icon

Manžel nechce veľkého psa v byte: riešenie?

21. júl 2024

Dobrý deň. Koncom leta sa máme s manželom sťahovať do bytu. Momentálne bývame v rodinnom dome. Mám veľkého (vyše 30kg) reaktívneho psa. Psa som si kúpila ešte pred tým, ako sme sa spoznali. Má ho rád, avšak zastáva názor, že takého veľkého psa do bytu (ešte k tomu reaktivneho + veľká šanca že by ničil veci v byte) proste nie. Že malého psa dobre, ale toto by boli všade chlpy, priestorovo je byt malý, ale vo všeobecnosti zastáva skôr názor, že zvieratá patria von a nie do bytu. Nechce ale, aby som sa psíka vzdala, a hľadáme riešenie. Vraj by sme si mohli od niekoho z rodiny požičať pozemok, kde by mohol pes byť, je to ale niekoľko km od nášho bydliska. Neviem čo týmto chcem ani napísať, asi len nejakú radu, ako sa s týmto vysporiadať ? Chápem aj jeho stanovisko, avšak ma to veľmi mrzí, že budem musieť za psikom minimálne 2x denne dochádzať niekoľko km, a že bude ďalej odo mňa.

libusak
21. júl 2024

Ja by som sa nestahovala

aweramina
21. júl 2024

pre mna by toto bola ukazka charakteru a mozny koniec

cicikmicik
21. júl 2024

Mám 6 psov , dvaja z nich sú reaktívne Bull plemena ..poviem ti za seba, nie..nesťažovala by som sa bez psov ..

sasenkas33
21. júl 2024

Mám v byte 40kg reaktivneho psa ,všetko sa dá zvládnuť keď sa chce aj keď to občas nieje ľahké.
Si v ťažkej situácii no keď paličato budeš uprednostňovať psa to tiež nebude dobre .ideálne si sadnúť a urobiť nejaký kompromis s tým že pes pôjde s vami no ty urobiš všetko pre to aby si mu zavrela ústa tým že v byte bude všetko v poriadku aj pre psa bude náročné ísť z domu do bytu no určite lepšie zvládne obdobie za ktoré si zvykne akoby si ho opustila

zuzubb007
21. júl 2024

Nestahovala by som sa nikde, buď pes a ja, alebo nech si ide sám

mtnns
22. júl 2024

Neopustila by som psa ak by som ho mala skôr ako manžela! A tobôž nie ho zavrieť niekam kde bude úplne sám, to je tyranie a nakoniec vlastne je na to paragraf. Nedala by som ho za nic na svete a to hovorím úprimne..ma ho rad? To je smiešne, mať rád a vzdať sa ho 🙄
Dajte mu šancu a vezmite ho so sebou. Vyčlente mu priestor v byte, je tu veľká šanca, že sa hafan ukludni.. Keď si človek zaobstarava psíka tak je to na pekných pár rokov, nieje to vec ktorú keď sa rozhodneš tak odložíš

rozkvet1
22. júl 2024

Nevzdávaj sa psíka, psikovia su naviazaní na svojich majiteľov. Nie je možnosť presťahovať sa do domu znova, respektíve nestahovat sa?

autor
22. júl 2024

@tahomi chodila by som kŕmiť a venčiť každý deň. Nepoznám nikoho, kto by si ho mohol zobrať, respektíve určite nie nikoho, kto by sa mu venoval.
@lossless musíme sa sťahovať, a nájsť vhodného nového majiteľa je skôr nemožné
@marca12 momentálne sme u rodičov a chceme už ísť do svojho bývania, otázku psa sme riešili, avšak nie dostatočne… nevedela som, že mu bude tak vadiť v byte
@wolf_ z finančného hľadiska si môžeme dovoliť iba byt.. za mňa by psík mohol byť s nami v byte ale ak MIT nechce, tak čo ? Mám presadzovať, že proste pôjde do bytu a hotovo ? Je to ťažká situácia ..
@30katrusa40 sme ešte u rodičov a chceme vlastne bývanie
@haley7897 financie nedovolia ísť momentálne do domu
@medda_beda rodičovský dom a psík ma časť záhrady + svoju voliéru a prístup dnu nemá

autor
22. júl 2024

@cicikmicik to ťa obdivujem 🙂
@mtnns pokúsim sa to riešiť
@rozkvet1 dom si dovoliť nemôžeme

doriiis
22. júl 2024

Z finančného hľadiska iba byt? Keď čítam koľko platia ľudia za nájmy,bytové družstvo a energie tak kľudne by som z toho potiahla dva domy.

mirka414
22. júl 2024

U rodičov nemoze zostat ?

mtnns
22. júl 2024

Ja som na túto tému veľmi citlivá. Mala som psíka 14 rokov a zaobstarala som si ho skôr ako som spoznala manžela. Boli sme v rovnakej situacii... U nás to bolo buď pes alebo on..proste psík bol v mojom živote skôr ako on na začiatku vedel do čoho ide a bodka...

doriiis
22. júl 2024

@mtnns ...a tak išiel muž?🤣

deninka233
22. júl 2024

Ja som sa kvôli psovi, omnoho menšiemu a kľudnejšiemu kedysi rozišla. Ale tak tam bolo viacero vecí, pes bol posledná kvapka. Psa som mala potom ešte desať rokov…

anelehka
22. júl 2024

@pribinak presne tak 👏

mtnns
22. júl 2024

@doriiis nie 🤣 ostali obaja a nakoniec láska az po hrob 👍

aweramina
22. júl 2024

@mtnns ved toto tak to byva...ja s chlapom z dediny kde pes patri na retaz...ani bohovi psa doma... a nakoniec by za vsetky nase psy v byte dal zivot

tinalia
22. júl 2024

To, že pes nepatri do bytu, je starý prežitok, ked to pocujem len gúľam očami 🤭 ked sa so psom chodi pravidelne von, ma aktivity a majitel sa mu venuje, tak je jedno, kde ten pes zlozi hlavu, ci v búde na zahrade, ci pri gauci v byte. A nabytok bude nicit vtedy, ked nebude dostatocne unaveny aktivitami. Preco sa nedohodnete, ze to na nejaky cas aspon skusite? Ja by som svojho psa prec nedala, nakolko pes je naviazany na majitela a taketo rozdelenie moze mat na neho silny emocny dopad 🙈

autor
22. júl 2024

@doriiis vychádza to naozaj lacnejšie 🙂 dom pokiaľ by sme si mohli dovoliť len nejaký starší dom (do ktorého by bolo treba vraziť veľa peňazí)
@mirka414 rodičia majú svojich ďalších psov a navzájom sa neznesú, treba ich oddeľovať.
@mtnns no snáď by aj toto tak dopadlo 🙂
@aweramina veď toto je presne take na dedine, že pes proste von a hotovo
@tinalia vidím na muzovi, že je mu to vyslovene “proti srsti” mať veľkého psa v byte.

tinatitti
22. júl 2024

No pozri, zaobstarala si si veľkého psa. Pes nie je vec. A sťahovať sa nemusíš, ale chceš. Podľa toho čo čítam. A keďže pes do bytu nemôže, tak sa nestahuj. Ostaň kde si a môžeš mať aj psa. To co je za blbost, že budeš za psom chodiť 2x denne? Postupne z toho bude raz za deň? Neskôr ledva 2x do týždňa? Srať na takého partnera,čo by ma nútil dat psa preč. Keď sa ti postastia dvojičky, tiež das jedno preč, lebo malý byt?

kikusahoj
22. júl 2024

Chudak pes 🤦‍♀️ to az teraz si prisla na to,ze co s nim? No ja by som dala muzovi na vyber-bud pes a dom alebo sa moze zbalit on a odist kade lahsie

betulinka1
22. júl 2024

Ano chlpi budu ale pes nemusi nic ničiť, ked ostane sam, zavries ho v jednej izbe. To sa da pekne naucit. Aj sa da naucit, ze nemoze ist na gauc, postel. Podla mna by si si mala trosku dupnut, ze pojde s vami a budes ho viac ucit. Pises, ze muz, takze ta nehnutelnost je aj tvoja. Nechat ho sameho niekde na cudzom mieste, bez kontroly, chodit raz denne (choroba, dovolenka bude hodit kto? ) to ho radsej daruj do dobrych ruk .

julia8888
22. júl 2024

Prepáč ale ja si absolútne neviem predstaviť takého PSA dnu v byte. Mame ovčiaka ktorý je von ale chlpy sú všade. Sesternica má v dome veľkého PSA a poviem ti že je to viditeľne. Ponici to podlahy, chlpy budú všade a ešte pes ked sa venčí tak pobeha po všetkom a určite mu nebudeš za každým venčenim umyvat nohy a keď moci tak pomocí aj chlpy a potom to smrdí po byte. A zase z druhej stránky pre takého veľkého PSA byt v malom byte je tiež trápenie on potrebuje priestor. Prepacte ale za mna absolútne pes nepatrí do domu a ešte keď prídu deti tak absolútne. Darovala by som ho

ktochytavzite
22. júl 2024

Tak naucit psa byt milsim na psy tvojich rodicov.Preco sa neznesú?,Ved moze byt vo svorke,idealne pre psa.Skuste ich na seba navyknut za pomoci cvicitela alebo odbornika,to by bolo omnoho jednoduchsie ako chodit za psom 2x denne a ako mat psa v byte.

dkethe
22. júl 2024

Pes by mal byt tvoja sucast.
Ja som mala 12 rokov psa. Prezil so mnou 4 frajerov a jednu svadbu, 3 auta, 8 stahovani (vratane intraku aj domu so zahradou) 9teho sa nedozil. Ku kazdemu z frajerov ked som sla na noc, som ho busmi trepala so sebou 😅
Vzdy vsade siel so mnou. V kazdom mojom rozhodnuti sa ratalo s jeho pritomnostou. Ale zaroven som sa mu nepodriadovala -> prisposobil sa kazdy den inej situacii.
Lebo pes je prisposobivy. Mozno v dome besnie, a v byte bude 10h drichmat na gauci.
Btw, mal 30kg

andrejkap123
22. júl 2024

Moj pes by so mnou isiel aj do Azie ak by bolo treba ☺️

evaachesa
22. júl 2024

Tak ostaň so psom v dome a budeš chodiť za manželom 1-2x denne. 😉

aweramina
22. júl 2024

ja by som neriesila psa ale to ze mi muz dava taketo podmienky, dobre nad tym porozmyslaj, nad moralnou castou tohto problemu

ixayxa
22. júl 2024

Je to manžel, ktorý hľadá riešenie. Muža sa nevzdávaj, len kvôli tomu, lebo má iný názor.

mariska1989
22. júl 2024

Mám rada psov ale veľký pes do bytu . Kopec chlpov atď . Ja mám azijata bieleho . Keď plzne je to des a hruza neviem si to napr predstaviť v byte . Koľko km sú rodičia ďaleko ? Čo tak ho nechať tam a rodičia sa mu sem tam venovali . Alebo jednoduchšia možno varianta ho vážne darovať do dobrých rúk