Mačka do bytu - za a proti
Ahojte mačka do bytu áno alebo nie? Je nejaká čo neplzne okrem tých čo majú len kožu? Smrdí to? Cítiť to v byte? Deti by chceli strašne mačku , ja si neviem predstaviť ani psa nieto mačku. Je to záväzok na x rokov. Ako riešite keď idete na dovolenku?
@anonym_autor s priateľom máme dvoch kocúrov. Sú ako naše deti. Ja necítim teda nič. Až na ten pach granúl. Mama zase vraví, že cíti. Lenže my v tom žijeme, tak možno preto nič necítim 🤔 A mačky pĺznu rovnako ako psy. Na to mám zase odchlpovače. Ale u nás to nie je žiaden extrém.
@anonym_autor mali sme a vydržali sme to s mužom myslím pol roka. Chlpy, záchod, mňaučanie, škrabanie na dvere, celý deň spal a potom nás budil. Aj keď sme ho mali radi, musel preč
Roky som žila s kocúrom ale teda trafili sme extra povahu, dokonalá mačka. Samotár, nechce sa mojkať, nechce na ruky, nemňauká len otvára papuľku, zjaví sa keď chce von na wc a keď chce jesť. Je to rodinný miláčik 🫠 Aj keď je taký odmeraný kus.
Ale kamarátka má mačku, ktorá vkuse mňaučí a skáče na ruky. Ja mačky môžem. Sú to pre mňa perfektné stvorenia. Ale jej mačka je dosť otravná. Nie som zvyknutá na také správanie.
Pre mňa je pes stále horší. Bývalý partner mal psa. Smrdel ako dosť nechutne. A najhoršie na moje nervy boli tie zvuky, hodinové olizovanie prdele a vykusovanie nechtov bola tortúra, pred ktorou nebolo úniku. Najprv som myslela, že to robí len ten pes. Ale potom som spoznala švagrininho psa a ten robil to isté. Nekonečné olizovanie s hnusným zvukom. A ten ich ešte aj prdel hrozné rany, lebo bol alergik a mal špeciálnu stravu.
Sestra má zajaca a je to Shiva ničiteľ. Ohryzie všetko :D aj mňa do zadku, keď som sedela na "jej" koberčeku. Smrdí tak bežne.
Po mojich skúsenostiach so zvieratkami by som volila mačku. Ale ak by to bolo pre malé deti, tak nie. Mačky žijú veľmi dlho. Môže sa stať, že stratia záujem a tebe ostane na krku nechcené zviera. Myslím, že v prvom rade musíte chcieť vy, rodičia.
@anonym_autor ja osobne ani za nič. Deti bude baviť mesiac, potom ostane všetka starostlivosť na tebe. Dávať pozor, aby neušla, riešiť, kde ju dať, keď pôjdete na dovolenku. Tu ti každá majiteľka mačky bude tvrdiť, ako to nesmrdí, ale ja to cítim hneď za vchodovými dvermi, keď prídem ku kamarátke a to je ona pedant
@anonym_1aa8b0 som majiteľka kocúra, smrdí jak blázon 😅
Keďže synovi zistili alergiu na mačky , je v pivnici a to je nenormálny smrad.
A autorke : Deti prosikali 2 roky mačku, manžel priniesol , bavil ich kocúr možno mesiac, teraz ani nepozrú kde je. Čistenie, kŕmenie hladkanie mojkanie je len na mne.
Smrad , chlpy, bordel lebo večne niečo z nudy vyparatí...
Manžel je v tomto veľmi drsný (hovorí že čaká , kedy ho už mať nebudeme , pretože ľutuje že sme deťom dovolili )
Srdce dať ho preč nemáme , lebo predsa len je to náš mojkačik 😊
@anonym_autor ahoj, my sme mali kratk dobu, raz bol velky mraz a ako keby niekto plakal pri vchodovych dverach bytovky.
Macka je cistotna, takze ked sme jej kupili macaci zachod tak tam chodila nebol problem.
Chlpi taktiez nie, ale ten smrad z toho macacieho zachoda 2x som menila tu hmotu ktora tam bola.
1x po praci a 1x vecer.
Okrem toho macka skakala sem a tam, rozbila nejake tie veci, ale nebolo to hrozne.
Ked som umyvala dlazku, tak cakala na koberci v detskej izbe kym sa uschne. :D
Mali sme ju mesiac, potom sla do domu.
Mala som dnu v dome kocúra a bol naučený od ex majiteľov len bývať dnu. Nikdy viac... Smrad a chlpy nonstop a to som denne cístila wc aj savom atď. Teraz mame v byte psa, chlpy sú ale smrad nie, nezničí nič, nepoškriabe na rozdiel od mačky... Môj názor ja by som mačku chcela iba k domu
@anonym_autor mali sme 2 Kocurov, bezsrstych, canadsky sfinx,mala mala 5 rokov kedy sme kúpili prvého, žil 8rokov, bola to jej laska❤️, jasne ze starostlivosť väčšinou bola namne,ale tak ako píše vyššie je to maznáčik, spali spolu v posteli, vítal ju ked prišla zo školy, odprevadzal ju ked odchádzala....proste bolo tu pre ňu stále ked to potrebovala, aj ked zostávala sama doma, tak sa nebála, nebola sama...cize zamna zvieratko k deťom ano,sú to starosti ale dáva to omnoho viac...,povahy maciek sme vychytal neskutočne ,anjelikov, bohužiaľ jeden náš uz opustil a je to cítiť...uz ta nemá kto vítať atď...inak ked aj druhý je zlatíčko.
@anonym_autor našli sme raz vonku koruca no nádherný čiernobiely dokonca kastrovany...smer veterina letáky nik sa nahlásil t.Tak som kúpila zachod dokonca ten najmodernejší samo čistiaci (kocúr sa vykázal) začalo to točiť a presýpať tie hovienka .Super vec ale chlpi sme mali ozaj všade dokonca aj v polievke. A áno mne smrdel ten zachod aj ked som vošla do bytu.Nastastie po mesiaci sa našiel majiteľ čo som ani neverila a áno plakala som a plakala aj dcéra ale ďalšieho sme si nezadovážili.
@anonym_autor mam problém so spankom,pri macke dom schudla na 44kg,treba mysliet na viacero veci. Raz sme dali do macacieho hotela a prišiel taky smradlavy,až hroza. Rodina sa samozrejme nema povinnost starat o zvierata.pokial sama nie ste presvedcena ,nesla by som do toho.
@anonym_autor museli by ste byt o tom presvedceni a velmi chciet, inak asi nema vyznam. Macky su super, je s nimi zabava, kozusok je terapeuticky aj to ich pradenie, ale.... ano, citit ich, aj ked clovek cisti, kamos mal tri, on to necitil, ale nas ovalilo, len co otvoril dvere. Vsade chlpy aj vysoko na chladnicke, o gauci ani nehovorim. Gauc mal cely doskriabany (novy a drahy🙂) aj ked mali svoje skrabadlo. Nasi maju macky vonku a aj tak obcas citit smrad, ked sa vykadia do kvetov. Ano, doma sa mozu pustit do kvetinacov, vyskakovat na zaclony, kuchynsky stol - vsetko musis naucit, co mozu a co nie, ale ked nebude clovek doma, tak za ne nerucim, maju svoju hlavu. Zavisi aj od povahy, ci prespi cely den akebo bude vystrajat. Vsetko ostatne je take bezne ako so zivym tvorom - veterinar, cestovna prepravka, pelech, misky na zradlo a vodu. My sme mali pieskomily a ked sme sli na dv, museli sme celu klietku zaviezt k nasim 80 km, nemame susedov, co by postrazili a to je relativne nenarocna starostlivost. Mala som aj psa, ano, treba sa starat a je to velky zavazok, ale spominam nanho rada, bol to kamos, spolocnik a starala som sa rada ako dieta. Ak deti nie su zodpovedne, spolahlive a vytrvale, bude starostlivost na rodicoch, je to novy clen rodiny. Ak je ochotny robit kompromisy a trochu sa obetovat, uzije si vela zabavy a peknych zazitkov.
@anonym_autor
Do bytu nikdy.Ak ,tak aj s Alfom.Ten má rád mačkový džús🤪🤪🤪
Macku je citit, aj psika. Mam rada aj jedno aj druhe, no v byte by som to nechcela. Pomojkat a dost. Ale este viac je citit granule podla mna.
Švagriná mala nejakú rasu v byte, ťuťu-muťu asi pol roka, strašne ju chceli a potom skončila u svokrovcov na dvore a nevedela sa orientovať, čo bola popletená. V byte zvieratá nemajú čo robiť, ja to neznášam a máme doma psa ale v dome, je malá a stačí, že zbehne dnu a všade sú chlpy. To deti bude baviť za chvíľu a koniec mačke, kým som aj naše deti naučila sa pekne starať o psíka to trvalo, že tonie je plyšák...
@anonym_autor ešte dodám su to mačky bezsrste,čiže žiadne chlpy, o starosť menej, žiadny zápach není, žiadna návšteva nevedela že máme mačky,nesmrdeli,ani zachod ,jasne ze na privítanie návštevy sa kocúr vylozil🙂 vtedy jediný bol zápach ale ,po upratanie a otvorení okná do 5min.smrad vyprchá....
Mame kocúra 3 roky, priniesli sme ho keď mala dcéra 4 roky. Ale mačka bol môj sen😃dcéra ho miluje, prvé čo robí keď príde zo školy tak ho asi 20 minút objíma. Kocúr je zlatý, nesomre jedlo a ani nikdy nešiel do taniera, tu by som si kľudne mohla nechať na zemi jedlo a on do neho nepojde. Mnauka len keď má misku prázdnu a sem tam mu v noci zašibe , že začne pri stene nezmyselne mnaukat to možno raz za 2 mesiace , inak večer keď už sa chystáme do postele , tak je prvý uložený 😃spí malej pri nohách. Záchod sám o sebe nesmrdí , záleží od podstielky do záchoda ( samozrejme keď ide na veľkú tak to cítiť je😃veď komu 💩nesmrdí ale on chodí 99% v rovnakom čase ráno) . Keď ideme na dovolenku chodí za ním suseda. A keď prídem vobec necítim, žeby tu žila mačka , bud sme si zvykli alebo neviem…a celkovo ani návštevy necítia .. a ku granulam, necitit tiež všetky granulky tak moc. Ja keď som bola pozrieť u pani, od ktorej sme kocúra brali, mala 3 mačky dospelé a teda vážne ja som tam tie mačky vobec necítila 😃normálne som odtiaľ išla v šoku, že prečo ma všetci strašia ako mačky smrdia. Asi záleží od starostlivosti. Kamrataka má mačku aj psa v byte a tiež u nej necítim tie zvieratká . Ďalšia kamarátka má mačky 2 a hneď ma ovalí medzi dverami keď prídem. A stále je pri dcére , pri hraní jej asistuje, lezi pri nej a sleduje alebo len tak tam spí. Sem tam sa poháda ona s ním🙃lebo jej ľahne na nejaké hračky alebo jej tam labkami brnká keď si niečo vyrába.ja hovorím, že dve deti mám😀
Jediné mínus sú za mňa chlpy 😁ale už si neviem predstaviť život bez mačky
@anonym_autor my mame 2 a kazdy kto k nam pride povie ze vobec nieje citit ani vidiet ze mame macky. Mame ale taky iny zachod pre ne, vobec nic necitis. Ja si neviem predstavit nemat doma zvieratko, rano sa zobudim a uz na mna cakaju, pokecam s nimi, vypocuju ma, neodvravaju a tak 😂
Ked cestujeme, platim cat sitter ktora sem chodi kazdy 2hy den. Inak pri macke dost zalezi aku bude mat povahu, nas jeden je maznak, stale s nami a o druhej ani neviem ze ju mame. Kamoska ma persku a ta sa nikym neda vobec pohladkat, kazdeho poskriabe.
No záchod smrdí, to nie je zajac ani škrečok že to má maličké bobky, normálne kaka smradlave hovno .. a musí sa čistiť denne. Chlpy , chlpy.. too much chlpov, nejaký ten zničený nábytok ako sedačka .. s tým sa musí rátať. Čo je ale podstatné je, že mačky sú častý alegen. My sme dotrepali mačku a syn skončil v nemocnici.. takže bacha aj na toto a pritom keď sme chodili do macacich kaviarni všetko vždy ok.
nie nie nie.. kúpte im králika. Máme mačku 5 rokov chlpy máme všade= všade jediná vec kde sa ich zbavíte je sušička. Plus ešte môžete vychytať takú mačku ako máme my, ktorá hryzie nechce sa dať ani hladkať., skrýva sa keď príde niekto nový. Cez noc škrabe behá hore dole keď chce jesť, a žije aj 20 rokov. Tak načo :D ?
Nie, deti, nemozete mat macku, pretoze ludia, ktori s nami nebyvaju a nepoznaju nas, mi to na diskusnom fore zakazali a povedali nie.
no a ešte k tomu škrabaniu nábytku.Neexistuje aby ho doničili ak im pravidelne zastrihávate pazúriky.Ja strihám aj sama nechodime nikde s tym že na veterinu zostrihávať to nie lebo aj tam sa dá a nabytok nemám vôbec zničený.Lebo nemá čím škriabať.Teda pazuriky má,nie že jej odrapím cely len do toho lôžka a vec je vybavená s ničením
Zabudni na kvety keď tak treba dať pasce aby neskúšala prípadne nezhodila kvetináče
Zabezpečit wc , neustále čistenie (vyhadzuje , vynáša na labkách) zápach cítiť
Závesy, záclony a nábytok lákajú na "hru"
Srsť treba cesat,plzne aj keď sa okúpe všade je srsť takže valček,vysavač v jednom kuse zapnutý
Potrebujú byť vo výške takže treba veľa hračiek a bydielko vysoko aby sa cítili bezpečne a mali výhľad
Mačky sú veľmi svojské majú nálady a dokážu život riadne skomplikovať ale nedajú sa vychovať ako pes no len treba trpezlivosť
Je dobre ak deti vyrastajú zo zvieratami ale musia aj oni preberať zodpovednosť a prečo si život zbytočne komplikovať.
Na začiatok rybičky
@anonym_autor Mačku a psa nech majú len tí najzarytejší chovatelia. Len čo dávaš pozor na každú smietku, odreninu, ani náhodou. V 99% sa musia o tie zvieratá napokon starať rodičia. Mačka jednoznačne smrdí, hlavne ten jej záchodík. Kým je malá zničí všetkok nábytok, oškriabe dvere , závesy aj lamely na oknách. Mačky sú svojské, vedia byť pomstychtivé, napr. sa ti naschvál vyciká na posteľ. To sú negatíva. Pozitíva ti určite napíšu tí, ktorí ich milujú.
Zabudni na kvety keď tak treba dať pasce aby neskúšala prípadne nezhodila kvetináče
Zabezpečit wc , neustále čistenie (vyhadzuje , vynáša na labkách) zápach cítiť
Závesy, záclony a nábytok lákajú na "hru"
Srsť treba cesat,plzne aj keď sa okúpe všade je srsť takže valček,vysavač v jednom kuse zapnutý
Potrebujú byť vo výške takže treba veľa hračiek a bydielko vysoko aby sa cítili bezpečne a mali výhľad
Mačky sú veľmi svojské majú nálady a dokážu život riadne skomplikovať ale nedajú sa vychovať ako pes no len treba trpezlivosť
Je dobre ak deti vyrastajú zo zvieratami ale musia aj oni preberať zodpovednosť a prečo si život zbytočne komplikovať.
Na začiatok rybičky
@zuzanna33 v knihne, n amonitore (tie rybičky) 🙂
Mali sme kocúra vnútri 1 rok, potom išiel von. Rozbil všetko čo mu prišlo pod labky, nedajbože niečo ostalo vyložené na kuchynskej linke, už to bolo na zemi rozbité. Jedlo sme zabudli odložiť, fakt len minúta nepozornosti a a už v tom bol nanoseny. V kúpeľni keď sa dostal k toaletnemu papieru tak to bol koniec, všetko potrhané. Chodil ešte aj vonku na parapetu, nezastavila ho ani sieťka. Podotýkam že sme bývali na 7 poschodí 😀
Inak záchod mi smrdel, vetrali sme skoro stále. A tie guličky z podstielky mi išli veľmi na nervy…. Čiže za mňa mačka do vnútra určite nie…teraz ho mame na dvore a je to najväčšie zlatíčko, už loví aj myši ❤️ je úplný maznak, myslím že mu život vnútri neprospieval
no a ešte k tomu škrabaniu nábytku.Neexistuje aby ho doničili ak im pravidelne zastrihávate pazúriky.Ja strihám aj sama nechodime nikde s tym že na veterinu zostrihávať to nie lebo aj tam sa dá a nabytok nemám vôbec zničený.Lebo nemá čím škriabať.Teda pazuriky má,nie že jej odrapím cely len do toho lôžka a vec je vybavená s ničením
@liusa82 no tak moja mačka si absolútne nedala strihať pazure, amputovala by mi obličku keby som sa o to pokúsila🫣
@liusa82 no tak moja mačka si absolútne nedala strihať pazure, amputovala by mi obličku keby som sa o to pokúsila🫣
@candii ja som ich učila na toto odmalička takže boli zvyknuté.Už na staré kolená ťažko asi navyknú.Ešte možno tak v spánku skúsiť postupne po jednom pazúriku takto robila kamoška lebo inak by neostrihala a trvalo aj niekolko dní kým komplet boli v cajchu všetky pazúre😂
My máme mačku, ale normálne vychovanu 😀 Nesmie do postele, na linku ani po stoloch behať, nikdy nič nezničila, keďže ma dve škrabadla a zastihnuté pazúre. Záchod vyberáme po každej potrebe a meníme raz za týždeň takže nemá byt čo cítiť 🤷🏼♀️ Ale tak je rozdiel si zobrať nejakú random mačku alebo pokojne plemeno.
@candii ja som ich učila na toto odmalička takže boli zvyknuté.Už na staré kolená ťažko asi navyknú.Ešte možno tak v spánku skúsiť postupne po jednom pazúriku takto robila kamoška lebo inak by neostrihala a trvalo aj niekolko dní kým komplet boli v cajchu všetky pazúre😂
@liusa82 my sme mali z útulku , nebola evidentne naučená 😅
Mačka veľmi smrdí a časom tak smrdia všetci, s ktorými je v domácnosti. Kto má mačku, ten smrad necíti, ale s takým človekom a to aj s dieťaťom je hrozné sa viezť čo len vo výťahu. Každý z nich príšerne smrdí za mačacím močom a smrdí aj celý ich byt. Kto má mačku, nepripustí to, lebo nasiaknutý tým smradom to ani necíti. No smrdí každému, kto mačku nemá. V škole sme mali s tým problémy. Deti nechceli sedieť v blízkosti spolužiakov, ktorí mali doma mačku, čo bolo pochopiteľné.

@0silvia0 Mali sme macky vzdy doma,vonku.Dokonca som aj rok zila v domacnosti kde zili dve macky,obidve boli take ze skakali po kuchynskej linke,stole,jedna robila potrebu do vane hoci mali pristup dnu aj vonku,,takze mne nemusis vysvetlovat ako sa macky spravaju.
@anonym_866883 veď ja ti to nevysvetľujem, to ty vysvetľuješ mne😀
Ja ani nikomu nenútim mačky, prečo by som to robila? Ja len píšem, že mať doma mačku nie sú len samé negatívne veci, ale aj pozitívne. Kto mačky nemá rád, nech si ich určite nezaobstaráva.