icon

Čo robiť s agresívnym škrečkom?

9. dec 2024

Kúpili sme deťom škrečky, každý má svoje akvárko, jeden je priateľský, dá sa chytať a hladkať a druhého sa bojíme aj dotknúť, hryzie a ešte ako bonus ničí si celú výbavu akvária, od dreveného kolotoča po domček aj kŕmitka, cela výbava je po 3 mesiacoch používania súca do koša, rozhrýzol ešte aj plastovy vrchnak od pítka a všetko drevené ocikal, ozaj len vyhodiť strašne všetko smrdí. Mali ste takýto problém so zvetakom? Čo sa s nim dá robiť , ja už zvažujem že ho dám uspať, je nám úplne na nič, všetko ničí a deti sú smutné lebo sa s ním nemôžu ani pohrať.

ukgirls
9. dec 2024

@anjelicek26 xy x si tu vypustila riadnu blbost-ale konkretne v tejto teme hviezdis .. zial len v om najhorsom zmysle ..

mondolina
9. dec 2024

@ukgirls
súhlasím.

anjelicek26
9. dec 2024

@mondolina ved fajn, ale tým môj názor nezmením.. mne prijde rada č.1 uspať a rada č.2 nechať dozit volakde v akváriu samého omnoho viac krutá. Ja by som ho šla pustiť von, aj keď s mizernou šancou na prežitie, ale šancou..

Lebo v realite kŕmiť čistiť starať sa o zviera co ma hryzie ešte kľudne dva roky bude zábava. Každá dovolenka kde to bude musieť robiť niekto iny ešte väčšia. A to zviera aj tak nebude šťastné ani jeden z tých dni.

natall113
9. dec 2024

@anjelicek26 darovať sa nemusí len rodine, možno niekomu skúsenejšiemu. A je veľký rozdiel dať zviera uspať a vypustiť ho na mráz. Dúfam že nemáš žiadne zviera lebo keď nebude podľa tvojich predstáv zle skonči

sandrasstini
9. dec 2024

Luto ze sa deti nemozu hrat? Ako sorry ano je to “len” skrecok, a jeho velkost a dostupnost z neho robi pre niekoho nie zviera, ale kupili ste si ho, skrecok zije chvilu. Tak uz ho dochovajte a nau deti ze kazdy clovek, zviera je iny a tento sa proste rad nehladka a neze ho vypustit von, no budis keby je leto aj tak neprezije ale fakt do zimy?
Sa uvedomte zviera nie je hracka, ked vidim ako niektore deti natahu psy a macky ci oblubene kraliky no cele zle

ukgirls
9. dec 2024

@anjelicek26 nieje rozumnejsie naucit deti,ze zviera ma povahu a nieje hracka? ze aj o taketo zviera sa treba vediet postarat ked sme sa uz raz rozhodli mu dat domov? alebo trpezlivostou naucit skrecka na cloveka.. az taky diabol to nieje ked si vezme jedlo z ruky .. len sa nenecha natahovat deckami .. alebo budme vsetci taky-ak zviera ochorie,alebo bude mat kozmeticku vadu pripadne nas omrzi -zabijeme ho -vsak co-kupime si nove,, a potom ze su ludia k sebe ako hyeny ked ich to uzime od mala .. a takyto ludia sa mnozia

anjelicek26
9. dec 2024

@beloved to sú tie riešenia,ktoré tu na začiatku témy zazneli👋 Vziať si škrečka,co hryzie je ako jackpot v sportke takého nájsť, bliži sa to nule. Prečo by to niekto robil realne, ked su aj nie psychicky ublizene dobre skrecky na vyber. Obchod také zviera kvôli zavleceniu infekcii vziat nazad nesmie... tu je veľa hypotéz ale povahu mu to nezmeni...

anjelicek26
9. dec 2024

@ukgirls ja som odpovedala na to,že ho nemá ist s deťmi uspať k veterinarovi, radsej vypustit🙈Oh lord.. véd dúfam,že jej niektorá z vás napísala,že si škrečka teda vezme.

mondolina
9. dec 2024

@anjelicek26
napísala.

natall113
9. dec 2024

@anjelicek26 prečo by to niekto robil? Lebo sa rozumie škrečkom, chová ich atď.

misulka22
9. dec 2024

Kks odkial si?ja si ho vezmem a normalne u nas dozije lebo to co tu citam je mi na grc. Matky co vychovavaju deti...steacam vieru v ludstvo. Akoze nemusi mat kazdy rad zvierata ale z tohto sa mi uz ozaj pretaca zaludok. Preto mam radsej zvierata ako ludi a len sa v tom utvrdzujem.

anjelicek26
9. dec 2024

@natall113 ale ten škrečok môže byť aj chorý, to si vezmeš do chovu? Neverím proste, že niekto pôjde vedome po problematického skrecka, nie je to pes,ktorý sa dá správaniu naučiť... kľudne môžete mať na mňa názor akýkoľvek, proste pre mňa je to hlodavec, ako tisíce iných vonku na poli, ak by moje deti hryzol, pôjde odkiaľ prišiel... a práve ten nápad posunúť ho niekomu inému nech hryzie jeho mi prijde jeden z tých horších...zbytočne sa točime dokola, mam iný názor ako zvyšok a je to v poriadku,že sa nezhodneme. Skrecka sa kupovať nechystám ak by mala taka otázka padnut😏

fajnova
9. dec 2024

Uf, normálne mi je zle, keď to tu čítam. Nikdy v živote by som zviera nebrala domov pre dieťa, že nech sa pohrá. Zviera nie je hračka, už si to konečne zapíšte za uši. Mám doma x zvierat, ale žiadne nie je hračka, ani deckam na návšteve nedovolím naťahovať ich. Na to sú plysaci a nie živé tvory, čo cítia bolesť a strach. Ozaj treba nejakú výchovu na školách, keď deti doma vidia toto. Dievčatá, z niektorých z vás som zhrozená.
Kočka tu vyššie sa ponúkla, že si ho zoberie, už ste sa dohodli, či stále si ideš svoje s vypustením? A keď ho vypustis, tak čo? Nájde kolóniu svojho druhu a bude žiť šťastne až do smrti? Prezradím ti tajomstvo, za pár hodín bude po ňom...aj to som určite prehnala

senta_sofia
9. dec 2024

Druhy je samec? Ci preco su oddeleni? Neskusali ste ich nechat spolu, ci to nerobi z trucu, ze citi druheho?

fajnova
9. dec 2024

@anjelicek26 prosím ťa, ty si hlavne nekupuj nič, čo dýcha... Nielen škrečka

natall113
9. dec 2024

@anjelicek26 dá sa izolovať? Dá sa ísť ho vyšetriť? Všetko sa dá keď sa chce. Dá sa nájsť ľudské riešenie a nie nechať ho zamrznúť, nemyslíš že je to dosť kruté?

mamutka
9. dec 2024

Skrecok ma stres. Koľko cm podstielky ma do výšky? Vydržte len kŕmiť z ruky a zatiaľ nedvihat, je o vystrašene mladá. V obchode ho neučili že ma byt hračkou pre deti. Ona nechápe čo od nej chcete.
Neviem aké preliezky a hojdačky myslíš, ale skrecok nie je potkan. Nepotrebuje liezť na niečo hore a hojdať sa a preliezat. On sa potrebuje zahrabat dole. Čo najviac podstelky na výrobu tunelov. A misku s kupacim pieskom, kde sa môže čistiť.
Stravu akú ma? Nemôže mať nervy z toho? Nedávaj ovocie, nič čerstvé, len suché krmivo kde sú aj červy. A nedvihajte nejaký čas.
Je ti živý tvor, vysoko teritoriálny. Rešpektujte jej priestor, nech sa môže ukľudniť. Treba jej dopriať čas

mamutka
9. dec 2024

@senta_sofia duungarske skrecky sú samotári. Nesmú byt spolu. Ale ak sa cítia, môže to byt problém, máš pravdu. Možno chce tým pachom odstrašiť votrelca
@autorka, ako ďaleko od seba sú akvária? Nemali by sa cítiť pravdepodobne

mamutka
9. dec 2024

A ešte - kedy s tým škrečkom skúšate kontakt? Je to nočný tvor. Ak ju rusite cez deň, vtedy musí spať. Skúsila by si prísť mňa zobudiť, tiež ta pohryziem 😁

anjelicek26
9. dec 2024

@natall113 u nas zatial nemrzne, takze ta 1% sanca sa schovat by bola. Ale k teme tento ideme zachranit svet alibizmus ja tak nemam rada. Zachranit nejakeho hlodavca agresivneho, ideme... tisice realne tyranych zvierat s pochybnych chovov kupovat, to ano... ze vy ludia vzdy chcete prave zacat na tak absurdnych bodoch a vyblikavate vsetko ostatne, lebo ved "to zmenit neviem". Tocime sa dokola, ja sa idem radsej ucit zo synom matiku, tym mozno fakt nieco zmenim.

wolf_
9. dec 2024

A viete čo je najhoršie? Že po tomto škrečkovi keď sa to vyrieši sa kúpi ďalší (lebo tento predsa len zaberá miesto ďalšiemu zvieraťu), ktorý sa môže správať úplne rovnako (zvlášť ak sú to zvery kupované len tak kdesi v zverimexe + celkový prístup zostane rovnaký). A dokola dokola........

mondolina
9. dec 2024

@anjelicek26
nekupuj si radšej nič živé 🙏

anjelicek26
9. dec 2024

@mondolina my sme zvieratá mali a mame. Agresivny kohut, co skakal po deťoch, skončí v polievke. Nuž som proste hrozný človek 😏

fajnova
9. dec 2024

@anjelicek26 choď sa učiť so synom a nerozdavaj rady na internete, snazne ťa o to prosím

wolf_
9. dec 2024

Inak ja si takéhoto škrečka pamätám z detstva. Rodičia chovali rôzne zvieratá už ako bezdetní takže to nebolo primárne pre nás, mali sme doma za moje detstvo všelijaké zvery, a medzi tým aj takéhoto "kúsavca". Pamätám si ako sa zahryzol do prsta a o prítulnosti sa vôbec nedalo hovoriť. Neviem ako veľmi sa rodičia snažili o to, aby taký nebol (ale myslím, že snažili kedže ako vravím, sú milovníci zvierat), ale skončilo to tak, že škrečok mal čo najvhodnejšie prostredie, v ktorom si žil a svoj kľud, ktorý zjavne chcel. My ako decká sme sa potom už naňho len pozerali. Otec mu čistil, staral sa aby mal čo jesť, piť, atď. A žiadny ďalší k nemu sa nekupoval. Proste bol tento. Zaberal miesto? Zaberal. Mrzelo nás ako deti, že sa s ním nedá mojkať? Mrzelo. Zvlášť keď pred ním sme mali fakt skvelého prítulného škrečka. Čo už. Až keď umrel, až potom sa kúpil ďalší. Neubudlo z nás. Možno aj práve takéto "detajly" ma naučili zodpovednosti a empatie aj voči "blbému" škrečkovi. Nerozumiem tomuto trendu zvieratá namiesto hračiek a skákať len tak, aby deti mali tú najideálnejšiu živú hračku podľa vysnených predstáv....

marllik
9. dec 2024

My sme tak mali 2 skrecky jedna pohoďačka mojkacka, druha pajedna tigrica. S mojkackou sme sa i pohrali a tigricu sme respektovali, ze to nema rada. Kazdy tyzden mali obe vymenene podstielky a nic nam nesmrdelo.

veronika1754
9. dec 2024

Ak by ste boli blízko mňa ja by som si ho kľudne vzala

0silvia0
9. dec 2024

Autorka, mas tu 3 ponuky, ze si baby skrecka vezmu. Dufam, ze zareagujes.
My sme mali tiez kusaciu zajacicu, respektovali sme, ze nie je mojkacia. Zvierata nas ucia respektu, nie vzdy sa spravaju podla nasich predstav.

oblecenie99
9. dec 2024

My sme tiež mali ako deti škrečka (Rockyho), nie dlho, lebo mačku strašne zaujal, a aj keď sme teda urobili všetky bezpečnostné opatrenia, raz to dospekulovala do konca a v jednej nestráženej chvili ho nejak z tej klietky dostala. Ale spomínam si, že moj starý otec tiež krútil hlavou, že máme hlodavca s "výsadami' v klietke, kým on zbieral telá myší, ktoré predtým pochytal do pascí v šope ( vždy sme mali obilie, lebo sme mali za jeho života menšie hospodárstvo, no a k tomu patrili aj hlodavce, pred ktorými sa museli prijať opatrenia) - toto na margo toho, čo píše anjelicek, že hlodavec ako hlodavec no.. ani susedovi, čo chová v terariu hada nejdem vyčítať, že mu nosí živé myši. Alebo keď sestra mala živého králika v dome, a i pár metrov ďalej sme chovali ďalšie na dvore na konzum, tak to je tiež také absurdné..
Ale tu skôr ide o tú zodpovednosť ako takú, že teda keď ste už chceli mať zviera, a konkrétne hlodavca ako domáce zvieratko, tak sa k tomu uz treba postaviť celom a nejak to s ním prežiť..ja by som už v živote škrečka nechcela, mne smrdí aj ten, ktorý bude najčistejší, najňuňu a neviem čo, proste ja tiez nevidím rozdiel medzi luxusnou verziou doma v klietke a potkanmi, čo sa nám premávajú v meste pri smetných košoch, proste hlodavce.. ale ja si to aj uvedomujem, tam si ho k sebe neberiem.

Najlepšie rady tu dala @mamutka, stalo by to za to, vyskúšať. Má zrejme skúsenosti a veľa toho, čo napísala dáva faktt logiku. Potom skúsiť niekomu posunúť, s upozornením, že nie je vhodný k deťom ani na mojkanie. Mne by už bolo blbé sa ho len tak zbaviť, keď sme už prijali zodpovednosť za neho..

mondolina
9. dec 2024

@anjelicek26
kohúta ste mali na "hranie?"
a škrečka si dáte na večeru, nie?
ináč tiež máme kocúra, ktorý neznáša hladkanie. no nič. asi ho zajtra vypustím.