icon

Chlpy po psov

25. máj 2025

Ahojte,
Manžel chcel psíka, keď bol dieťa tak mali fenku a má na to pekné spomienky. Tak som na to pristúpila, našli sme psíka 3 ročného ktorého sa pani majiteľka potrebovala zbaviť. Máme ho doma 4 týždne, psík je veľmi prítulný a milý ale ženy ja som z tých chlpov po celom dome na prášky. Každý deň behám s vysávačom ako zmyslov zbavená. Každé ráno pustím roboticky vysávač. Ten pozbiera z podlahy ale tie chlpy sú v celej kúpeľni a v kuchyni, v každom rohu, celé naše šatstvo je od chlpov. Ja mám naozaj rada toho psíka ale to upratovanie nezvládam. Každý deň hodinu doma behať s vysávačom. Tie chlpy sú naozaj všade. On sa proste otrasie a chlpy tu lietajú. My sme si psa brali s tým že to je na XY rokov ale s týmto som ozaj nerátala 😭

kavasmliekom
25. máj 2025

🙄 No díky za takú psíčkarku. Radšej ho dajte niekomu, kto ho bude rad aj česať...kým ho máte len mesiac

nelca84
25. máj 2025

Casom sa naucis ich ignorovat 😁 my mame v dome vlciaka, takze presne viem o com hovoris. Mne to za to stoji, neriesim. Uz ma 11 a pol roka a dala by som vsetko za to, keby som mohla mat jeho chlpy doma navzdy...

larinka552
25. máj 2025

No tak to je nevyhoda ked je pes vnutri. S tym musi pocitat kazdy psickar. Co moze pomoct je pravidelne, aj kazdy den mu vycesat srst. Idealne vonku, na prechadzke. Sadnut na lavicku, pomaly cesat a chlpy nechate tam 😄
Neviem ake je plemeno ale mohli by ste mu skratit srst (nie zas uplne dohola 😃) Ide leto, nebude mu aspon horuco 😉
Ale treba sa s tym trosku aj naucit zit a nevysavat vkuse, lebo prides o nervy 😇

heln
25. máj 2025

ake je to "plemeno"? ono sa to mozno nezda, ale psa treba kazdy den kefovat, potom tych chlpov je trochu menej. rodinka chcela psa, tak nech ho kefuje a vysava.

mofa
25. máj 2025

Musite ho vycesavat a mozete ho aj ostrihat. My psika na leto ostrihame. Nie uplne nahladko ale dost sa to skrati. Tie chlpy aj tak padaju ale je to menej. A teraz je take obdobie, ze plznu ono sa to aj ustali. Nas v chladnych mesiacoch vobec neplzne.

belllinka
25. máj 2025

Hmm a to si fakt doteraz nepocula i tom, ze psy aj plznu? Respektive vacsina, aj ked su aj plemena, ktore neplznu? Pred kazdym takymto dolezitym krokom v zivote, treba najprv nacerpat teoreticke vedomosti.

eviq
25. máj 2025

Treba ho pravidelne vycesavat, aj každý deň chvíľku a inak už asi nič, len vysavat a zmieriť sa s tým. Tak to so psíkmi je. Náš prvý psík mal obdobia, kedy plzol a kedy nie. Náš druhý psík plzne non stop. Ako písali baby, vráti ti to láskou, vernostou a peknými zážitkami. Mne to za to stojí.

colsami
25. máj 2025

Co je to za psa? Ci ide o psa co plzne celorocne, alebo len aktualne zhadzuje podsadu. A pravidelne vycesavanie pomaha. Vtedy uvolnene chlpy vycese a mas menej po byte.

Ale ano, akykolvek pes v interieri znamena vsade chlpy, ak nejde o vyslovene neplznuce plemeno.

ika02
25. máj 2025

Ahoj, česať samozrejme, minimum kobercov doma, oblečenie také, ktoré nezachytí veľa chĺpikov (rifle, bavlnené tričká, košele...). Ak má svetlú srsť, nekupuj tmavé oblečenie. Nauč sa neriešiť každý jeden chĺpok. Toľko lásky Ti dá ten havinko, že trošku neporiadku za to určite stojí💕.

simca06022011
25. máj 2025

Treba ho riadne vycesavat, podla plemena. Ono to zvycajne je o obdobi, ked fakt intenzivne plznu (nas ma taketo podla pocasia, vacsinou vo februari, a potom na jesen = to plzne tak, ze ked ho vykefujem, ostane mi vedla vedro chlpov) - ked tak treba vybrat spravny sampon (mne velmi pomaha ho vtedy vyumyvat a riadne vykefovat ked uschne), stravu upravit a ono sa to spravi.
Co sa tyka chlpov doma = treba naucit psa nechodit po celom byte. A to je proste fakt. Dvere zatvarat. Moj sa bezne zdrziaval roky obyvacka/chodba, teraz chodi aj dcere do izby a mne do pracovne ale uz citelne viac musim riadit :D Absolutne no go su kupelne, wc, spalen... a to mam psa co plzne minimalne, dlhu srst nema, cize fakt nenarocneho na udrzu (a sice mne sa pacia chlpati krasavci, hunati, ale presne na toto som myslela, ked som so psom suhlasila)... ale pre ukludnenie, tie male chlpy niektorych plemien tiez nie su vyhra
inak pouzivame aj tie valce lepiace na chlpy a dost vela sa prezliekam, lebo to aj na obleceni roztahame, cize ked sa besniem zo psom a som chlapata, tak sa idem prezliect

tramtada31
25. máj 2025

Tak teraz pes zhadzuje zimnu srsť, je to najhoršie obdobie roka. Stanovte si pravidla, u nás pes napr do kuchyne nemohol, ani do kúpeľne nechodil, nebol na to dôvod, keď sa nekupal (to bolo pre ňu dosť odstrašujúce, aby tam v iné dni nechodila). Obliekala som si čisté veci zo skrine tesne pred odchodom na chodbe😅

belllinka
25. máj 2025
@tramtada31

Tak teraz pes zhadzuje zimnu srsť, je to najhoršie obdobie roka. Stanovte si pravidla, u nás pes napr do kuchyne nemohol, ani do kúpeľne nechodil, nebol na to dôvod, keď sa nekupal (to bolo pre ňu dosť odstrašujúce, aby tam v iné dni nechodila). Obliekala som si čisté veci zo skrine tesne pred odchodom na chodbe😅

@tramtada31 a co jej akoze pomoze, ked pes nepojde do kuchyne a do kupelne? 🤔 Tie chlpy su vsade tak ci tak, aj na vypratom obleceni. Ja som mala kratkosrsteho a chlpy som nachadzala este dlhe mesiace potom, co som ho uz nemala.

simca06022011
25. máj 2025
@belllinka

@tramtada31 a co jej akoze pomoze, ked pes nepojde do kuchyne a do kupelne? 🤔 Tie chlpy su vsade tak ci tak, aj na vypratom obleceni. Ja som mala kratkosrsteho a chlpy som nachadzala este dlhe mesiace potom, co som ho uz nemala.

@belllinka mam psa a nemam chlpy vsade, dokonca ani na gaucoch, nikde.. proste tam ma zakaz. A na vypratom obleceni tiez nie, kedze mam susicku :D To je pri psoch velky pomocnik

riama123
25. máj 2025

Mali sme kríženca labradora....chlpy všade.... najlepší pes na svete....už tu nie je, mal 13 rokov....vieš čo by som dnes dala za tie chlpy...🖤

betulinka1
25. máj 2025

Veru to poznam. Mne slobodnej a bezdetnej, ktora si sila svoj slobodný zivot, raz prisla kamoska veterinarka a dovliekla mi civavu. Ze mnozitelka ju priniesla na uspanie, lebo nevedela ostat tehotna .ze pozri na tie ocicka. Mala asi 2 roky. Nemozem ju dat do utulku, Ved pozri aka je krasna. Tak som su ju nechala. A moj zivot sa zmenil na upratovanie a upratovanie a upratovanie. Cize z moje praxe, psa daj vystrihat. Je uplne jedno, ze toto plemeno na nestriha. Daj ostrihat. Ver mi. Budes mat menej chlpov o 80%. Vycesavanie, ktore mi radili, nezaberalo. Potom mi hovorili, ze ked ju budes davat vystrihat, ze jej prestanú rast chlpy. Hovorim, super to potrebujem. Nikdy neprestali, klamali ma 🤣🤣🤣. Davala som ju strihať v tych časoch plznutia, jar, jesen. Uz je sice za duhovym mostom a na civavky nedam dopustiť, lebo su to skvele a učenlivé povahy. Ale tie chlpy 🙈🙈🙈. A samozrejme vsetky koberceky isli prec, ostal iba v kupelni. Látková sedačka bola vymenená za koženú. Roboticky vysavac isiel 2x za den. Rano, ked som vencila a potom podvečer, ked som vencila. Ked bola sama, som ho nepúšťala. Aby nahodou nerozniesol hovienko, keby nieco.

belllinka
25. máj 2025
@simca06022011

@belllinka mam psa a nemam chlpy vsade, dokonca ani na gaucoch, nikde.. proste tam ma zakaz. A na vypratom obleceni tiez nie, kedze mam susicku :D To je pri psoch velky pomocnik

@simca06022011 ano, je mi jasne, ze kazdy pes nema rovnake chlpy a ani neplzne v rovnakej intenzite. Tak si mala asi takeho nenarocnejsieho.

lenkakravcova
25. máj 2025

Nie je to tým, že teraz menia srsť na letnú a tým pádom viac chlpy stráca?

tramtada31
25. máj 2025
@belllinka

@belllinka pomoze jej to tak, že nebude mat chlpy v jedle, čo by jej malo najviac vadit.

dzulli1980
25. máj 2025

Proste nebehaj podchvíľou s handrou, mopom, vysávačom ... jednoducho sa zmier s tým, že máš doma kopu chlpov ... ja mám dvoch kocúrov, alergiu na mačky ... tiež som behala zo začiatku ako švihnutá, teraz neriešim, šupnem si Zodac, keď už je toho moc 😀 ... trikrát do týždňa zmývam, vysávam ... zvieratko buď chceš a budeš rešpektovať všetky jeho "neduhy" - hoc to, že pĺzne je úplne normálne alebo ho dajte niekomu, kto s chlpami ráta ... veď to nie je plyšák prepánajána.

kuchynka15
26. máj 2025

My máme dvoch mopsov a tie chlpy sú extrém. Vysavam keď mám voľno, cez môj pracovný víkend povysáva muž. Vyčesavam, mohla by som aj pravidelnejšie. Naučila som sa tie chlpy jednoducho neprežívať. Prvý rok mi to vadilo, už som sa zmierila. Mám doma dve chlpaté papuľky plné lásky. Sú oddané a veľmi pritulné, celý život je vďaka nim lepší. Kašlem na chlpy

sticker
mimikarol
26. máj 2025

Moja sestra volá chlpy trblietky ☺️ Sú všade a to má krátkosrstého psa. Škoda že ste si nezobrali nepĺznúce plemeno, tento problém by potom neexistoval. Už len dodržiavať pravidlá, žiaden gauč, posteľ, dajte ho ostrihať ak je to možné a vyčesávať....A zmieriť sa s tým, lebo sa nedoupratuješ aj keď čo budeš robiť

aliaray1
26. máj 2025

Ahoj na to aby ubvas nesnezilo, je pitrebne psika vycesavat hrablom na srst (podla typu srsti sa to kupuje). Furminator je super. My mame husky, robo vysavac uz 8 rokov frci 2x do dna a ziadne stresy z toho nemame. Navyse jar je obdobie ked zhadzuju zimnu podsadu a potom sa to na leto az zimu upokoji. No o jeho srst sa treba starat.

inaemre
26. máj 2025

Mame psa asi 2 mesiace a presne pre toto som sa ja vzdy bala vziat si psa dnu. No musim povedat ze vobec nemame taky problem s chlpami ako som si predstavovala. A pritom mame pomeraniana, cize v podstate je to len klbko vlasov 😅

Ale jednak je rozdiel ci ma pes makke vlasy ako nas, alebo tvrde chlpy, lebo tie ostatu zapichnute vo vsetkom latkovom.
Nas pes nesmie na gauc, do posteli ani na stolicky. Ma svoj pelech a deky ktore pravidelne periem.
Ju cesem vonku na terase skoro kazdy den. Roboticky vysavac ide denne. Ale neidem sa zblaznit.
Vsetko sa da ked sa chce.

drobcek100
26. máj 2025

My máme skoro 16 ročnú psicu, má displaziu, je to pouličný pes, ktorý si nás vybral, všade chlpy, ale sme šťastní, že ho máme.Za svoj život sme vycesali chlpov možno aj na dva svetre.Neviem si predstaviť to prázdno keď odíde.Tak ako tu už bolo písané dali by sme neviem čo,aby tie chlpy boli stále.Ta láska a radosť stojí zatol