icon

Manžel nechce veľkého psa v byte: riešenie?

21. júl 2024

Dobrý deň. Koncom leta sa máme s manželom sťahovať do bytu. Momentálne bývame v rodinnom dome. Mám veľkého (vyše 30kg) reaktívneho psa. Psa som si kúpila ešte pred tým, ako sme sa spoznali. Má ho rád, avšak zastáva názor, že takého veľkého psa do bytu (ešte k tomu reaktivneho + veľká šanca že by ničil veci v byte) proste nie. Že malého psa dobre, ale toto by boli všade chlpy, priestorovo je byt malý, ale vo všeobecnosti zastáva skôr názor, že zvieratá patria von a nie do bytu. Nechce ale, aby som sa psíka vzdala, a hľadáme riešenie. Vraj by sme si mohli od niekoho z rodiny požičať pozemok, kde by mohol pes byť, je to ale niekoľko km od nášho bydliska. Neviem čo týmto chcem ani napísať, asi len nejakú radu, ako sa s týmto vysporiadať ? Chápem aj jeho stanovisko, avšak ma to veľmi mrzí, že budem musieť za psikom minimálne 2x denne dochádzať niekoľko km, a že bude ďalej odo mňa.

lulupulu
24. júl 2024

@netoppierka no nie, radšej daruje manžela však? 🤦‍♀️

lulupulu
24. júl 2024

Autorka, pouvazuj troska ako dospelý človek, tvoj pes sa neznesie s nikým a ty ho chceš do bytu? Náhodou pôjdeš vyniesť odpadky a tvoj pes za tebou vyletí cez dvere na schodach bude dieťa alebo sused a tvoj pes mu ublíži. Alebo už len tvojmu vlastnému dieťaťu je schopný ublížiť.. Troska sa zamysli. Fakt ti je nejaké zviera prednejšie ako manžel a dieťa a ich ochrana? Fakt ho daj niekam do útulku alebo kde..

lenkakravcova
24. júl 2024

@marianeta áno som normálna. A áno, keď nie je inej cesty, je aj taká. Nad utracaním mladých sliepok alebo kráv alebo prasiat sa asi tak nezamýšľaš (pritom tie posledné spomenuté sú inteligentnejšie než psy). Zviera ako zviera.

luizina
24. júl 2024

@lulupulu troska prehanas, pes sa da v akomkolvek veku pekne vycvicit, ale o to autorka zjavne nema zaujem. @autorka je mi velmi smutno, ze ti zjavne imponuje napad dat chuda psika na prazdny pozemok, nechat ho tam sameho, to je velmi, velmi zle riesenie. No vidim, ze nad tym sa nezamyslas, tebe sa zda ok za nim chodiť na chvilu, mne vobec nie, tym by chudak este viac trpel, lebo by ta zakazdym videl odist a on tam ostane sam. Nejdem ti radiť, lebo vidim, ze o to vlastne nestojis a zobrat ho so sebou nerozmyslat. Urcite je to starší pes a je mi ho luto, ze ma taku panicku ako si ty. Ja by som sa psa nikdy nezbavila, nevzdala, ale ty ku tvojmu ani nemas vztah podla toho co pises celkovo, je ti len na príťaž. Smutne.

lilitela
24. júl 2024

Autorka, este prichadza do uvahy taketo riesenie, ak tu nebolo spomenute:
Najst vhodny pozemok v tesnej blizkosti vasho noveho bytu,
alebo najst byt v tesnej blizkosti pozemku, ktory mate prislubeny pre psa.
Takto by ste ste nemuseli na pozemok cestovat, lebo to je nezvladnutelne z dlhodobeho hladiska, mohli by ste si aj vy kedykolvek uzivat zahradu a psa by si mala ozaj blizko, mozno aj v dohlade.

17alexis
24. júl 2024

V dome mame macku aj psa, ale von, nie dnu. Tiez by som psa do bytu nechcela. Ani maleho. Jedine mi napada mu najst domov, ine riesenie nie je. Kvoli psovi sa asi nerozvedies, predpokladam...

7miriam77
24. júl 2024

Ja by som sa psa nikdy nevzdala a ani by som mu neurobila to, že by bol sám celé dni. Vy dvaja dospelí zodpovední ľudia si pekne sadnite a vyriešte to tak, aby pes mohol byť s vami. Všetko sa dá poriešiť,keď sa chce

marianeta
24. júl 2024

@lenkakravcova ach moja... Hovorí ti niečo potravinový reťazec. To všetko čo si vymenovala sa neutraca ale poráža, či zabíja a potom papá.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
24. júl 2024

@marianeta aj psy sa papaju. Napr v Číne. 🙂
Prasa je na tom podobne ako pes vramci toho potravoveho reťazca (domáce prasa zožerie živú sliepku rovnako ako pes, a obaja zožerú aj chleba aj varenú zeleninu).
Zase až tak odlišné tieto dva druhy nie sú.

marianeta
24. júl 2024

@lenkakravcova stojím si za tým ,že človek ktorý da uspať aj keď staršieho ale zdravého psa ,len preto ,že nechce hľadať iné riešenie nie je normálny. Bodka.

lenkakravcova
24. júl 2024

@marianeta okej, som len zvedavá či by si mi to povedala aj do očí, mimo anonymného príspevku, alebo si len jeden z internetových hrdinov.

marianeta
24. júl 2024

@lenkakravcova to si píš že povedala. Tak isto ako som to povedala môjmu švagrovi keď sa chcel zbaviť svojej fenky, lebo nemal na ňu už čas. Mala15r .Vzala som si ju a dochovala.Az keď sa postaviť a najesť nevedela až potom prišlo na nevyhnutné. A nereaguj už na mňa prosím.

ktochytavzite
24. júl 2024

@lenkakravcova nielen v Cine ale aj u nas sa este donedavna robil gulas zo psa,a niekde mozno aj teraz.
To su tie milovníčky zvierat ktore budu obhajovat prava psa ale nevadi im ze na druhej strane kvoli granulkiam úhynu miliony zvierat aby mal pes kvalitnú stravu.Pre mna je zviera ako zviera,ziadne nepovysujem nad druhe,mame aj slipeky ,aj psa a urcite by som nepovedlaa ze pes je lepsi od sliepky.
ja dufam ze vsetky tieto ochrankyne su aj veganky a neublížiš žiadnemu zvieratku.

medda_beda
24. júl 2024

@lenkakravcova No to je už trošku stará informácia, ľudia sa už od tohto zvyku jedenia psov upúšťajú a robia to skôr v chudobných častiach.

luizina
24. júl 2024

@lenkakravcova tvoj nazor je otrasny, pes neni vec, ani prasa na porazku. Pes sa vacsinou stava rodinnym prislusnikom a aj naša Lujzinka pre nas bola celych 14,5 roka. Uz je to rok a stale za nou velmi smutime. Bola to cista, verna laska a taku ti prasa neda, tak sa spamataj. V zivote by som nedala psika utratit ak by nebol chory a stary. Pes neni vec, ani hracka co sa vyhodi na pozemok na verim boha, alebo odhodi do koša.

lenkakravcova
24. júl 2024

@luizina pre mňa ani pes ani prasa nie je vec. Ani na poražku. K obom mám rovnaký postoj. Nechápem ľudí, ktorí zjedia tak inteligentné zviera - či už ide o psa alebo o prasa. Prasa je zviera, ktoré je inteligentnejšie než pes. Častokrát sa nedožije ani roka. Mnohokrát žije v klietke celý svoj život, len aby boli rezne..
Ale nepíšem ti, že tvoj názor je otrasný, lebo viem že asi len nevieš čo píšeš, keďže si asi prasa nechovala a nevieš aké je to zviera. Resp teraz už vieš. A keď si kúpiš bravčové z obchodu, tak si na to spomeň - že je to zviera rovnakej až vyššej inteligencie ako tvoj hafino, a že zomrelo vo veku menej než rok, po živote v otrasných podmienkach velkochovu, len aby si mala obed.

andreatytler
24. júl 2024

@wolf_ Dakujem. 🙂 Bojim sa ich a nevyhovuje mi ta psia potreba mat majitela ako vodcu svorky. Prilis velka mentalna zodpovednost.

jeennyv
24. júl 2024

Nechcela by som tvojho partnera…uz teraz ste odlisni..som psickar a nezila by som s clovekom, co toto nerespektuje

luizina
24. júl 2024

@lenkakravcova ja by som nikdy nic nechovala na porazku, na to mam zvierata az moc rada. Verim, ze keby mam prasiatko, tak je pre mna rovnaky miláčik, tak ako aj psik.

tesari
24. júl 2024

Ja by som neustúpia. Pes by išiel so mnou ...

ktochytavzite
24. júl 2024

@luizina dufam ze si vegetariánka,nezabudni ze kvoli tvojmu psovi-jeho granulkam zahynulo vela zvierat kt zili v otrasných podmienkach.Dufam ze ked nudes mat opat psa bude len ma vegánskej granuliach,aj take existujú.A ak nie si vegetariánka,zamyslí sa nad tym ze aj take teliatko co zije pol roka muselo kvoli tebe uhynut.

luizina
24. júl 2024

@ktochytavzite uplne zbytočný príspevok, ktory sa vobec netyka temy. Telacinu nejem, bravčové asi dva krat do roka a nas 3 kg psik tiez nejedol granulky s bravčovým, alebo telacim masom, tak ze mi isto nie sme dovod, ze by tieto zvieratka tak trpeli. Nemusis si robit starosti a ako som pisala, nic co je chovane na prazku by som ja nechovala.

pimpulienka
24. júl 2024

@pribinak tak to sa dá velmi tažko odhadnúť. Nikdy by som člena rodiny nedala preč.

cicikmicik
25. júl 2024

Už som ti tu písala že mám 6 psov, 2 sú reaktívne hovada Bully..vieš starám sa o ne len ja , prechádzky , jesť, vybehať , keď ja zvládnem 6 psov , ty jedného zvládneš určite..a tiež mám dve deti...manžel chcel dať jedného Bulla preč , samca..takmer sme sa rozviedli , musel ustúpiť ..sme manželia 13 rokov, usúdil že tade cesta nevedie , tak ho to prešlo ..ten pes má 6 rokov , nedám preč dospelého psa , niekde ,kde nebudem vedieť čo s ním je ako sa má..zmieril sa s tým ..

cicikmicik
25. júl 2024

A reaktívne sú natoľko že dokážu zabiť druhého psa..

ktochytavzite
27. júl 2024

Daj do útulku,ľudia dávajú rodičov do DSS,takže nemaj výčitky svedomia že psa dáš niekam,kde sa oňho dobre postarajú.

pupava36
3. nov 2024

Vie mi niekto vysvetlit aky je to reaktivny pes? To slovo pocujem prvy krat 😁dakujem

misslilac13
18. jan 2025

A prečo sa sťahujete do bytu keď máte psa?Prečo neostanete v dome?

misslilac13
18. jan 2025

@pupava36 asi aktívny myslela