Ako zvládnuť nezvládnuteľného huskyho? Skúsenosti a rady
Darovanie psika.
Je tu niekto taky kto musel dojst az do takeho bodu?:(( citim sa jak najhorsi clovek na svete ale mam pocit ze to nezvladam:(( mam huskyho(2roky) je to velmi dobry psik,povahovo na ludi je uplne zlaticko ale strasne robi zle nasim zvieratam,mam druheho psika ktory je vo vnutri no viac menej cele dni vonku, a furt nachadzame chrasty a krvave spoty jak ju husky kuse, tak isto mame macku ktoru sme museli dat nq dvor, ma tam pelech v altanku ktory je oploteny,no strasne jej robi zle, rano o 4 sme sa zobudili na piskot ako husky kuse macku,chudak nam stale uteka lebo uz sa boji ist aj do dvora, nehovorim o tom jak nici veci, odoadky z kosa vytahuje,nic nemozem pri nom nechat,znicene boty, vsetky kvetiny dokusane,dva bazeny za minuly rok dokusane, chodili sme s nim k mamine ale uz ani to nemozeme lebo je agresivny na ich psa:(,nebodaj ze vidi ze ideme von bez neho na par hodin dojdem a dvor cely hore nohami:( uz mam voci nemu taku averziu ze si ho nedokazem ani pohladkat:( rozmyslala som ci by nepomohla kastracia? Ked mate skusenosti dajte vediet,ja viem ze je to len stena ale nemozem si nechat znicit cely barak:( aj na prechadzky s nim chodime a aj tak robi stale zle, cakam babatko a su to neskutocne stresy,a neviem si predstavit co to bude az sa narodi a budeme mat este menej casu na neho:(
@veraaq pre boha chcela si ho ako strazneho psa? Husky? Az teraz citam co uvadzas dalej. Ved husky nie je vobec strazne plemeno pre pana Jozeza!
No naozaj uz len umiestni do OZ pre husky. Velmi nezodpovedne si si vybrala plemeno...husky a na strazenie...akoze prepac ale nemam slov.
@natall113 preco ides do utoku a urazas ludi?Ja na rozdiel od teba som jej dala realnu radu,a to psa darovat,pretoze autorka nanho nema cas a prichodom doetata sa to este zhorsi.Ale ty rada moralizujes a obvinujes ludi ,tak jej pomoz a mozno si psa bude moct nechat.A ak to nevies tak zbytocne ju budes ponizovat alebo moralizovat ze je nemozna a sa nevie postarat o psa,tak jej tiez nepomozes.
@lucia147852 chodili sme s nou (do pandemie) do takej husky venciancej skupiny (vo vybehu 20-30 kusov husky), videli sme krasne ake su aj ine, a stale som v kontakte s kamosom - chovatelom. Toto naozaj nie je plemeno pre kazdeho ako uvadzas. No platia veci, ktore su elementarny zaklad pre akehokolvek husky - prva je hierarchia, hry, vycvik, vychova...oni ti vycvik vacsinou nedaju (neni to belgicak, ved vieme). Neda sa psa mat vychovaneho a vycviceneho obe na 100%, deli sa to. Nasu nam pomohli docvicit krasne na zakladnu poslusnost policajti, bolo uzasne ako bola najlepsie vycvicenym psom v celej skupine...sla som na to pozitivnou naladou a hrou, u kazdeho zabera ine-ju doslova bavilo, ze videla ako sa tesim aka je uzasna ked dava povely (len zakladna poslusnost).
Ale presne ako uvadzaju aj ostatni, je to pracovne, velmi vdacne, extremne plemeno, ktore extremne vracia naspat a tej lasky...len sa k tomu treba trpezlivo a dlhodobo dopracovat. A je to rodinny pes, o tom ani nebudem diskutovat. Len teda v ziadnom pripade nie strazny ci obranny ako chcela autorka.
@ktochytavzite ano, dat napr. do OZ husky by bolo super. V takomto stave aky maju teraz on a este pes dieta tazko zvladne...on nema ani postavenie v rodine, vyzera, ze si s nimi robi co chce. A pri babatku este toto no...to by som ani ja nedala. Muzovi som vravela ako dobre sme spravili, ze sme ju kupili omnoho skor ako sme chceli rodinu, vypiplali sme ju na jej maximum a uz si len doalova a zasluzene uzivame to kolko nam denne vracia s laskou celej rodine.
Uplne podporujem dat do OZ, nie darovania cez bazos a pod.
@ktochytavzite reálna rada je aj zaplatiť výcvik, ja som sama napísala buď ho dá na výcvik alebo pre dobro psa čím skôr preč, nejdem do útoku, bavím sa s tebou tak ako ty si mnou. Ja som začínala konverzáciu slušne, apropo ja som tu nemoralizovala ale asi si tu nečítala všetko...ani som ju tu neponižovala takže neprekrucaj
@ktochytavzite UTOK A URAZKY LUDI? POZORUJEM TA UZ MESIACE ZE V KAZDEJ TEME O PSCOH URAZAS LUDI AKI SU FANATICKI PSICKARI TAK NEH TA AJ DRBNE TU MAS , DO NASICH PSOV SME VRAZILI TOLKO ZE BY BOL Z TOHO DVOJ IZBAK (PREPOCITAVALI SME TO PRED ROKOM) NAROCNE OPERACIE VYCVIKY, DOPLNKY EXTRA STRAVA....JUJ TESIM SA SKO SA TI ZVYSIL TLAK TY FANATIK, MY CO MILUJEME ZVIERATA SME BOZIE DUSE MOJE KAMARATKY MAJU NAPICHANE HUBY UMELE NECHTY GAUCE ZA 2 LITRE A MY SME VCERA DALI ZA RPEVENTIVNU PREHLIADKU JEDNOHO PSA 150 EURA, NECH TA AJ PICNE S TYM ZLOM A CIERNOU ENERGIOU KTORU V SEBE MAS!!!!!
@aliaray1 kricat??? The exclamation mark (!) (also known as exclamation point in American English) is a punctuation mark usually used after an interjection or exclamation to indicate strong feelings or to show emphasis. The exclamation mark often marks the end of a sentence, for example: "Watch out!" Similarly, a bare exclamation mark (with nothing before or after) is often used in warning signs. The exclamation mark is often used in writing to make a character seem as though they are shouting, excited, or surprised.
Ja mám doma len 50% huskyho po mame a tato bernský salašnícky pes. Povaha čistý husky. Mám k nemu JRT 14 rokov a ten už chce tiež svätý pokoj, ale môj mu nedá. Tento rok máme fázu žiarlivosť, lebo malého ku mne nepustí. Jedlo im rozdelujem. Už z nepozornosti utiekol, ale iba po ulici a vrátil sa sám. Keby ho naháňam, tak to berie ako hru.
V jeho 2 rokoch som mala asi stav ako Vy, ale predychali sme to. Rozkopany mám celý dvor a aj zahradu. Všade jama. Rozkusane všetko čo sa dá už beriem ako normálne, preto má veľa hračiek. Kvety už nemám, lebo z 12 ruží mi zostali 2 a z ovocných stromov skoro žiadne. Niekedy mám aj ja chuť ho zahlusit, ale potom príde ku mne kukne svojim kukucom a viem, že mu to prejde všetko. Kastrácia ho čaká tento rok
@katarinaba mali sme huskyho 15 rokov. Ty ho musíš UŠTVAŤ... Čiže beh, bicykel, turistika, lyžovanie. To je pracovný pes. Nudí sa. Náš za celý čas roztrhal len 2 vankúše a zjedol plech z bublaninou 😀.
Cvič ho na odmeny, on nie je ako Ovčiak ,že na neho tvrdo a tresty...
@kathhii toto si mne asi pisat nechcela.
@aweramina a teba co tak nahnevalo prosva aby si pomohla a neosocovala tu ludi?Naozaj ty nataly ste tu same odbornicky na psy ale neviete jej realne ani jedna pomoct.A ty tu pises tusim jedina ze paik chudacik potrebuje pomoc,tak pomoz.
@natall113 da ho vycvicit ok,obetuje peniaze v prospech psa a potom pride dieta,nebude mat cas a pes bude zasa nevybureny.Ja osobne si myslim ze vycvik sam bez obetovania casu nepomoze.Pretoze ten pes potrebuje pohyb.A kedze tak nie je ani tak cas a este prode dalsia starost tak toho casu pre psa bude minimum.Podla mna autorka neodhaldla dobre plemeno ,je to jej chyba ale sa to stava.Idealne by bolo mu najst novu rodinu,ale ci taku najde je tiez otazne.A zasa aj autorka ma len jedno zdravie,nemusi byt otrokom psa.Ma znicit svoje zdravie aby mal pes naplnene vsetky potreby?Naozaj niektore prehanate,nie kazdy to tak dokaze,plus psovi sa nic nerobi akurat autorka ma zniceny zahradu.
@ktochytavzite ako tu uz niekto spominal mala by sios sa venovat svojmu aktivnemu psovi, z ktoreho spravila tvoja neschopnost neurotika a nevypisovat po forach, moji malinoisi uz maju za sebou hodinove aportovanie v jazere....a spokojne buvkaju a ja sa venujem svojmu podnikaniu, lebo vsetko sa da stihnut ked clovek nie je krepy a chce
@katarinaba asi nie
@kathhii aha ano rozumiem to su tie komunisticke cvicaky,je tazke najst dobry cvicak teraz driluju elektrinou skrtakmi my sme dlho hladali odbornikov ale povacsinou su to zamindrakovani jedinci co si na psoch zvysuju ego, my sme kvalitu nasli u ludi co ani nemaju enjake meno ani inzerciu ani nie su popularni ale robia s problemovymi psami 40 rokov napr.
@aweramina Ale prosim Ta sa tu chvalis kolko mas penazi,tak hadam vies pomoct aj tomuto huskymu.Ved pomoz naozaj chudakovi huskymu nech ma aj on taky zivot ako tvoji psy,uvidis ako budes na seba hrda.
@mk1111111111 nieje nechcený 🤦🏻♀️veľmi ho ľúbim a keby ste čítali všetko tak zistite že sa snažím nájsť riešenie a neni mi to jedno
@lucia147852 robím na turnus,nerobím vo firme čiže mám aj voľno a nerobím od pondelka do piatka keď už chceš byt múdra 😅

@aliaray1 tak pokial je nekastrovany, treba ho kastrovat. Nikde to autorka aspoň čo som čítala neuvádza… a áno, huskymu sa treba venovať. Má ho kamaratka. Čo oni s tým psom nachodia a narobia je obdivuhodne. Ten pes je zlatíčko. To že u vášho nič nezaberalo je v poriadku, ale nie každý pes je rovnaký… a huskyho nemôže mat 24/7 samého pusteného na dvore, pretože sa nudi….