icon

Je možné zmeniť meno adoptovaného zvieraťa z útulku?

14. mar 2025

Dobrý 🙂 Prepáčte asi je to fakt blbá otázka ale zaujíma ma to
Môže majiteľ zvieratka ho premenovať po tom čo si ho adoptoval z útulku? Ma to tak napadlo lebo som si pozerala fb stránku útulku a tam písali že psík pozdravuje z nového domova ale to meno psíka ktoré použili v príspevku bolo úplne iné od toho čo mal psík vo fotke napísané na obojku 😀

gejb
14. mar 2025

Samozrejme.

nynia
14. mar 2025

Ano, aj ja som moju premenovala. Dokonca aj dieta je mozne po adopcii premenovat tak zviera uz duplom bude mozne.

belllinka
14. mar 2025

A kto akože zistí, že si ho premenovala??

deti95060810
14. mar 2025

aj po adopcii dostávajú deti úplne nové mená ....
tak isto môžeš dať nové meno aj zvieratku...

aandrea9
14. mar 2025

Samozrejme, že môže. Mam par adopcií za sebou. Niekto meno nechá, niekto zmení. Na mene nezáleží, hlavne aby bolo zvieratko vo vyhovujúcich podmienkach, bolo on adekvátne postarané a v neposlednom rade ľúbené😊

ivka225
14. mar 2025

Uvažuj chvíľku: Je podľa teba nejaká smernica, predpis, alebo iná právna norma upravujúca pomenovávanie zvierat?

kavasmliekom
14. mar 2025

Veď aj ty si môžeš zmeniť meno 😄

katica06
14. mar 2025

Mám psa z útulku, ktorý bol už raz a adoptovany z úpulku a následne opäť vrátený do útulku. V útulku ho volali úplne iným menom ako mal v papieroch. Pokým sme sa s ním zoznamovalu a chodíli ho venčiť sme ho volali tým druhým menom,až po adopcii, keď sme dostali do rúk očkovací preukaz sme zistili to prvé meno. Tak sme skúšali na ktoré meno vlastne reaguje viac, vyhralo to prvé. Keby sa mi to meno nepáčilo kľudne psa premenujem

bloger
14. mar 2025

Jasné, že môžeš.

kristie571
14. mar 2025

Ano je to povolene, zvycajne maju utulky take ‘ pracovne ‘ mena aby vedeli psikov dobre identifikovat, napr u nas idu abecedne, nasla som psika, v utulku mi povedali ze pomenuvaju na pismenko S, nazvala som ju Stelka, v novom domove sa vola Molly🙂 bezproblemov na nove meno zvykla, hlavne ze uz sa ma dobre je o nu postarane a je lubena.

lanstouran
15. mar 2025

Druhé meno psíkovi nerobí problém ale stretla som sa stim že už keď som chcela mať ho len pre seba aby už nebolo utulačik tak už bol problém vzali mi ho a povedala som si že už nikdy viac nechcem z útulku a mám darovanu fenu a kúpenú fenku a tie uz bi som nemenila po adopciii som nechcela už žiadneho ale zistila som že tie dve sa nemôžu rovnať nech sa potom nečuduju v tich útulkoch že im tie psi nikto potom nechce

maddie1711
15. mar 2025

Jasne. potom pri prepise čipu u veterinára sa uvádza už nové meno. My sme si adoptovali a volal sa rovnako ako pes ktorého sme mali doma.

lanstouran
15. mar 2025

Áno chcela som mať čip na seba a aj veterinára zmeniť ano volala som tomu veterinárovi či sa to dá a on že dá sa a o tri dni si prišli po psíka trhalo mi to srdce lebo obľúbil si nás a mi jeho ja som nechcela aby niekto chodil na kontrolu ako sociálna kuratela ja som chcela mať od nich pokoj aby som mohla ísť hoci kde a nie ešte sa pitat či môžem

1mina
15. mar 2025

Jasné aj ja som našu premenovala, bola iba šteniatko a rýchlo si zvykla na nové meno. Keď sme skúšali po pár mesiacoch na staré už vôbec nereagovala

nelka93
17. mar 2025

@lanstouran a akože kde bol problém? Čiže si podporila mnozitelov a tých co útulky plnia, gratulujem

lanstouran
17. mar 2025

Nie ten pes mal 2 roky a bol kastrovani tak že neviem kde niekto vidí problém asi u niekoho iného toho psa si vzali len preto že som chcela aby bol môj a nie atoptovany a kontrolovaní ako malé dieťa keď si ho niekto adoptuje takže som sa rozhodla že s útulku psa už nechcem a mám dva Fénix ktoré sa nevyrovnáju tomu jednému a sú naučené až dosť si myslím lebo ja zvieratá milujem nech je aké koľvek už od malička a množitelov nepodporujem a tich čo tiraju urobila bi som to isté