icon

Chodili by ste do kaviarne s mačkami?

26. mar 2025

Dobrý deň, mám túžbu založiť kaviareň kde budú mačičky na adopciu, viem že v niektorých veľkých mestách to tak majú. Chodili by ste pravidelne do takejto kaviarne ? Samozrejme kvalitná káva, milý personál atd by tam bol. Iba netuším, či je možnosť, že by sa to uživilo v “bežnom” meste.

flatwhite
26. mar 2025

Ked som zila v BA tak som obcas do jednej zasla, mne to nevadilo sama mam dve macky😊.Skor si ale myslim uprimne, ze dieru do sveta tym neurobis. Nie je to koncept kde by si mala uplne pravidelnu klientelu resp nejake velke trzby. Vies to je len take ze jedna kavicka kolacik a dovi. A zacat podnikat v gastre v tejto dobe, to je fakt odvaha.

sara07
26. mar 2025

ano
ale do takej ktorá je rozdelená na dve časti, v jednej su mačky v druhej nie
a ešte by som to urobila asi ako v ostrave kde tie mačičky ktoré sú v kaviarni striedaju, že nie su tam stále, lebo to vieš mačka sa ti hrat a mazlit nebude chciet nostop 7 dni v tyždni na požiadanie

abbey1
26. mar 2025

Chodíme vždy, keď sme v zahraničí a je tam v blízkosti taká kaviareň.

kristik
26. mar 2025

Mačacie a aj psie kaviarne dávajú domov nechceným zvieratkám a ja tieto kaviarne tak aj beriem a chápem. Tým, že si tam ľudia idú sadnúť podporia tento zámer. Moje deti tam veľmi rady idú a myslím, že aj mnoho ľudí, ktorí si nemôžu dovoliť mať doma zvieratko a takto si to kompenzujú.
Za mňa áno, lepšie pre zvieratká ako klietky v útulkoch. 👍🏻🌟

lucia147852
26. mar 2025

Áno, keď sme v ba chodíme. Mačky mám rada a beriem to hlavne ako podporu záchrany zvierat. V ba býva tá kaviareň niekedy tak plná, že sa nám ani stôl neušiel. A tie mačky pri tých davoch ľudí sú rady, ze majú svätý pokoj a žiadna sa okolo nikoho nemota. Ale vždy nájdeš ľudí, ktorí neznášajú pri sebe všetko živé okrem seba

7miriam77
26. mar 2025

Ja áno, neviem či úplne pravidelne, no z času na čas by som sa rada zastavila

modrykolibrik
26. mar 2025

Išla by som vyskúšať aj s manželom. Určite radšej micky ako ludia

louise
26. mar 2025

Áno, chodíme v Bratislave pravidelne a väčšinou je plno.

nikolas977
26. mar 2025

Určite áno, je to skvelý nápad

xckaretxxx
26. mar 2025

Nie

evaachesa
26. mar 2025

Pri predstave že po kaviarni behajú mačky by som si tam určite nič nedala. Maximálne sa pozrela a išla do kaviarne bez zvierat. 🫣

marsmykkok
26. mar 2025

Nie, smrad, chlpy nepotrebujem pri pití kávy. Iba ak je to niekde v exteriéri na vzduchu to by bolo príjemné posedieť si na jar na slniečku v spoločnosti zvierat.

marsmykkok
26. mar 2025

@lucia147852 ešte Praha, Bratislava, možno Banská Štiavnica, Vysoké Tatry to môže fungovať ako atrakcia pre deti v rámci výletu. Ale v nejakom okresnom meste to neprežije, deti navštívia raz, dospelých to neláka keďže káva je lepšia aj inde a bez smradu a chlpov...

really8
26. mar 2025

Keby som chcela aby sa po mne niekto sapal a obsmrdal okolo zakricim na deti.

chrobak7
26. mar 2025

Dávať takéto otázky na fóra je zbytočné. Polovica ľudí ti napíše, že áno, polovica že nie. Z toho nič nezistíš.

V BA poznám 2 zariadenia, kde majú mačky - Mačkafé, ktoré je špeciálne kvôli mačkám a tie sú stále v interiéri. Druhá je reštaurácia v Petržalke, kde síce mačky môžu do iteriéru, ale nie sú tam stále. Niektorí hostia mačku ani nestretnú.

Či sa také zariadenie uživí? Otázne je, či sa v danej obci uživí ďalšia kaviareň. Či tam budú mačky alebo nie, nie je podstatné.

0silvia0
26. mar 2025

pre milovníkov mačiek zaujímavé miesto. Reakcie nemilovníkov mačiek vidíš aj tu v diskusii: fuj chlpy, fuj mačky, fuj fuj fuj.
V mojom blízkom okolí zanikla jedna kaviareň, chodilo tam máličko ľudí. Vzápätí vznikla nová kaviareň, kde robia matcha kávu a je natrieskaná každý deň prevažne študentami a mladými ľuďmi. Čiže pridávam ako tip, podávať matcha kávu

wiwi28
26. mar 2025

Za našu rodinu hovorím, áno, chodili by sme. Sami máme mačku a v Ba pravidelne chodíme. Nie je to pre každého to je pravda.

kykymora
Autor odpoveď zmazal
yanabella
26. mar 2025

Bola som par krat v kaviarnich s mackami a isla som tam vylozene kvoli nim ale az tak ma to nenadchlo a uz by som asi nesla. Macky sa vacsinou uz nechcu nechat hladkat kedze su z toho celeho unavene a vsade smrdelo, co je ok ale celkovo sme sa moc nepomaznali. A za kazdeho clena k uctu este 2€, cize pride rodinka, napr. 4 ludia a aspon 40-50€ sme mali utratu za kavu/kolace, ale este pytali za kazdeho 2€ co v podstate ani nebolo za co kedze mozno raz okolo nas presla macicka a to bolo cele. Rada podporim taku kaviaren tym ze mam vacsiu utratu ale extra vstupne to nie.

oblecenie99
26. mar 2025

Čítala som recenzie na takéto kaviarne, a niektore tvrdili, že mačky bolo cítiť... Asi to závisí aj od konkrétneho dňa, či personálu. Ja by som do takej kaviarne určite nešla. Mačky až tak nemusím, nejak sa rešpektujeme, doma by som ju ale mať nechcela. Bola som už v domácnostiach, kde sú mačky, a ja som to necítila. Teda v takých normálnych, kde sa upratuje a vetra a zvieratá sú pomaly čistejšie, ako ja.

rheia27
26. mar 2025

ano

mandzula
26. mar 2025

Ja nie, a to mam macky rada, ale pri piti kavy ich nemusim. Raz som bola s dcerou v BB, no kedze je na macky alergicka, tak fakt len raz. Rovnako by som nesla ani do psej, hoci psa sama mam, mne to tam proste smrdi a pri piti/jedle to nechcem.

bielasovicka
26. mar 2025

Ja by som chodila určite 😺😺

martinka13
26. mar 2025

Bola som raz. Ale už by som viac nešla.

katty123456
26. mar 2025

@lenkasarka veru chlpy..svoju mačku milujem,ale neviem si predstaviť že si kaviarne odnesiem zmes dalsich 10 tich chlpov

lenkasarka
26. mar 2025

@katty123456 doma máš veľa chlpov? Plzne to ako pes? Lebo teda môj pes plzol tak že som bola zúfalá 😂 vysavala som niekedy 3 x denne

katty123456
26. mar 2025

@lenkasarka áno a hlavne teraz na jar .mám pocit že ju permanentne cesem a aj tak..a ona pritom česanie neznáša🙃trpíme obe

jesenzima
26. mar 2025

Nechodila by som ...

lenkasarka
26. mar 2025

@katty123456 tak to je presne ako pri psovi na šľak trafenie😂

maury
26. mar 2025

Chodievame z času na čas. V Banskej Bystrici je tiež mačacia kaviareň a z osobných dôvodov sa chystajú odstúpiť prevádzu ďalším. Veľa ľudí tam nechodí..