Ako zvládnuť agresívne správanie bernského psa?
Ahojte náš pes sa razom hrozne zmenil máme bernskeho psa kupovala som ho s tým že sú to väčšinou vraj priateľské a neagtesivne psy má skoro pol roka ešte je to šteňa od malička hyperaktívne ale teda posledné dni sa hrozne zmenil. Akože jasné stekal na nás aj predtým brala som to normálne ako hru ale teraz on začne úplne vrcqt štekať cerit zuby a akoby ide do nás skočiť aj tými zubami ide na nás. Už sa ku nemá každý aj boji ísť robí to aj na nad aj keď nás pozná neposlúcha vôbec iba keď držím piškótu vtedy posluchne každý povel čo pozná čiže sadni ľahni ostan fuj daj pac toto všetko vie ale robí to len za odmenu. Myslím že sa mu venujeme dostatočne na cvičisko nechodíme pretože doteraz sa to dalo pekne zvládať a hlavne nemám možnosť ani priestor tam chodiť to nebudem rozpisovať. Ja už neviem čo s tým skúšala som všetko čo som si naštudovala nevšímať si ho ale teda on mi príde až agresívny a potom ale razom skludnitl. Pohybu má dosť ja už neviem
@simca06022011 Uz viacej krat pisala ze sa jej neda.Stale ste nepochopili a 250€ za cvicitela je naozaj prehnaná cena,tolko hadam ani prezident nezarobí.
Tak asi cakala od toho psa ine reakcie,bola zvyknuta na ine psy,mozno naozaj vyzera zúrivo.I ked majitel by sa svojho psa nikdy nemal bat a mal by poznať jeho reakcie,s tym suhlasim pokial sa ale nejedna o nejake pofidérne bojove plemeno.
Nam napriklad pomohol obojok a urcite by som ho opat použila.Pisem to posledny krat,pes ziadnu traumu neutrpí,minimalne s tym dokaze aby po nej neskakal,co je dost dolezite.Ostatne povely si moze casom doštudovať a mozno na to cvičisko nakoniec pojde.I ked j skupinové cvicenie neodporúčam.
@simca06022011
@dobryden skoda slov
Neda sa lebo si robia ine plany - stale nechapěako si clovek moze kupit psa podla toho, ze sa jej paci na obrazku, bez toho, zeby si nieco nastudovala o danej rase, alebo aspin pouzila zdravy sedliacky rozum - velky pes = velka zodpovednost = vela casu 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@natall113 ja som si kvoli tomuto presla tie ceny... a nikde som nenasla 250eur za hodinu :DDD je to hlupos, naslo mi to za 10hodin, aj to bola z tych vyssich cien. naslo mi niekolko kontaktov na puchov, treningy o 8mej rano v nedelu, to je hrozny problem... ist tam par tyzdnov, naucit sa, nestoji to za klud doma a vycviceneho psa :DDD
ceny co som nasla na googli boli okolo 170EUR za 10hodin.. ako sa vravi, kto chce najde cestu...
Daruj toho psa .
Keď sa ho bojíš teraz o mesiac čo budeš robiť?!?
Píšeš tu takmer každý druhý deň .
@autorka Všetko dôležité ti tu už baby napísali, prvoradé pre teba je ísť na cvičák, nič viac nič menej. U nás stojí hodina škôlky pre šteňatá ( cvičí sa tam aj základná poslušnosť) 200kč čo je tak 8€ cca. Tak predpokladám že na Sk to bude tiež tak do 10€/lekcia. Píšeš že “.. on začne úplne vrcqt štekať cerit zuby a akoby ide do nás skočiť aj tými zubami ide na nás.” Presne to isté robí náš keď je rozjašený a chce sa hrať, naháať alebo preťahovať s hračkou. A to je Amstaff takže pre niekoho to môže evokovať že by ozaj chcel útočiť, ale nechce. Má tiež za 3 dni 6 mesiacov, no na ten cvičák chodíme od jeho troch mesiacov, tak si ho vieme doma skorigovať, vy ste to ale podcenili a to dosť. So psom treba pracovať denne.. Elektrický ohohoo určite neodporúčam pre teba, lebo mi toto cele evokuje ako keby si začiatočník v nejakom trénovaní… Raz dáš tomu psovi šok a môžeš úplne zrušiť jeho dôveru k tebe navždy. Dúfam že ho “necápeš” rukou a už vôbec nie po hlave…
pozri si na RTVS v archive najnovsiu cast relacie "neposlusni" - o nevychovanom bernakovi. presne vysvetli aj to vrcanie a cerenie zubov a ako to moze dopadnut. Za 3 tyzdne s nim dokazali brutalny pokrok. ano, profi cvicak pomoze, naucit sa zaklady a potom trenovat, trenovat a trenovat. Prave vela energie na vycvik, inac vas ten pes znici...
Skús za zaregistrovať na dogforum.sk tam je ľudí čo to poradia veľa
Ja sa tak opytam, ked nieco "vyviedol" neposluchol alebo cokolvek urobil a vy ste ho potrestala, ako ste sa k nemu potom spravala? Bolo to potrestanie take ze, potrestam ho a za chvilu ho idem hladkat a mojkat sa snim alebo potrestam ho a "odlozim" ho trebars do koterca a nebavim sa snim? Lebo ak ta prva moznost.. tak sa necudujem ze po vas vrci a ceri zuby a steka...
@vlada41 jejda len toho pseudo preafektovaneho kynologa nie. Este viac toho psa pokazi. Radsej sa nakontaktovat na skutocneho dobreho vycvikara ktory poradi ale kazdy vycvikar bude chciet psa aj vidiet a ked pani majitelka bernaka odmieta chodit na cvicak tak zrejme to bude tazke takto po telefone nieco riesit.
Je to ešte len šteňa a už teraz ho absolútne nezvládaš. Chudák pes.
Cvicim psov, napis mi a poradim ti.

@dobryden ja nesirim paniku, v provom rade ten co to ide pouzivat, musi vediet ako trenovat psa a co od toho psa clovek chce. A nie mu pipat obojkom. Kazdy, KAZDY, dokaze psa naucit povely ako sadni, lahni.. za maskrtu, aj moja 6rocna dcera to zvladla. Ale poslusnost je ina vec. Tu autorka ani nerozumie tomu psovi, len sa ho boji. Na co si kupovala takeho velkeho psa? Ked teraz ma problem ist s nim na cvicisko? ma aj muza, moze ist ten. Mozu ist vlastne vsetci. Pes nie je hracka, a nie je to ani lacna zalezitost. A je tu moznost, toho psa uplne normlane vycvicit, bez traum, je to stena.. nie stary neprisposobivy pes.