty čo je množenie a čo množenie nie je (lebo má papiere) stojí na vode. Za množiteľa je v spoločnosti označovaný ten, kto psy drží v hrozných podmienkach za účelom zisku z predaných šteniat. Ktorý zneužíva feny a robí z nich liaheň. Keď dá majiteľ napariť fenu aby mala raz za život šteňatá, čo sa odporúča, určite nie je množiteľ. Ani ten, ktorému nechcene fenu naparí iný pes nech je to chyba kohokoľvek. Ani jeden z nich nie je množiteľ.
To už skôr je množiteľ ten s papiermi, ten ozaj množí a tiež šteňatá predáva, ale to je už v poriadku, lebo to robí oficiálne. I keď tiež na biznis 😉
Nechcem vedieť ako a kde ten pes skočí.
Dookola bude písať, dookola jej budú ženy radiť. Je to úbohé polročné šteňa. A vraj agresívny pes.
Este skus u vas v dedine niekoho najst,kto sa vyzna v cviceni psov,alebo ma k nim vztah mozno ti poradí.Aj taka moznost je.250€ za hodinu,tolko nezarobí ani lekar,je to šialene vela v tom s tebou suhlasim.Mozno ten problem co opisujes ani taky velky nie je,len sa neboj psa ked vrci ale poriadne s nim nálož,neboj sa zdvihnúť hlas,popripade ráznejšie zakročiť.Toro plemeno by nemalo bezdovodne napadnúť majiteľa,alebo nie je nadmieru agresivne,cize tam ide o hru skor.Po 2r sa skludni a mozno bude menej hravý.Myslim si ze z toho robite dramu ako ty ,tak aj vatsina co ti odpisuje.Pozri si este videa cez youtube zamerané na tuto rasu plus zväz ten elektricky obojok,vyjde ta to lacnejsie aj financne aj casovo.Pes nie je z tych agresívnych,skor ty mas z toho obavy ako sa to vyvynie,ak sa prestaneš bat a ukazes psovi ze ty si tu sef tak pes sa skusim.A ak este nemate male deti,tak mas vyhodu ,mas cas na psa plus im neublíži ze po nich skoci a zvali ich a podobne.Drzim palce a neries toho psa tak úpenlivo,urcite si snim date rady.
@dobryden elektricky obojok? ked nema skusenosti aboslutne s cvicenim psa? u nas sa pouzivaju ale nie na zakladnu poslusnost..ale aby napr pes neusiel na polovacke atd.
@simca06022011 U vas,u nich to moze pomoct.Urcite lepsie ako zaplatiť 250€ niekomu na hodinu,kde ani nema istotu ci pomoze a obojok je 100%pomocka.Uz som vyssie pisala ako funguje,ma tam 3 nastavenia,elektricky impulz je krajná moznost a pes moze kludne dobre reagovat len na vibrácie,ci zvuk.Takze zasa nesirte paniku preboha.