Líška ako domáci maznáčik
Ahojte , chcela by som sa spytat ci niekto nepozna kto chova lisku ci nejakeho chovatela? Rada by som sa poiformovala viac o liske. Vraj nema so zvieratami problem si zvyknut napr.( sliepky, papagaje atd..) a vraj neni tvrdohlava ...
@katarinaba ako fakt kačka kura hus pohoda ale to aký smrad bol pri liskach to bolo neskutočné... Ako jasne chovali ich kvôli kožušíne, boli krásne ale smrad neskutočný.
@katarinaba mne kravin 😂alebo prasce to je asi normalne😅🤣
Tak sliepky mi nesmrdia kym nedojdu kacky 😂mys smrdi ani som nemyslela ze az tak u papagajov budke bol taky smrad z toho.
A tak kone mi nesmrdia teda aspom som necitila dost dlho
@katarinaba pritom.sme boli a necitila som nic..
@katarinaba oproti tak krizom chova hydinu sliepky co nam aj nadaval sused nemusi nas ..
V polsku je oficialna chovna stanica aj s potrebnymi papiermi tusim vedia lisca aj doviest. Aj ceny ok ,zalezi od farby.
Ale teda potrebujes povolenie z veteriny a schvaleny chovatelsky priestor.a kazda obec ma este svoje vlastne nariadenia
A ak si to predstavujes ako psika tak to vobec. Inak vraj smrdia a su dost hlucne.treba mat poriadne zabezpecenu kvalitnu volieru. V byte vedia znacne demolovat veci a ocuravat. A este si vyzisti ci mas v okoli veterinu co vie pracovat aj s takymito zvieratami.
Inak dost naivna predstava,ze lisku pustis na dvore a ona si tam bude nazivat s hydinou 🤣 teda chvilu bude.tak pol dna kymju vykynozi a potom zdrhne
A máš na to povolenie chovať líšku?
Vlastne ako si predstavuješ maznanie sa s líškou? Boli už takí na SK, čo chovali mačkovité šelmy, ale už nie sú medzi nami. Kúp si na maznanie mačku alebo králika.

@nellyuana áno, aj mne občas vyskakujú tie videá. Líška sa volá Coco a pán ma už aj lišiaka tuším Páju. Chová ich vo voliere a venčí na voditku. Má ich vcelku skrotených, zlatí sú. Chodí s nimi aj do materských škôl na edukatívne podujatia.
Autorka, vygoogli si a skús prípadne pána kontaktovať.
odporucam najskor si precitat knihu larsa bergeho projekt vlk
@loliki liska nie je mackovita selma a isto ju nezozere 🤣 niekto ma rad aj exotickejsie zvierata ako macku a kraliky a ani sa s nimi nemusi maznat. Pokial vie docoho ide a poskytne zvieratu co treba takliska zas az taka exotika nebude. Tiez sme ju zvazovali len nemammomentalne cas a chut riesit papiere
Chovat lisku by nemal byt problem, ak by ste byvali na samote, cez den ju pustili von a drubez pozatvarali. One by sa naucila doma nespinit a bola by aj kludna, lebo by bola vybehana. Videla som viac videi, kde lisku chovali, ale problem by bola ta hydina a mala zver, to ju neodnaucis. To by ona s radostou vychytala v ramci zabavy. A potom nezabudni na polovnikov, ti si tiez radi zastrielaju. A vo voliere, to by pre nu nebol zivot.
pozri si na instagrame Juniper fox (juniperfoxx) - baba ma lisky a mas tam vela informacii + je tam ako ma vybeh vonku, ako sa lisky chovaju + ma aj ine zvierata. Su to vsetko zachranene zvierata z kozusinovych fariem. Najdes tam aj video preco nechovat lisky :D podla mna celkom presvedcive 😂 liska je na pohlad velmi fajn - ale mat ju doma, to je ina
Ako pisu baby v uvode, liska smrdi 🙂
Kamarát to raz strážil a všade si nory robila… podla mna sa ti aj prekope popod plot.
Ja jednu poznam, vypiplala je od mala a zdrhla, čiže tu je aspoň odpoved na otázku, že určite sa nebude spravat ako macka, že cez deň bude vonku a vecer, ako nocny živočích, ti príde spat do postele.
Choval som lisky,ale ver tomu ze by si nechcela zazivat ten smrad,mal som ich na vycvik psov,stale som cistil vsetko boli stale v cistom prostredi ale ten smrad je fakt kruty,ver tomu ze doma by si to nezniesla.

Inak - pokial by si mala vsetky povolenia, tak susedia by nic nezmohli. Ale na vztahoch by to mohlo nechat smuhy, obzvlast, ak aj oni chovaju hydinu.