icon

Líška ako domáci maznáčik

7. apr 2025

Ahojte , chcela by som sa spytat ci niekto nepozna kto chova lisku ci nejakeho chovatela? Rada by som sa poiformovala viac o liske. Vraj nema so zvieratami problem si zvyknut napr.( sliepky, papagaje atd..) a vraj neni tvrdohlava ...

Strana
z2
katarinaba
7. apr 2025

Inak - pokial by si mala vsetky povolenia, tak susedia by nic nezmohli. Ale na vztahoch by to mohlo nechat smuhy, obzvlast, ak aj oni chovaju hydinu.

zalka
7. apr 2025

@katarinaba ako fakt kačka kura hus pohoda ale to aký smrad bol pri liskach to bolo neskutočné... Ako jasne chovali ich kvôli kožušíne, boli krásne ale smrad neskutočný.

katarinaba
7. apr 2025

@zalka inak to si viem asi predstavit. Mozno jedna by bola v pohode, ale ked to chovaju vo velkom, no amen tma.

@autorka este by mozno bolo dobre navstivit toho polovnika ci ZOO a pricuchnut, aby si sama nebola prekvapena.

autor
7. apr 2025

@katarinaba mne kravin 😂alebo prasce to je asi normalne😅🤣
Tak sliepky mi nesmrdia kym nedojdu kacky 😂mys smrdi ani som nemyslela ze az tak u papagajov budke bol taky smrad z toho.
A tak kone mi nesmrdia teda aspom som necitila dost dlho

autor
7. apr 2025

@katarinaba pritom.sme boli a necitila som nic..

autor
7. apr 2025

@katarinaba oproti tak krizom chova hydinu sliepky co nam aj nadaval sused nemusi nas ..

misulka22
7. apr 2025

V polsku je oficialna chovna stanica aj s potrebnymi papiermi tusim vedia lisca aj doviest. Aj ceny ok ,zalezi od farby.
Ale teda potrebujes povolenie z veteriny a schvaleny chovatelsky priestor.a kazda obec ma este svoje vlastne nariadenia
A ak si to predstavujes ako psika tak to vobec. Inak vraj smrdia a su dost hlucne.treba mat poriadne zabezpecenu kvalitnu volieru. V byte vedia znacne demolovat veci a ocuravat. A este si vyzisti ci mas v okoli veterinu co vie pracovat aj s takymito zvieratami.

misulka22
7. apr 2025

Inak dost naivna predstava,ze lisku pustis na dvore a ona si tam bude nazivat s hydinou 🤣 teda chvilu bude.tak pol dna kymju vykynozi a potom zdrhne

loliki
7. apr 2025

A máš na to povolenie chovať líšku?

loliki
7. apr 2025

Vlastne ako si predstavuješ maznanie sa s líškou? Boli už takí na SK, čo chovali mačkovité šelmy, ale už nie sú medzi nami. Kúp si na maznanie mačku alebo králika.

sticker
roxanna
7. apr 2025

@nellyuana áno, aj mne občas vyskakujú tie videá. Líška sa volá Coco a pán ma už aj lišiaka tuším Páju. Chová ich vo voliere a venčí na voditku. Má ich vcelku skrotených, zlatí sú. Chodí s nimi aj do materských škôl na edukatívne podujatia.
Autorka, vygoogli si a skús prípadne pána kontaktovať.

lulamx
7. apr 2025

odporucam najskor si precitat knihu larsa bergeho projekt vlk

misulka22
7. apr 2025

@loliki liska nie je mackovita selma a isto ju nezozere 🤣 niekto ma rad aj exotickejsie zvierata ako macku a kraliky a ani sa s nimi nemusi maznat. Pokial vie docoho ide a poskytne zvieratu co treba takliska zas az taka exotika nebude. Tiez sme ju zvazovali len nemammomentalne cas a chut riesit papiere

mk1111111111
7. apr 2025

Chovat lisku by nemal byt problem, ak by ste byvali na samote, cez den ju pustili von a drubez pozatvarali. One by sa naucila doma nespinit a bola by aj kludna, lebo by bola vybehana. Videla som viac videi, kde lisku chovali, ale problem by bola ta hydina a mala zver, to ju neodnaucis. To by ona s radostou vychytala v ramci zabavy. A potom nezabudni na polovnikov, ti si tiez radi zastrielaju. A vo voliere, to by pre nu nebol zivot.

kittykat22
7. apr 2025

pozri si na instagrame Juniper fox (juniperfoxx) - baba ma lisky a mas tam vela informacii + je tam ako ma vybeh vonku, ako sa lisky chovaju + ma aj ine zvierata. Su to vsetko zachranene zvierata z kozusinovych fariem. Najdes tam aj video preco nechovat lisky :D podla mna celkom presvedcive 😂 liska je na pohlad velmi fajn - ale mat ju doma, to je ina
Ako pisu baby v uvode, liska smrdi 🙂

babushkaem
7. apr 2025

Kamarát to raz strážil a všade si nory robila… podla mna sa ti aj prekope popod plot.

marca12
7. apr 2025

@mmooly Ano,liska neskutocne smrdi.

tramtada31
7. apr 2025

Ja jednu poznam, vypiplala je od mala a zdrhla, čiže tu je aspoň odpoved na otázku, že určite sa nebude spravat ako macka, že cez deň bude vonku a vecer, ako nocny živočích, ti príde spat do postele.

majorek
12. apr 2025

Choval som lisky,ale ver tomu ze by si nechcela zazivat ten smrad,mal som ich na vycvik psov,stale som cistil vsetko boli stale v cistom prostredi ale ten smrad je fakt kruty,ver tomu ze doma by si to nezniesla.

Strana
z2