Eutanázia u psíka
Už dlhšie zvažujeme eutanaziu u psika ma 13 rokov je to kokeršpaniel,ale stále nemám to srdce to urobiť. Viem že čím skôr to bude treba. Podla veterinára uz minulý rok sme ho nemali trápiť mal problémy zo zadnými nohami nevedel sa na ne postaviť u veterinára mu dali silné lieky ze ak to náhodou rozchodi a samozrejme že áno.... už nevládze tak ako kedysi predsta už starušik ale chodí ,potrebu ma, prijma potravu bez problémov.
Nádory ho uz trápia v tele aj pod bradou uz ma obrovskú guľu ktora mu hnisa ....ale stále nemám to srdce proste ist a uspať....bude to ťažké....
Ma niekto skusenost s tym ze veterinar ho pride domov uspať nechcem ho chudáka ťahať uz po veterinach aj koli tomu že už aj dosť smrdi ...... v okolí Oravy ktorý je ochotný prísť a uspať mi ho doma ?? Ďakujem
niečim podobným sme si prešli v lete. len náš mal 16r. už chradol od jari. v lete nám takmer každý deň skolaboval - poležal hodinu, dve , dávali sme obklady a zas sa postavil a chodil. žral celkom OK.
pár dní pred smrťou sa stav dosť zhoršil - menej žral, problém s chodením. odišiel normálnou smrťou, pochovali sme si ho vo dvore. spravili krásny hrob - má tam často kvety. Navždy zostane našim domácim miláčikom. spomíname na neho každý deň .
@denkac nechas ho zit s hnisavou ranou ale
"nemas srdce" ho uspat?!! Netyraj psika uz a vzchop sa
Je čas sa rozhodnúť. Musíš si uvedomiť, že najväčší prejav lásky bude ten,že ho oslobodiš od trápenia. Tiež som stála pred takýmto rozhodnutím a dnes už viem,že som ju držala pri živote len pre moju sebeckosť. Podľa mňa,je to istý druh sebeckeho správania, pretože stále myslíš na seba a svoju stratu,nie však na chlpáča, ktorý sa trápi. V tomto ti poradím, akokoľvek to bude ťažké pre teba "potom",teraz je to ťažké pre neho. Je to ten najväčší prejav láskavosti ku zvieraťu, nechať ho ísť. Ja som už aj z jej pohľadu cítila,že ma pohľadom prosí,aby som jej "pomohla" a uľahčila trápenie,hoc bola na liekoch, ktoré jej utlmovali bolesť,dostala všetku možnú veterinárnu starostlivosť,nakoniec som musela prijať,že svoju lásku k nej jej prejavím už len týmto jediným riešením. A chýba mi stále,sú to roky,bola moja parťáčka, dlhé roky, niekedy som mala pocit,že sme si boli v minulých životoch najbližší.
@denkac v auguste nám takto odišiel náš psík (labrador). Pred rokom mu diagnostikovali rakovinu, rozhodli sme sa pre liečbu, využili sme polročný protokol, ktorý mu pomohol a bol tu s nami ešte dosť dlho. Ale v auguste sa rakovina opäť vrátila a zo dňa na deň ho skolila. Doslova. Išli sme len na kontrolu k veterinárovi, že ako mu pomôcť a už sme sa vrátili bez neho. Plakali sme všetci, rozlúčili sme sa, boli sme sa s ním ešte prejsť (mobilný bol, ale už sa nevedel sám napiť, keďže mu za noc opuchol krk). Ľahol si na trávu a my k nemu. V ambulancii nám ešte nechali čas na posledné rozlúčenie, v našej prítomnosti ho uspali, stále nám mal pred očami, hladkali sme ho a potom opäť nám nechali čas, nech to spracujeme. Boli veľmi ústretoví a aj to nám pomohlo prekonať to celé. A aj keď srdce kričalo nie, hlava jasné hovorila, že sme pre neho urobili to najlepšie, čo sme mohli. Už sa netrápi, už ho nič nebolí. Ale stále chýba. Sme z BA, takže s Oravou nepomôžem, ale môžem povedať, že lepšie je to ukončiť, ako ho nechať trápiť.
@denkac ano, veterinar vie prist aj domov. Ak mas pocit, ze uz trpi, vyuzi tuto moznost.
S hocktorym veterinarom sa takto vies dohodnut. Tiez sme nechali pred cca dvoma rokmi uspat nasu, nestresovala sa na veterine, zaspala mi na kolene doma vo svojom pelechu
Ano su taký veterinári ved si opiš čísla a zavolaj či by to bol ochotný urobiť.Našho uspal veterinar doma u nás v koterci lebo to bol veľky vlčiak.Pichol mu injekciu dajaký demet prehodil cez plot otravu na potkany a zožral už sa nedalo nič robiť.Ale prišiel domov dal injekciu a do hodiny uhynul.Ja sa čudujem že ma hnisave rany a TY ho takto tyraš že ho nechavaš sa trapiť.Toto sa nerobí ak by si ho mala rada nechala by si ho v pokoji odisť.Iba sa trapi a trpi. TY sa na to pozeraš lebo nemáš odvahu ho uspať to si robiš srandu. Ak veterinára zaplatiš tak príde určite nie že nie taky ktorý nebude chcieť prísť tak ak pôjdeš TY ak uhynie si ho budeš môcť previesť tam kam chceš TY.
Inak, netrva to dlho, ani to nie je nijak bolestive pre psa. Veterinar ho najprv uspi, a potom poda latku na zastavenie srdca. Cize psik ti realne zaspi, bezbolestne odide
Ďakujem tým čo mi tu vedeli normalne odpovedať nehľadám útechu ani nič ale niekoho s kým sa o tom môžem tu podeliť že čim si momentálne prechádzam a kolki s stym prešli a ako to brali ...že ako ťažké je to dať zbohom niekomu kto bol súčasťou vašich životom niekoľko rokov ....dennodenne odprevadzal do roboty, keď prídeš z roboty víta ta vo dverách s vrtiacim chvostom očami plnými radosti že si konečne doma ..... proste niečo len tak zahodiť... ano mozno som sebecká ak oto tu niektory napisali že je to len koli mne že aby som sa ja netrápilo potom a že jeho tu nechávam sa trápiť.... dennodenne rozmyslam nadtym kedy ako držím telefón v ruke že zavolám....len je to proste kur** tažke moc moc moc .....
Zober si deň voľna a chodte niekam kde to mal psík rád dajte mu jedlo maškrty ktoré miluje,vela sa s ním rozprávajte a hladkajte ho..pre neho to bude najkrajší a najlepší deň aj keď skončí uspanim..aspoň ja by som to takto urobila... držte sa 🙏
Ďakujem tým čo mi tu vedeli normalne odpovedať nehľadám útechu ani nič ale niekoho s kým sa o tom môžem tu podeliť že čim si momentálne prechádzam a kolki s stym prešli a ako to brali ...že ako ťažké je to dať zbohom niekomu kto bol súčasťou vašich životom niekoľko rokov ....dennodenne odprevadzal do roboty, keď prídeš z roboty víta ta vo dverách s vrtiacim chvostom očami plnými radosti že si konečne doma ..... proste niečo len tak zahodiť... ano mozno som sebecká ak oto tu niektory napisali že je to len koli mne že aby som sa ja netrápilo potom a že jeho tu nechávam sa trápiť.... dennodenne rozmyslam nadtym kedy ako držím telefón v ruke že zavolám....len je to proste kur** tažke moc moc moc .....
@denkac je to tažké,ale myslela som na dobro psa,nie na seba
@denkac vzdy to bude co ak. Tiež som na tom podobne len s tym ze môjmu odchádzajú zadné labky- spondyloza, s váhou 60kg a vekom 12 rokov je to na vraždu 😒 akurát včera sme leteli na veterinu lebo nam 2 ročná liečba prestala zaberat a len polihaval a nedalo sa ho ani postaviť 😒 dostal 24 hod injekciu proti bolesti, tbl na vikend a v utorok sa mam rozhodnut ci ideme skusat nieco nové. A ja neviem, ked som ho vcera videla som myslela ze sa zbláznim normalne mi prišlo fyzicky zle z toho videt ako sa trapi a tej bezmocnosti, ale není som schopná sa s nim ešte rozlúčiť. Na druhej strane si hovorím ze ak uz pre nas niesu ine možnosti len skúšanie co zaberie - ci mam to srdce ho trápiť kým niečo zaberie.

@denkac ano my mame, mali sme dvoch vetov takto dohodnutych, Tr Tepla a Nova Dubnica. Prisiel k nam vet domov a teda psik odisiel bez stresu v kruhu rodiny. Dalej sme psika viezli do krematoria Magnolia, tiez odporucam ich sluzby, citlivy pristup. Psik bude jedneho dna pochovany so mnou ( Rakusko to umoznuje). Da sa to dohodnut, treba sa pobavit s veterinarmi v okoli, my sme mali vzdy empatickych odbornikov, ktori stali pri nas a som im dozivotne zaviazana.