icon

Je nebezpečné, ak pes zje paličku?

23. jún 2025

Ahojte. Zaujíma ma taky Vás názor. Boli sme na jednom výlete a syn dal jednému cudziemu psíkovi malu paličku. Majiteľ ho začal napomínať, ako to nemôže psíkovi dávať, lebo on by ju mohol zjesť. No ja neviem, mne to príde pritiahnuté za vlasy, je jasné že v nejakych speci prípadoch to môže byť nebezpečné, ale veď predsa je to zviera, bežné obhryzaju drevo, alebo aportuju... Príde mi, že zvieratá už moc poludstujeme. Či mám na to ja zlý pohľad a ozaj to mlze byť riziko?

Strana
z2
irusa
23. jún 2025

ono pre niekoho je pes viac ako dieťa 😀...ale tak predsa pes sám zhodnotí, čo môže a čo nie...náš bežne ohrýza drevo ...niektorí sú veľmi citliví aj ke´d pes papá kostičky a považujú to za niečo nehorázne, ak to niekto dáva ( hlavne tie menšie plemená )

kuggis
23. jún 2025

Máš na to ty zlý pohľad, pretože nemáš zrejme skúsenosť s chovom zvieraťa a jasné,že je nebezpečné, keď pes zje malú paličku, môže sa mu niekam zapichnúť a potom účet na veterine bude kto platiť?

lindous
23. jún 2025

Nám sa pes na dreve dusil, palička sa blbo zlomila a zasekla, nie každú paličku vyberám ako vhodnú na hranie…

gejb
23. jún 2025

Psy normalne jedia drevo, paličky a nic sa im nestane... ale zas nevieme co si ten pes už zažil, či nie je chorý, ci nebol operovany práve kvôli niečomu co zjedol a majiteľ nechal na veterine stovky eur.
Takže... jeho pes, jeho pravidlá.
S poludstovanim toto nemá nič spoločné.

kuggis
23. jún 2025
@irusa

ono pre niekoho je pes viac ako dieťa 😀...ale tak predsa pes sám zhodnotí, čo môže a čo nie...náš bežne ohrýza drevo ...niektorí sú veľmi citliví aj ke´d pes papá kostičky a považujú to za niečo nehorázne, ak to niekto dáva ( hlavne tie menšie plemená )

@irusa varená kosť môže prepichnúť psovi črevo, aj kopec hračiek určených pre psov im môže ublížiť..ja poznám psa , ktorý pojedol kamene

bg92
23. jún 2025

no este sa ti nedusil pes takze komentovat, ze je to pritiahnute za vlasy je mimo z tvojej strany.
to ze jeho majitel nechce aby sa mu dusil nie je poludstovanie.

maranco
23. jún 2025

Nauč syna že sa musí pýtať ak niečo chce od niekoho.
Ani tebe by sa nepáčilo keby mu niekto cudzí dal cukrík alebo čokoládu s orieškami ak má na ne alergiu poza tvoj chrbát.
Rovnako sa musí opýtať či môže pohladkať psa.

viestta
23. jún 2025

Vsak pan spravil spravne, upozornil tvoje dieta. Ci na neho nakrical a nadaval mu? Preco za tym vidis poludstovanie zvierat mi je zahadou.
(Ano, ohryzaju aj drevo ale polienka, hrubsie palice. Palicka sa moze vzpriecit aj v papuli, aj niekde inde. Takze je normalne, ze pan tomu chcel zabranit.)

irusa
23. jún 2025
@kuggis

@irusa varená kosť môže prepichnúť psovi črevo, aj kopec hračiek určených pre psov im môže ublížiť..ja poznám psa , ktorý pojedol kamene

@kuggis ja štupel od šampanského

pikachu999
23. jún 2025

Čo je zle na tom že majiteľ zodpovedne dáva pozor na svojho psíka? Pre neho je člen rodiny rovnako ako pre teba tvoje dieťa a treba to rešpektovať

januska12323
23. jún 2025

To nie je poludšťovanie ale dávanie pozor na psa. Výborná príležitosť naučiť syna najprv sa opýtať majiteľa pred tým ako čokoľvek cudziemu zvieraťu dá. Ani hladkať sa nemá bez opýtania.

gab1sol
23. jún 2025

Vieš, čo? Náš pes miluje ohrýzať drevo, ale už sme mali problémy, kedy sa mu triesky pozapichovali (našťastie len) v papuli. Ale aktuálne to máme od veterinára doslova zakázané. Má za sebou polročnú onko liečbu, kde sa bavíme o cene v tisícoch eur. Naozaj netúžime po tom, aby pre radosť cudzieho dieťaťa sme museli riešiť ďalšiu liečbu. Palička vie narobiť vo vnútornostiach psa peknú šarapatu. Takže nejde o poľudšťovanie, ale len predchádzanie možným komplikáciám.

katina02
23. jún 2025

Psy sa drevom nekŕmia, keď si majiteľ neželá, aby jeho psovi niekto čokoľvek dával, tak to treba rešpektovať proste. Načo to riešiť.

autor
23. jún 2025

Ja toto beriem. Jasné je to jeho pes a samozrejme rešpektujem. Len osobne mám tiež psa a rozhryzie všetko čo vonku nájde. Ak by som ho zakaždým mala sledovať, tak iné ani nerobím. Skôr ma ten pohľad na vec zaujímal, či je to reálne nebezpečné, lebo áno môže sa dusiť, ale aj dieťa si moze na hojdačke/ preliezke zlomiť ruku ale to neznamená, že ho tam nepustíme,nie? To že je to jeho pes a on si rozhoduje je samozrejme ok. Ak by mu syn chcel dať niečo zjesť tak sa treba spýtať,ale paličiek je predsa všade kopu, aj ten pes ak má normálny život a chodí von,tak sa s nimi musí bežné stretavat

gejb
23. jún 2025

Áno. Je to reálne nebezpečné.

nyusika
23. jún 2025
@irusa

@irusa pre kazdeho slusneho cloveka je pes dolezity,
a iba idiot sa urazi, ked ho majitel psa poziada, aby jeho nevychovane decko dalo cudziemu psovi pokoj.

P.S. - neberte to doslova, ale mne sa vsetko na tele jezi, ekd vidim, aok niektori ludia dovolia svojimdetom uuuplne vsetko.

autor
23. jún 2025
@gab1sol

Vieš, čo? Náš pes miluje ohrýzať drevo, ale už sme mali problémy, kedy sa mu triesky pozapichovali (našťastie len) v papuli. Ale aktuálne to máme od veterinára doslova zakázané. Má za sebou polročnú onko liečbu, kde sa bavíme o cene v tisícoch eur. Naozaj netúžime po tom, aby pre radosť cudzieho dieťaťa sme museli riešiť ďalšiu liečbu. Palička vie narobiť vo vnútornostiach psa peknú šarapatu. Takže nejde o poľudšťovanie, ale len predchádzanie možným komplikáciám.

@gab1dobre,ale tu je na to reálny zdravotný dôvod. Podľa mňa iná situácia. Tu išlo konkrétne o vec,že ,,psíkovi nesmieš dať paličku. "

autor
23. jún 2025
@nyusika

@irusa pre kazdeho slusneho cloveka je pes dolezity,
a iba idiot sa urazi, ked ho majitel psa poziada, aby jeho nevychovane decko dalo cudziemu psovi pokoj.

P.S. - neberte to doslova, ale mne sa vsetko na tele jezi, ekd vidim, aok niektori ludia dovolia svojimdetom uuuplne vsetko.

@nyusika neurazam sa, si pre mňa cudzia osoba...ale dieťa má rado zvieratá, dá psíkovi paličku a podľa teba je nevychovane a dovolím mu všetko 😆no ja niekedy zasnem

pikachu999
23. jún 2025

Dieťa treba naučiť sa najprv spýtať nie hneď dávať cudziemu psovi palicku alebo ho hladkať..keby ho pohryzie hneď by bol najhorší že?

viestta
23. jún 2025

Mila autorka, mala si zasiahnut skor ako majitel psa. Nic viac netreba riesit. Jednoducho k cudzim zvieratam sa dieta nepusta, kym to majitel nedovoli. A ak nedovoli, treba to respektovat. On ma svoje dovody, ktore ti na nos vesat nemusi.

nyusika
23. jún 2025

cudzim psov bez suhlasu nedavame NIC...nechytaju sa, nehladkaju sa.

a naucime sa citat s porozumenim - nenapisala som, ze konkretne tbove dieta je nevychovane...konkretne v tvojom pripade si skor mysli, ze si na vine ty.

ale kedze temu povazujem za vymyslenu, tak aj moje komentare su take, ako mne vyhovuje 🙂

kuggis
23. jún 2025

Však nech dáva paličky vášmu psovi a k ostatným ho nepúšťaj, ušetríš seba aj svoje okolie od nepríjemnosti.Ja by som si takisto neželala aby niekto dával môjmu psovi paličky, on sám ich neobľubuje a nevyhľadáva.Porozmýšľaj či by sa tebe páčilo keby,cez plot chodili deti a dávali by psovi palice, šišky,kamene.To, že tebe to príde v poriadku, to neznamená, že aj ostatným ľuďom to príde v poriadku ...predsa len niekto je inteligentnejší a niekto menej ....

esther100
23. jún 2025

No autorka sa tu nestretla s pochopením 🤣.Ja ako psickarka som rada ,že to všetky takto vidíte👍.Vždy sa pýtam majiteľa,či môžem dať jeho psovi pamlsok alebo pohladkať a to treba naučiť aj deti.Nikdy človek neviem ako pes zareaguje,či nemá zdravotné problémy atď..

autor
23. jún 2025

Napíšem ešte raz pre lepšie pochopenie. Môj syn psa nechytal, nehladklal. Spýtal sa majiteľa ako sa vola, zacali sa rozprávať, potom mu ponúkol tu palicku, majiteľ zakázal a začal poučovat o Tom, ako psovi nemôžeme dávať paličky ( myslel všetkých psov,nie tohoto konkrétneho). Nebol vôbec nejaky zly na neho. Ten môj príspevok je o Tom, či v dnešnej dobe ozaj zdravý pes sa nemôže pohrať s paličkou. Ako som vyššie písala,príde mi to presne ako dieťa na ihrisku,ktoré matka nikam nepustí,lebo je tam iste riziko. Nejde o môjho syna...

nyusika
23. jún 2025

napiseme posledny krat.
je uplne jedno, co robilo tvoje dieta.
bez suhlasu majitela sa nikto normalny cudzieho psa nedotkne, nic neponuka a podobne...chyba je na vasej strane.

colsami
23. jún 2025

Ano je to realne nebezpecne. Som veterinarka a uplne bezne mavame x pripadov kazdy mesiac/rok, kedy pes pozere palice ci dreva, zapichne sa to bud v krku alebo crevach, pred konecnikom, psy musia na endoskopiu ci operacie. To, ze Tvoj pes a ine psy bezne pozeru a nemaju z toho ujmu je super. Ale ked raz budu mat problem, x-sto-eurovy ucet na veterine budes platit Ty ako majitel. Navyse su psi, ktori su naozaj chronicki pozieraci vsetkeho a takych si majitelia tym viac strazia. Lebo sa stava, ze taki byvaju na veterine s Dg. "Pozratie cudzieho predmetu" castejsie.

Takze upozornenie pana bolo na mieste, zjavne pozna dobre svojho psa a aj rizika.

S poludstovanim (ktore osobne fakt nemam rada) toto ale absolutne nic nema. Ja psy nepoludstujem a palicky im nedavam. Minimalne predstava zbytocnej operacie a potom x tyzdnov pooperacnej starostlivosti a obmedzeni (keby si aj odmyslime financnu stranku), mi pride zbytocnou komplikaciou 🙂

autor
23. jún 2025
@nyusika

napiseme posledny krat.
je uplne jedno, co robilo tvoje dieta.
bez suhlasu majitela sa nikto normalny cudzieho psa nedotkne, nic neponuka a podobne...chyba je na vasej strane.

@nyusika ty si stále nepochopila 😅

zojazoja
23. jún 2025

Zaklad všetkého. Keď som psom v spoločnosti iných ludi, nikdy, nikdy, nikdy a ešte raz nikdy nenechavam psa samého baz dohľadu. Všetky oci na nom a na cloveku, ktorý je pri nom či s nim. Obzvlast male deti.keď vidím, že niekto urobi s ním alebo pri ňom niečo co ja ako majiteľ s tym nesúhlasím, okamžite, okamžite upozornim. Slušne. A jasne. A vysvetlím prečo som upozornila. Múdry človek pochopi, poučí sa, naučí sa zase niečo nové co nevedel.

kuggis
23. jún 2025

Je to hrozné, cudzí chlapec už v živote po tejto traume nedá žiadnemu psovi žiadnu palicu... chudák, príde o toľko zábavy ...ty musíš mať strašne nudný život...

bielasovicka
23. jún 2025

Majiteľ psa mal pravdu

Strana
z2