Krutosť voči zvieratám
Nedávno som na FB videla príspevok kde zachránili v lese fenku priviazanú reťazou o strom a pri nej malé šteniatka.....co by bolo s nimi keby ich tam nikto nenašiel? V hlade v bolestiach by najskôr umreli šteniatka a potom chudera aj fenka.....ten kto to urobil si ráno možno vedľa Vás s kľudom sadol v autobuse vedľa Vás......možno je to sused .....,,kamarát,,, .....môže si takýto človek vôbec pokojne ľahnúť do postele? Prečo fenku nezanieol aspoň pred útulok? Koľko je denne podobných prípadov....Otázku nemám asi žiadnu,aj akú by som mohla mať .Ale Je mi z toho neskutočne smutno co dokážeme....
Ludia su horsi ako zvierata. Ja beriem,utulky plne,ha ich uz ani neziadam o pomoc,lebo nikdy pomoct nevedia/nemozu. Minule dali prispevok,ze im niekto stenata hodil k utulku ale boli vo vreci a vrece zaviazane. Myslim,ze z 5 prezili 2. A asi 3r sme boli u svokry a sli sa prejst po dedine,zrazu pri ohrisku zastavilo auto a vyhodilo psov,este im hodili lopticky nech utecu do pola. Otras. Auto bez spz. A tiez par rokov dozadu,dvaja starsi pani zavreli macku do krabice a zapalili...vedela by som pisat viac,ale len sa rozculim nad tym
Preboha😥😥😥toto by malo byť trestné, ubližovať živým tvorom...
A zhodou okolnosti asi 5min dozadu mi na fb vybehol clanok z francuzska. Kosatky a niekolko delfinov v bazenoch,kde voda takmer zelena. Nik sa o ne nestara a vlada blokuje moznost ich nechat previest so mora....tak ich tam nechavaju hladovat a trpiet
Preboha😥😥😥toto by malo byť trestné, ubližovať živým tvorom...
@summer23456 ono to trestné aj je
@summer23456 ono to trestné aj je
@anonym_28d3af vážne? A už mal niekto za to aj trest? Alebo aj mnoziarne...stane sa niečo tým ľuďom? Chudatko zvieratá...
@anonym_28d3af vážne? A už mal niekto za to aj trest? Alebo aj mnoziarne...stane sa niečo tým ľuďom? Chudatko zvieratá...
@anonym_874b3a 😥😥😥
ako dieťa som videla pri prechádzke s rodičmi obeseného psa. Dlho som mala ten obraz pred očami. sú tomu už roky, nechápem ako niekto niečo také môže spraviť.
@anonym_60d2b2 tiež, ako decko keď som vencila svojho psa som našla obeseného psa, doteraz to mám pred očami.
@anonym_60d2b2 tiež, ako decko keď som vencila svojho psa som našla obeseného psa, doteraz to mám pred očami.
Pravda je taka ze aj ked je to hrozne, svet nezmenime. Mozme len seba...
Pozor na fb je uz vela videi fake, ludia sa na to aj stazuju, verim ked tak iba priamo OZ, co zachranuju. Zial ludia nemaju realne postihy za to,co robia
@dora281 zoo by som vynechala. Nie v kazdej zvierwta trpia,v mnohych prave zachrania a udrzuju pocet jedincov. Cirkusy a pod,uspesne ignorujeme
Autorka a na bitunku si bola na exkurzii?
@slavka1988 najhorší tvor na tejto planéte je človek
Autorka a na bitunku si bola na exkurzii?
@martinmmartin a ty si bol
@slavka1988 vieš prečo? Lebo sa to stále nerieši iba nejakou pokutou či podmienku. A toto ľudia rozhodne nie sú ani si nezaslúžia také oslovenie
@slavka1988 to su nase zakony a ich chaba vymahatelnost. O tulave zvierata sa ma starat stat, nie par chudakov dobrovolnikov. Tiez policia bude tyrane zvery zbytocne odoberat, kedze ich ani nema kam dat. Mnozenie pre zisk by sa tiez dalo zatrhnut. Atd atd.
@slavka1988 to su nase zakony a ich chaba vymahatelnost. O tulave zvierata sa ma starat stat, nie par chudakov dobrovolnikov. Tiez policia bude tyrane zvery zbytocne odoberat, kedze ich ani nema kam dat. Mnozenie pre zisk by sa tiez dalo zatrhnut. Atd atd.
@anonym_6b0e01 v zbierkach na zvieratá sa niekedy dnes vyberie viac peňazí než na nejaké deti čo potrebujú operácie. Čo mi príde tiež kus odveci. Čiže keď štát nedokáže zabezpečiť bezplatné operácie ľudí, je nezmyselné čakať že sa bude starať o zvieratá.
@slavka1988 človek je najkrutejsi tvor na svete.
"Človek" čo dokáže spáchať niečo tak ohavné nie je pre mňa človekom.. Tak asi tak....
Ale ono celkovo ako ľudstvo sa správame k zvieratám (aj sami k sebe, k prírode....) hrozne...
Žiaľ je stále veľmi veľa ľudí, pre ktorých je zviera len nejaký menejcenný (nebodaj aj necítiaci) tvor (alebo až vec?). Tá poznámka s bitúnkom nebola až tak odveci. Lebo tam je naozaj toho utrpenia až až...
@slavka1988 Mne pred rokmi sused obesil psa.Mali sme návštevu, ktorá nezavrela dôkladne bránku a moj psík vybehol na ulicu,zatulal sa do dvora suseda a ten ho zavrel do šopy s úmyslom,ze si ho prisvoji,aj keď mohol tušiť, že zdravý dobre živený pes patrí niekomu.Pes mu síce skantril jednu sliepku,ale keby prišiel s požiadavkou náhrady, zaplatili by sme mu, no on to vyriešil obesením.Od tej doby som mala k dotyčnému odpor
@slavka1988 Mne pred rokmi sused obesil psa.Mali sme návštevu, ktorá nezavrela dôkladne bránku a moj psík vybehol na ulicu,zatulal sa do dvora suseda a ten ho zavrel do šopy s úmyslom,ze si ho prisvoji,aj keď mohol tušiť, že zdravý dobre živený pes patrí niekomu.Pes mu síce skantril jednu sliepku,ale keby prišiel s požiadavkou náhrady, zaplatili by sme mu, no on to vyriešil obesením.Od tej doby som mala k dotyčnému odpor
@viera012345 strašne:(
@viera012345 by som toho suseda obesila ja
@viera012345 by som toho suseda obesila ja
@tokio22 Od tej chvíle,aj keď som sa snažila o opak, ale som na spomínaného suseda hľadela s neskutočným odporom

ako dieťa som videla pri prechádzke s rodičmi obeseného psa. Dlho som mala ten obraz pred očami. sú tomu už roky, nechápem ako niekto niečo také môže spraviť.