icon

Čo prináša vlastníctvo mačky?

5. mar 2024

Ahojte, uvažujeme s mužom, že si kúpime mačku. Deti sa strašne tešia, ja sa skôr bojím lebo som nikdy nemala domáce zviera ani u našich ani teraz. Otázka, čo vám dalo/vzalo domáce zvieratko? Stojí to všetko za to? Ďakujem za odpovede.

Strana
z3
zarrinka
Autor odpoveď zmazal
nika523
6. mar 2024

@kathy7337 britská mačka je inteligentnejsia ako taká obyčajná?

aandrea9
6. mar 2024

A čo konkrétne by si chcela, aby sa ti vrátilo? Dobrý pocit, že dáš zvieratku domov ti nestačí?

nika523
6. mar 2024

@zarrinka áno, my máme momentálne tri mačky a žiadny smrad keď čistím pravidelne wc, musí byť dobrá podstielka ja som spokojná so Zverlit, kamienky z wc nemám po zemi lebo máme wc čo sa vrchu chodí, na linku na, stôl nechodia to som ich raz dva naučila že sa nesmie, v noci je kľud... Jediný problém sú dovolenky

ghoul_
6. mar 2024

Dobrý deň prajem, ak chcete poradiť ohľadom všetkého čo sa týka mačičky môžte mi napísať súkromnú správu.

madielilly
6. mar 2024

My sme vzdy mali doma macky a psov.Macky a aj psy neboli len taky ty "len na dvor". Boli nauceny a vychovany byt aj v dome,ale aj vonku.A na 'zachod" sa pytat von.Kedze sme zili v dome s babkou a dedkom,tak pocas dovolenky sme vedeli ze je o nich top postarane.Pred par rokmi nam umrel nas 13 rocny westik.Ja som sa medzitym odstahovala do vlastného.Aj som rozmyslala,ze nasim prinesiem male steniatko.Lebo doma naozaj chyba.Ale nakolko sa medzitym babka aj dedko "podeli".O psika ci macicku by sa nemal uz kto starat keďže vsetci robime na smeny a 2x do roka vsetci odchádzame na tyzden na dovolenku.Tak teraz nemame radsej ziadne.....Takze treba si zvazit ci niekto chce mat clena v rodine a ma na neho dost času, alebo ho mat len ako doplnok a bude trpiet

nika523
6. mar 2024

Ešte chcem napísať k tomu smradu a bordelu, kto má smrad a bordel keď má mačku mal by ten bordel aj tak lebo je to bordelar, kto je čistotný tak si vie udržať čistotu aj keď má zvieratá. Stretávam sa s tým že keď poviem že mám tri mačky tak ľudia povedia že to musí byť v byte smrad a hovoria to ľudia čo veľmi čistotný nie sú. Čistotní ľudia vedia že poriadok a čistota sa dá udržať za každých okolností, bordelari a brudoši si to predstaviť nevedia

miminka29
6. mar 2024

@andrejka2424 nechápem,načo prispievať do diskusie, keď sama nemáš vlastnú skúsenosť so starostlivosťou a výchovou mačky. Tvoje "skusenosti" sú z diskusii a z toho co povedala nejaká kamoška. Mala som doma dvoch cistokrvych kocurov, ktorí boli chovani len vnutri a dožili sa krásnych 13 a 14 rokov. Nikdy v živote sa nevyspinili mimo záchoda a nikdy nesmrdeli ani po potrebe ani v iných situáciách. Nikto sa nikdy nesťažoval že by bol u nás doma smrad z maciek. Mačky nesmrdia, sú stokrát cistotnejsie ako pes, ktorý smrdí oveľa viac! Lenže to je presne to co vidieť aj z tvojho príspevku,že ľudia nemajú ani paru o tom co je to macka a akú starostlivosť si vyžaduje a často si myslia ze to bude podobne ako pes. Veľmi veľký omyl. Macka je samostatná jednotka, svojrazna povaha, prituli sa, ale potrebuje mať svoj priestor. Nie je to ako pes, nebude olizovat človeka, nepôjde s nim na prechádzku a už vonkoncom nebude počúvať žiadne príkazy typu sadni alebo ľahni a pod. Vykastovany kocúr značkovát močom doma nebude a tak ako sa dá mačku naučiť chodiť na jej wc, dá sa ju aj naučiť neskriabat po nábytku a pod. Chce to len prečítať si nejaké články a knihy o výchove maciek a nie čerpať info typu jedna kamoška povedala. Mačky ani nemajú radi malé deti, sú z nich v strese a rodicia a deti majú často mylnu predstavu že si mačku budú celé dnintulit na rukách. A do dnešného dňa nepochopím, ako niekto môže o mačke povedať ze smrdí. Tak asi nikdy nebol ešte v blízkosti psa.

nika523
6. mar 2024

@miminka29 so všetkým súhlasím ale mačka nemusí byť čistokrvná, ja mám najobyčanejsie mačky zachránené z ulice a sú čistotné, múdre, vedia čo sa môže a čo nie, sú výchované, pekne chodia na wc, sú očkované, kastrovane...

andrejka2424
7. mar 2024

@miminka29 Článkov som mala prečítaných desiatky, aj knižiek pár o mačkách som si kúpila . Ak je to dobrá kamarátka, alebo som mala možnosť viac krát u nej prespať, tak neviem, prečo by som mala jej názor brať ako nedostatočný. Prečo by som mala ignorovať diskusie ľudí, ktorí sa podelili o vlastnú skúsenosť? ..chcela som vopred vedieť , do čoho idem. Pozri, vyjadrím sa ja, ku čomu chcem. Mačky nesmrdia . Ale cítiť, keď niekto doma mačku má. Aj keď máš doma psa, fretku, potkana,.cítiš to zo všetkých ľudí najmenej. Majiteľ si prvý na ten pach zvykne-je to prirodzené. Mňa ozaj presviedčať nemusíš, mačku som si nikdy nekúpila, ale je mi ľúto tých tísícok vyhodených a nechcených mačiek, ktoré si ľudia zadovážili neuvážene a potom vyhodili. Tá biela sova, čo spomínala, ako v minulosti pomáhala takto nechceným zvieratám napísala, že šlo aj o čistokrvné kusy..

andrejka2424
7. mar 2024

@miminka29 No a ten smrad beriem ako menší problém. Určite by som robila všetko preto, aby som ho minimimalizovala. Viac by ma štvalo, že mne by sa asi nikdy nepodarilo ju vycvičiť, aby nešla na linku, do postele, aby mi nepozhadzovala kvety, ktorých mám plné police a záleží mi na nich. V tomto si skrátka neverím a tiež si netreba medové motúzy ťahať popod nos, väčšinou si mačky robia čo chcú . Gratulujem všetkým, čo sa im takto parádne mačku podarilo vycvičiť. Nie každý to zvládne .

nika523
7. mar 2024

@andrejka2424 čo potom v byte smrdí keď mačky nesmrdia? Wc tiež nemôže smrdiet keď sa pravidelne čistí a používa správna podstielka. Súhlasím že keď sa niekto necíti na mačku nech si ju radšej neberie, tiež zachranujem mačky a zbieram z ulice, vychovať mačku je veľmi jednoduché lebo mačka je plachá a keď na ňu skryknem na prvý krát že nesmie napr ísť na linku na druhý krát a pobucham po tej linke alebo aj tretí krát a skrycim že nesmie tak tam viac nepôjde lebo sa bojí, kvety pri mačkách ani by si nemala mať lebo veľa kvetov je pre mačku jedovatých a že by nesmela na posteľ? No to sa nedá zakázať mačka je člen rodiny a nemôže len na stôl a na linku kto nechce pustiť mačku na posteľ nech ju fakt nemá a na uliciach je preto toľko mačiek lebo veľa zadubencov nedá svoje mačky kastrovat a potom vyhadzujú mačiatka alebo darujú,, do dobrých rúk " ďalším debilom ako sú oni

aandrea9
7. mar 2024

@andrejka2424 úprimne povedané, ja som mačky necvičila a nedrezúrovala. Áno, chodia po linke, po kuchynskom stole a spia s nami na posteli. Každý nech si žije ako sa mu páči.

zuzanazu85
7. mar 2024

Som milovník zvierať,všetkého živého ale úprimne, mačku by som na linke,v drese, na stole nezniesla. Pravidlá musia byť 😏.

andrejka2424
7. mar 2024

@aandrea9 Súhlasím.Nech každý žije ako chce a nech si hlavne vopred každý zistí plusy aj mínusy,ktoré chov zvieraťa obnáša, aby nebolo o ďalšie vyhodené zviera viac .

stela01
7. mar 2024

@zuzanazu85 tak ak chce niekto pravidla tak si musí vyberať psa , macky nie sú moc na pravidla . 😄

stela01
7. mar 2024

@janulik2008 ani nie , len asi ju treba sem tam umyť a čistič uši extra nič si myslím .

nika523
7. mar 2024

@aandrea9 tak nemyslím že ich drezurujem a mne by to ani tak strašne nevadilo ale môj muž by ma vyhodil aj s mačkami keby mu chodili po stole a po linke, na posteľ a všade inde môžu

limoncino
7. mar 2024

@anjelicek26 naša do toho nechcela chodiť, nechápala som prečo, až som sa dočítala, že niektorým mačkám vadí, že to robí iný hluk a boja sa, že ich nájde predátor 😂, tak dostala obyčajnu a s tou problém nemá

janulik2008
7. mar 2024

@zuzanazu85 asi záleží od mačky aj. My sme mali mačku ktorá sa neodvážila ísť na linku nikdy čo sme ju mali. Pekne pri nohach čakala ale za to kocúr to je nepoučiteľný 🫣🫣🫣 skúšali sme hocičo ale vylezie na linku, takže keď sa varí tak do kuchyne nejde 😁
@stela01 a keďže nemajú srsť netreba ich aj natierať niečím? 😁

aandrea9
7. mar 2024

@nika523 títo chlapi 🙈 tak potom beriem, lepšie ako skončiť na ulici 👍

aandrea9
7. mar 2024

@stela01 aké sú. Žiaľ iba na tie vlastné 😂

mamutka
7. mar 2024

K tomu smradu by som napísala, pretože sa to tu omiela dokola. Je to úplná blbosť, že ak prídeš k niekomu kto ma mačku, hned to zistíš podľa smradu. Mali sme v trojizbovom byte dve mačky a nijaká návšteva o nich nevedela, pokiaľ sa nevyviezli ukázať. Kamarátok som sa vyslovene pýtala, nech mi dajú objektívny pohľad, že to potrebujem mať pre istotu potvrdené. Plus muž je na pachy citlivý. Lenže, človek musí rozmýšľať. Mačke sa nesmú dávať mliečne produkty, pretože inak ten smrad proste bude. Mačka musí mať kvalitnú stravu, nie lacné srajdy zo supermarketu či zvyšky z kuchyne.
Treba si nájsť ktorá značka z tých kvalitných mačke sadne najviac, aby nebolo nic cítiť. Mačka keď to poriadne strávi, tak nekadi veľa ani smradľavo, plus teda wc je kryté a musí sa často čistiť. Takže si treba uvedomiť, že ta strava nebude lacná, ak to chce človek vychytať

stela01
7. mar 2024

@aandrea9 tak to áno , ale tak mačka nieje pes , ako ja vôbec neriešim kam ide alebo vylezie lebo to je zbytočne , ako vytihnem nohu z domu je všade tam kde by nemala . 🤣🤣🤣🤣

katrin21
7. mar 2024

@andrejka2424 no neviem o akom smrade ukrutnom to rozpravate ale vela zalezi od stravy tej macky... ak nema zdr.prpblemy,tak ani neviete,ze na zachod isla, ziadny smrad, nikde.... idealne mat wc v kupelni s otvorenymi dverami.. znicene nemame nic, ma skrabadlo... na linku nechodi, nesmie a vie o tom..macky su neni hlupe🙂. Mame aj psa, ale poviem ti,ze so psom je 10x viac starosti.

monca773
16. mar 2024

Od r. 2014 sme prichylili 9 maciciek a 2 psikov z ulice..momentalne mame 6 kocurikov a 1 macicku..a aj tych psikov...vsetkych sme dali kastrovat..ockovat a ostatne pravidelne osetrenia..ziju s nami v dome..ale pobehaju si aj po zahrade..ak premyslate nad macickou........kazda ma svoju povahu..ako my ludia a este aj chute na jedlo..teda u nasich som to zistila..kedze ich je viac......nasi pocuvaju....kazdy na svoje meno..aj na jednoduche...ides von..?a ine povely......a s wc-mi..ktorych mame po dome viac..tiez nie je problem..ked sa pravidelne cistia........ta starostlivost o moje maciatka z ulice..dve z nich som musela dokrmovat z flasticky.......vsetky nase macicky nam prejavuju nesmiernu lasku..mozno si pamataju svoje detstvo na ulici...no od nas dostavaju este viac lasky..prave preto..ze sme ich nasli vonku.......drzim vam palce pri vybere vasho zvieracieho milacika..my sme nemali na vyber..nase male maciatka si NAS nasli...ANO...je to viac starosti pri tolkych..ale je to aj viac radosti..zabavy..a hlavne tej chlpatuckej lasky..ktoru od nich dostavame...🥰

librarian
16. mar 2024

@monca773 si naprosto uzasna! Je fantasticke, ze este ziju ludia ako ty, ochotni pomahat zvieratam, lubit ich. Velke dakujem.

romanadam1626
1. apr 2024

@andrejka2424
@andrejka2424 no tak ku Tebe sa mačičky absolútne nehodia. Kvety máš radšej než zvieratá.
Prosím Ťa, zostaň pri tej starostlivosti o kvety aj naďalej 😉

romanadam1626
1. apr 2024

@ovaaa Krásny kocúrik 🥰

romanadam1626
1. apr 2024

@ovaaa zlatý 😊

Strana
z3