icon

Cítite pri návšteve pachy domácich zvierat?

30. nov 2024

Ahojte, zaujíma ma či cítite, že sú v domácnosti zvieratá keď k niekomu prídete na návštevu. Máme malého škrečka a svokra prvé čo bolo keď otvorila ráno dvere " fuj tu je ale smrad z toho zvieraťa " ja ani manžel nič necítime a to ja som od tehotenstva extrémne citlivá na akékoľvek pachy, svokru cítim ešte týždeň ako od nás odíde v byte 😃. Aj keď sme prišli do bytu k chovateľke kde tých škrečkov bolo 20 a nie jeden, tak sme žiaden typický zvierací pach necítili. Tak teraz neviem či len preháňa ( strašne bola proti aby sme my nejaké zviera doma chovali ) , alebo môže byť ozaj cítiť.

Strana
z3
anouschka5
2. dec 2024

Každá domácnosť má svoju špecifickú vôňu/ pach - áno aj zvieratká sú cítiť - takže to netreba brať ako výčitku

tiezjedna
2. dec 2024

škrečkov, králiky a pod cítim, asi to nie je primárne o tých zvieratách, ale o tej ich výbave... psov a mačky vôbec.

autor
2. dec 2024

@anouschka5 ak niekto vojde do mojej domácnosti a zahlási "fuj tu je ale smrad" tak to pozitívne brať naozaj nebudem 😃

taktotedanie
2. dec 2024

Ja citim akekolvek zviera
Bola som v byte so psom a ani som sa cajom ci kolacom nemohla ponuknut tak ma natahovalo
Hoci hostitelov mam vo velkej ucte

autor
2. dec 2024

@taktotedanie sranda, že z umelých osviežovačov čo čucháš 24/7 ťa nenaťahuje. Mne by zas vadilo to.

taktotedanie
2. dec 2024

No predstav si ze nie
Nechcem ziadnemho milovnika zvierat urazit ani nejaku gazdinu co si mysli, ze ma doma cisto a vonavo a pritom ma doma male zoo, bohuzial ze to im nesmrdi je jasne kedze tam s tym ziju no pravda je taka, ze ano je to citit a bud to niekto povie priamoalebo je ticho a smrad tolerujepocas navstevy
Nechaj si potom ten tvoj ton

autor
2. dec 2024

@taktotedanie podľa mňa si dosť precitlivená a zbytočne to nafukuješ .

taktotedanie
2. dec 2024

Tak ako ty ked si sa urazila az natolko ze ti to stalo zato vobec zalozit takuto temu na MK
Hold konecne ti tu pravdu niekto povedal nahlas a uz si sa sem isla zalovat

jaond19
2. dec 2024

Mavala som kedysi skreckov a ten moč bol naozaj cítit, mohli mat aj vycistene, stacilo ze raz cvrkli do tych pilin a bolo to v izbe citit. Taky tazky zly vzduch z toho bol.... neviem aky material sa pri nich pouziva v sucasnosti... Teraz mame uz skoro 5r zajaca, mam podstielku pre macky ktora pohlcuje pach a nikto ani nespozoroval ze tu je. Teda ak by som mu nevycistila aspon raz za 3-4dni tak jasne ze uz by to prerazilo. Ale inak ziaden zapach samotne zviera nezanechava na oblecení ani v priestrore, ani chlpy (ak neratam dobu plznutia 2x do roka cca 2tyzdne, ale vtedy byva zvacsa vonku).

autor
2. dec 2024

@jaond19 neviem ako iný, ja osobne používam ako podstieľku bezprašné hobliny zmiešané s papierovou podstieľkou, a do wc kde ciká dávam piesok pre mačky. Ten hrudkuje a pachy pohlcuje. Škrečky ktoré majú vhodné prostredie sú čistotné , necikajú kade tade, ale len na jedno miesto (v našom prípade nádoba s pieskom pre mačky). Kúpu sa v piesku pre činčily . Jediné čo som cítila, že smrdelo keď označkoval drevené koliesko na behanie,to bol naozaj smrad. ale koleso som vymenila za akril a už viac neznačkoval nikde.

huxy
2. dec 2024

@jaond19 ja napr.cítim aj mačku u kamarátky. Netvrdím, že je to smrad. Ale proste cítiť, že je tam nejaké zviera a mne osobne to prekáža. A to som ako teemagerka mala v byte psa, ako dieťa biele myšky. Neskôr dcéra škrečka. Teraz už len 1 rybku bojovnicu. Čistota v byte a príjemná "vôňa" patrí k pohodliu bývania pre mňa 🤷🏼‍♀️

simca06022011
2. dec 2024

nie u kazdeho to citit a su ludia co citia aj ked necitit (lebo sa dorabaju)... ja mam aj psa, aj skrecka sme mali dlhe roky a nic necitit. DOkonca moze niekto aj nos do srsti mojho psa strcit, a aj tak neciti "psacinu"... A neciti to u nas ani vela navstev, mam to otestovane :DDD Skrecka citit, ked ma spinavu podstielku, ma tam nacurane, rovnako ako ine hlodavce ale to myslim, ze vsetci citia
Inak dokonca aj akvarium velakrat citit 🙂)) a vela maciek v domacnosti citit, aj bezne aj psov. cize nie nemam problem s nosom :D

lucia147852
2. dec 2024

@lucia13022023 tak to jej suseda humusačka... my mame doma dve mačky a susedia to zistili po 2 rokoch, ked raz mačka vybehla na chodbu, ked nam zvonila dôvernička s papiermi. Nikto ich ani necitil, ani nepocul

magdusaaa
2. dec 2024

Ja milujem zvieratká ,aj ich mám ,ale najviac ,čo cítim keď prídem druhým je psík ,ale mne to nevadí ,ale napríklad mačička mi veľmi smrdí ,ale mám ich rada.Ale nemohla by som ju chovať vnútri ,vadí mi mačací pach.

mell27
2. dec 2024

Ty asi nebudeš o nič lepšia ako tvoja svokra...ste sa dve našli...

rapunzel0
2. dec 2024

Sranda, ja zvyčajne zvery vôbec necítim, pokial nevstúpim priamo do ich blízkosti. To, že každá domácnosť ma svoj špecificky pach, to vnímam tiež.

michaela329
2. dec 2024

Cítim, no viem ak rozoznať, či cítim zvieratko čisto udržiavané a či zanedbávane. Zo svokry by som si nič nerobila. Nášho kocúra si návštevníci obvykle všimli až keď išli na wc a bola tam "divná búdka" - mačacie wc 😀 Keď sa poctivo staráte, máte určite čisto.

sense
2. dec 2024

@lucia147852 aj naša suseda prišla na to že máme dve keď chodila kŕmiť, že prečo máme všetko dvojmo aj ked teda tú druhú nikdy nevidela 😊 lebo sa vždy šla schovať keď suseda prišla
Ale napr my sme nevedeli že susedia pod nami majú, kým sme raz vo vchode nenašli mačku ustráchaní prikrcenu a pátrali sme po majiteľovi. O jednom susedovi sme vedeli,tomu sme zvonili a on že to moja nie je a to susedov a pod nami

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
2. dec 2024

@lucia147852 ja tiež neviem ktorý sused aké zvieratá chová. Viem o psoch, ale tých bežne stretávam keď s nimi idú von, má ich tu takmer každá rodina v byte. Ešte o jednej susede viem, že chová veľkého papagája. Toho sme počuli nadávať z balkóna 😃 , ale inak nemám prehľad,

anna_anicka83
2. dec 2024

Ja som alergik, a áno cítim každé zviera v byte. My sme mali škrečka a cítila som ho. Sú aj ľudia s citlivejšími nosmi alebo presne citlivým čuchom na ten zvierací pach😉

conquestor
3. dec 2024

Áno, a už som zažila taky smrad zo psa ze som tam nevedela vydrzat🤢 domacnost čistá. My mame škrečka, a je pravda ze už 3dni po čisteni je v izbe zápach, ale dosť pomáhajú voňavé hobliny.

saxana000
3. dec 2024

Hlodavec smrdi.uz samotne piliny maju svoj charakteristicky pach zmiesane s mocom uplne brutal.rovnako smrdi macaci zachod a psia srst.. oazda domacnost ma svoj charakteriscky pach pamatam si to ako dieta.u jednej susedy vonali lizatka robila vo figare.na tu vonu do smrti nezabudnem.. aj u babky vonalo inak ako u krsnej.doma som nikdy nic necitila az kym som sa neodstahovala.teraz ked pridem k nasim citim vonu susenych hribov s kavou. Ak.pridem k neikomu kto ma psa citim tam psačinu.nie je to smrad vyslovene ale citit to je.

pupava36
3. dec 2024

Ano, hlodavce je citit riadne.

monulik52
8. dec 2024

Určite zvieratko je cítiť v byte možno menej o ktorého sa viac starajú niekde viac kde menej napr kúpu, alebo čistia klietku ale určite to cítiť je niektorí ľudia sú citlivejší a cíti to hneď niektorí necítia nič.

jamidea
8. dec 2024

Jasne, ze citit, a skrecky smrdia podobne ako mysi, to by som nedala

Strana
z3